Новини

Топ предложения за инверторни климатици

Топ предложения за инверторни климатици

Да поговорим за климатиците и техните основни спецификации.

Те са чудесен уред и за студения зимен сезон, когато имаме нужда от повече топлина. Мненията относно инверторните климатици са изключително разнородни. Днес ще откриете не само привърженици, но и хора, които категорично са против. 

Това е напълно нормално, тъй като има много проучвания, които сочат, че те са вредни за здравето. А може би истината е някъде по средата, тъй като няма как да отречем, че не са ни в помощ.

Какви са техните характеристики?

За да откриете най-добрият инверторен климатик за вас, не стига само да споделим марки и конкретни модели. Необходимо е да познавате и техните характеристики, за да откриете наистина перфектния климатик, който ще отговори на вашите нужди.

Нека да започнем с мощността. Тя е едно от най-ключовите неща при избора на инверторен климатик, тъй като показва до колко ефективен ще бъде той. Важно е да отбележим, че мощността на този вид уреди се обозначава с BTU.

За да откриете каква трябва да е мощността, е необходимо да направите няколко малки сметки. 

Преди всичко умножете кубатурата на помещението, в което ще се монтира климатика по:

  • средната отдавана мощност при отопление - 50 W/м3
  • средната отдавана мощност при охлаждане - 40 W/м3

Така ще получите мощността. А за да разберете каква трябва да е BTU стойността, то умножете получените стойности по 3,4. По този начин ще откриете каква трябва да е мощността на избрания инверторен климатик, така че да бъде ефективен.

SEER и SCOP са други спецификации, които със сигурност ще ви направят впечатление. Ако до този момент не ви се е налагало да си купувате климатик, то със сигурност се чувствате объркани, виждайки тези два показателя.

SEER е сезонен коефициент на преобразуване при охлаждане, а SCOP- при отопление. Тези характеристики заедно с класа на климатика и неговата мощност ще ви дадат подробна информация относно това до колко ефективен и икономичен е уредът.

Функциите на климатиците са друга важна особеност, на която да обърнете внимание. И тук значение имат различните режими на работа, които даден модел предлага. Един страхотен пример е турбо режимът, благодарение на който можете много бързо да охладите или затоплите помещението.

Таймерът е също чудесно удобство, а функциите като самопочистване и саморазмразяване е нещо, което определено не е за пренебрегване. Не забравяйте за филтриращата система и видовете филтри, които инверторният климатик използва. 

Те са ключови, тъй като са отговорни за качеството на въздуха в стаята. И не на последно място, изберете какъв вид инверторен климатик искате. 

На пазара има няколко вида, а именно:

  • стенни и подови
  • колонни
  • мобилни
  • канални и клетъчни

Какви са предимствата и недостатъците им?

Като всеки друг уред у дома и инверторните климатици имат своите плюсове и минуси. Нека да разгледаме кои са те.

Предимства

Консумира по-малко енергия

Едно от най-големите предимства е, че инверторният климатик е много по-икономичен от обикновените. Причината за това е, че те могат да променят скоростта на мотора и на компресора. Така поддържат равномерна температура без да изключват мотора си. В резултат уредът консумира много по-малко енергия.

По-малко шум

Друг огромен плюс на инверторните климатици е, че са много по-безшумни от класическите. И всичко това се дължи отново на техния компресор. Със сигурност е плюс, за който ще сте благодарни.

Охлаждат равномерно

За разлика от обикновените климатици, инверторните се справят повече от перфектно с равномерното охлаждане на дадено пространство, създавайки и на вас комфорт.

Недостатъци

По-висока цена

Най-големият недостатък на инверторните климатици е тяхната по-висока цена при закупуване. Заедно с това и техният ремонт е много по-скъп. Това се дължи на повечето подвижни части, които се грижат за това да контролират скоростта на двигателя. Тези части могат да са много скъпи, а и ремонтът трябва да бъде извършен от лицензиран техник.

Марки и модели инверторни климатици

При изборът на климатици марката също е от съществено значение. Тя е отговорна за това до колко качествен ще е избраният инверторен климатик. Ние във верига магазини ЗОРА внимателно избираме всяка една марка и модел, които ви предлагаме, така че да получите най-доброто.

Климатик Hisense KA35XR0EG / KA35XR0EW

Инверторен климатик с изключително висока енергийна ефективност и енергиен клас А+++. Един от най-добрите модели, които ще откриете на пазара. 

Климатикът разполага с :

  • йонизатор срещу бактерии 
  • WiFi управление 
  • двойно самопочистване 
  • автоматично движение на жалюзите 

Със сигурност е сред моделите, които си заслужават инвестицията.

Климатик Panasonic CS-PZ35VKE/CU-PZ35VKE_CS-PZ35WKE/CU-PZ35WKE

Това е един от моделите, които горещо ви препоръчваме. Неговият капацитет на отопление и охлаждане е 12000. Мощността на охлаждане е 3.4, а на отопление- 3.84. Моделът разполага с филтър против бактерии и миризми, а енергийният клас А+ доказва за неговата икономичност.

Климатик Sharp AY-X18WSRS/AE-X18WSR

Още по-мощен от предходния модел, с BTU- 18000. Това го прави перфектният избор за големи помещения. Енергийният му клас е А++, което е страхотно предимство. Разполага с турбо и еко режим на работа, и има функцията да засича теч на фреон. А позлатеният кондензатор и елегантен дизайн идват като допълнителен бонус.

Климатик FUJI ELECTRIC RSG-12KPCA/ROG-12KPCA

Още един препоръчан от нас нов модел. Енергийният му клас А++ доказва високата енергийна ефективност. Той е икономичен, но и достатъчно мощен, като капацитетът му на охлаждане и на отопление (BTU) е 12000. 

И това са само малка част от нашите топ предложения инверторни климатици. 

Други марки, които ще откриете във верига магазини ЗОРА, са:

и други.

Цени

Цените на инверторните климатици варират. Каква ще бъде цената на даден модел зависи от неговата мощност, функции и допълнителни спецификации, които може да има. Сред различните модели инверторни климатици ще откриете по-бюджетни модели и такива, които са висок клас.

Препоръки за потребителите

При изборът на климатик преди всичко е важно да си определите бюджет. Това много ще стесни кръга ви от избор. Освен това, залагайте на доказали се в качеството марки и избирайте винаги максимално висок енергиен клас.

Инверторните климатици, които имат висок енергиен клас, са много по-ефективни и икономични от останалите.

И не на последно място, обърнете внимание на гаранцията. Стандартната е от 2 години, но при някои модели производителите предлагат по-голяма гаранция. А колкото по-голяма е гаранцията, толкова по-добре за вас. Това ще ви осигури спокойствие за по-дълго време.

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

Топ предложения за инверторни климатици

Топ предложения за инверторни климатици | zora.bg

В тези летни горещи дни няма как да не поговорим за климатиците и техните основни спецификации. Благодарение на тях ние можем да забравим поне за малко за В тези летни горещи дни няма как да не поговорим за климатиците и техните основни спецификации. Благодарение на тях ние можем да забравим поне за малко за 2021-11-23T17:21:00+02:00 Топ предложения за инверторни климатици

<p><strong>Да поговорим за</strong> <a href="https://zora.bg/page/klimatici-otoplenie-i-grija-za-vazduha" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички климатици."><span style="text-decoration: underline;"><b>климатиците</b></span></a><b> и техните основни спецификации.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Те са чудесен уред и за студения зимен сезон, <strong>к</strong></span><b>огато имаме нужда от повече топлина.</b><span style="font-weight: 400;"> Мненията относно инверторните климатици са изключително разнородни. Днес ще откриете не само привърженици, но и хора, които категорично са против.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е напълно нормално, тъй като има много проучвания, които сочат, че те са вредни за здравето. А може би истината е някъде по средата, тъй като няма как да отречем, че не са ни в помощ.</span></p> <h3><b>Какви са техните характеристики?</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">За да откриете</span><b> най-добрият инверторен климатик</b><span style="font-weight: 400;"> за вас, не стига само да споделим марки и конкретни модели. Необходимо е да </span><b>познавате и техните характеристики</b><span style="font-weight: 400;">, за да откриете наистина перфектния климатик, който ще отговори на вашите нужди.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нека да започнем с мощността. Тя е едно от </span><b>най-ключовите неща при избора на инверторен климатик</b><span style="font-weight: 400;">, тъй като показва до колко ефективен ще бъде той. Важно е да отбележим, че мощността на</span><b> този вид уреди се обозначава с BTU.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">За да откриете каква трябва да е мощността, е необходимо да направите няколко малки сметки.&nbsp;</span></p> <p><b>Преди всичко умножете кубатурата на помещението, в което ще се монтира климатика по:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">средната отдавана мощност при отопление -</span><b> 50 W/м</b><b>3</b></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">средната отдавана мощност при охлаждане - </span><b>40 W/м</b><b>3</b></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Така ще получите мощността. А за да разберете каква трябва да е BTU стойността, то умножете получените стойности по 3,4. По този начин ще откриете </span><b>каква трябва да е мощността на избрания инверторен климатик</b><span style="font-weight: 400;">, така че да бъде ефективен.</span></p> <p><b>SEER и SCOP са други спецификации,</b><span style="font-weight: 400;"> които със сигурност ще ви направят впечатление. Ако до този момент не ви се е налагало да си купувате климатик, то със сигурност се чувствате объркани, виждайки тези два показателя.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">SEER е </span><b>сезонен коефициент на преобразуване при охлаждане</b><span style="font-weight: 400;">, а SCOP-</span><b> при отопление</b><span style="font-weight: 400;">. Тези характеристики заедно с класа на климатика и неговата мощност ще ви дадат подробна информация относно това до колко ефективен и икономичен е уредът.</span></p> <p><b>Функциите на климатиците са друга важна особеност,</b><span style="font-weight: 400;"> на която да обърнете внимание. И тук значение имат различните режими на работа, които даден модел предлага. Един страхотен пример е</span><b> турбо режимът</b>,<b> благодарение на който можете много бързо да охладите или затоплите</b><span style="font-weight: 400;"> помещението.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Таймерът е също чудесно удобство, а </span><b>функциите като самопочистване </b><b>и </b><b>саморазмразяване</b><span style="font-weight: 400;"> е нещо, което определено не е за пренебрегване. Не забравяйте за филтриращата система и </span><b>видовете филтри, които инверторният климатик използва.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Те са ключови, тъй като са </span><b>отговорни за качеството на въздуха в стаята.</b><span style="font-weight: 400;"> И не на последно място, изберете какъв вид инверторен климатик искате.&nbsp;</span></p> <p><b>На пазара има няколко вида, а именно:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">стенни и подови</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">колонни</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">мобилни</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">канални и клетъчни</span></li> </ul> <h3><b>Какви са предимствата и недостатъците им?</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Като всеки друг уред у дома и </span><b>инверторните климатици имат своите плюсове и минуси. </b><span style="font-weight: 400;">Нека да разгледаме кои са те.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Предимства</b></span></h4> <h5><b>Консумира по-малко енергия</b></h5> <p><span style="font-weight: 400;">Едно от най-големите предимства е, че </span><b>инверторният климатик е много по-икономичен от обикновените.</b><span style="font-weight: 400;"> Причината за това е, че те могат да променят скоростта на мотора и на компресора. Така </span><b>поддържат равномерна температура без да изключват мотора си</b><span style="font-weight: 400;">. В резултат уредът консумира много по-малко енергия.</span></p> <h5><b>По-малко шум</b></h5> <p><span style="font-weight: 400;">Друг огромен плюс на инверторните климатици е, че са</span><b> много по-безшумни от класическите</b><span style="font-weight: 400;">. И всичко това се дължи отново на техния компресор. Със сигурност е плюс, за който ще сте благодарни.</span></p> <h5><b>Охлаждат равномерно</b></h5> <p><span style="font-weight: 400;">За разлика от обикновените климатици, </span><b>инверторните се справят повече от перфектно с равномерното охлаждане</b><span style="font-weight: 400;"> на дадено пространство, създавайки и на вас комфорт.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Недостатъци</b></span></h4> <h5><b>По-висока цена</b></h5> <p><span style="font-weight: 400;">Най-големият недостатък на инверторните климатици е </span><b>тяхната по-висока цена при закупуване.</b><span style="font-weight: 400;"> Заедно с това и техният ремонт е много по-скъп. Това се дължи на повечето подвижни части, които се грижат за това да контролират скоростта на двигателя. Тези части могат да са много скъпи, а и </span><b>ремонтът трябва да бъде извършен от лицензиран техник.</b></p> <h3><b>Марки и модели инверторни климатици</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">При изборът на климатици </span><b>марката също е от съществено значение.</b><span style="font-weight: 400;"> Тя е отговорна за това до колко качествен ще е избраният инверторен климатик. Ние във</span> <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/" target="_blank" rel="noopener" title="Начална страница на zora.bg"><b>верига магазини ЗОРА</b></a></span><span style="font-weight: 400;"> внимателно избираме всяка една марка и модел, които ви предлагаме, така че да</span><b> получите най-доброто.</b></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zora.bg/product/ka35xr0eg-ka35xr0ew" target="_blank" rel="noopener" title="Виж климатик Hisense KA35XR0EG / KA35XR0EW"><span style="text-decoration: underline;"><b>Климатик </b><b><i>Hisense KA35XR0EG / KA35XR0EW</i></b></span></a></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Инверторен климатик с </span><b>изключително висока енергийна ефективност и енергиен клас А+++.</b><span style="font-weight: 400;"> Един от най-добрите модели, които ще откриете на пазара.&nbsp;</span></p> <p><b>Климатикът разполага с :</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">йонизатор срещу бактерии&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">WiFi управление&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">двойно самопочистване&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">автоматично движение на жалюзите&nbsp;</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Със сигурност е сред </span><b>моделите, които си заслужават инвестицията.</b></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zora.bg/product/cs-pz35vkecu-pz35vke" target="_blank" rel="noopener" title="Виж климатик Panasonic CS-PZ35WKE/CU-PZ35WKE_CS-PZ35VKE/CU-PZ35VKE"><span style="text-decoration: underline;"><b>Климатик Panasonic </b><b><i>CS-PZ35VKE/CU-PZ35VKE_CS-PZ35WKE/CU-PZ35WKE</i></b></span></a></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Това е един от моделите, които горещо ви препоръчваме. </span><b>Неговият капацитет на отопление и охлаждане е 12000</b><span style="font-weight: 400;">. Мощността на охлаждане е 3.4, а на отопление- 3.84. Моделът разполага с филтър против бактерии и миризми, а </span><b>енергийният клас А+ доказва за неговата икономичност.</b></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zora.bg/product/ay-x18wsrsay-x18wsr" target="_blank" rel="noopener" title="Климатик Sharp AY-X18WSRS/AE-X18WSR"><span style="text-decoration: underline;"><b>Климатик </b><b><i>Sharp AY-X18WSRS/AE-X18WSR</i></b></span></a></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Още по-мощен от предходния модел, с BTU- 18000. Това го прави</span><b> перфектният избор за големи помещения.</b><span style="font-weight: 400;"> Енергийният му клас е А++, което е страхотно предимство. Разполага с турбо и еко режим на работа, и има </span><b>функцията да засича теч на фреон.</b><span style="font-weight: 400;"> А позлатеният кондензатор и елегантен дизайн идват като допълнителен бонус.</span></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zora.bg/product/rsg12kpcarog12kpca" target="_blank" rel="noopener" title=" Климатик FUJI ELECTRIC RSG-12KPCA/ROG-12KPCA"><span style="text-decoration: underline;"><b>Климатик </b><b><i>FUJI ELECTRIC RSG-12KPCA/ROG-12KPCA</i></b></span></a></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Още един препоръчан от нас нов модел. Енергийният му клас А++ доказва високата енергийна ефективност. </span><b>Той е икономичен, но и достатъчно мощен</b><span style="font-weight: 400;">, като капацитетът му на охлаждане и на отопление (BTU) е 12000.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И това са само малка част от нашите топ предложения инверторни климатици.&nbsp;</span></p> <p><b>Други марки, които ще откриете във верига магазини ЗОРА, са:</b></p> <ul> <li><strong><a href="https://zora.bg/category/invertorni-sistemi?vendors=aux" target="_blank" rel="noopener" title="Климатици с марката AUX"><span style="text-decoration: underline;">AUX</span></a></strong></li> <li><strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/category/invertorni-sistemi?vendors=crown" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички модели климатици с марка Crown">Crown</a></span></strong></li> <li><strong><a href="https://zora.bg/category/invertorni-sistemi?vendors=finlux" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички климатици с марка Finlux">Finlux</a><span style="text-decoration: underline;"></span></strong></li> <li><strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/vendor/fujitsu" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички климатици с марка Fujitsu.">Fujitsu</a></span></strong></li> <li><strong><a href="https://zora.bg/category/invertorni-sistemi?vendors=hitachi" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички модели климатици Hitachi">Hitachi</a></strong></li> <li><strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/selection/klimatici-lg" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички климатици с марка LG">LG</a></span></strong></li> <li><strong></strong><a href="https://zora.bg/category/invertorni-sistemi?vendors=midea" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички модели климатици с марка Midea"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Midea</strong></span></a><b></b></li> </ul> <p>и други.</p> <h3><span style="text-decoration: underline;"><b>Цени</b></span><b></b></h3> <p><b>Цените на инверторните климатици варират.</b><span style="font-weight: 400;"> Каква ще бъде цената на даден модел зависи от неговата мощност, функции и допълнителни спецификации, които може да има. Сред различните модели инверторни климатици ще </span><b>откриете по-бюджетни модели и такива, които са висок клас.</b></p> <h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Препоръки за потребителите</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400;">При изборът на климатик преди всичко е</span><b> важно да си</b> <b>определите бюджет.</b><span style="font-weight: 400;"> Това много ще стесни кръга ви от избор. Освен това, залагайте на доказали се в качеството марки и</span><b> избирайте винаги максимално висок енергиен клас.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Инверторните климатици, които имат висок енергиен клас, са много </span><b>по-ефективни и икономични от останалите.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">И не на последно място</span><b>, обърнете внимание на гаранцията.</b><span style="font-weight: 400;"> Стандартната е </span><b>от 2 години,</b><span style="font-weight: 400;"> но при някои модели производителите предлагат по-голяма гаранция. А колкото по-голяма е гаранцията, толкова по-добре за вас. Това ще ви осигури спокойствие за по-дълго време.</span></p>

,

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки