Новини

Коя е най-подходящата преса за вашата коса?

Коя е най-подходящата преса за вашата коса?

Поддържането на косата е едно от най-важните неща за всяка жена. Тя е като аксесоар, който подчертава чертите на лицето и нейния стил. Салоните за красота понякога могат да бъдат скъпо удоволствие и няма как всеки ден да ги посещавате.

Затова обаче има фантастични уреди, които са верни помощници на всяка жена. В тази връзка ще обърнем специално внимание на така познатите ни преси за коса, без които голяма част от дамите със сигурност не могат.

Какво представляват пресите за коса?

Пресата за коса е иновативен уред, с който можете да стилизирате вашата коса по най-добрия начин. Въпреки че уредът е наричан и преса за изправяне, с нея не само изправяте косата, но можете да правите красиви вълни и букли. С други думи това е уред 2 в 1 - преса и маша за коса.

Пресите за коса имат дълга история, като първите модели, които се създават, не могат да предложат това, което днешните модели са. Технологиите толкова много напредват, че производителите създават уреди с иновативни технологии, чиято цел е да предоставят по-висока ефективност, по-малко увреждане, така че да се радвате на гладка коса с повече блясък бързо и лесно.

Предимства и недостатъци на пресата за коса

Има много причини, поради които да си вземете преса за коса.

Сред най-големите им предимства са следните:

 • Спестяват ви пари за скъпи салони.
 • Позволяват да оформяте косата си бързо и лесно.
 • Предоставят възможността да разнообразявате с прическите – можете да я използвате за изправяне или за къдрене, когато и както поискате.

От гледна точка на минусите, има един голям недостатък и това е, че каквато и технология да използват, те все пак малко или много горят косата. Именно затова и препоръките на професионалните фризьори е да не се използват всеки ден, да се правят почивки и да се използват продукти за защита на косъма от нагряването на косата.

Как да изберем подходящата преса за коса ?

Изборът на преса за коса е от съществено значение за това да се насладите по най-добрия начин на функциите, които този малък уред за персонална грижа за косата може да притежава.

Както и най-вероятно се досещате, всеки модел се различава по своите технически спецификации и функции

А както знаем, всяка коса изисква специфична грижа и начин на третиране. Някои коси са прави и тънки и лесно могат да се оформят, докато други са гъсти, чупливи и тежки, което изисква да им се обърне специално внимание, за да се гарантират перфектни резултати.

В търговската мрежа ще откриете огромно разнообразие от марки и модели преси за коси, което може и да е объркващо при намирането на правилния модел за вас. По-долу ще разгледаме основните характеристики, които да вземете предвид, когато купувате преса, подходяща за вашата коса.

Материал на плочата

Плочите на пресата за коса са едно от най-важните неща при избора на модел и по-конкретно това от какъв материал е направена повърхността на плочата, или така нареченото покритие. Именно те повлияват качеството на изправяне на вашата коса. Препоръките ни са да инвестирате малко повече пари в плочи, направени от висококачествени материали.

Нека да разгледаме и основните видове материали, от които пресите за коса са направени.

Керамични плочи

Те са най-често срещани и предпочитани сред моделите, заради високата ефективност и достъпна цена. Всеки модел керамична преса за коса е подходящ за всички типове коса, загрява бързо и равномерно, плъзга се лесно и предпазва косъма от увреждане.

Плочи от турмалин

Плочите с турмалиново покритие са много подходящи за третиране на увредени, тънки и фини коси, тъй като имат способността да понижават температурата, така че да бъдат ефективни без прекалено много да нагряват.

Това, което ги отличава, е техният полускъпоценен материал, от който са направени. Пресите за коси с турмалинови плочи излъчват инфрачервена топлина и аниони, като по този начин блокират влагата и правят косата да има блясък, като я изглаждат.

Титан

Пресите за коси с титаниеви плочи също нагряват много бързо и равномерно по цялата плоча. Те са перфектни за гъсти коси с твърд или къдрав косъм, които трудно се подават на третиране, като осигуряват безупречни резултати още при първото минаване с преса по дължината на кичура.

За разлика от тези с керамично покритие, титаниевите плочи могат да достигнат до по-високи температури, което ги и прави толкова подходящи дори и за най-трудните за изправяне и оформяне коси.

Топлоустойчиви стъклени плочи

Този тип плочи не са най-ефективното решение при пресите за коси, но е важно да знаете, че има и такъв вид. 

Те не могат да предложат толкова ефективно изправяне на косата, колкото керамичните и турмалиновите, например. Наред с това при тях съществува по-голям риск от изгаряне на косата, особено ако прекалено много пъти минавате през един и същи кичур.

Метални плочи

Пресите с метални плочи обикновено имат върху своята повърхност керамика или тефлон. Този тип преси за коси не са най-добрият избор предвид всички по-нови и иновативни модели, които ще откриете в търговската мрежа. Тяхната цена е сравнително по-ниска, но материалите, от които са направени, не са високо качество, неравномерно загряват и могат значително да увредят косата.

Форма и размер на плочите

Освен материала, от който са изработени, важно при плочите е тяхната форма и размер.

Съществуват три основни вида според формата:

 • Плоска – ако искате само и единствено да изправяте вашата коса, тези модели са перфектен избор.
 • Заоблена – в случай че искате и да къдрите косата, може би е по-добре да заложите на модели със заоблена форма. С плоските също бихте могли да постигнете къдрава коса, но със заоблените това ще бъде много по-лесно.
 • Извита – права, къдрава коса или на вълни, всичко това е възможно с извитите плочи.

Пресите за коси могат да се различават и по размера на плочите.

В тази връзка има отново три основни вида:

 • Тесни – тези модели са предназначени за тънки и къси коси, които не изискват прекалено много време за третиране. С тях можете да създавате и ситни къдрици. Въпреки че са много практични и удобни за използване, те не са подходящи за гъсти и дълги коси.
 • Стандартни - те са със стандартен размер на плочата, като са подходящи за всеки тип коса и дължина. С тях също можете както да изправяте вашата коса, така и да правите различни вълни и къдрици.
 • Широки – те са най-подходящи за дълги и гъсти коси, които са буйни и непокорни. С тях могат да се третират по-големи кичури коса, като гарантират значително по-добри резултати при изправяне на косата.

Мощност и температура на загряване

Това са не по-малко важни фактори, от които зависи ефективността на уреда

Препоръчваме ви да избирате преса за коса с максимално висока мощност и температура на загряване, за да се радвате на безупречни резултати. Също така е препоръчително пресата за коса да има опцията за регулиране на мощността и температурата според това какво искате да постигнете като резултат.

Технологии на изправяне

Още нещо, което заслужава вашето внимание, е технологията, която избран модел преса за коса може да използва.

Технологиите, в които си струва да инвестирате, са следните:

 • Йонизация – тези модели излъчват отрицателно заредени йони. Това означава, че пресата за коса ще може да задържи влагата в косъма, така че косата да запази своя блясък. С тези преси е гарантирано, че се премахва така нареченият “фриз ефект”, който се наблюдава често при по-сухи, къдрави и чупливи коси.
 • Инфрачервена топлина – пресите за коси с инфрачервени лъчи са много деликатни към косата, като я предпазват от загубата на влага и от увреждане. Така косата е с блясък и много мека и лъскава.

Как да постигнем перфектни резултати с пресите за коса на Philips?

Марката Philips е известна със своите уреди за персонална грижа. Пресите за коса са сред тях. Ще откриете разнообразни модели, с които можете да сте сигурни, че ще се радвате на резултати като след фризьор.

Различните модели преси за коси на марката Philips разполагат с керамични или титаниеви плочи, за да постигате най-добрите резултати. Сред топ технологиите са SenseIQ, чиято цел е да запази хидратацията на косата за по-здрава и блестяща коса.

Друга подобна технология е MoistureProtect, която може 30 пъти в секунда да диагностицира косата и да зададе най-подходящата температура, за да запази хидратацията и да предостави желания резултат.

Разбира се, в търговската мрежа ще откриете и други марки, с които ще постигнете безупречно стилизирана коса, като например Remington, Rowenta и много други. Най-хубавото е, че можете да направите избора си онлайн и да се насладите на бърза, а понякога и безплатна доставка.

Ето и още няколко полезни съвета за постигане на перфектен резултат:

 • Редовно подстригвайте връхчетата на косата.
 • Избирайте продукти според нуждите на вашата коса - тези с кератин ще подхранят дори и най-изтощената и суха коса.
 • Използвайте балсам за коса, който да хидратира краищата.
 • Винаги използвайте термозащитен спрей, непосредствено преди да използвате пресата за коса.
 • Сресвайте косата си преди да използвате уреда, за да може по-лесно и бързо да я изправите.
 • Използвайте пресата за коса единствено и само на суха коса.
 • Открийте коя е перфектната температура за нуждите на вашата коса.
 • Работете на малки кичури, за да постигнете по-добри резултати.
 • Нанасяйте стилизиращ продукт, с който да завършите изправянето или къдренето на косата. Избягвайте фиксиращите спрейове.Остави коментар

Избери правилния уред за теб

Избери правилния уред за теб - Търговска верига ЗОРА

Коя е най-подходящата преса за вашата коса?

Коя е най-подходящата преса за вашата коса? – Търговска верига ЗОРА

Поддържането на косата е едно от най-важните неща за всяка жена. Тя е като аксесоар, който подчертава чертите на лицето и нейния стил. Салоните за красота Поддържането на косата е едно от най-важните неща за всяка жена. Тя е като аксесоар, който подчертава чертите на лицето и нейния стил. Салоните за красота 2023-05-15T17:10:45+03:00 Коя е най-подходящата преса за вашата коса?

<p><b>Поддържането на косата</b><span style="font-weight: 400;"> е едно от най-важните неща за всяка жена. Тя е като аксесоар, който подчертава чертите на лицето и нейния стил.</span><b> Салоните за красота</b><span style="font-weight: 400;"> понякога могат да бъдат скъпо удоволствие и няма как всеки ден да ги посещавате.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Затова обаче има </span><b>фантастични уреди</b><span style="font-weight: 400;">, които са верни помощници на всяка жена. В тази връзка ще обърнем специално внимание на така познатите ни </span><b>преси за коса</b><span style="font-weight: 400;">, без които голяма част от дамите със сигурност не могат.</span></p> <h2><b>Какво представляват пресите за коса?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Пресата за коса е иновативен уред, с който можете да </span><b>стилизирате вашата коса</b><span style="font-weight: 400;"> по най-добрия начин. Въпреки че уредът е наричан и </span><b>преса за изправяне</b><span style="font-weight: 400;">, с нея не само изправяте косата, но можете да правите красиви вълни и букли. С други думи това е уред 2 в 1 - </span><b>преса и маша за коса</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Пресите за коса имат дълга история, като първите модели, които се създават, не могат да предложат това, което днешните модели са. Технологиите толкова много напредват, че производителите създават уреди с</span><b> иновативни технологии</b><span style="font-weight: 400;">, чиято цел е да предоставят по-висока ефективност, </span><b>по-малко увреждане</b><span style="font-weight: 400;">, така че да се радвате на гладка коса с повече блясък бързо и лесно.</span></p> <h2><b>Предимства и недостатъци на пресата за коса</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Има много причини, поради които да си вземете преса за коса.</span></p> <p><b>Сред най-големите им предимства са следните:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Спестяват ви пари за скъпи салони.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Позволяват да оформяте косата си бързо и лесно.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Предоставят възможността да разнообразявате с прическите &ndash; можете да я използвате за изправяне или за къдрене, когато и както поискате.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">От гледна точка на минусите, има един голям недостатък и това е, че каквато и технология да използват, те все пак малко или много горят косата. Именно затова и </span><b>препоръките на професионалните фризьори</b><span style="font-weight: 400;"> е да не се използват всеки ден, да се правят почивки и да се използват </span><b>продукти за защита </b><span style="font-weight: 400;">на косъма от нагряването на косата.</span></p> <h2><b>Как да изберем подходящата преса за коса ?</b></h2> <p><b>Изборът на преса за коса</b><span style="font-weight: 400;"> е от съществено значение за това да се насладите по най-добрия начин на функциите, които този малък</span> <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zora.bg/page/philips-hair-care" title="Виж всички уреди за грижа за косата на Philips.">уред за персонална грижа за косата</a></strong></span><strong><a href="https://zora.bg/page/philips-hair-care" title="Виж всички уреди за грижа за косата на Philips."> </a></strong><span style="font-weight: 400;">може да притежава.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Както и най-вероятно се досещате, всеки модел се различава по своите технически </span><b>спецификации и функции</b><span style="font-weight: 400;">.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А както знаем, всяка коса изисква</span><b> специфична грижа </b><span style="font-weight: 400;">и начин на третиране. Някои коси са прави и тънки и лесно могат да се оформят, докато други са гъсти, чупливи и тежки, което изисква да им се обърне специално внимание, за да се гарантират перфектни резултати.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В търговската мрежа ще откриете огромно разнообразие от </span><b>марки и модели преси </b><span style="font-weight: 400;">за коси, което може и да е объркващо при намирането на правилния модел за вас. По-долу ще разгледаме основните характеристики, които да вземете предвид, когато купувате </span><b>преса, подходяща за вашата коса</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h3><b>Материал на плочата</b></h3> <p><b>Плочите на пресата за коса</b><span style="font-weight: 400;"> са едно от най-важните неща при избора на модел и по-конкретно това от какъв материал е направена повърхността на плочата, или така нареченото покритие. Именно те повлияват качеството на </span><b>изправяне на вашата коса</b><span style="font-weight: 400;">. Препоръките ни са да инвестирате малко повече пари в плочи, направени от висококачествени материали.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нека да разгледаме и основните </span><b>видове материали</b><span style="font-weight: 400;">, от които пресите за коса са направени.</span></p> <h4><b>Керамични плочи</b></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Те са най-често срещани и предпочитани сред моделите, заради високата ефективност и достъпна цена. Всеки модел </span><b>керамична преса за коса </b><span style="font-weight: 400;">е подходящ за всички типове коса, загрява бързо и равномерно, плъзга се лесно и предпазва косъма от увреждане.</span></p> <h4><b>Плочи от турмалин</b></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Плочите с турмалиново покритие са много подходящи за третиране на увредени, тънки и фини коси, тъй като имат способността да понижават температурата, така че да бъдат ефективни без прекалено много да нагряват.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това, което ги отличава, е техният полускъпоценен материал, от който са направени. </span><b>Пресите за коси с турмалинови плочи</b><span style="font-weight: 400;"> излъчват инфрачервена топлина и аниони, като по този начин блокират влагата и правят косата да има блясък, като я изглаждат.</span></p> <h4><b>Титан</b></h4> <p><b>Пресите за коси с титаниеви плочи</b><span style="font-weight: 400;"> също нагряват много бързо и равномерно по цялата плоча. Те са перфектни за гъсти коси с твърд или къдрав косъм, които трудно се подават на третиране, като осигуряват безупречни резултати още при първото минаване с преса по дължината на кичура.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За разлика от тези с керамично покритие, титаниевите плочи могат да достигнат до по-високи температури, което ги и прави толкова подходящи дори и за най-трудните за </span><b>изправяне и оформяне </b><span style="font-weight: 400;">коси.</span></p> <h4><b>Топлоустойчиви стъклени плочи</b></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Този тип плочи не са най-ефективното решение при пресите за коси, но е важно да знаете, че има и такъв вид.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Те не могат да предложат толкова</span><b> ефективно изправяне на косата</b><span style="font-weight: 400;">, колкото керамичните и турмалиновите, например. Наред с това при тях съществува по-голям риск от изгаряне на косата, особено ако прекалено много пъти минавате през един и същи кичур.</span></p> <h4><b>Метални плочи</b></h4> <p><span style="font-weight: 400;">Пресите с метални плочи обикновено имат върху своята повърхност керамика или тефлон. Този тип преси за коси не са най-добрият избор предвид всички по-нови и </span><b>иновативни модели</b><span style="font-weight: 400;">, които ще откриете в търговската мрежа. Тяхната цена е сравнително по-ниска, но материалите, от които са направени, не са високо качество, неравномерно загряват и могат значително да увредят косата.</span></p> <h3><b>Форма и размер на плочите</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Освен материала, от който са изработени, важно при плочите е тяхната форма и размер.</span></p> <p><b>Съществуват три основни вида според формата:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Плоска </b><span style="font-weight: 400;">&ndash; ако искате само и единствено да изправяте вашата коса, тези модели са перфектен избор.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Заоблена </b><span style="font-weight: 400;">&ndash; в случай че искате и да къдрите косата, може би е по-добре да заложите на модели със заоблена форма. С плоските също бихте могли да постигнете къдрава коса, но със заоблените това ще бъде много по-лесно.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Извита </b><span style="font-weight: 400;">&ndash; права, къдрава коса или на вълни, всичко това е възможно с извитите плочи.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Пресите за коси могат да се различават и по размера на плочите.</span></p> <p><b>В тази връзка има отново три основни вида:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Тесни </b><span style="font-weight: 400;">&ndash; тези модели са предназначени за тънки и къси коси, които не изискват прекалено много време за третиране. С тях можете да създавате и ситни къдрици. Въпреки че са много практични и удобни за използване, те не са подходящи за гъсти и дълги коси.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Стандартни </b><span style="font-weight: 400;">- те са със стандартен размер на плочата, като са подходящи за всеки тип коса и дължина. С тях също можете както да изправяте вашата коса, така и да правите различни вълни и къдрици.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Широки </b><span style="font-weight: 400;">&ndash; те са най-подходящи за дълги и гъсти коси, които са буйни и непокорни. С тях могат да се третират по-големи кичури коса, като гарантират значително по-добри резултати при изправяне на косата.</span></li> </ul> <h3><b>Мощност и температура на загряване</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Това са не по-малко важни фактори, от които зависи </span><b>ефективността на уреда</b><span style="font-weight: 400;">.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Препоръчваме ви да избирате преса за коса с максимално висока мощност и температура на загряване, за да се радвате на безупречни резултати. Също така е препоръчително пресата за коса да има опцията за</span><b> регулиране на мощността и температурата </b><span style="font-weight: 400;">според това какво искате да постигнете като резултат.</span></p> <h3><b>Технологии на изправяне</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Още нещо, което заслужава вашето внимание, е технологията, която </span><b>избран модел преса </b><span style="font-weight: 400;">за коса може да използва.</span></p> <p><b>Технологиите, в които си струва да инвестирате, са следните:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Йонизация </b><span style="font-weight: 400;">&ndash; тези модели излъчват отрицателно заредени йони. Това означава, че пресата за коса ще може да задържи влагата в косъма, така че косата да запази своя блясък. С тези преси е гарантирано, че се премахва така нареченият &ldquo;фриз ефект&rdquo;, който се наблюдава често при по-сухи, къдрави и чупливи коси.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Инфрачервена топлина</b><span style="font-weight: 400;"> &ndash; пресите за коси с инфрачервени лъчи са много деликатни към косата, като я предпазват от загубата на влага и от увреждане. Така косата е с блясък и много мека и лъскава.</span></li> </ul> <p></p> <h2><b>Как да постигнем перфектни резултати с пресите за коса на Philips?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Марката Philips е известна със своите </span><strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/page/philips-personal-care" title="Виж всички уреди Philips за лична грижа">уреди за персонална грижа</a></span></strong><span style="font-weight: 400;">. Пресите за коса са сред тях. Ще откриете разнообразни модели, с които можете да сте сигурни, че ще се радвате на резултати като след фризьор.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Различните модели </span><b>преси за коси на марката Philips</b><span style="font-weight: 400;"> разполагат с керамични или титаниеви плочи, за да постигате най-добрите резултати. Сред топ технологиите са </span><b>SenseIQ</b><span style="font-weight: 400;">, чиято цел е да запази хидратацията на косата за по-здрава и блестяща коса.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друга подобна технология е </span><b>MoistureProtect</b><span style="font-weight: 400;">, която може 30 пъти в секунда да диагностицира косата и да зададе най-подходящата температура, за да запази хидратацията и да предостави желания резултат.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Разбира се, в </span><b>търговската мрежа </b><span style="font-weight: 400;">ще откриете и други марки, с които ще постигнете безупречно стилизирана коса, като например Remington, Rowenta и много други. Най-хубавото е, че можете да направите избора си онлайн и да се насладите на бърза, а понякога и безплатна доставка.</span></p> <p><b>Ето и още няколко полезни съвета за постигане на перфектен резултат:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Редовно подстригвайте връхчетата на косата.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Избирайте продукти според нуждите на вашата коса - тези с кератин ще подхранят дори и най-изтощената и суха коса.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Използвайте балсам за коса, който да хидратира краищата.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Винаги използвайте термозащитен спрей, непосредствено преди да използвате пресата за коса.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Сресвайте косата си преди да използвате уреда, за да може по-лесно и бързо да я изправите.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Използвайте пресата за коса единствено и само на суха коса.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Открийте коя е перфектната температура за нуждите на вашата коса.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Работете на малки кичури, за да постигнете по-добри резултати.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Нанасяйте стилизиращ продукт, с който да завършите изправянето или къдренето на косата. Избягвайте фиксиращите спрейове.</span></li> </ul> <p><br /><br /></p>

Сравнение на продукти