Новини

Уреди за вграждане - същност, основни характеристики и предимства

Уреди за вграждане - същност, основни характеристики и предимства

Ако харесвате елегантния и минималистичен завършек във вашата кухня, то уредите за вграждане са това, от което имате нужда.

Същност и приложение

Уредите за вграждане са съвременен вариант, с който да направите вашия дом модерен. Независимо дали искате да са напълно скрити или да се впишат в стила на кухнята ви, богатото разнообразие от модели ви дава възможност да откриете всичко онова, което търсите. А техният елегантен дизайн допълва стила и визията на кухнята.

Но кои са тези великолепни уреди, които можете да добавите във вашия дом.

Фурни за вграждане

За къде е една кухня без тях? Независимо дали предпочитате свободностоящи или модели за вграждане, те са задължителен уред във всеки дом. Що се отнася до фурните за вграждане те са стилен начин, с който да внесете още малко изисканост към интериора на кухнята.

Днес ще откриете различни видове фурни, сред които са:

 • мултифункционални
 • парови
 • комбинирани
 • компактни

А при избора на който и да е от тези видове значение имат : 

 • размерът на фурната
 • обемът на фурната 
 • начина на управление (механично, електронно или сензорно)
 • допълнителните аксесоари (като тави за печене и водачи)

И да не забравяме за функциите, които са едно от най-важните неща за този уред. Сред тях любими са ни таймерът, самопочистването, грила и още много, много други.

Плотове за вграждане

И като сме на тема готвене, то не бива да забравяме и за плотовете за вграждане. Днес производителите се стремят да предложат най-доброто на всеки един потребител. Затова и моделите, които ще откриете са изключително красиви, но и много функционални.

Преди всичко пред вас ще застане въпросът дали да бъде чугунен, керамичен или индукционен плота. А след това идва ред да помислите и за типа на захранването, като можете да избирате между изцяло електрически или газови модели, както и между комбинирани.

Колко котлона искате да има плота? Това е друг важен въпрос, на който да си отговорите. Най-често те са 2, 3 или 4 котлона. Разширителните зони, които някои модели предлагат, са друго предимство.

Начинът на управление е друга важна тема. Mоделите плотове за вграждане са с механично и сензорно управление. И разбира се, проверете какви функции притежават.

Сензорът за остатъчна топлина е чудесен бонус, благодарение на който ще знаете дали котлонът е изстинал или не. Заключването на контролерите е задължителна функция, особено ако имате деца. Остава на вас да разгледате различните модели и да откриете още чудесни възможности.

Абсорбатори

Готвенето е любимо занимание на много хора и в това няма нищо лошо. Единственото неприятно са миризмите, които остават и биват поети от мебелите и стените. В тази връзка абсорбаторите за вграждане са уредът, който се грижи за това да се радвате на свеж въздух, независимо колко често готвите.

Видовете, които се предлагат на пазара, са телескопични, интегрирани (напълно вградени) и вградени в кухненския плот. Но преди да изберете какъвто и да е абсорбатор, трябва да помислите върху няколко важни въпроса

А именно:

 • каква да бъде аспирацията - рециркулация с помощта на филтри или отвеждане на миризмите извън стаята.
 • колко голямо е помещението - това ще ви помогне да разберете какъв трябва да бъде капацитетът на уреда, както и неговата мощност.

Заедно с това при избора на абсорбатор за вграждане обърнете внимание на диаметъра на тръбите, компенсационния отвор, начина на управление, както и на функциите, като например таймер, Boost, Air Refresh и много други.

Хладилници за вграждане

Друг задължителен уред за дома е хладилникът. Благодарение на него можем да запазим свежи голяма част от продуктите и храните, които консумираме. Богатото разнообразие от хладилници за вграждане дава възможност да откриете перфектния модел за вас и вашето семейство.

Сред различните модели за вграждане ще намерите:

 • хладилници с една врата
 • хладилници с фризер
 • хладилници с горна камера

И не забравяйте да вземете предвид основните им характеристики, които са:

 • размер на уреда - предварително измерете предвиденото място, за да откриете по-лесно подходящия за вас.
 • капацитет - на хладилника и фризера.
 • начин на управление - механично или електронно предпочитате да бъде.
 • допълнителни отделения - диспенсер, зона свежест, специална камера за вино и други.
 • функции - важна спецификация като при всеки друг уред.

Също така не забравяйте да обърнете внимание и на нивото на шум.

Съдомиялни машини

Едва ли има по-любим уред за една домакиня от съдомиялните машини. Е, може би и пералнята е сред тях, но за нея ще поговорим малко по-долу. Ако разполагате с достатъчно място, то съдомиялните машини за вграждане ще бъдат огромно удобство за вас.

Най-важните характеристики при избора на съдомиялни за вграждане са:

 • размер на уреда (можете да избирате между модели 45 см и други, които са 60 см.)
 • обем на посуда (който уредът за вграждане може да събере)
 • брой кошници
 • програми и функции (с които разполага)

Перални машини

Както по-горе споделихме, друг любим уред на всяка домакиня. Независимо дали искате да я монтирате в кухнята или имате специално предназначено място за целта, сред тях също има уреди за вграждане.

Те могат да бъдат стандартни модели перални или уреди 2 в 1 - пералня със сушилня. Независимо какво предпочитате, има няколко важни характеристики, които ги свързват. 

При избора на перални за вграждане обърнете внимание на:

 • размера на уреда
 • капацитет на пране
 • капацитет на сушене (в случай, че изберете пералня със сушилня.)
 • вид на мотора (нашите препоръки са да избирате модели с инверторен мотор. В дългосрочен план със сигурност няма да съжалявате.)
 • брой обороти в минута
 • брой и видове програми
 • ниво на шум

Микровълнови

Друг вид уред за вграждане са микровълновите фурни. Те не са задължителна част от кухнята, но техните функции ги правят страхотно допълнение. Възможността лесно да стоплите вода, готова храна и да си препечете принцеси, месо и колбаси, си е удобство.

Когато търсите микровълнови, ви съветваме да обърнете внимание на тяхната мощност. Това е показател до колко ефективна ще е тя. Не забравяйте да предвидите нейния размер, както и вместимостта ѝ.

Начинът на управление и функциите, като грил, автоматични режими и много други, са не по-малко важна част.

Кафемашини

Има ли достатъчно място във вашата кухня, то няма какво да се чудите. Не се колебайте да добавите и кафемашина. Няма нищо по-хубаво от това всяка сутрин да се будите с качествено и ароматно кафе и то във вашия дом. Като всеки друг уред за вграждане и кафемашината си има своите спецификации.

Преди всичко е важно да измерите мястото, на което смятате да я сложите. Това е началната ви точка при избора на кафемашини. 

След това идва време за други важни характеристики, като:

 • налягане
 • функции и програми
 • начин на управление
 • вместимост на резервоара за вода и на контейнера за кафе

Предимства

Безспорен е фактът, че уредите за вграждане са страхотни. Едно от най-големите им предимства е фактът, че стоят изключително прибрано. Техният дизайн е създаден така, че се вписват прекрасно към всяка една кухня, без да стоят грубо или да заемат прекалено място.

Нещо повече, те създават изключителен стил на всяка кухня, вкарвайки нотка елегантности и изисканост. Уредите за вграждане са перфектният избор за всеки един от вас, който харесва съвременния интериорен дизайн и обича да изпъква с това.

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

Уреди за вграждане - същност, основни характеристики и предимства

Уреди за вграждане - същност, основни характеристики и предимства | zora.bg

Ако харесвате елегантния и минималистичен завършек във вашата кухня, то уредите за вграждане са това, от което имате нужда.Същност и приложениеУредите за Ако харесвате елегантния и минималистичен завършек във вашата кухня, то уредите за вграждане са това, от което имате нужда.Същност и приложениеУредите за 2021-09-10T16:28:00+03:00 Уреди за вграждане - същност, основни характеристики и предимства

<p><span style="font-weight: 400;">Ако харесвате </span><b>елегантния и минималистичен завършек във вашата </b><a href="https://zora.bg/category/za-kuhnata"><b>кухня</b></a><span style="font-weight: 400;">, то уредите за вграждане са това, от което имате нужда.</span></p> <h2><b>Същност и приложение</b></h2> <p><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/page/uredi-za-vgrajdane?utm_source=ured-za-vgrajdane_sushtnost&amp;utm_medium=blog&amp;utm_campaign=site" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички уреди за граждане"><b><span style="color: #000000; text-decoration: underline;">Уредите за вграждане</span></b></a></span><b> са съвременен вариант, с който да направите вашия дом модерен.</b><span style="font-weight: 400;"> Независимо дали искате да са напълно скрити или да се впишат в стила на кухнята ви</span><b>,</b><span style="font-weight: 400;"> богатото разнообразие от модели ви дава възможност да откриете всичко онова, което търсите. А техният елегантен дизайн д</span><b>опълва стила и визията на кухнята.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Но кои са тези великолепни уреди, които можете да добавите във вашия дом.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Фурни за вграждане</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">За къде е една кухня без тях? Независимо дали предпочитате свободностоящи или модели за вграждане, </span><b>те са задължителен уред във всеки дом</b><span style="font-weight: 400;">. Що се отнася до</span><b> фурните за вграждане</b><span style="font-weight: 400;"> те са стилен начин, с който да внесете още малко изисканост към интериора на кухнята.</span></p> <p><b>Днес ще откриете различни видове фурни, сред които са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">мултифункционални</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">парови</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">комбинирани</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">компактни</span></li> </ul> <p><b>А при избора на който и да е от тези видове значение имат :&nbsp;</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">размерът на фурната</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">обемът на фурната&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">начина на управление (механично, електронно или сензорно)</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">допълнителните аксесоари (като тави за печене и водачи)</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">И да не забравяме за </span><b>функциите, които са едно от най-важните неща за този уред.</b><span style="font-weight: 400;"> Сред тях любими са ни </span><i><span style="font-weight: 400;">таймерът, самопочистването, грила</span></i><span style="font-weight: 400;"> и още много, много други.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Плотове за вграждане</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">И като сме на тема готвене, то не бива да забравяме и за </span><span style="text-decoration: underline; color: #000000;"><strong><a href="https://zora.bg/category/plotove?utm_source=ured-za-vgrajdane_sushtnost&amp;utm_medium=blog&amp;utm_campaign=site" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички">плотовете за вграждане</a></strong></span><span style="font-weight: 400;">. Днес производителите се стремят да предложат най-доброто на всеки един потребител. Затова и моделите, които ще откриете са </span><b>изключително красиви, но и много функционални.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Преди всичко пред вас ще застане въпросът </span><b>дали да бъде чугунен, керамичен или индукционен плота.</b><span style="font-weight: 400;"> А след това идва ред да помислите и за типа на захранването, като можете да избирате между </span><b>изцяло електрически или газови модели, както и между комбинирани.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Колко котлона искате да има плота? Това е друг важен въпрос, на който да си отговорите. </span><b>Най-често те са</b> <b>2, 3 или 4 котлона</b><span style="font-weight: 400;">. Разширителните зони, които някои модели предлагат, са друго предимство.</span></p> <p><b>Начинът на управление е друга важна тема.</b><span style="font-weight: 400;"> Mоделите плотове за вграждане са с механично и сензорно управление. И разбира се, проверете какви функции притежават.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сензорът за остатъчна топлина е</span><b> чудесен бонус, благодарение на който ще знаете дали котлонът е изстинал или не.</b><span style="font-weight: 400;"> Заключването на контролерите е задължителна функция, особено ако имате деца. Остава на вас да разгледате различните модели и да откриете още чудесни възможности.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Абсорбатори</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Готвенето е любимо занимание на много хора и в това няма нищо лошо. Единственото неприятно са миризмите, които остават и биват поети от мебелите и стените. В тази връзка</span> <span style="text-decoration: underline; color: #000000;"><a href="https://zora.bg/category/absorbatori?utm_source=ured-za-vgrajdane_sushtnost&amp;utm_medium=blog&amp;utm_campaign=site" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички абсорбатори."><b>абсорбаторите за вграждане</b></a></span><b> са уредът, който се грижи за това да се радвате на свеж въздух,</b><span style="font-weight: 400;"> независимо колко често готвите.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Видовете, които се предлагат на пазара, са </span><i><span style="font-weight: 400;">телескопични, интегрирани (напълно вградени) и вградени в кухненския плот</span></i><span style="font-weight: 400;">. Но преди да изберете какъвто и да е абсорбатор</span><b>, трябва да помислите върху няколко важни въпроса</b><span style="font-weight: 400;">.&nbsp;</span></p> <p><b>А именно:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>каква да бъде аспирацията - </b><span style="font-weight: 400;">рециркулация с помощта на филтри или отвеждане на миризмите извън стаята.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>колко голямо е помещението - </b><span style="font-weight: 400;">това ще ви помогне да разберете какъв трябва да бъде капацитетът на уреда, както и неговата мощност.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Заедно с това при </span><b>избора на абсорбатор за вграждане</b><span style="font-weight: 400;"> обърнете внимание на </span><i><span style="font-weight: 400;">диаметъра на тръбите, компенсационния отвор, начина на управление</span></i><span style="font-weight: 400;">, както и на </span><i><span style="font-weight: 400;">функциите</span></i><span style="font-weight: 400;">, като например таймер,</span><b> Boost, Air Refresh</b><span style="font-weight: 400;"> и много други.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Хладилници за вграждане</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Друг задължителен уред за дома е </span><span style="text-decoration: underline; color: #000000;"><strong><a href="https://zora.bg/category/hladilnici?utm_source=ured-za-vgrajdane_sushtnost&amp;utm_medium=blog&amp;utm_campaign=site" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички хладилници">хладилникът</a></strong></span><span style="font-weight: 400;">. Благодарение на него можем да запазим свежи голяма част от продуктите и храните, които консумираме. Богатото разнообразие от хладилници за вграждане </span><b>дава възможност да откриете перфектния модел за вас и вашето семейство.</b></p> <p><b>Сред различните модели за вграждане ще намерите:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">хладилници с една врата</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">хладилници с фризер</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">хладилници с горна камера</span></li> </ul> <p><b>И не забравяйте да вземете предвид основните им характеристики, които са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>размер на уреда </b><span style="font-weight: 400;">- предварително измерете предвиденото място, за да откриете по-лесно подходящия за вас.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>капацитет</b><span style="font-weight: 400;"> - на хладилника и фризера.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>начин на управление</b><span style="font-weight: 400;"> - механично или електронно предпочитате да бъде.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>допълнителни отделения</b><span style="font-weight: 400;"> - диспенсер, зона свежест, специална камера за вино и други.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>функции </b><span style="font-weight: 400;">- важна спецификация като при всеки друг уред.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Също така не забравяйте да обърнете внимание и на нивото на шум.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Съдомиялни машини</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Едва ли има по-любим уред за една домакиня от</span> <span style="text-decoration: underline;"><span style="color: #000000;"><a href="https://zora.bg/category/mialni-masini"><b>съдомиялните машини</b></a></span></span><span style="font-weight: 400;">. Е, може би и пералнята е сред тях, но за нея ще поговорим малко по-долу. Ако разполагате с достатъчно място, то</span><b> съдомиялните машини за вграждане ще бъдат огромно удобство за вас.</b></p> <p><b>Най-важните характеристики при избора на съдомиялни за вграждане са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">размер на уреда (можете да избирате между модели 45 см и други, които са 60 см.)</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">обем на посуда (който уредът за вграждане може да събере)</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">брой кошници</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">програми и функции (с които разполага)</span></li> </ul> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Перални машини</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Както по-горе споделихме,</span><b> друг любим уред на всяка домакиня</b><span style="font-weight: 400;">. Независимо дали искате да я монтирате в кухнята или имате специално предназначено място за целта, сред тях</span><b> също има уреди за вграждане.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Те могат да бъдат </span><b>стандартни модели перални или уреди 2 в 1</b><span style="font-weight: 400;"> - пералня със сушилня. Независимо какво предпочитате, има няколко важни характеристики, които ги свързват.&nbsp;</span></p> <p><b>При избора на </b><span style="text-decoration: underline; color: #000000;"><strong><a href="https://zora.bg/category/peralni-masini?utm_source=ured-za-vgrajdane_sushtnost&amp;utm_medium=blog&amp;utm_campaign=site" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички перални за вграждане">перални за вграждане</a></strong></span><b> обърнете внимание на:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">размера на уреда</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">капацитет на пране</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">капацитет на сушене (в случай, че изберете пералня със сушилня.)</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">вид на мотора (нашите препоръки са да избирате модели с инверторен мотор. В дългосрочен план със сигурност няма да съжалявате.)</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">брой обороти в минута</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">брой и видове програми</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">ниво на шум</span></li> </ul> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Микровълнови</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Друг вид уред за вграждане са </span><span style="text-decoration: underline; color: #000000;"><strong><a href="https://zora.bg/category/mikrovalnovi?utm_source=ured-za-vgrajdane_sushtnost&amp;utm_medium=blog&amp;utm_campaign=site" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички микровълновите фурни.">микровълновите фурни</a></strong></span><span style="font-weight: 400;">. Те не са задължителна част от кухнята, но </span><b>техните функции ги правят страхотно допълнение</b><span style="font-weight: 400;">. Възможността лесно да стоплите вода, готова храна и да си препечете принцеси, месо и колбаси, си е удобство.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Когато търсите микровълнови, ви </span><b>съветваме да обърнете внимание на тяхната мощност</b><span style="font-weight: 400;">. Това е показател до колко ефективна ще е тя. Не забравяйте да предвидите нейния размер, както и вместимостта ѝ.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Начинът на управление и функциите, като грил, автоматични режими и много други, са не по-малко важна част.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Кафемашини</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Има ли достатъчно място във вашата кухня, то няма какво да се чудите. </span><b>Не се колебайте да добавите и </b><span style="text-decoration: underline; color: #000000;"><a href="https://zora.bg/category/kafemasini"><b>кафемашина</b></a></span><b>.</b><span style="font-weight: 400;"> Няма нищо по-хубаво от това всяка сутрин да се будите с качествено и ароматно кафе и то във вашия дом. Като всеки друг уред за вграждане и</span> <span style="font-weight: 400;">кафемашината си има своите спецификации.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Преди всичко е </span><b>важно да измерите мястото, на което смятате да я сложите.</b><span style="font-weight: 400;"> Това е началната ви точка при избора на кафемашини.&nbsp;</span></p> <p><b>След това идва време за други важни характеристики, като:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">налягане</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">функции и програми</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">начин на управление</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">вместимост на резервоара за вода и на контейнера за кафе</span></li> </ul> <h3><b>Предимства</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Безспорен е фактът, че </span><b>уредите за вграждане са страхотни</b><span style="font-weight: 400;">. Едно от най-големите им предимства е фактът, че стоят изключително прибрано. Техният дизайн е създаден така, че се </span><b>вписват прекрасно към всяка една кухня, без да стоят грубо или да заемат прекалено място.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, те създават изключителен стил на всяка кухня, вкарвайки нотка елегантности и изисканост. </span><b>Уредите за вграждане са перфектният избор за всеки един от вас,</b><span style="font-weight: 400;"> който харесва съвременния интериорен дизайн и обича да изпъква с това.</span></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки