За нас

Фирма ЗОРА е българска компания, наложила се като една от водещите търговски марки на пазара за черна и бяла техника. През своята 29 годишна история компанията се стреми да предлага постоянен богат асортимент от стоки, стабилни и еднакви цени в цялата си търговска мрежа и изгодни условия при покупки на изплащане. Същевременно осигурява за предлаганите от нея стоки - безплатен транспорт, добър гаранционен срок и осигурен сервиз.

Фирма Зора развива едновременно с това и своята мрежа с търговци на едро, като предлага преференциални условия за тях и осигурява дистрибуция в цялата страна.

Магазини

29 години по-късно марката не спира да се развива: ЗОРА разполага с 38 магазина в цялата страна – София, Варна, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Плевен, Сандански, Монтана, Шумен, Враца, Русе, Видин, Кърджали, Търговище, Свиленград, Пазарджик, Гоце Делчев, Габрово, Севлиево, Хасково, Харманли, Смолян, Сливен, Велико Търново, Разлог, както и с отлично разработен електронен магазин – www.zora.bg. 

През 2016 г. компанията започва коренна промяна на корпоративната си идентичност. Изцяло обновените търговските обекти впечатляват с оформлението на вътрешното пространство, създадено с поглед в бъдещето и вдъхновено от иновативността и динамиката, с която се развиват технологиите. Магазините се отличават и с вътрешно оформление, което съчетава видимост и достъпност на отделните стокови зони и улеснява максимално клиентите. 

ЗОРА не спира да инвестира, както в обновяването на съществуващите магазини, така и в откриването на нови. Именно през изминалата година се появяват четирите обекта в Бургас, Разлог, Велико Търново и Пловдив. Новопостроеният двуетажен магазин в Бургас, втори за града, неслучайно печели престижната награда „Сграда на годината“. Екстериорните и интериорните решения следват последните тенденции, но същевременно придават на пространството индивидуален облик.

През 2019 г. ЗОРА увеличава площта на обектите си с още 4 080 м². Предвидено е реновиране на 3 магазина в София, Пазарджик и Търговище, както и откриване на 2 нови обекта – единият в подножието на Витоша в квартал Драгалевци, а другият – в Плевен, които със сигурност ще затвърдят имиджа на веригата като запазена територия за огромно разнообразие от стоки на водещи световни производители на атрактивни цени, много специални оферти и отстъпки.

Увеличаването на броя магазини неизбежно води и до увеличаване на броя служители. Към момента ЗОРА осигурява общо 641 работни места в цялата страна, като непрестанно инвестира в квалификацията на персонала с цел осигуряване на професионалното им развитие и повишаване качеството на обслужване.

Портфолио

ЗОРА предлага продукти на световни производители, които покриват целия спектър от уреди за дома и семейството и отговарят на най-новите потребителски и екоизисквания за консумация на електроенергия и вода.

Веригата предлага на клиентите си добре развита търговска мрежа с постоянен асортимент и стабилни цени, възможност за удължена  гаранция и сервиз, безплатен транспорт и различни схеми за покупка на изплащане при изгодни условия.

От 2004 година ЗОРА притежава запазена  марка CROWN за България за черна, бяла, IT и  климатична техника. От 2009 г. е изключителен представител за България на черна и бяла техника с марката FINLUX, която e утвърдена марка №1 в Скандинавските страни – символ за качество, надеждност и икономичност. През 2011 г. ЗОРА става официален вносител на TV HITACHI, а от 2018 г.  е представител и на SHARP за едра бяла техника.

Награди и сертификати

2017 - Сертификат BEST BUY AWARD 2017/18, издаван от ICERTIAS - International Certification Association, със седалище в Цюрих, Швейцария. Проведено е представително изследване сред български потребители, които са определили търговска верига ЗОРА като №1 за „Най-добро съотношение между цена и качество в търговията на дребно с бяла техника и кухненско оборудване”

2018 - Специална награда в категория „Търговски сгради” на Национален конкурс „Сграда на годината 2018”

2019 -  4 сертификата клас „А” за инвестиции издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите; Годишна награда „Златна мартеница 2019“ на Сдружение „Произведено в България” за компания, наложила се на пазара като успешна търговска марка и завоювала доверието на българските потребители

 

Сравнение на продукти