WMF е марка със силни и утвърдени традиции, вече повече от 160 години. Компанията има международно присъствие, налага стандарти със своите иновации и е важен източник на вдъхновение за пазара. WMF предлага на ценителите на изисканата кухня висококачествени, функционални и красиво изработени продукти, които отговарят и на най-строгите дизайнерски стандарти.


С партньор като WMF, подготовката, готвенето, храненето и напитките се превръщат в кулинарен триумф. От подготовката на съставките с помощта на прецизно режещи кухненски ножове, през готвенето и пърженето в иновативни съдове за готвене и тигани, до храненето с подходящи прибори, които прилягат перфектно в ръката, и аранжирането на вашата маса със стилни гарафи, чаши и други аксесоари, WMF прави всеки един от тези моменти специален от 1853 г.

Нашите 4 момента на удоволствие


Гурме момент: Подготовка

Рязане, кълцане, разбиване на пяна или бъркане — нищо не може да се сравни със залавянето за работа в кухнята. Истинско преживяване, задушевно и приятно, от беленето на лук до миенето на зеленчуци, независимо дали приготвяте храна за един човек или ще прекарате вечерта, готвейки с приятели. Практичните и красиво проектирани кухненски помощници опростяват всяка стъпка в кухнята, за да не може нищо да попречи на готвенето.

Гурме момент: Готвене

Варене, пара и цвърчене! Готвенето вече може да започне. Месото се пържи в тигана, зеленчуците се готвят бавно и във всеки ъгъл на стаята има пара и цвърчене. Иновативните тенджери и тигани на WMF са истински отборни играчи в кухнята и предлагат съвършена подкрепа на всички запалени готвачи. Готвенето е удоволствие и страст, които можете да изживеете истински с WMF.

Гурме момент: Хранене

Подредете масата, сервирайте и да ви е сладко! Вечерята е готова. Масата е сложена и ястията са сервирани — вкусът не свършва с храната! Независимо дали готвите за приятели, за семейството, за рожден ден или просто така: храната е два пъти по-вкусна върху елегантно аранжирана маса.  
Приборите за хранене и аксесоарите за маса на WMF изразяват неподправената жажда за живот и превръщат храненето в момент на истинско удоволствие.

Гурме момент: Напитки

Наливайте, допълвайте и пълнете догоре! Преди, по време на и след хранене. Налято и излято - пиенето е повече от просто една необходимост. Продуктите на WMF гарантират, че напитките с техните мехурчета, топлина и аромати също могат да бъдат вкусени с наслада. Стилните стъклени чаши, както и чашите за чай, кафе и еспресо, добавят нотка класа към всяко хранене, докато декантерите превръщат виното Бордо в истинска звезда. WMF постига хармония чрез комбиниране на функционални елементи с естетика, което води до продукти, които създават приятни усещания.

Дизайнът на WMF – с множество отличия


Дизайнът винаги е бил неразделна част от корпоративната философия на WMF. Всеки продукт притежава собствено уникално излъчване. Творческият екип на WMF си партнира с именити дизайнери от цял свят и различни браншове. WMF прилага цялостен подход към дизайна, съчетаващ естетика, функция и полза при употреба. В центъра на всичко това винаги стои клиентът. Продуктите на WMF доставят емоционално преживяване при подготовката, готвенето, храненето и напитките. Доказателство за успехът на WMF в това начинание са множеството отличия, които дружеството получава всяка година.

Качество на трапезата


Приборите на WMF са произведени от Cromargan protect®

 • Изключително устойчиви на надраскване и употреба
 • Полираните прибори остават бляскави, а матираните мат.
 • Клинът на ножовете е от специална стомана и остава остър за дълго
 • Неръждаеми и устойчиви на почистване в съдомиялна машина
 • Уникален WMF дизайн, който доставя удоволствие всеки ден

Изключителна острота


Ножовете на WMF с технологията Performance Cut®.
Performance Cut® е съчетание от традиционно коване на ножове с възможностите на модерната технология.
А резултатът е:

 • Изключителна и дълготрайна острота
 • Клинове от специална кована стомана – здрави и устойчиви на корозия
 • Кован гард за перфектен баланс на ножа и сигурност при употреба

Cool+


Благодарение на технологията Cool+, дръжките на тенджерата никога не се нагорещяват, дори когато готвите или приготвяте ястие на пара.

 • Патентована техника при съединяването на дръжките с тялото на тенджерата
 • Дръжките не се нагорещяват при готвене
 • Ясно разпознаваеми по червените точки

История


Всичко започва с него.

През 1853г. мелничарят Даниел Щрауб създава заедно с братята Луис и Фрийдрих Швайцер фабриката за метални изделия Щрауб и Швайцер в град Гайслинген, Германия. Скоро след това, през 1862г., на световното изложение в Лондон посребрените продукти за маса и сервиране получават медал за качество.

Шест години по-късно в Берлин отваря врати първият фирмен магазин. През 1880г. дружеството се обединява с фабриката за метални изделия Ритер и Ко и получава името, което носи и до днес WMF (Вюртембергска фабрика за метални изделия).

От самото начало стремежът на WMF към съвършенство в кулинарията е ярко изразен.

Тази отговорност намира отражение във всички наши продукти.

Сравнение на продукти