Новини

Защо да купим йонизатор и озонатор за въздух?

Защо да купим йонизатор и озонатор за въздух?

Днес все по-често се говори за бактериите и вирусите, с които се сблъскваме, особено през последната една година. Много пъти те се оказват причина за редица здравословни проблеми и вирусни инфекции, с които понякога е трудно да се справим. Това налага да се адаптираме и променяме навиците и условията около нас, така че да се справим с този тип проблеми.

С напредването на технологиите и благодарение на стремежа да се погрижим максимално добре за нашето здраве се създават уреди, които целят да се грижат за въздуха, който дишаме у дома. В тази връзка днес ще поговорим за два уреда, а именно йонизаторите и озонаторите за въздух.

Същност

Озонаторите и йонизаторите са уреди, които имат много ползи за нашето здраве. Много потребители веднъж сдобили се с такъв уред, не биха се отказали от него, не случайно и търсенето им е толкова голямо. Но за да разберем основните им предимства ще представим накратко какво представляват те.

Озонатор

Озонаторите за въздух са преносими уреди, които често се използват у дома, в офиси или в търговски обекти. Тяхната цел е да произвеждат минимални, допустими количества озон, като използват въздуха, създавайки високо напрежение и образувайки молекулите на озона. Така се произвежда идентичен на този в природата озон.

Предимствата на тези уреди са много, като те предимно се справят с всякакъв вид бактерии, вируси, гъбички, плесен и още много други вредни за здравето микроорганизми.

В минимални количество озонът е напълно безвреден за нашия организъм, като дори има ползи за него. Сред тях са:

  • увеличава кислорода в кръвта;
  • дава ни допълнително енергия;
  • спомага за регулирането обмяната на веществата;
  • подобрява работата на сърцето и белите дробове;
  • ускорява укрепването и растежа на нови клетки;
  • помага в бързото заздравяване на рани по кожата ни;
  • понижава кръвното налягане;
  • действа положително при инфекции на дихателните пътища и при чревни инфекции;
  • подсилва имунната система;
  • спомага подобряването на качеството на съня и още много други.

Всички бактерии и вируси, които съществуват, както и недостигът на кислород, са предпоставки за развитието на хронични заболявания, отслабване на имунната система, нарушаване на обменните процеси и още много други.

Благодарение на уреди като озонаторите за въздух се стимулира функцията на белите дробове, като се обогатява кръвта с кислород, което неминуемо води до подобряване работата на целия организъм.

Йонизатор

Принципът на йонизаторите, от своя страна, е свързан с произвеждане на отрицателни йони, които се грижат да пречистят въздуха от бактерии и всякакъв вид вредни за здравето микроорганизми. Доказано е, че отрицателно заредените йони имат редица ползи за здравето, именно и затова този тип уреди са добро решение за дома.

Въздушните молекули, познати още като йони, могат да имат както положителен, така и отрицателен заряд. Каква ще е концентрацията на тези йони зависи от много и най-различни фактори.

Уредите, мебелите и много други предмети в нашия дом са една от основните причини за създаване на положителен заряд, което неминуемо води до намаляване на отрицателно заредените йони. Така се създават условия, в които вие често се чувствате уморени, имате главоболие, нарушена концентрация и куп други неразположения.

Благодарение на отрицателните йони, които йонизаторите произвеждат, се неутрализират праха, бактериите, вирусите, химикалите, отработените газове и още много други вредни за здравето замърсители и се създава по-благоприятна среда за нашия организъм.

Йонизаторът сам по себе си не е толкова ефективен, колкото са пречиствателите, тъй като филтрите на един пречиствател се грижат да уловят и унищожат напълно бактериите, вирусите и всички прахови частици. Но не случайно много модели пречистватели са с вграден йонизатор.

И все пак това не означава, че йонизаторът сам по себе си не би имал ползи за вас и вашето здраве. 

Сред предимствата му са:

  • подобрява качеството на въздуха, който дишате във вашия дом;
  • облекчава симптомите на дихателните и бронхиални заболявания, включително алергии и астма;
  • предпазва от вирусни инфекции и настинки;
  • намалява стреса;
  • нормализира кръвното налягане и сърдечния ритъм;
  • подобрява качеството за съня;
  • спомага доброто ви настроение;
  • подобрява качеството на съня
  • премахва неприятните миризми и други.

Основни характеристики и препоръки при избора им

Независимо дали сте се насочили към закупуването на йонизатор или озонатор за въздух, то и в двата случая ви гарантираме, че няма да съжалявате. Предимствата им върху вашето здраве са толкова много, че трудно бихме могли да ги опишем всички наведнъж.

Преди всичко този тип уреди биха предотвратили появата на здравословни проблеми, а в случай на астма, алергии, друг вид заболявания на дихателните пътища или при проблеми с високо кръвно налягане, то със сигурност ще забележите подобрение на вашето състояние и намаляване на симптомите.

И все пак, ако за първи път ще си купувате подобен уред, то може би сте затруднени какво точно да гледате при избора му и как да намерите най-подходящи за вас. Сега накратко и много лесно ще споделим кои са основните и най-важни характеристики, на които да обърнете внимание, когато търсите йонизатори и озонатори за въздух.

Мощност

Мощността е сред ключовите характеристики при избора на йонизатори и озонатори за въздух, тъй като тя е свързана с големината на помещението, в което ще се използва уреда и съответно с неговата ефективност.

И тук златното правило е, че колкото по-голяма е площта на помещението, в което ще се използва, толкова по-мощен трябва да е уредът. Това ще гарантира ефективна работа и ще можете максимално да се възползвате от ползите на йонизаторите и озонаторите на въздух.

Ниво на шум

Нивото на шум е също от значение, тъй като е свързано и с вашия комфорт. Препоръчителни е да обърнете внимание какво е нивото на шум на избрания от вас озонатор или йонизатор. Някои модели имат нощен режим, който е изключително тих и позволява да използвате уреда вечер, докато спите, без това да нарушава вашия сън.

Функции

Не забравяйте да проверите какви са функциите, които притежава дадения уред. Много често йонизаторите и озонаторите са комбинирани в един уред, което е повече от страхотно за вас. Освен това, някои модели не просто пречистват въздуха, но имат функцията за пречистване на водата и хранителните продукти.

Също така, обърнете внимание на характеристики като:

  • живот на уреда;
  • обем на произведен озон и отрицателни йони;
  • газов поток;
  • време за работа;
  • налични филтри;
  • максимална площ на стаята, за която е предназначен уреда и други.

Разбира се при допълнително възникнали въпроси винаги можете да разчитате на нашите специалисти, които ще се постараят да ви помогнат по най-добрия начин за вас.

В край на сметка едно е ясно, покупката на озонатори и йонизатори за въздух са една добра инвестиция, която си струва и ви гарантираме, че възвръщаемостта ѝ е голяма.

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

Защо да купим йонизатор и озонатор за въздух?

Защо да купим йонизатор и озонатор за въздух? | zora.bg

Днес все по-често се говори за бактериите и вирусите, с които се сблъскваме, особено през последната една година. Много пъти те се оказват причина за редиц Днес все по-често се говори за бактериите и вирусите, с които се сблъскваме, особено през последната една година. Много пъти те се оказват причина за редиц 2021-10-19T15:43:42+03:00 Защо да купим йонизатор и озонатор за въздух?

<p><span style="font-weight: 400;">Днес все по-често се говори за </span><b>бактериите и вирусите</b><span style="font-weight: 400;">, с които се сблъскваме, особено през последната една година. Много пъти те се оказват причина за редица здравословни проблеми и вирусни инфекции, с които понякога е трудно да се справим. Това налага да се </span><b>адаптираме и променяме навиците</b><span style="font-weight: 400;"> и условията около нас, така че да се справим с този тип проблеми.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">С</span><b> напредването на технологиите и благодарение</b><span style="font-weight: 400;"> на стремежа да се погрижим максимално добре за нашето здраве се създават уреди, които целят да се грижат за въздуха, който дишаме у дома. В тази връзка днес ще поговорим за два уреда, а именно </span><b>йонизаторите </b><span style="font-weight: 400;">и </span><b>озонаторите за въздух</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h3><b>Същност</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Озонаторите и йонизаторите са уреди, които имат много </span><b>ползи за нашето здрав</b><span style="font-weight: 400;">е. Много потребители веднъж сдобили се с такъв уред, не биха се отказали от него, не случайно и търсенето им е толкова голямо. Но за да разберем основните им предимства ще представим накратко какво представляват те.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Озонатор</b></span></h4> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zora.bg/category/prechistvateli-na-vzdukh" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички уреди в категорията &quot;пречистватели на въздух&quot;.">Озонаторите за въздух</a></strong></span><span style="font-weight: 400;"> са преносими уреди, които често се използват у дома, в офиси или в търговски обекти. Тяхната цел е да </span><b>произвеждат минимални, допустими количества озон</b><span style="font-weight: 400;">, като използват въздуха, създавайки високо напрежение и образувайки молекулите на озона. Така се произвежда идентичен на този в природата озон.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Предимствата на тези уреди са много, като те предимно се </span><b>справят с всякакъв вид бактерии, вируси, гъбички, плесен</b><span style="font-weight: 400;"> и още много други вредни за здравето микроорганизми.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В минимални количество озонът е</span><b> напълно безвреден за нашия организъм</b><span style="font-weight: 400;">, като дори има ползи за него. Сред тях са:</span></p> <p><i></i></p> <ul> <li><i><span style="font-weight: 400;">увеличава кислорода в кръвта;</span></i></li> <li><span style="font-weight: 400;">дава ни допълнително енергия;</span></li> <li><span style="font-weight: 400;">спомага за регулирането обмяната на веществата;</span></li> <li><span style="font-weight: 400;">подобрява работата на сърцето и белите дробове;</span></li> <li><span style="font-weight: 400;">ускорява укрепването и растежа на нови клетки;</span></li> <li><span style="font-weight: 400;">помага в бързото заздравяване на рани по кожата ни;</span></li> <li><span style="font-weight: 400;">понижава кръвното налягане;</span></li> <li><span style="font-weight: 400;">действа положително при инфекции на дихателните пътища и при чревни инфекции;</span></li> <li><span style="font-weight: 400;">подсилва имунната система;</span></li> <li><span style="font-weight: 400;">спомага подобряването на качеството на съня и още много други.</span></li> </ul> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всички бактерии и вируси, които съществуват, както и недостигът на кислород, са </span><b><i>предпоставки за развитието на хронични заболявания, отслабване на имунната система, нарушаване на обменните процеси</i></b><span style="font-weight: 400;"> и още много други.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Благодарение на уреди като озонаторите за въздух се стимулира функцията на белите дробове, като се обогатява кръвта с кислород, което неминуемо води до </span><b>подобряване работата на целия организъм</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Йонизатор</b></span></h4> <p><b>Принципът на йонизаторите</b><span style="font-weight: 400;">, от своя страна, е свързан с </span><b>произвеждане на отрицателни йони</b><span style="font-weight: 400;">, които се грижат да пречистят въздуха от бактерии и всякакъв вид вредни за здравето микроорганизми. Доказано е, че отрицателно заредените йони имат редица ползи за здравето, именно и затова този тип уреди са </span><b>добро решение за дома</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Въздушните молекули, познати още като йони, могат да имат както положителен, така и отрицателен заряд. Каква ще е концентрацията на тези йони зависи от много и най-различни фактори.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Уредите, мебелите и много други предмети в нашия дом са една от основните причини за </span><b>създаване на положителен заряд</b><span style="font-weight: 400;">, което неминуемо води до намаляване на отрицателно заредените йони. Така се създават условия, в които </span><i><span style="font-weight: 400;">вие често се чувствате уморени, имате главоболие, нарушена концентрация и куп други неразположения.</span></i></p> <p><span style="font-weight: 400;">Благодарение на отрицателните йони, които йонизаторите произвеждат, се </span><b>неутрализират праха, бактериите, вирусите, химикалите, отработените газове</b><span style="font-weight: 400;"> и още много други вредни за здравето замърсители и се създава по-благоприятна среда за нашия организъм.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Йонизаторът сам по себе си не е толкова ефективен, колкото са пречиствателите, тъй като филтрите на един пречиствател се грижат да уловят и унищожат напълно бактериите, вирусите и всички прахови частици. Но не случайно много модели </span><b>пречистватели са с вграден йонизатор</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И все пак това не означава, че йонизаторът сам по себе си не би имал ползи за вас и вашето здраве.&nbsp;</span></p> <p><b>Сред предимствата му са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">подобрява качеството на въздуха, който дишате във вашия дом;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">облекчава симптомите на дихателните и бронхиални заболявания, включително алергии и астма;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">предпазва от вирусни инфекции и настинки;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">намалява стреса;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">нормализира кръвното налягане и сърдечния ритъм;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">подобрява качеството за съня;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">спомага доброто ви настроение;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">подобрява качеството на съня</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">премахва неприятните миризми и други.</span></li> </ul> <h3><b>Основни характеристики и препоръки при избора им</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Независимо дали сте се насочили към </span><b>закупуването на йонизатор или озонатор</b><span style="font-weight: 400;"> за въздух, то и в двата случая ви гарантираме, че няма да съжалявате. Предимствата им върху вашето здраве са толкова много, че трудно бихме могли да ги опишем всички наведнъж.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Преди всичко този тип уреди биха </span><b>предотвратили появата на здравословни проблеми</b><span style="font-weight: 400;">, а в случай на астма, алергии, друг вид заболявания на дихателните пътища или при проблеми с високо кръвно налягане, то със сигурност ще забележите </span><b>подобрение на вашето състояние</b> <b>и намаляване на симптомите</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И все пак, ако за първи път ще си купувате подобен уред, то може би сте затруднени какво точно да гледате при избора му и как да намерите най-подходящи за вас. Сега накратко и много лесно ще споделим кои са </span><b>основните и най-важни характеристики</b><span style="font-weight: 400;">, на които да обърнете внимание, когато търсите йонизатори и озонатори за въздух.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Мощност</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Мощността е сред </span><b>ключовите характеристики</b><span style="font-weight: 400;"> при избора на йонизатори и озонатори за въздух, тъй като тя е свързана с големината на помещението, в което </span><b>ще се използва уреда и съответно с неговата ефективност</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И тук златното правило е, че</span><b> колкото по-голяма е площта на помещението, в което ще се използва, толкова по-мощен трябва да е уредът</b><span style="font-weight: 400;">. Това ще гарантира ефективна работа и ще можете максимално да се възползвате от ползите на йонизаторите и озонаторите на въздух.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Ниво на шум</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Нивото на шум е също от значение, тъй като е свързано и с вашия комфорт. Препоръчителни е да обърнете внимание какво е нивото на шум на избрания от вас </span><b>озонатор или йонизатор</b><span style="font-weight: 400;">. Някои модели имат </span><b>нощен режим</b><span style="font-weight: 400;">, който е изключително тих и позволява да използвате уреда вечер, докато спите, без това да нарушава вашия сън.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Функции</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Не забравяйте да проверите какви са функциите, които притежава дадения уред. Много често йонизаторите и озонаторите са </span><b>комбинирани в един уред</b><span style="font-weight: 400;">, което е повече от страхотно за вас. Освен това, някои модели не просто пречистват въздуха, но имат функцията за </span><b>пречистване на водата и хранителните продукти</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><b>Също така, обърнете внимание на характеристики като:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">живот на уреда;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">обем на произведен озон и отрицателни йони;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">газов поток;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">време за работа;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">налични филтри;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">максимална площ на стаята, за която е предназначен уреда и други.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Разбира се при допълнително възникнали въпроси винаги можете да разчитате на нашите специалисти, които ще се постараят да ви помогнат по най-добрия начин за вас.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В край на сметка едно е ясно, покупката на озонатори и йонизатори за въздух са една </span><b>добра инвестиция</b><span style="font-weight: 400;">, която си струва и ви гарантираме, че </span><b>възвръщаемостта ѝ е голяма.</b></p>