Всички категории
 • Начало
 • Условия за стандартен монтаж

Условия за стандартен монтаж

Информация за клиента

Уважаеми клиенти,

Изборът на климатик за дома Ви трябва да бъде извършен внимателно и с консултация от специалист по отопление, вентилация и климатизация. Нашите консултанти могат да ви ориентират, но не и да ви консултират технически. Консултантите могат да ви свържат с фирми за монтаж на климатици, от които да получите подробна информация.

ВНИМАНИЕ! – В някои случаи може да се наложи предварителен оглед и замервания в дома ви за да се определи подходящия за вас модел и мощност климатик.

Обявената цена е цената на климатичната система. В нея монтажът не е включен (ако не е в промоция)! Монтажът на климатичната система е вид услуга, която се изпълнява от специализирани фирми. 

Цената на монтажа на климатична техника може да бъде включена в цената на климатика при промоционални активности. В тези случаи специализираните климатични фирми изпълняват „стандартен“ монтаж, описан по-долу.

Извън промоционални активности цената на монтажа  се определя от фирмите, които го извършват. В търговския обект може да получите предварителна информация. Посочената от консултантите цена на монтаж е ориентировъчна за „стандартен“ монтаж, който включва следните материали и дейности:

 1. Полагане на тръбен път до 3 линейни метра
 2. Полагане на ел. кабели до 3 лин.метра
 3. Ел. захранване на системата
 4. Закрепване на вътрешното тяло с дюбели и изработка на отвор за тръбен път
 5. Закрепване на външното тяло с конзоли
 6. Извеждане на кондензната вода посредством дренажна тръба
 7. Включване на системата и обяснение на функциите й

В цената не са включени и се заплащат допълнително:

 1. Полагане на тръбен път над 3 линейни метра
 2. Полагане на ел. кабели над 3 линейни метра
 3. Вкопаване на тръбния път в стени и подове
 4. Декориране на тръбния път с PVC канали
 5. Демонтаж и монтаж на стъклопакети
 6. Ремонт на електро и ВиК инсталации
 7. Друг вид закрепване на външното тяло освен стандартното (например на покрив, на козирка и др.)
 8. Строително-довършителни дейности за запушване на отвори и вкопани канали
 9. Транспорт извън населеното място, в което е извършена покупката. 

Цената на тези и други услуги се определя от ценоразписа на фирмата, която сте избрали да монтира закупената от вас климатична техника.

Гаранцията на климатичните системи, продавани в ТВ ЗОРА се осъществява от оторизирани фирми на Вносителите. Търговецът не отговаря за дефекти, възникнали поради неправилен монтаж, неправилно оразмерено помещение или непрофесионални изисквания от страна на клиента при монтажа.

ВНИМАНИЕ: Ако монтажът е извършен от неоторизиран техник/сервиз или монтажа не е отразен в гаранционната ви карта – гаранцията е невалидна!

Сравнение на продукти