Innovation for Everyone

Xiaomi непрекъснато се стреми към висококачествено потребителско изживяване и оперативна ефективност, като поставя еднакво силен акцент върху иновациите и качеството. Мисията на компанията е да позволи на всички по света да се радват на по-добър живот чрез иновативните технологии. По тази причина Xiaomi продължава да създава невероятни продукти на достъпни цени.

Xiaomi Corporation е основана през април 2010 г. и е интернет компания, която произвежда смартфони и интелигентен хардуер, свързани в мащабната технологична платформа на Internet of Things (IoT). Сред най-популярните продукти са смартфони, смарт гривни и часовници, роботи прахосмукачки, пречистватели за въздух, електрически скутери, безжични слушалки, телевизори и много други.

Насладете се на иновативните технологии с марката Xiaomi. Брандът ви предоставя безброй много продукти, с които да направите вашето ежедневие лесно, удобно, но и много по-забавно.

История на марката

Историята на Xiaomi стартира през 2010 година като софтуерна компания, основана от Lei Jun. Всичко започва със създаването на MIUI ROM, базиран на Android. Благодарение на своя потребителски интерфейс и функционалности MIUI ROM успява бързо да придобие популярност.

Година по-късно, през 2011 година, Xiaomi пуска на пазара първия Mi One, с който компанията доказва, че нейният фокус е в създаването на качествени хардуерни устройства на сравнително по-ниски цени.

Днес компанията за електроника, чието седалище е в Пекин, е сред лидерите на пазара за смартфони. С времето Xiaomi се развива до степен, в която освен мобилни телефони, тя предлага смарт часовници, прахосмукачки, пречистватели за въздух, електрически скутери, телевизори и много други смарт устройства.

Иновации и технологии на марката

Xiaomi е компания, която се отличава със своя стремеж да подобрява своите продукти чрез иновации в областта на хардуера, софтуера и услугите като цяло. Основният фокус на бранда е потребителят за мобилен интернет.

Така, например, камерата на някои модели от марката Xiaomi се отличават с изключителни възможности, предоставяйки едно от най-добрите кинематографични изживявания, което вие като потребител можете да изживеете.

Сред иновациите са и умните устройства за дома, които целят да улеснят така или иначе натовареното ни ежедневие. Сред най-актуалните продукти са уредът за здравословно готвене с горещ въздух, Bluetooth колонките, както и камерите за видеонаблюдение.

Не бива да забравяме и за умните роботи прахосмукачки, които лесно управлявате чрез мобилно приложение, дори и когато не сте у дома. Те ще се погрижат за това, когато се приберете, домът ви да е безупречно чист благодарение на това, че разполагат с опцията за сухо и мокро почистване.

Разбира се, това са малка част от иновативните решения, които Xiaomi предлагат на потребителите. Но тези примери доказват напредъка на технологиите и възможностите, от които можете да се възползвате.

Таймлайн на събитията в историята на марката

В историята на всеки бранд има години и събития, които са важен момент в развитието на компанията. 

Ето и най-важните за марката Xiaomi:

 • 2010 година - основаването на компанията в Пекин
 • 2011 година - Xiaomi пуска на пазара своя смартфон Mi One (Mi 1)
 • 2013 година - разширява гамата си от смартфони като предлага серията Redmi
 • Февруари 2014 година - създава първата си централа в Сингапур
 • Юли 2014 година - навлиза на пазара в Индия със смартфона Mi 3. През този месец Xiaomi представя и Mi Band като първото преносимо устройство
 • Август 2015 година - Xiaomi започва да прави телефони в Индия
 • Май 2017 година - отваря първия Mi Home магазин в Индия
 • Януари 2019 година - Xiaomi пуска телефона Redmi Go, който е първият базиран на Android Go смартфон
 • Ноември 2019 година - Xiaomi пуска първия си смарт часовник Mi Watch
 • Март 2021 година - Xiaomi обявява, че в следващите 10 години ще инвестира 10 милиарда щатски долара в електрическите превозни средства

Популярни продукти - серии и модели

Всеки един продукт на марката Xiaomi се отличава с изключителни функции, които целят да направят вашето ежедневие много по-лесно и забавно. 

Както ви споделихме, освен смартфони, марката предлага и много други продукти като прахосмукачки робот, електрически скутери, камери за видеонаблюдения, уреди за здравословно готвене с горещ въздух, смарт часовници и телевизори.

А много малка част от популярните продукти са:

 • Xiaomi 12 Pro - моделът е от 2022 година и се отличава с 6.73-инчов дисплей и тройна 50 MP камера. Този телефон притежава изключително мощен и бърз процесор и може да бъде с 128 или 256 GB място за съхранение, както и 8 или 12 GB RAM памет.
 • Xiaomi Mi 11 - бюджетно решение, което предлага не по-малко страхотни характеристики. Моделът се отличава със страхотна камера, нови технологии на екрана и изключителен дизайн. Предната камера е 20 MP, а основната 108 MP широка + 13 MP ултра широка (123 градуса) + 5 MP Macro режим.
 • Xiaomi Redmi 11 - с 6.43-инчов AMOLED дисплей, който осигурява живи и ярки цветове, дълъг живот на батерията и камера, с която ще заснемате перфектните кадри.

Продължаваме и с други продукти от марката Xiaomi като:

 • Смарт часовникът Xiaomi AMAZFIT GTS2 MINI, който е с AMOLED дисплей и включва функциите крачкомер, пулсомер, следене на съня и други. Той е съвместим с Android 5.0 и iOS 10.0 и по-нови версии, а свързаността му е чрез Bluetooth.
 • Прахосмукачка робот Xiaomi BHR5195EU Vacuum-Mop 2 Ultra - висока всмукателна мощност, 3D технология за избягване на препятствия, батерия с дълъг живот и почистване до 240㎡ при едно зареждане.
 • Електрически скутер Xiaomi Mi Pro 2 FBC4025GL - един от най-добрите модели, който може да достигне до 25 км/час скорост, да измине до 45 км при напълно заредена батерия и с 8,5 инчoви нaдyвaeми гyми. Изключителен дизайн, който издържа до 100 кг тегло.

За да откриете всички страхотни продукти на марката Xiaomi, оставаме на вас да се насладите на богатото разнообразие, което ще намерите в търговска верига ЗОРА.

Често задавани въпроси

Какви видове продукти има в категория Xiaomi?

Видовете продукти, които ще намерите на марката Xiaomi, са 

 • смартфони 
 • смарт часовници 
 • телевизори 
 • електрически тротинетки 
 • прахосмукачки 
 • пречистватели за въздух 
 • смарт устройства за дома

Как се поръчват продукти на марката Xiaomi онлайн?

За да поръчате, не е необходимо да сте регистриран потребител. Можете да поръчате и като Гост. За целта е необходимо да кликнете върху “Купи”, когато сте на желания продукт и да следвате стъпките.

Друг начин за поръчка е на телефон *3030, като изберете опцията 0. В този случай трябва да предоставите име на продукт и данни за доставка.

Как се доставя поръчаният модел на Xiaomi?

Доставката на продукти на Xiaomi се извършва в рамките между 2 и 5 работни дни с куриерските фирми Еконт и Транспрес.

Имат ли гаранция продуктите от категорията Xiaomi?

Продуктите от категория Xiaomi имат стандартна търговска гаранция от 2 години. Имайте предвид, че някои аксесоари нямат гаранция или тя е по-малка.

Може ли да бъде върната или заменена поръчката?

При възникнала рекламация в срок до 14 дни от усвояването на поръчката е необходимо да ни информирате на [email protected] или въвФормата за контакти тук, описвайки естеството на констатираното несъответствие, както и да приложите снимков материал.

... Виж още

Роботите прахосмукачки на Xiaomi са незаменим помощник в забързаното ежедневие. Могат лесно да се управляват чрез интернет апликация и да почистят докато сте извън дома.

Прахосмукачките могат да извършат както сухо, така и мокро почистване.


Видео ревюта


Сравнение на продукти