Новини

Топ предложения за аудио системи от ЗОРА

Топ предложения за аудио системи от ЗОРА

Ако обичате да гледате различно видео съдържание и да слушате музика, наслаждавайки се по максимално най-добрия начин, то със сигурност искате да си предоставите възможно най-чистия и качествен звук. 

Благодарение на бързо развиващите се технологии днес всеки един потребител може да открие богато разнообразие на устройства, осигуряващи му звук, който е дори по-добър от очакваното. За целта ви предлагаме да разгледате аудио системите.

Аудио система - същност и предназначение

Аудио системата представлява система от електронно оборудване, която служи за записване и произвеждане на звук, като силата и качеството на звука зависят от редица характеристики, които даден модел може да притежава.

Изборът на аудио система често се оказва изключително труден предвид разнообразието от функции и спецификации. Ако обмисляте покупката на такъв тип система, то ние ви споделяме кои са важните характеристики, на които да обърнете внимание.

Видове аудио системи

Първата стъпка към откриването на правилната аудио система е запознаването с различните видове системи, които се предлагат. 

На пазара ще откриете основно два вида, а именно:

  • Аудио система, състояща се от основен блок и отделни колони
  • Аудио система, състояща от един блок с вградени колони

Аудио системата, която е с отделни колони, предлага високо качество на звука. Този вид системи ви позволяват гъвкаво да ги позиционирате, тъй като не е необходимо да бъдат разположени заедно.

Друг огромен плюс е, че винаги имате възможността да подобрите качеството на звука, като смените колоните с други съвместими. Това е възможно и в случай, че колоните се повредят, а основният блок работи.

От друга страна, аудио системите, които представляват един блок с вградени колони, са много компактни и лесни за монтиране. Те не заемат много място и сред тях също има модели, които са с достатъчна мощност и качествен звук.

Едно от предимствата на този вид аудио системи е, че повечето модели са преносими. А като недостатък можем да посочим невъзможността да смените колоните, в случай на повреда.

Мощност

Мощността се измерва във ватове и е една от основните характеристики при избора на аудио система. Това, което трябва да знаете за нея, е, че тя показва колко силен ще е звукът. Колкото по-висока е мощността, толкова по-силен ще е и звукът, като тук важна роля играе и ефективността (чувствителността) на високоговорителя.

Имайте предвид, че мощността не отговаря за качеството на звука. А това каква ще бъде тя зависи много от целите на използване, както и от това какъв е размерът на помещението.

Нещо повече, когато купувате основен блок и отделно високоговорители, то обърнете внимание на това дали те ще могат да поемат мощността, която основният блок възпроизвежда. В противен случай рискувате високоговорителите да се повредят.

Честотен обхват

Честотният обхват е още една важна характеристика, която не бива да пренебрегвате. Той отговаря за качеството на звука, като по-широкият честотен обхват означава, че и звукът, който се възпроизвежда, ще бъде много по-качествен.

CD плеър и радио

Колкото повече се развиват технологиите, толкова по-малко са моделите, които поддържат CD плеър, но все още ги има. Ако сте притежател на дискове с любима музика, то може би е добре да помислите за модели, които имат CD плеър.

Освен това, голяма част от потребителите се интересуват от това дали аудио системите поддържат радио. В случай, че и вие търсите такъв модел, то добрата новина е, че по-големият процент от системите поддържат FM радио.

USB порт

Наличието на USB порт ви позволява да включвате флашка, от която директно да слушате музика. Друго отличаваща характеристика е, че в USB портовете можете да включвате телефони и таблети, за да ги заредите.

AUX вход

AUX входът наподобява на USB портовете, като това означава, че към системите с такъв вход могат да бъдат свързани с кабел външни устройства, които имат съответния изход. В това число можете да свързвате вашия телевизор към системата.

Bluetooth и NFC

Аудио системите с опции като Bluetooth и NFC са чудесен избор за потребителите, които предпочитат безжичната свързаност.

Wi-Fi

С напредването на технологиите се разширяват и функциите, които дадена аудио система може да ви предложи. В тази връзка има модели, които имат безжична свързаност към интернет.

Допълнителни функции

Наред с описаните по-горе характеристики, други спецификации, които може да притежава даден модел аудио система, са:

  • изход за слушалки
  • вход за китара или микрофон - някои аудио системи имат и безжичен микрофон в комплекта;
  • LCD дисплей за по-лесна работа и други

Има ли значение каква аудио система ще купим и защо?

Когато избирате аудио система, има огромно значение това какъв модел купувате. Всички характеристики, за които по-горе говорихме, са важни, но избирайки аудио система, то трябва да си отговорите на три важни въпроса.

Те са :

  • Какви са целите на използване на системата?
  • Какъв е размерът на помещението, в което ще се използвате аудио системата?
  • Какъв е вашият бюджет?

Както сами ще видите, ценовият диапазон на аудио системите е широк. Можете да откриете много бюджетни модели и такива, които се отличават с иновативни функции и богат набор от характеристики. Всяка една от тези системи сама по себе си е страхотна и може да предложи изключително качествен и силен звук.

В тази връзка има значение и размерът на помещението, в което искате да използвате аудио системата. Ако помещението е много малко, то не е необходимо да избирате модели, които се отличават с изключително силна мощност. Това означава, че ще платите по-висока цена за система, на която няма да можете да използвате пълния капацитет.

Също така е важно това дали искате да я използвате на открито и дали ще я пренасяте. В този случай трябва да се насочите към модели, които са подходящи за използване на открити места, както и такива, които могат да се пренасят. 

Сред тях има аудио системи, които имат функцията Режим парти на открито, която позволява да се възползвате от устройството по възможно най-добрия начин, независимо къде се намирате.

И не на последно място е вашият бюджет. Той е също определящ за това какво можете да получите от една аудио система. Отговаряйки си на тези три въпроса и вземайки предвид основните и най-важни характеристики на аудио системата, то е гарантирано, че ще откриете подходящ модел според вашите лични предпочитания.

Топ предложения за аудио системи от ЗОРА

В търговска верига ЗОРА ви предлагаме богато разнообразие на модели аудио системи, като има както блокове с вградени колони, така и модели, които се състоят от основен блок и отделни колони. 

А марките аудио системи, които ще откриете, са:

  • Crown
  • Finlux
  • JBL
  • LG
  • Panasonic
  • Philips
  • Sony

Panasonic SC-TMAX50E-K

Мощна аудио система с цели 2000 W и шест високоговорителя. Отличава се с дълбок бас и характеристики като Bluetooth, NFC, Dj ефекти, вход за микрофон, Режим “Караоке”, подсветки и още много други.

Crown GTB-12086BUF

Преносима аудио система, състояща се от един блок с вградени тонколони. Има удобен LCD дисплей, като можете да я управлявате дистанционно. Моделът разполага с вход за китара и микрофон, SD четец на карти, Bluetooth, AUX вход, RCA вход и изход, както и безжичен микрофон.

Sony SRSXP500B

Тази аудио система на Sony е подходяща за използване на открито, тъй като е водоустойчив модел. Разполага с батерия, която издържа до 20 часа и Bluetooth за безжична свързаност. 

Функции като Караоке, Party Chain, Bass Boost и Party Lights допринасят за силния и качествен звук с подсилен бас, а различните режими на осветление правят преживяването още по-весело.

Philips BTM3360/12

Микро музикална система с обща мощност 180 W. Този модел аудио система разполага с USB Direct за лесно възпроизвеждане на MP3 музика, както и Аудио вход за възпроизвеждане на музика от портативни устройства. Нещо повече, благодарение на Bluetooth свързаността системата може безжично да предава музика. 

В заключение трябва да споделим, че тези пет модела аудио системи са само малко част от нашите страхотни предложения. Богатото разнообразие ви позволява да откриете както по-бюджетни модели, така и системи от по-висок клас с безброй много функции.

Всяка една от марките се отличава с високо качество, а това коя система да изберете е въпрос на лични предпочитания. Остава да разгледате и да откриете перфектния модел за вас.

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

Топ предложения за аудио системи от ЗОРА

Топ предложения за аудио системи - Търговска верига ЗОРА

Ако обичате да гледате различно видео съдържание и да слушате музика, наслаждавайки се по максимално най-добрия начин, то със сигурност искате да си предос Ако обичате да гледате различно видео съдържание и да слушате музика, наслаждавайки се по максимално най-добрия начин, то със сигурност искате да си предос 2022-03-21T15:44:45+02:00 Топ предложения за аудио системи от ЗОРА

<p><span style="font-weight: 400;">Ако обичате да </span><b>гледате различно видео съдържание и да слушате музика,</b><span style="font-weight: 400;"> наслаждавайки се по максимално най-добрия начин, то със сигурност искате да си предоставите възможно </span><b>най-чистия и качествен звук.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Благодарение на бързо развиващите се технологии днес всеки един потребител може да открие</span><b> богато разнообразие на устройства, осигуряващи му звук,</b><span style="font-weight: 400;"> който е дори по-добър от очакваното. За целта ви предлагаме да разгледате аудио системите.</span></p> <h2><b>Аудио система - същност и предназначение</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Аудио системата представлява </span><b>система от електронно оборудване, която служи за записване и произвеждане на звук,</b><span style="font-weight: 400;"> като силата и качеството на звука зависят от редица характеристики, които даден модел може да притежава.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Изборът на аудио система често се оказва изключително труден предвид разнообразието от функции и спецификации. Ако обмисляте покупката на такъв тип система, то ние ви споделяме кои са важните характеристики, на които да обърнете внимание.</span></p> <h3><b>Видове аудио системи</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Първата стъпка към откриването на правилната аудио система е </span><b>запознаването с различните видове системи</b><span style="font-weight: 400;">, които се предлагат.&nbsp;</span></p> <p><b>На пазара ще откриете основно два вида, а именно:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Аудио система, състояща се от основен блок и отделни колони</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Аудио система, състояща от един блок с вградени колони</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Аудио системата, която е с отделни колони, предлага </span><b>високо качество на звука. </b><span style="font-weight: 400;">Този вид системи ви позволяват гъвкаво да ги позиционирате, тъй като не е необходимо да бъдат разположени заедно.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друг огромен плюс е, че </span><b>винаги имате възможността да подобрите качеството на звука, </b><span style="font-weight: 400;">като смените колоните с други съвместими. Това е възможно и в случай, че колоните се повредят, а основният блок работи.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">От друга страна, аудио системите, които представляват </span><b>един блок с вградени колони, </b><span style="font-weight: 400;">са много компактни и лесни за монтиране. Те не заемат много място и сред тях също има модели, които са с достатъчна мощност и качествен звук.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Едно от предимствата на този вид аудио системи е, че </span><b>повечето модели са преносими. </b><span style="font-weight: 400;">А като недостатък можем да посочим невъзможността да смените колоните, в случай на повреда.</span><br /><br /></p> <h3><b>Мощност</b></h3> <p><b>Мощността се измерва във ватове</b><span style="font-weight: 400;"> и е една от основните характеристики при избора на аудио система. Това, което трябва да знаете за нея, е, че тя показва колко силен ще е звукът. </span><b>Колкото по-висока е мощността, толкова по-силен ще е и звукът,</b><span style="font-weight: 400;"> като тук важна роля играе и ефективността (чувствителността) на високоговорителя.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Имайте предвид, че </span><b>мощността не отговаря за качеството на звука</b><span style="font-weight: 400;">. А това каква ще бъде тя зависи много от целите на използване, както и от това какъв е размерът на помещението.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, когато </span><b>купувате основен блок и отделно високоговорители,</b><span style="font-weight: 400;"> то обърнете внимание на това дали те ще могат да поемат мощността, която основният блок възпроизвежда. В противен случай рискувате високоговорителите да се повредят.</span></p> <h3><b>Честотен обхват</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Честотният обхват е още една важна характеристика, която не бива да пренебрегвате. Той </span><b>отговаря за качеството на звука</b><span style="font-weight: 400;">, като по-широкият честотен обхват означава, че и звукът, който се възпроизвежда, ще бъде много по-качествен.</span></p> <h3><b>CD плеър и радио</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Колкото повече се развиват технологиите, толкова по-малко са моделите, които поддържат CD плеър, но все още ги има. Ако сте притежател на </span><b>дискове с любима музика,</b><span style="font-weight: 400;"> то може би е добре да помислите за модели, които имат CD плеър.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен това, голяма част от потребителите се интересуват от това дали аудио системите поддържат радио. В случай, че и вие търсите такъв модел, то добрата новина е, че </span><b>по-големият процент от системите поддържат FM радио.</b></p> <h3><b>USB порт</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Наличието на USB порт ви </span><b>позволява да включвате флашка, от която директно да слушате музика</b><span style="font-weight: 400;">. Друго отличаваща характеристика е, че в USB портовете можете да включвате телефони и таблети, за да ги заредите.</span></p> <h3><b>AUX вход</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">AUX входът наподобява на USB портовете, като това означава, че</span> <span style="font-weight: 400;">към </span><b>системите с такъв вход могат да бъдат свързани с кабел </b><span style="font-weight: 400;">външни устройства, които имат съответния изход</span><b>.</b><span style="font-weight: 400;"> В това число можете да свързвате вашия телевизор към системата.</span></p> <h3><b>Bluetooth и NFC</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Аудио системите с опции като Bluetooth и NFC са </span><b>чудесен избор за потребителите, които предпочитат безжичната свързаност.</b></p> <h3><b>Wi-Fi</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">С напредването на технологиите се разширяват и функциите, които дадена аудио система може да ви предложи. В тази връзка има модели, които имат безжична свързаност към интернет.</span></p> <h3><b>Допълнителни функции</b></h3> <p><b>Наред с описаните по-горе характеристики, други спецификации, които може да притежава даден модел аудио система, са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">изход за слушалки</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">вход за китара или микрофон - някои аудио системи имат и безжичен микрофон в комплекта;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">LCD дисплей за по-лесна работа и други</span></li> </ul> <h2><b>Има ли значение каква аудио система ще купим и защо?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Когато </span><b>избирате аудио система</b><span style="font-weight: 400;">, има огромно значение това какъв модел купувате. Всички характеристики, за които по-горе говорихме, са важни, но избирайки аудио система, то трябва да си отговорите на три важни въпроса.</span></p> <p><b>Те са :</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Какви са целите на използване на системата?</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Какъв е размерът на помещението, в което ще се използвате аудио системата?</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Какъв е вашият бюджет?</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Както сами ще видите,</span><b> ценовият диапазон на аудио системите е широк</b><span style="font-weight: 400;">. Можете да откриете много бюджетни модели и такива, които се отличават с иновативни функции и богат набор от характеристики. Всяка една от тези системи сама по себе си е страхотна и може да </span><b>предложи изключително качествен и силен звук.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">В тази връзка има значение и </span><b>размерът на помещението, в което искате да използвате аудио системата.</b><span style="font-weight: 400;"> Ако помещението е много малко, то не е необходимо да избирате модели, които се отличават с изключително силна мощност. Това означава, че ще </span><b>платите по-висока цена за система</b><span style="font-weight: 400;">, на която няма да можете да използвате пълния капацитет.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Също така е важно това дали искате да я използвате на открито и дали ще я пренасяте. В този случай трябва да се насочите към</span><b> модели, които са подходящи за използване на открити места, </b><span style="font-weight: 400;">както и такива, които могат да се пренасят.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сред тях има аудио системи, които имат функцията </span><i><span style="font-weight: 400;">Режим парти на открито</span></i><span style="font-weight: 400;">, която позволява да се възползвате от устройството по възможно най-добрия начин, независимо къде се намирате.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И не на последно място е вашият бюджет. Той е също определящ за това какво можете да получите от една аудио система. Отговаряйки си на тези три въпроса и вземайки предвид основните и най-важни характеристики на аудио системата, то е гарантирано, че ще </span><b>откриете подходящ модел според вашите лични предпочитания.</b><br /><br /></p> <h2><b>Топ предложения за аудио системи от ЗОРА</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">В </span><b>търговска верига ЗОРА</b><span style="font-weight: 400;"> ви предлагаме богато разнообразие на модели аудио системи, като има както блокове с вградени колони, така и модели, които се състоят от основен блок и отделни колони.&nbsp;</span></p> <p><b>А марките аудио системи, които ще откриете, са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Crown</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Finlux</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">JBL</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">LG</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Panasonic</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Philips</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Sony</span></li> </ul> <h3><a href="https://zora.bg/product/sc-tmax50e-k"><b>Panasonic SC-TMAX50E-K</b></a></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Мощна аудио система с цели </span><b>2000 W и шест високоговорителя.</b><span style="font-weight: 400;"> Отличава се с дълбок бас и характеристики като </span><i><span style="font-weight: 400;">Bluetooth, NFC, Dj ефекти, вход за микрофон, Режим &ldquo;Караоке&rdquo;, подсветки и още много други</span></i><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h3><a href="https://zora.bg/product/gtb-12086buf"><b>Crown GTB-12086BUF</b></a></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Преносима аудио система, състояща се от</span><b> един блок с вградени тонколони.</b><span style="font-weight: 400;"> Има удобен LCD дисплей, като можете да я управлявате дистанционно. Моделът разполага с</span><b> вход за китара и микрофон</b><span style="font-weight: 400;">, SD четец на карти, Bluetooth, AUX вход, RCA вход и изход, както и безжичен микрофон.</span></p> <h3><a href="https://zora.bg/product/srsxp500b"><b>Sony SRSXP500B</b></a></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Тази аудио система на Sony е </span><b>подходяща за използване на открито</b><span style="font-weight: 400;">, тъй като е водоустойчив модел. Разполага с батерия, която издържа до 20 часа и Bluetooth за безжична свързаност.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Функции като Караоке, Party Chain, Bass Boost и Party Lights </span><b>допринасят за силния и качествен звук с подсилен бас</b><span style="font-weight: 400;">, а различните режими на осветление правят преживяването още по-весело.</span></p> <h3><a href="https://zora.bg/product/btm336012"><b>Philips BTM3360/12</b></a></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Микро музикална система с обща</span><b> мощност 180 W.</b><span style="font-weight: 400;"> Този модел аудио система разполага с USB Direct за лесно възпроизвеждане на MP3 музика, както и Аудио вход за възпроизвеждане на музика от портативни устройства. Нещо повече, благодарение на Bluetooth свързаността</span><b> системата може безжично да предава музика.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">В заключение трябва да споделим, че тези</span><b> пет модела аудио системи</b><span style="font-weight: 400;"> са само малко част от нашите страхотни предложения. Богатото разнообразие ви позволява да откриете както по-бюджетни модели, така и системи от по-висок клас с безброй много функции.</span></p> <p><b>Всяка една от марките се отличава с високо качество, </b><span style="font-weight: 400;">а това коя система да изберете е въпрос на лични предпочитания. Остава да разгледате и да откриете перфектния модел за вас.</span></p>