Новини

С какъв уред на ток се отоплява добре и икономично?

С какъв уред на ток се отоплява добре и икономично?

С постепенното падане на температурите все повече се усеща зимата, придружена от студените дни. Това ни напомня за необходимостта от отопляване на нашия дом, за да бъде топъл и уютен. В тази връзка възниква и един от най-важните въпроси пред нас: Кой е добрият и икономичен начин за отопляване? 

Днес се предлага богат избор от различни видове отоплителни уреди, между които вие като потребител можете да избирате. Сред тях са камините и печките на дърва и въглища, както и газовите печки. 

Но докато този вид уреди притежават някои минуси, свързани с безопасността и замърсяването на околната среда, то отоплението на ток остава един от най-популярните и безопасни начини.

Изборът на уред на ток е от съществено значение. Той е свързан с разходите, които ще имате през зимата, както и с ефективността на уреда. А факторите за това са много.

И тъй като това е дългосрочна инвестиция, то е добре да определите какви може да са вашите нужди и какъв е бюджетът, с който разполагате. Заедно с това е добре да се запознаете с различните уреди на ток, за да откриете перфектния за вас.

Климатици

Климатиците са най-предпочитаните уреди на ток сред потребителите, а причините за това са много. Преди всичко този вид уред позволява не само да отоплявате вашия дом през зимните месеци, но и да го охлаждате през горещите летни дни.

Освен това, благодарение на своите размери и начина на монтаж той не заема прекалено много място в дадено помещение. 

Днес на пазара ще откриете богато разнообразие на модели, като те се делят основно на два вида:

 • конвенционални
 • инверторни

Инверторните климатици са една от най-добрите инвестиции, които можете да направите. Причината за това е, че те са по-ефективни и много по-икономични. 

Характерното при този вид отоплителни уреди е, че когато достигнат желаната от вас температура, те не изключват, а продължават да работят, така че да я поддържат. Това означава, че имат много по-ниска консумация на електроенергия, а в същото време стаята остава топла. 

Не така стоят нещата с обикновените или още познати като конвенционални климатици. Когато уредът достигне необходимата температура, той ще се изключи и ще се включи отново, когато тя започне да се понижава. По този начин уредът консумира много повече ток, а и не е толкова ефективен.

Характеристики на този тип уред за отопление

При изборът на климатик е от изключителна важност да обърнете внимание на няколко важни характеристики.

А именно:

 • Видове климатици - те освен, че могат да бъдат конвенционални и инверторни, то се делят и според техния монтаж. В тази връзка можете да избирате между стенни, подови, канални, касетъчни, колонни и мобилни.
 • Мощност - тя е ключов фактор при избора на климатик, като тук трябва да обърнете внимание на кубатурата на помещението, броя външни стени, етажа на жилището, вида дограма, както и наличието на изолация.
 • Сезонен коефициент на преобразуване - тази спецификация индикира енергийната ефективност на климатиците и по-точно каква ще е консумацията на електроенергия за цялата година.
  При климатиците съществуват два типа коефициенти, а именно: SEER (сезонен коефициент на преобразуване при охлаждане) и SCOP (сезонен коефициент на преобразуване при отопление).
 • Функции - и не на последно място са функциите, които притежава този вид отоплителен уред на ток. Едни от най-важните, на които да обърнете внимание, са режимите на работа, температурния диапазон, филтърната система, нивата на вентилация, наличието на таймер, режим на заспиване и други.

Конвектори

Конвекторите са друг популярен отоплителен уред на ток сред потребителите. Все повече нови модели сред тях са енергийно ефективни и икономични, което ги превръща в добър избор за дома. 

Те са достъпни, лесни са за употреба и не изискват специфичен монтаж. Техните компактни размери ги правят удобни за използване в по-малки помещения.

Друго тяхно предимство е, че не изсушават така въздуха, нито правят течение. Това ги превръща в подходящ избор за хора с алергии и дихателни проблеми. 

Ключови спецификации на този тип уред за отопление

Разбира се, като всеки друг уред, е важно да обърнете внимание на някои ключови спецификации:

 • Видове - днес на пазара ще откриете два вида, а именно: подови и стенни. Подовите конвектори са свободностоящ уред, което ви дава възможност да ги използвате в различни стаи.

  От друга страна, стенните са много практични, тъй като се монтират на стената и не заемат излишно място. Огромният минус при тях е, че веднъж монтирани не можете да ги използвате в други помещения.

 • Мощност - както при климатиците, така и при конвекторите тя е важна, тъй като е главен отговорник за ефективността и икономичността на уреда. Когато избирате конвектор, вземете предвид размера на помещението.

  Колкото по-голямо е то, толкова по-голяма трябва да бъде мощността, и обратното. Имайте предвид, обаче, че голямата мощност е свързана и с по-голяма консумация на енергия.

 • Начин на управление - освен стандартното механично управление, някои модели конвектори са и с електронен термостат, а дори и някои от тях предлагат дистанционно управление.

 • Функции - едни от най-важните функции при конвекторите са защитите, таймера и нощния режим. В допълнение някои модели имат седмичен програматор, както и функцията “отворен прозорец”.

Вентилаторни печки

Вентилаторните печки, наричани още духалки, са с компактни размери, което ги прави практични отоплителни уреди. Те са подходящи за малки помещение, като огромният им плюс е, че много бързо ще стоплят дадена стая. Но веднага щом ги изключите, стаята много бързо изстива.

Този вид отоплителен уред не е от най-ефективните и икономични избори. Той е просто устроен, като се състои от вентилатор и нагревател. И все пак, като допълнение или за много малки стаи би свършил чудесна работа.

Характеристики на този тип уред за отопление

Когато избирате вентилаторна печка, е важно да обърнете внимание на:

  • Мощността - каква ще бъде тя зависи от отопляемата площ, като и тук важи правилото, че колкото по-голямо е помещението, толкова по-голяма трябва да е мощността на вентилаторната печка.

  • Нагревател - повечето модели са със стандартен нагревател, но има и такива, които са с керамичен. Предимството му е, че не изсушава така въздуха, а и е по-икономичен.

  • Терморегулатор - обърнете внимание дали избраният модел има терморегулатор. Днес повечето модели разполагат с такъв, като той дава възможност лесно да задавате желаната от вас температура.

 • ниво на шум

 • степени на отопление - някои модели позволяват да избирате с каква мощност да работи вентилаторната печка, докато други не позволяват това и винаги работят с една и съща мощност.

 • Функции - въпреки, че са просто устроен уред, вентилаторните печки също притежават определени функции. Сред тях са функции като “летен режим”, защита срещу прегряване, тих режим, функция против замръзване, автоматичен термостат, светлинен индикатор и функция “въртене”.

Маслени радиатори

Маслените радиатори са чудесен избор, ако не разполагате с парно или не искате да използвате климатик във вашия дом. Сред най-големите им предимства са високата ефективност и защитите, с които разполагат. Освен това те успяват да затоплят не само въздуха в стаята, но и стените.

Основни характеристики на този тип уред за отопление

Ако обмисляте покупката на маслен радиатор, то основните характеристики, които да вземете предвид, са:

 • Мощност - като при всеки друг уред и тук започваме с мощността, като тя се определя според размера на стаята.
 • Брой ребра - за да е максимално ефективен уредът, то съобразете броя ребра с размера на стаята. При по-големи помещения ви съветваме да избирате модели с повече ребра и обратното в случай, че стаята е по-малка.
 • Количество масло - маслените радиатори използват масло, за да затоплят въздуха, като тук е важно да избирате по-тежки модели, които са и с по-плътни стени. Това е признак за по-ефективна работа на уреда.
 • Защити - безопасността е на първо място, а при този тип уреди тя е от съществено значение. Едни от най-важните защити тук са срещу прегряване и преобръщане.
 • Функции - допълнителни екстри като вентилатор, функция за бързо затопляне, против замръзване, таймер, дистанционно управление и много други са чудесно допълнение за уреда.

Отоплителни печки

Въпреки разнообразните възможности, които пазарът предлага, някои потребители все още предпочитат изборът на отоплителни печки. Основните причини за това са, че уредът е лесно преносим и много бързо стопля дадено помещение. 

Спецификации на този тип уред за отопление

А основните спецификации, свързани с него са:

 • Видове - можете да избирате между стенни и свободностоящи.
 • Мощност - тя се определя от големината на помещението, в което отоплителната печка ще се използва.
 • Вид на нагревателя - изборът ви е между стандартен и керамичен нагревател, като вторият вид прави уреда по-ефективен и икономичен по време на работа.
 • Терморегулатор - наличието на терморегулатор прави използването на уреда много по-лесно и удобно, като ви дава възможност да контролирате температурата.
 • Функции - едни от най-често срещаните функции са защитата срещу водни пръски, както и седмичния програматор. С помощта на програматора можете да настройвате уреда по ден, час и каква да бъде температурата.

А кой от всички тези видове отоплителни уреди на ток да изберете зависи главно от целта на използване. И тук значение има това колко мощен трябва да бъде дадения уред, както и големината на помещението, което искате да отоплявате.

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

С какъв уред на ток се отоплява добре и икономично?

Отоплителни уреди на ток - топ предложения в магазини ЗОРА

С постепенното падане на температурите все повече се усеща зимата, придружена от студените дни. Това ни напомня за необходимостта от отопляване на нашия до С постепенното падане на температурите все повече се усеща зимата, придружена от студените дни. Това ни напомня за необходимостта от отопляване на нашия до 2021-12-03T11:36:51+02:00 С какъв уред на ток се отоплява добре и икономично?

<p><span style="font-weight: 400;">С </span><b>постепенното падане на температурите</b><span style="font-weight: 400;"> все повече се усеща зимата, придружена от студените дни. Това ни напомня за</span><b> необходимостта от отопляване на нашия дом,</b><span style="font-weight: 400;"> за да бъде топъл и уютен. В тази връзка възниква и един от най-важните въпроси пред нас: </span><i><span style="font-weight: 400;">Кой е добрият и икономичен начин за отопляване?&nbsp;</span></i></p> <p><span style="font-weight: 400;">Днес се предлага</span><b> богат избор от различни видове отоплителни уреди</b><span style="font-weight: 400;">, между които вие като потребител можете да избирате. Сред тях са камините и печките на дърва и въглища, както и газовите печки.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Но докато този вид уреди притежават някои минуси, свързани с безопасността и замърсяването на околната среда, то </span><b>отоплението на ток остава един от най-популярните и безопасни начини.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Изборът на уред на ток е от съществено значение. Той е </span><b>свързан с разходите, които ще имате през зимата,</b><span style="font-weight: 400;"> както и с ефективността на уреда. А факторите за това са много.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И тъй като това е </span><b>дългосрочна инвестиция</b><span style="font-weight: 400;">, то е добре да определите какви може да са вашите нужди и какъв е бюджетът, с който разполагате. Заедно с това е добре да се </span><b>запознаете с различните уреди на ток, за да откриете перфектния за вас.</b></p> <h2><b>Климатици</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Климатиците са </span><b>най-предпочитаните уреди на ток сред потребителите</b><span style="font-weight: 400;">, а причините за това са много. Преди всичко този вид уред позволява не само да отоплявате вашия дом през зимните месеци, но и да го</span><b> охлаждате през горещите летни дни.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен това, благодарение на своите размери и начина на монтаж </span><b>той не заема прекалено много място в дадено помещение.&nbsp;</b></p> <p><b>Днес на пазара ще откриете богато разнообразие на модели, като те се делят основно на два вида:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">конвенционални</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">инверторни</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Инверторните климатици са една от </span><b>най-добрите инвестиции, които можете да направите</b><span style="font-weight: 400;">. Причината за това е, че те са по-ефективни и много по-икономични.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Характерното при този вид отоплителни уреди е, че </span><b>когато достигнат желаната от вас температура, те не изключват</b><span style="font-weight: 400;">, а продължават да работят, така че да я поддържат. Това означава, че имат</span><b> много по-ниска консумация на електроенергия,</b><span style="font-weight: 400;"> а в същото време стаята остава топла.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Не така стоят нещата с обикновените или още познати като конвенционални климатици. Когато уредът достигне необходимата температура, той </span><b>ще се изключи и ще се включи отново, когато тя започне да се понижава.</b><span style="font-weight: 400;"> По този начин уредът консумира много повече ток, а и не е толкова ефективен.</span></p> <h3><b>Характеристики на този тип уред за отопление</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">При изборът на климатик е от изключителна важност да обърнете внимание на няколко важни характеристики.</span></p> <p><b>А именно:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Видове климатици </b><span style="font-weight: 400;">- те освен, че могат да бъдат конвенционални и инверторни, то се делят и според техния монтаж. В тази връзка можете да избирате между </span><i><span style="font-weight: 400;">стенни, подови, канални, касетъчни, колонни и мобилни</span></i><span style="font-weight: 400;">.</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Мощност </b><span style="font-weight: 400;">- тя е ключов фактор при избора на климатик, като тук трябва да обърнете внимание на </span><i><span style="font-weight: 400;">кубатурата на помещението, броя външни стени, етажа на жилището, вида дограма, както и наличието на изолация.</span></i><span style="font-weight: 400;"><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Сезонен коефициент на преобразуване</b><span style="font-weight: 400;"> - тази спецификация индикира енергийната ефективност на климатиците и по-точно каква ще е консумацията на електроенергия за цялата година.</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">При климатиците съществуват два типа коефициенти, а именно: </span><b>SEER </b><span style="font-weight: 400;">(сезонен коефициент на преобразуване при охлаждане) и </span><b>SCOP </b><span style="font-weight: 400;">(сезонен коефициент на преобразуване при отопление).</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Функции </b><span style="font-weight: 400;">- и не на последно място са функциите, които притежава този вид отоплителен уред на ток. Едни от най-важните, на които да обърнете внимание, са </span><i><span style="font-weight: 400;">режимите на работа, температурния диапазон, филтърната система, нивата на вентилация, наличието на таймер, режим на заспиване</span></i><span style="font-weight: 400;"> и други.</span></li> </ul> <h2><b>Конвектори</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Конвекторите са друг популярен отоплителен уред на ток сред потребителите. Все повече нови модели сред тях са </span><b>енергийно ефективни и икономични, което ги превръща в добър избор за дома.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Те са достъпни, лесни са за употреба и </span><b>не изискват специфичен монтаж</b><span style="font-weight: 400;">. Техните компактни размери ги правят удобни за използване в по-малки помещения.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друго тяхно предимство е, че</span><b> не изсушават така въздуха, нито правят течение. </b><span style="font-weight: 400;">Това ги превръща в подходящ избор за хора с алергии и дихателни проблеми.&nbsp;</span></p> <h3><b>Ключови спецификации на този тип уред за отопление</b></h3> <p><b>Разбира се, като всеки друг уред, е важно да обърнете внимание на някои ключови спецификации:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Видове </b><span style="font-weight: 400;">- днес на пазара ще откриете два вида, а именно: подови и стенни. Подовите конвектори са свободностоящ уред, което ви дава възможност да ги използвате в различни стаи.</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">От друга страна, стенните са много практични, тъй като се монтират на стената и не заемат излишно място. Огромният минус при тях е, че</span><b> веднъж монтирани не можете да ги използвате в други помещения.</b><b><br /><br /></b></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Мощност </b><span style="font-weight: 400;">- както при климатиците, така и при конвекторите тя е важна, тъй като е главен отговорник за ефективността и икономичността на уреда. Когато избирате конвектор, вземете предвид размера на помещението.</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">Колкото по-голямо е то, толкова по-голяма трябва да бъде мощността, и обратното. Имайте предвид, обаче, че </span><b>голямата мощност е свързана и с по-голяма консумация на енергия.</b><b><br /><br /></b></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Начин на управление</b><span style="font-weight: 400;"> - освен стандартното механично управление, някои модели конвектори са и с електронен термостат, а дори и някои от тях предлагат дистанционно управление.</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Функции </b><span style="font-weight: 400;">- едни от най-важните функции при конвекторите са </span><i><span style="font-weight: 400;">защитите, таймера и нощния режим</span></i><span style="font-weight: 400;">. В допълнение някои модели имат седмичен програматор, както и функцията &ldquo;отворен прозорец&rdquo;.</span></li> </ul> <h2><b>Вентилаторни печки</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Вентилаторните печки, наричани още духалки, са</span><b> с компактни размери, което ги прави практични отоплителни уреди. </b><span style="font-weight: 400;">Те са подходящи за малки помещение, като огромният им плюс е, че много бързо ще стоплят дадена стая. Но </span><b>веднага щом ги изключите, стаята много бързо изстива.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Този вид отоплителен уред </span><b>не е от най-ефективните и икономични избори.</b><span style="font-weight: 400;"> Той е просто устроен, като се състои от вентилатор и нагревател. И все пак, като допълнение или</span><b> за много малки стаи би свършил чудесна работа</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h3><b>Характеристики на този тип уред за отопление</b></h3> <p><b>Когато избирате вентилаторна печка, е важно да обърнете внимание на:</b></p> <ul> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Мощността </b><span style="font-weight: 400;">- каква ще бъде тя зависи от отопляемата площ, като и тук важи правилото, че колкото по-голямо е помещението, толкова по-голяма трябва да е мощността на вентилаторната печка.</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Нагревател </b><span style="font-weight: 400;">- повечето модели са със стандартен нагревател, но има и такива, които са с керамичен. Предимството му е, че </span><b>не изсушава така въздуха, а и е по-икономичен.</b><b><br /><br /></b></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Терморегулатор </b><span style="font-weight: 400;">- обърнете внимание дали избраният модел има терморегулатор. Днес повечето модели разполагат с такъв, като той дава възможност лесно да задавате желаната от вас температура.</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span></li> </ul> </ul> <p><b></b></p> <ul> <li aria-level="1"><b>ниво на шум</b></li> </ul> <p></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>степени на отопление</b><span style="font-weight: 400;"> - някои модели позволяват да избирате с каква мощност да работи вентилаторната печка, докато други не позволяват това и винаги работят с една и съща мощност.</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Функции </b><span style="font-weight: 400;">- въпреки, че са просто устроен уред, вентилаторните печки също притежават определени функции. Сред тях са функции като </span><i><span style="font-weight: 400;">&ldquo;летен режим&rdquo;, защита срещу прегряване, тих режим, функция против замръзване, автоматичен термостат, светлинен индикатор и функция &ldquo;въртене&rdquo;</span></i><span style="font-weight: 400;">.</span></li> </ul> <h2><b>Маслени радиатори</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Маслените радиатори са</span><b> чудесен избор, ако не разполагате с парно </b><span style="font-weight: 400;">или не искате да използвате климатик във вашия дом. Сред най-големите им предимства са </span><b>високата ефективност и защитите, с които разполагат</b><span style="font-weight: 400;">. Освен това те успяват да затоплят не само въздуха в стаята, но и стените.</span></p> <h3><b>Основни характеристики на този тип уред за отопление</b></h3> <p><b>Ако обмисляте покупката на маслен радиатор, то основните характеристики, които да вземете предвид, са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Мощност </b><span style="font-weight: 400;">- като при всеки друг уред и тук започваме с мощността, като тя се определя според размера на стаята.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Брой ребра</b><span style="font-weight: 400;"> - за да е максимално ефективен уредът, то съобразете броя ребра с размера на стаята. При по-големи помещения ви съветваме да избирате модели с повече ребра и обратното в случай, че стаята е по-малка.</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Количество масло </b><span style="font-weight: 400;">- маслените радиатори използват масло, за да затоплят въздуха, като тук е важно да избирате по-тежки модели, които са и с по-плътни стени. Това е </span><b>признак за по-ефективна работа на уреда.</b><b><br /></b></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Защити </b><span style="font-weight: 400;">- безопасността е на първо място, а при този тип уреди тя е от съществено значение. Едни от най-важните защити тук са срещу прегряване и преобръщане.</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Функции </b><span style="font-weight: 400;">- допълнителни екстри като</span><i><span style="font-weight: 400;"> вентилатор, функция за бързо затопляне, против замръзване, таймер, дистанционно управление</span></i><span style="font-weight: 400;"> и много други са чудесно допълнение за уреда.</span></li> </ul> <h2><b>Отоплителни печки</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Въпреки разнообразните възможности, които пазарът предлага, някои потребители все още </span><b>предпочитат изборът на отоплителни печки.</b><span style="font-weight: 400;"> Основните причини за това са, че уредът е лесно преносим и много бързо стопля дадено помещение.&nbsp;</span></p> <h3><b>Спецификации на този тип уред за отопление</b></h3> <p><b>А основните спецификации, свързани с него са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Видове </b><span style="font-weight: 400;">- можете да избирате между стенни и свободностоящи.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Мощност </b><span style="font-weight: 400;">- тя се определя от големината на помещението, в което отоплителната печка ще се използва.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Вид на нагревателя </b><span style="font-weight: 400;">- изборът ви е между стандартен и керамичен нагревател, като вторият вид прави уреда по-ефективен и икономичен по време на работа.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Терморегулатор </b><span style="font-weight: 400;">- наличието на терморегулатор прави използването на уреда много по-лесно и удобно, като ви дава възможност да контролирате температурата.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Функции </b><span style="font-weight: 400;">- едни от най-често срещаните функции са </span><b>защитата срещу водни пръски, както и седмичния програматор.</b><span style="font-weight: 400;"> С помощта на програматора можете да настройвате уреда по ден, час и каква да бъде температурата.</span></li> </ul> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">А кой от всички тези видове отоплителни уреди на ток да изберете </span><b>зависи главно от целта на използване</b><span style="font-weight: 400;">. И тук значение има това колко мощен трябва да бъде дадения уред, както и </span><b>големината на помещението, което искате да отоплявате.</b></p>

Сравнение на продукти