Всички категории

За нас

Фирма ЗОРА е българска компания, наложила се като една от водещите търговски марки на пазара за черна и бяла техника. През своята 28 годишна история компанията се стреми да предлага постоянен богат асортимент от стоки, стабилни и еднакви цени в цялата си търговска мрежа и изгодни условия при покупки на изплащане. Същевременно осигурява за предлаганите от нея стоки - безплатен транспорт, добър гаранционен срок и осигурен сервиз.

Фирма Зора развива едновременно с това и своята мрежа с търговци на едро, като предлага преференциални условия за тях и осигурява дистрибуция в цялата страна.

Магазини

28 години по-късно марката не спира да се развива: ЗОРА разполага с 38 магазина в цялата страна – София, Варна, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Плевен, Сандански, Монтана, Шумен, Враца, Русе, Видин, Кърджали, Търговище, Свиленград, Пазарджик, Гоце Делчев, Габрово, Севлиево, Хасково, Харманли, Смолян, Сливен, Велико Търново, Разлог, както и с отлично разработен електронен магазин – www.zora.bg. 

През 2016 г. компанията започва коренна промяна на корпоративната си идентичност. Изцяло обновените търговските обекти впечатляват с оформлението на вътрешното пространство, създадено с поглед в бъдещето и вдъхновено от иновативността и динамиката, с която се развиват технологиите. Магазините се отличават и с вътрешно оформление, което съчетава видимост и достъпност на отделните стокови зони и улеснява максимално клиентите. 

ЗОРА не спира да инвестира, както в обновяването на съществуващите магазини, така и в откриването на нови. Именно през изминалата година се появяват четирите обекта в Бургас, Разлог, Велико Търново и Пловдив. Новопостроеният двуетажен магазин в Бургас, втори за града, неслучайно печели престижната награда „Сграда на годината“. Екстериорните и интериорните решения следват последните тенденции, но същевременно придават на пространството индивидуален облик.

През 2019 г. ЗОРА увеличава площта на обектите си с още 4 080 м². Предвидено е реновиране на 3 магазина в София, Пазарджик и Търговище, както и откриване на 2 нови обекта – единият в подножието на Витоша в квартал Драгалевци, а другият – в Плевен, които със сигурност ще затвърдят имиджа на веригата като запазена територия за огромно разнообразие от стоки на водещи световни производители на атрактивни цени, много специални оферти и отстъпки.

Увеличаването на броя магазини неизбежно води и до увеличаване на броя служители. Към момента ЗОРА осигурява общо 641 работни места в цялата страна, като непрестанно инвестира в квалификацията на персонала с цел осигуряване на професионалното им развитие и повишаване качеството на обслужване.

Портфолио

ЗОРА предлага продукти на световни производители, които покриват целия спектър от уреди за дома и семейството и отговарят на най-новите потребителски и екоизисквания за консумация на електроенергия и вода.

Веригата предлага на клиентите си добре развита търговска мрежа с постоянен асортимент и стабилни цени, възможност за удължена  гаранция и сервиз, безплатен транспорт и различни схеми за покупка на изплащане при изгодни условия.

От 2004 година ЗОРА притежава запазена  марка CROWN за България за черна, бяла, IT и  климатична техника. От 2009 г. е изключителен представител за България на черна и бяла техника с марката FINLUX, която e утвърдена марка №1 в Скандинавските страни – символ за качество, надеждност и икономичност. През 2011 г. ЗОРА става официален вносител на TV HITACHI, а от 2018 г.  е представител и на SHARP за едра бяла техника.

Награди и сертификати

2017 - Сертификат BEST BUY AWARD 2017/18, издаван от ICERTIAS - International Certification Association, със седалище в Цюрих, Швейцария. Проведено е представително изследване сред български потребители, които са определили търговска верига ЗОРА като №1 за „Най-добро съотношение между цена и качество в търговията на дребно с бяла техника и кухненско оборудване”

2018 - Специална награда в категория „Търговски сгради” на Национален конкурс „Сграда на годината 2018”

2019 - Годишна награда „Златна мартеница 2019“ на Сдружение „Произведено в България” за компания, наложила се на пазара като успешна търговска марка и завоювала доверието на българските потребители

Сравнение на продукти

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки