Уреди Dyson

Dyson - марка, която днес е синоним на иновативните технологии. Бранд, чиято история започва с това, че е крайно време да премахнем усещането за разочарование от продукти, които не работят.

Всеки от нас е имал това усещане и всеки от нас като потребител иска да открие уреди, които решават неговия проблем. Е, Джеймс Дайсън се стреми да направи именно това.

Той заедно с изследователския си екип разработва продукти, които се стремят да предоставят най-доброто потребителско изживяване. Неслучайно неговите продажби са достигнали до цели 10 милиарда долара в световен мащаб.

История на марката Dyson

Всичко започва през далечната 1978 година, когато Джеймс Дайсън, използвайки своята прахосмукачка у дома, забелязва как тя постоянно губи своята всмукателна мощност.

Разочарованието, което изпитва от един неработещ уред, го провокира да реши този проблем. Отнема му точно 5 години и над 5000 прототипа, за да намери решение. Именно тогава се появява първата прахосмукачка с циклонна торбичка.

Днес Dyson Ltd. е британска технологична компания, която проектира и произвежда отоплителни уреди, прахосмукачки,уреди за персонална грижа и още какво ли не.

Иновации и технологии на марката

Днес иновациите са това, което движат света напред, правейки нашето ежедневие лесно. Марката Dyson е един отличаващ се пример. Създаването на прахосмукачка с контейнер не е единствената иновация на бранда.

Освен, че на по-късен етап се появява и безжичната прахосмукачка, то има още няколко чудесни примера за иновации и технологии.

През 2000 година Dyson представя ContraRotator - перална машина, която притежава два барабана, въртящи се в противоположни посоки. Тя не придобива такъв успех, затова компанията я изтегля от пазара.

Dyson Airblade е друг пример, който представлява сушилня за ръце, при която технологията позволява използването на тънка струя въздух, която отстранява водата. Вентилаторът без перки Air Multiplier е още една отличаваща се иновация.

А една от най-нашумелите технологии днес се крие в Dyson Airwrap за коса, който използва въздушна струя, за да привлече и навие косата, получавайки красиви вълни. 

Таймлайн на събитията в историята на марката

Като наложил се бранд и то в световен мащаб, Dyson притежава наистина богата история.

Някои от ключовите моменти през годините, които доказват успеха на бранда, са:

 • 1993 година - по време на рецесията в Обединеното кралство Dyson отчита висок ръст на продажби на иновативните прахосмукачки.
 • 2002 година - прахосмукачките Dyson се появяват за първи път на американски пазар и то по време на рецесия и когато Hoover, собственост на Maytag, е една от водещите американски компании за прахосмукачки. 

Джеймс Дайсън за миг не се е съмнявал в успеха на своите прахосмукачки в САЩ. Благодарение на своите иновации Dyson успява да свали Hoover, въпреки многобройните опити да проектират по-добри продукти от тези на Dyson.

2002 година е и времето, когато Джеймс Дайсън създава и фондацията James Dyson, чиято цел е да насърчи младите хора да се занимават с инженерни науки.

 • 2003 година Джеймс Дайсън се появява в няколко кратки телевизионни реклами, в които обяснява какви са недостатъците на традиционните прахосмукачки и признава, че е прекарал 14 години в разработването на уред, който да използва центрофуга, за да засмуче мръсотията от въздуха и то със сила 100 000 пъти по-голяма от тази на гравитацията.
  В тази година е пусната кампанията “Doesn’t Lose Suction” по телевизията и в печата, която възлиза на 14,4 милиона долара.
 • 2004 година Джеймс Дайсън продължава да увеличава разходите си за реклама, като през този период се появява нов модел прахосмукачка DC15, при която е използвано надуваема топка.
 • 2005 година Dyson става най-продаваната прахосмукачка в САЩ и печели сребърна награда за реклама EFFIE.
 • 2009 година Dyson представя новия си вентилатор Air Multiplier.

Популярни продукти - серии и модели

Всеки един продукт на Dyson, който ще откриете в търговска верига ЗОРА, се отличава с изключителни характеристики, които да отговорят на различните нужди и очаквания. Сред най-популярните продукти от марката са прахосмукачката и продуктите за персонална грижа. 

Ето и няколко примера на популярни продукти:

 • Прахосмукачка Dyson Cinetic™ Big Ball
 • Прахосмукачка Dyson V8 Total Clean
 • Маша за коса Dyson Airwrap
 • Сешоар Dyson SUPERSONIC
 • Пречиствател Dyson Pure Cool и още много други

Остава да преоткриете света на Dyson и да се насладите на продукти, които доказват, че няма невъзможни неща.

Често задавани въпроси

Какви видове продукти има в категория Dyson?

Категорията Dyson предлага богато разнообразие на продукти и модели като :

 • прахосмукачки 
 • сешоари 
 • маша за коса 
 • пречистватели и други

Как се поръчват продукти на марката Dyson онлайн?

В случай, че сте си избрали продукт на Dyson, можете да го поръчате като Гост или регистриран потребител. За целта е необходимо да изберете “Купи” и да следвате стъпките.

Друг начин да поръчате е на телефон *3030, като изберете опцията 3 и при свързване с наш служител предоставите име на продукт и данни за доставка.

Как се доставя поръчаният модел на Dyson?

Доставката се извършва с куриерските фирми Еконт и Транспрес, а времето за доставка е между 2 и 5 работни дни в зависимост от наличността.

Имат ли гаранция продуктите от категорията Dyson?

Законовата гаранция на продуктите на марката Dyson е 2 години, но имайте предвид, че в нея може да има и аксесоари, които няма търговска гаранция.

Може ли да бъде върната или заменена поръчката?

При възникнала рекламация в срок до 14 дни от усвояването на поръчката е необходимо да ни информирате на [email protected] или въвФормата за контакти тук, описвайки естеството на констатираното несъответствие, както и да приложите снимков материал.

... Виж още

Днес, уредите с марка Dyson могат да се закупят
в повече от 65 страни по целия свят.
Dyson разви до компания с над
1000 инженери само от една идея на един човек.
Ядрото на компанията и най-важното
за компанията е постоянното развиващия
и растящ екип от инженери и учени.
Повече идеи.
Повече изобретения и иновации.

Прахосмукачки на батерия

„Безмилостното проектиране на по-добри машини е това, което ни движи – това е мания“ Джеймс Дайсън. Откакто изобретихме нашия безжичен вакуумен формат, ние го подобрявахме неуморно. - Прахосмукачките Dyson имат запечатани системи за филтриране. Улавя 99,97% от частиците, които са малки до 0,3 микрона, размерът на обичайните алергени и фин прах. Изхвърляне на по-чист въздух.*

Прахосмукачки на ток

Dyson Cinetic™ Big Ball. По-чист, ефективен, универсален и саморегулиращ се.  Други прахосмукачки губят засмукване, оставяйки все повече и повече микроскопични прахови частици и алергени във вашия дом. Но с прахосмукачките Dyson Cinetic™ 36 накрайника Dyson Cinetic™ засмукват с до 5000Hz, отделяйки микроскопичния прах, който запушва други прахосмукачки. Няма нужда от измиване или смяна на филтър и няма загуба на засмукване. Безпроблемно превключване между килими и твърди подове. Прахосмукачките Dyson Big Ball Cylinder разполагат и с телескопична дръжка за лесно и гъвкаво почистване.

Грижа за въздуха

Пречистен, овлажнен въздушен поток през цялото помещение и охлаждащ въздух, когато имате нужда от него през лятото. Dyson Pure Humidify+Cool. - Автоматично пречиства - Хигиенично овлажнява ¹ - Свързва се с приложението Dyson Link² - Диагностицира и управлява качеството на въздуха ви Dyson Pure Humidify+Cool™ има запечатана 360° система за филтриране за улавяне на алергени и замърсители, които могат да се натрупат във вашия дом. Той съчетава филтър с активен въглен за премахване на газове и миризми³ и запечатан HEPA филтър за улавяне на 99,95% от ултра фините частици⁴

Грижа за косата

Напълно нов начин за къдрене на косата. Използване на силата на въздуха. Ефектът на Коанда е тенденцията бързо движеща се въздушна струя, движеща се над повърхност, да се прикрепи към тази повърхност. В стилизатора Dyson Airwrap™ комбинирахме тази научна концепция с цифровия мотор Dyson V9, за да създадем въртящ се вихър от въздух. Други уреди за стилизиране на косата използват екстремна топлина, която може да увреди косата. Dyson Airwrap™ е различен и не разчита само на топлина, за да промени връзките в структурата на косъма. Използването на въздух помага да се получи обем в къдриците и да се избегнат екстремни температури. Интелигентният контрол на топлината измерва и регулира топлината. Поддържайки температурата под 150°C, той помага за предпазването на косата ви от екстремни топлинни увреждания и поддържа блясъка.

Сравнение на продукти