Новини

Топ марки хладилници за всички времена

Топ марки хладилници за всички времена

Хладилникът - незаменим помощник, който ще се погрижи за това да съхраним храната, която консумираме свежа. 

Избирайки си хладилник за нашата кухня, то има ключови характеристики, на които да обърнем внимание. Наред с това от значение е и марката, която избирате.

В търговска верига ЗОРА сме ви приготвили богата гама от марки и модели, които са се доказали във времето с качеството и иновативността на своите продукти.

Кратка характеристика на марките

Всяка една марка, която ще откриете на пазара, се отличава със своите технологии и иновации, които допринасят за това да получите перфектния продукт. По-долу ви представяме част от марките, на които си струва да заложите.

AEG

Немската марка AEG е вече повече от 120 години на пазара. Тя предлага свободностоящи хладилници и такива, които са за вграждане. Наред с това ще откриете и охладители, отличаващи се със стилен дизайн. Всеки модел предлага фантастични характеристики и функции, които ще отговарят на вашите нужди и лични предпочитания.

Bosch

Създадена през 1886 година, марката Bosch и до днес е известна със стремежа си непрекъснато да се усъвършенства. Това го доказва и високото качество на продуктите.

Bosch предлага на потребителите модели хладилници. Те се различават по начин на поставяне, размер, полезен обем и функции. Една чудесна характеристика е NoFrost системата за охлаждане, която ви осигурява автоматично размразяване.

Crown

Crown е още една марка, която предлага разнообразие на хладилници. Моделите включват с една врата, хладилници с горна камера, както и комбинирани модели хладилник с фризер.

Ще откриете и фризери, които могат да бъдат хоризонтални и вертикални, различаващи се по техния размер. И не на последно място са хладилните витрини и мини баровете

Daewoo

Daewoo е корейска марка, която предлага широка гама от продукти. Сред хладилниците ще намерите модели с една врата, с горна камера или с фризер. Те се отличават с елегантен дизайн и фантастични характеристики, които да отговорят на вашите нужди.

Electra

Electra ви предлага хладилници с горна камера или комбиниран с фризер. Моделите са с изключително изчистен дизайн, така че перфектно да отиват на всяка една кухня. Някои от тях са със статична система на охлаждане, докато други разполагат с функцията за автоматично размразяване

Electrolux

Друга марка, доказала се с високото качество на продуктите, е Electrolux. Придържайки се към своите шведски ценности, тя предлага разнообразни иновативни технологии. Марката включва модели хладилници, сред които има и за вграждане, различаващи се по своите размери, функции и технически спецификации.

Finlux

Марката Finlux предлага богата гама от модели, като сред тях има хладилници с фризер, с горна камера, само хладилници или модели тип Side-by-Side.

Част от моделите имат ледогенератор, диспенсър за вода и още много други. Освен това, можете да се възползвате от предимствата на No Frost системата и на висок енергиен клас.

Gorenje

Основана през 1950 година, марката Gorenje има богата история на развитие. Днес тя ви предлага разнообразие от домакински уреди, отличаващи се с високо качество, фантастични спецификации и дизайн, на който не можете да устоите.

Сред моделите са хладилници с фризер и с горна камера, както и по-големи по размер хладилници тип Side-by-Side. Наред с това ще откриете отделно фризери и ледогенератори.

Hotpoint-Ariston

Независимо дали търсите хладилник с горна камера, с фризер или само фризер, то британската марка Hotpoint-Ariston ще ви предложи всичко това, но и много повече.

Интелигентните функции и технологии ще се погрижат за прецизния контрол на температурата според типа храна, която се съхранява, както и за това да има добра циркулация на студения въздух.

Indesit

Италианската марка Indesit предлага многофункционални и ефективни хладилници с горна камера или фризер. Те се отличават със спецификации, които се стремят да запазят вкусовите и хранителни качества на храната.

Заедно с това интелигентните плъзгащи се полици позволяват лесно да откриете всеки продукт, а кутията Flexi Use ще се погрижи за това да съхранявате месо, риба и зеленчуци при перфектната за тях температура.

LG

LG е южнокорейска компания, която ви предлага хладилници с фризер или тип Side-by-Side, както и модели, които са предназначени за вграждане или са свободностоящи.

Сред хладилниците LG ще откриете модели с инверторен компресор, който осигурява ефективната работа на уреда. Наред с това функции като NatureFresh, LINEARCooling, DoorCooling ще се погрижат за това храната във вашия хладилник винаги да бъде свежа.

Liebherr

Liebherr е марка, известна със своето високо немско качество. Насладете се на фантастични функции и технологии като NoFrost, BioFresh и много други. Към това новите модели на марката притежават програмата Blu Performance, позволяваща максимално прецизен контрол на температурата, така че да се осигури перфектната енергийна ефективност на уреда.

PKM

PKM е немски производител, който предлага и хладилници, като в търговска верига ЗОРА ще откриете комбинирани хладилници с фризер, притежаващи разнообразни характеристики и функции.

Samsung

Samsung знае, че за голяма част от потребителите храненето е нещо повече от необходимост, затова и се е погрижила да предостави модели хладилници, в които да съхранявате всяка храна по начин, по който да запази своите полезни свойства.

Марката ви дава възможността да се насладите на огромно богатство на хладилници с горна камера, комбинирани хладилници с фризер, както и модели Side-by-Side. 

Sharp

Sharp е японска марка, предлагаща най-различни модели хладилници с една врата или горна камера, както и модели хладилници, комбинирани с фризер. Хладилниците Sharp се отличават с висока ефективност на замразяване и охлаждане, както и технологии, които ще запазят храната свежа и няма да позволят на миризмите да се смесват.

Whirlpool

И не на последно място е марката Whirlpool, която ви предлага хладилници Side-by-Side, с фризер или горна камера. Моделите могат да притежават NoFrost система, технологията 6th Sense, различни температурни режими и още много други. А като бонус някои модели имат ледогенератор или диспенсър за вода.

Характеристика на най-добрите хладилници

В търговска верига ЗОРА ще намерите перфектното разнообразие на хладилници. 

Малка част от предложенията ни за вас са:

 • Хладилник Sharp SJ-LC41CHDAE - това е  уред с една врата, елегантен черен дизайн, 390 л полезен обем и NoFrost система на хладилната и фризерната част. Наред с това има 36 месеца гаранция;

 • Хладилник Crown GN 2653 - това е стандартен модел с една врата и статична система за охлаждане;

 • Хладилник с фризер LG GSJV91BSAE - това е значително по-голям фризер Side-by-Side с 416 л обем на хладилна част и 219 л е обемът на фризерната част. Моделът разполага с NoFrost система за автоматично размразяване, ледогенератор, който ще ви предложи натрошен лед и много други интересни функции;

 • Хладилник с фризер Samsung RS68A8520S9/EF - още един модел Side-by-Side с общо 634 л полезен обем на хладилна и фризерна част. Хладилникът притежава NoFrost система, аларма за отворена врата, ледогенератор, зона с нулева температура, външен дисплей и други;

 • Хладилник с фризер Liebherr CBNsdc 5753 - този иноксов модел разполага със специално отделение за месо и млечни продукти, 2.4-инчов Touch&Swipe дисплей, BluPerformance технологията, PowerCooling система и още много други;

 • Хладилник с фризер AEG RCB646E3MB - този модел комбинира хладилник и фризер в един уред и разполага с функции като режим “Ваканция”, Coolmatic за бързо охлаждане, Frostmatic за бързо размразяване, ледогенератор и други;

 • Хладилник с фризер Bosch KGN39LBCF - моделът разполага с поставка за бутилки, аларма за отворена врата, LED осветление, NoFrost система, зона с нулева температура, функции като VitaFresh, SuperFreeze и други;

 • Хладилник с фризер Whirlpool WB70E 972 X - това е още един модел на комбиниран хладилник с фризер. Едни от отличителните характеристики на модела са общия полезен обем от 462 литра, възможността за обръщане на посоката на вратите, аларма за отворена врата, поставка за бутилки и NoFrost системата.

Критерии за предпочитания - защо точно те?

Как да изберете правилния хладилни за вас? 

Представяме ви ключовите критерии при покупка на уреда:

 • вид - можете да избирате между хладилник с една врата, с горна камера или фризер, тип French door или Side-by-Side;
 • размер
 • обем на хладилника - колко литра е хладилният обем;
 • капацитет на замразяване - какво количество храна ще можете да замразявате;
 • температура на фризера - имайте предвид, че тя се обозначава с *, така една * означава, че фризерът поддържа -6°C, ** обозначава -12°C, *** - 18°C, а **** е за -24°C;
 • температура при неочаквано изключване;
 • отделения - някои модели хладилници имат специални отделения като FreshZone, камера за вино, генератор на лед, диспенсър за вода, минибар и други;
 • управление - механично или електронно;
 • компресор - хладилниците могат да имат един или няколко компресора, а по-новите модели разполагат с инверторен;
 • функции - те могат да бъдат таймер, аларма за отворена врата, защита от деца, филтър за отстраняване на миризми, система NoFrost и други;
 • ниво на шум
 • енергиен клас

Какво трябва да се очаква относно развитието им?

Днес всеки един производител на хладилници се стреми да предложи на потребителите подобрени технологии. Това, което се наблюдава, е новите модели да бъдат с инверторен компресор за по-ефективна работа на уреда, автоматично размразяване и по-прецизен контрол на температура, така че продуктите в него да са винаги свежи. 

Ценови диапазон 

Ценовият диапазон при всяка марка и модел хладилник може да варира. До голяма степен зависи от вида хладилник, който избирате, както и от спецификациите и функциите, които притежава.

Базовите модели, които нямат разнообразие от функции и са по-малки като размер, са значително по-евтини от по-големите хладилници с различни допълнителни функции и екстри.

Избирайки си хладилник, е важно да определите приблизителен бюджет, който ще отделите за покупката на уреда. Това значително ще ви помогне при намирането на подходящ модел за вас и вашите нужди.

Имайте предвид, че появата на нови технологии и модели може значително да промени цените на хладилници във времето.

Остави коментар

Избери правилния уред за теб

Избери правилния уред за теб

Топ марки хладилници за всички времена

Топ марки хладилници за всички времена - Търговска верига ЗОРА

Търговска верига ЗОРА ви предлага богата гама на марки и модели хладилници. С една врата, горна камера или фризер всеки модел се отличава с високо качество. Търговска верига ЗОРА ви предлага богата гама на марки и модели хладилници. С една врата, горна камера или фризер всеки модел се отличава с високо качество. 2022-11-23T10:18:23+02:00 Топ марки хладилници за всички времена

<p><span style="font-weight: 400;">Хладилникът - незаменим помощник, който ще се погрижи за това да</span><b> съхраним храната, която консумираме свежа.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Избирайки си </span><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/category/khladilnitsi" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички хладилници."><b>хладилник</b></a></span><span style="font-weight: 400;"> за нашата кухня, то има ключови характеристики, на които да обърнем внимание. Наред с това от значение е и марката, която избирате.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В </span><b>търговска верига ЗОРА</b><span style="font-weight: 400;"> сме ви приготвили богата гама от марки и модели, които са се доказали във времето с качеството и иновативността на своите продукти.</span></p> <p></p> <h2><b>Кратка характеристика на марките</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Всяка една марка, която ще откриете на пазара, се отличава със своите технологии и иновации, които допринасят за това да получите перфектния продукт. По-долу ви представяме част от марките, на които си струва да заложите.</span></p> <h3><b>AEG</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Немската марка </span><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/page/about-aeg" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички хладилници на марка AEG."><b>AEG</b></a></span><span style="font-weight: 400;"> е вече повече от 120 години на пазара. Тя </span><b>предлага свободностоящи хладилници</b><span style="font-weight: 400;"> и такива, които са за вграждане. Наред с това ще откриете и охладители, отличаващи се със стилен дизайн. Всеки модел предлага фантастични характеристики и функции, които ще отговарят на вашите нужди и лични предпочитания.</span></p> <h3><b>Bosch</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Създадена </span><b>през 1886 година</b><span style="font-weight: 400;">, марката </span><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/page/bosch" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички хладилници на марка Bosch."><b>Bosch</b></a></span><span style="font-weight: 400;"> и до днес е известна със стремежа си непрекъснато да се усъвършенства. Това го доказва и високото качество на продуктите.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Bosch предлага на потребителите модели хладилници. Те се различават по начин на поставяне, размер, полезен обем и функции. Една чудесна характеристика е </span><b>NoFrost системата за охлаждане</b><span style="font-weight: 400;">, която ви осигурява автоматично размразяване.</span></p> <h3><b>Crown</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Crown е още една марка, която предлага</span><b> разнообразие на хладилници.</b><span style="font-weight: 400;"> Моделите включват с една врата, хладилници с горна камера, както и комбинирани модели хладилник с фризер.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ще откриете и </span><b>фризери, които могат да бъдат хоризонтални и вертикални, </b><span style="font-weight: 400;">различаващи се по техния размер. И не на последно място са хладилните витрини и мини баровете</span></p> <h3><b>Daewoo</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Daewoo е корейска марка, която предлага широка гама от продукти. Сред хладилниците ще намерите</span><b> модели с една врата, с горна камера или с фризер</b><span style="font-weight: 400;">. Те се отличават с елегантен дизайн и фантастични характеристики, които да отговорят на вашите нужди.</span></p> <h3><b>Electra</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Electra ви предлага </span><b>хладилници с горна камера или комбиниран с фризер</b><span style="font-weight: 400;">. Моделите са с изключително изчистен дизайн, така че перфектно да отиват на всяка една кухня. Някои от тях са със статична система на охлаждане, докато други разполагат с функцията за автоматично размразяване</span></p> <h3><b>Electrolux</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Друга марка, доказала се с високото качество на продуктите, е Electrolux. Придържайки се към своите шведски ценности, тя предлага </span><b>разнообразни иновативни технологии.</b><span style="font-weight: 400;"> Марката включва модели хладилници, сред които има и за вграждане, различаващи се по своите размери, функции и технически спецификации.</span></p> <h3><b>Finlux</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Марката </span><strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/page/finlux-domakinska-tehnika" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички хладилници на марка Finlux.">Finlux</a></span></strong><span style="font-weight: 400;"> предлага богата гама от модели, като сред тях има хладилници с фризер, с горна камера, само хладилници или модели тип Side-by-Side.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Част от моделите имат ледогенератор, диспенсър за вода и още много други. Освен това, можете да се възползвате от предимствата на </span><b>No Frost системата и на висок енергиен клас.</b></p> <h3><b>Gorenje</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Основана </span><b>през 1950 година</b><span style="font-weight: 400;">, марката Gorenje има богата история на развитие. Днес тя ви предлага разнообразие от домакински уреди, отличаващи се с високо качество, фантастични спецификации и дизайн, на който не можете да устоите.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сред моделите са </span><b>хладилници с фризер и с горна камера</b><span style="font-weight: 400;">, както и по-големи по размер хладилници тип Side-by-Side. Наред с това ще откриете отделно фризери и ледогенератори.</span></p> <h3><b>Hotpoint-Ariston</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Независимо дали търсите хладилник с горна камера, с фризер или само фризер, то </span><b>британската марка Hotpoint-Ariston</b><span style="font-weight: 400;"> ще ви предложи всичко това, но и много повече.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Интелигентните функции и технологии ще се погрижат за прецизния контрол на температурата според типа храна, която се съхранява, както и за това да има добра циркулация на студения въздух.</span><br /><br /></p> <h3><b>Indesit</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Италианската марка </span><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/page/indesit" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички хладилници на марка Indesit."><b>Indesit</b></a></span><span style="font-weight: 400;"> предлага многофункционални и ефективни хладилници с горна камера или фризер. Те се отличават със спецификации, които се стремят да </span><b>запазят вкусовите и хранителни качества на храната.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Заедно с това интелигентните плъзгащи се полици позволяват лесно да откриете всеки продукт, а </span><b>кутията Flexi Use</b><span style="font-weight: 400;"> ще се погрижи за това да съхранявате месо, риба и зеленчуци при перфектната за тях температура.</span><br /><br /></p> <h3><b>LG</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">LG е южнокорейска компания, която ви </span><b>предлага хладилници с фризер или тип Side-by-Side</b><span style="font-weight: 400;">, както и модели, които са предназначени за вграждане или са свободностоящи.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сред хладилниците LG ще откриете модели с инверторен компресор, който осигурява ефективната работа на уреда. Наред с това функции като </span><b>NatureFresh, LINEARCooling, DoorCooling</b><span style="font-weight: 400;"> ще се погрижат за това храната във вашия хладилник винаги да бъде свежа.</span></p> <p></p> <h3><b>Liebherr</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Liebherr е марка, известна със своето високо немско качество. Насладете се на фантастични функции и </span><b>технологии като NoFrost, BioFresh </b><span style="font-weight: 400;">и много други. Към това новите модели на марката притежават програмата Blu Performance, позволяваща максимално прецизен контрол на температурата, така че да се осигури перфектната енергийна ефективност на уреда.</span><br /><br /></p> <h3><b>PKM</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">PKM е немски производител, който предлага и хладилници, като в търговска верига ЗОРА ще откриете </span><b>комбинирани хладилници с фризер</b><span style="font-weight: 400;">, притежаващи разнообразни характеристики и функции.</span></p> <p></p> <h3><b>Samsung</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Samsung знае, че за голяма част от потребителите храненето е нещо повече от необходимост, затова и се е погрижила да предостави модели хладилници, в които да съхранявате всяка храна по начин, по който да запази своите полезни свойства.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Марката ви дава възможността да се насладите на </span><b>огромно богатство на хладилници</b><span style="font-weight: 400;"> с горна камера, комбинирани хладилници с фризер, както и модели Side-by-Side.&nbsp;</span></p> <p></p> <h3><b>Sharp</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Sharp е японска марка, предлагаща най-различни модели хладилници с една врата или горна камера, както и модели хладилници, комбинирани с фризер. </span><b>Хладилниците Sharp</b><span style="font-weight: 400;"> се отличават с висока ефективност на замразяване и охлаждане, както и технологии, които ще запазят храната свежа и няма да позволят на миризмите да се смесват.</span></p> <p></p> <h3><b>Whirlpool</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">И не на последно място е марката </span><b>Whirlpool, която ви предлага хладилници Side-by-Side, с фризер или горна камера</b><span style="font-weight: 400;">. Моделите могат да притежават NoFrost система, технологията 6th Sense, различни температурни режими и още много други. А като бонус някои модели имат ледогенератор или диспенсър за вода.</span><br /><br /></p> <h2><b>Характеристика на най-добрите хладилници</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">В търговска верига ЗОРА ще намерите перфектното разнообразие на хладилници.&nbsp;</span></p> <p><b>Малка част от предложенията ни за вас са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="text-decoration: underline; color: #000000;"><a href="https://zora.bg/product/sj-lc41chdae" target="_blank" rel="noopener" title="Виж Хладилник Sharp SJ-LC41CHDAE"><b><span style="color: #000000; text-decoration: underline;">Хладилник Sharp SJ-LC41CHDAE</span></b></a></span><span style="font-weight: 400;"> - това е&nbsp; уред с една врата, елегантен черен дизайн, 390 л полезен обем и NoFrost система на хладилната и фризерната част. Наред с това има 36 месеца гаранция;</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/gn-2653" target="_blank" rel="noopener" title="Виж Хладилник Crown GN 2653"><span style="text-decoration: underline;"><b><span style="color: #000000; text-decoration: underline;">Хладилник Crown GN 2653</span></b></span></a><span style="font-weight: 400;"> - това е стандартен модел с една врата и статична система за охлаждане;</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #000000;"><a href="https://zora.bg/product/gsjv91bsae" target="_blank" rel="noopener" title="Хладилник с фризер LG GSJV91BSAE"><span style="text-decoration: underline;"><b><span style="color: #000000; text-decoration: underline;">Хладилник с фризер LG GSJV91BSAE</span></b></span></a></span><span style="font-weight: 400;"> - това е значително по-голям фризер Side-by-Side с 416 л обем на хладилна част и 219 л е обемът на фризерната част. Моделът разполага с NoFrost система за автоматично размразяване, ледогенератор, който ще ви предложи натрошен лед и много други интересни функции;</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/product/rs68a8520s9ef-634-l-f-no-frost-inoks" target="_blank" rel="noopener" title="Хладилник с фризер Samsung RS68A8520S9/EF"><b><span style="color: #000000; text-decoration: underline;">Хладилник с фризер Samsung RS68A8520S9/EF</span></b></a></span><span style="font-weight: 400;"> - още един модел Side-by-Side с общо 634 л полезен обем на хладилна и фризерна част. Хладилникът притежава NoFrost система, аларма за отворена врата, ледогенератор, зона с нулева температура, външен дисплей и други;</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #000000;"><a href="https://zora.bg/product/cbnsdc-5753" target="_blank" rel="noopener" title="Хладилник с фризер Liebherr CBNsdc 5753"><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="color: #000000; text-decoration: underline;">Хладилник с фризер Liebherr CBNsdc 5753</span></span></strong></a></span><span style="font-weight: 400;"> - този иноксов модел разполага със специално отделение за месо и млечни продукти, 2.4-инчов Touch&amp;Swipe дисплей, BluPerformance технологията, PowerCooling система и още много други;</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/rcb646e3mb" target="_blank" rel="noopener" title="Хладилник с фризер AEG RCB646E3MB"><span style="text-decoration: underline;"><b><span style="color: #000000; text-decoration: underline;">Хладилник с фризер AEG RCB646E3MB</span></b></span></a><span style="font-weight: 400;"> - този модел комбинира хладилник и фризер в един уред и разполага с функции като режим &ldquo;Ваканция&rdquo;, Coolmatic за бързо охлаждане, Frostmatic за бързо размразяване, ледогенератор и други;</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/kgn39lbcf-363-l-c-no-frost-cheren" target="_blank" rel="noopener" title="Хладилник с фризер Bosch KGN39LBCF"><span style="text-decoration: underline;"><b><span style="color: #000000; text-decoration: underline;">Хладилник с фризер Bosch KGN39LBCF</span></b></span></a><span style="font-weight: 400;"> - моделът разполага с поставка за бутилки, аларма за отворена врата, LED осветление, NoFrost система, зона с нулева температура, функции като VitaFresh, SuperFreeze и други;</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/wb70e-972-x" target="_blank" rel="noopener" title="Хладилник с фризер Whirlpool WB70E 972 X"><span style="text-decoration: underline;"><b><span style="color: #000000; text-decoration: underline;">Хладилник с фризер Whirlpool WB70E 972 X</span></b></span></a><span style="font-weight: 400;"> - това е още един модел на комбиниран хладилник с фризер. Едни от отличителните характеристики на модела са общия полезен обем от 462 литра, възможността за обръщане на посоката на вратите, аларма за отворена врата, поставка за бутилки и NoFrost системата.</span></li> </ul> <p></p> <h2><b>Критерии за предпочитания - защо точно те?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Как да изберете правилния хладилни за вас?&nbsp;</span></p> <p><b>Представяме ви ключовите критерии при покупка на уреда:</b></p> <ul> <li><b>вид </b><span style="font-weight: 400;">- можете да избирате между хладилник с една врата, с горна камера или фризер, тип French door или Side-by-Side;</span></li> <li><b>размер</b></li> <li><b>обем на хладилника</b><span style="font-weight: 400;"> - колко литра е хладилният обем;</span></li> <li><b>капацитет на замразяване</b><span style="font-weight: 400;"> - какво количество храна ще можете да замразявате;</span></li> <li><b>температура на фризера</b><span style="font-weight: 400;"> - имайте предвид, че тя се обозначава с *, така една * означава, че фризерът поддържа -6&deg;C, ** обозначава -12&deg;C, *** - 18&deg;C, а **** е за -24&deg;C;</span></li> <li><b>температура при неочаквано изключване</b><span style="font-weight: 400;">;</span></li> <li><b>отделения </b><span style="font-weight: 400;">- някои модели хладилници имат специални отделения като FreshZone, камера за вино, генератор на лед, диспенсър за вода, минибар и други;</span></li> <li><b>управление </b><span style="font-weight: 400;">- механично или електронно;</span></li> <li><b>компресор </b><span style="font-weight: 400;">- хладилниците могат да имат един или няколко компресора, а по-новите модели разполагат с инверторен;</span></li> <li><b>функции </b><span style="font-weight: 400;">- те могат да бъдат таймер, аларма за отворена врата, защита от деца, филтър за отстраняване на миризми, система NoFrost и други;</span><b></b></li> <li><b>ниво на шум</b></li> <li><b>енергиен клас</b></li> </ul> <h2><b>Какво трябва да се очаква относно развитието им?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Днес всеки един производител на хладилници се стреми да предложи на потребителите подобрени технологии. Това, което се наблюдава, е </span><b>новите модели да бъдат с инверторен компресор </b><span style="font-weight: 400;">за по-ефективна работа на уреда, автоматично размразяване и по-прецизен контрол на температура, така че продуктите в него да са винаги свежи.&nbsp;</span></p> <h2><b>Ценови диапазон&nbsp;</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Ценовият диапазон при всяка марка и модел хладилник може да варира. До голяма степен зависи от вида хладилник, който избирате, както и от спецификациите и функциите, които притежава.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Базовите модели, които нямат разнообразие от функции и са по-малки като размер, са значително по-евтини от по-големите хладилници с различни допълнителни функции и екстри.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Избирайки си хладилник, е важно да</span><b> определите приблизителен бюджет</b><span style="font-weight: 400;">, който ще отделите за покупката на уреда. Това значително ще ви помогне при намирането на подходящ модел за вас и вашите нужди.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Имайте предвид, че появата на нови технологии и модели може значително да </span><b>промени цените на хладилници</b><span style="font-weight: 400;"> във времето.</span></p>

Сравнение на продукти