Новини

Конвектори или климатик?

Конвектори или климатик?

С всеки един изминал месец изглежда сякаш зимата наближава все по-бързо. Затова ние сме готови да ви помогнем с избора на точн уред за отопление и така да си осигурите надеждно и икономично отопление през зимата. 

В повечето случаи нейното задържане може да бъде доста по-трудно, особено ако сте навън, но веднъж щом сте в уюта на вашият дом топлината трябва задължително да бъде ваш първи приятел. Важността на правилното отопление е незаменима и ето затова ви съветваме да не я пренебрегвате.

Днес съществуват най-различни методи за постигането на това, като всеки един от тях се различава по отношение на консумацията. Модернизираното семейство винаги гледа да получи най-много топлина по икономичен и екологичен начин. Електричеството се оказва с приоритет в този случай.

Най-популярните електроуреди за тази цел са несъмнено климатичните системи и конвекторите. В случай, че се двоумите и не знаете към кого да се насочите не се тревожете. Останете с нас, тъй като днес ще ви представим подробно сравнение между двата типа.

Конвектори – същност и характеристика 

Малко електроуреди могат да допринесат топлина на момента. Това обаче не важи за електрическите нагреватели, които всъщност са царете на комфорта, предоставяйки несравнима лекота на използване и бърза топлина. И макар да са предназначени за основно отопление почти винаги ще успеете да им намерите практично употребление.

Типичен представител на електрическите нагреватели е конвекторът. Той разполага с основен дизайн, който е лек и удобен за пренасяне. Въпреки всичко обаче в някои случаи те могат да бъдат не толкова ефективни за работа. Всеки път, когато излезете от конкретното помещение и не затворите плътно вратата или прозореца, губите натрупаната топлина.

По този начин се нарушава цикъла на конвекция и следователно устройството ще бъде принудено да работи по-усилено, за да възвърне първоначалната температура. Това от своя страна със сигурност ще допринесе, както до некачествено затопляне, така и до високи сметки за ток.

По отношение на работният процес нагревателя използва метален елемент в своята основа, който може да се нагрее бързо и съответно да разпространи приятната температура. Топлият въздух преминава през решетката и започва да циркулира в стаята, гарантирайки че пространството ще стане добре нагрято.

Предимства и недостатъци

В крайна сметка заключението, което със сигурност можете да си извадите е, че конвекторите са по-малки нагреватели, предназначени за по-малки помещения.

Най-основното предимство е фактът, че те винаги осигуряват равномерно отопление без да пропускат студени течения или места. Това е така, защото въздухът се разпространява натурално от самото нагряващо тяло, достигайки първо тавана на стаята и след това разпространявайки се надолу.

В допълнение към това няма как да не отбележим и тяхната изключително тиха производителност. Бръмченето или страничните шумове не са налице, тъй като системата няма въздуховоди подобно на останалите устройства. Така вие ще можете да се наслаждавате на една спокойна и топла нощ.

Като основни недостатъци можем да споменем неефективността, която отразихме по-горе с оставянето на вратите или прозорците отворени и най-вече образуването на алергии. Някои хора могат да изпитат проблем, защото въздухът не се филтрира при тях и става благоприятен за образуването на прах и други алергени.

Климатик – същност и характеристика

Въпреки че тяхното име се свързва с лятото, пускането им през зимата е напълно нормално и реално спомага за поддържането на температурата из цялата къща. Хората подценяват практичността и ефективността на климатичните системи, но те всъщност са полезни, както в жегите, така и в големите студове.

Всичко това се дължи на иновативният им метод за работа. Процесът работи с помощта на хладилен агент, който пренася топлината от една част в друга, освобождавайки я от системата. Агентът протича през така наречената намотка, докато създадената топлина се излива през вентилатора.

След като се охлади, газът се превръща обратно в течно състояние и се предава към изпарителят, който понижава налягането му. От там нататък процесът се повтаря непрекъснато, успешно придържайки се към зададената температура от дистанционното за управление. Климатикът е чудесен нагревател, така че не го подценявайте.

Предимства и недостатъци

Тези дни почти няма сграда, която да не разполага с поне едно устройство от този тип. Причината за тази масова потребност се дължи на техните многобройни преимущества, но все пак нека не забравяме че машината не е безпогрешна.

Първият най-основен плюс е ,че климатичните системи повишават качеството на въздуха. По принцип изпарителното тяло го извежда към вграденият въздушен филтър, преди да абсорбира топлината. Процесът на филтриране е доста полезен, тъй като отстранява всички видове бактерии и вредители.

Разбира се обаче това е единствено ефективно, ако филтрите са почистени правилно. Напълно е възможно замърсяването им да допринесе за появата на странични здравословни проблеми, така че обръщайте им внимание и се грижете подобаващо за тях.

Второто превъзходство на устройството пред всички други е неговата пластичност. С други думи казано вие можете да се наслаждавате на неговата работа през цялата година. Когато лятото жегите са неуморни във вашият дом ще цари хладнина, а през нетърпимите студени месеци вие ще се наслаждавате на качествена топлина.

Наред с това климатиците могат да бъдат и доста икономични в зависимост от вида и опциите. Обикновено в повечето случаи домакинствата отбелязват понижение в сметките, когато използват климатик, като основен източник на отопление.

Като минуси единствено можем да отбележим следните факти :

  • Прекалената сухота на въздуха.
  • Възможност за алергии при замърсени филтри.
  • По-старите модели са изключително неблагоприятни към природата.

Правилният избор – препоръки от експертите на Зора

В края на краищата предполагаме, че вече сте наясно относно тяхната същност и употреба. Единствено остана да вземете финално решение и следователно да се насочите към него. Експертите от нашият екип ви съветват предварително да обмислите всичко и едва тогава да действате смело.

Реално погледнато изборът е доста относителен. Двете устройства са повече от чудесни за зимата, тъй като ще ви вършат предостатъчно задоволителна работа. Това което трябва да вземете в предвид обаче е помещението, което искате да отоплява. 

В случай, че става въпрос за огромна стая или няколко такива, които не се разграничават от врата, климатика може да бъде идеален. И обратното, ако възнамерявате да обслужвате малка и компактна стая, конвекторът моментално ще се притича на работа.

Ние от Зора можем да ви предложим, че в някои случаи е добре да се инвестира и в двете системи. Все пак всичко опира да вашите лични предпочитания и цели, така че не ги пренебрегвайте, но е хубаво да вземете предвид, че ако се спрете на климатик се изисква лицензиран монтаж, а конвектора просте се поставя.

При условие, че вече сте взели решение не забравяйте да посетите нашият онлайн каталог.

В него ще попаднете на първокласни системи от които ще останете наистина впечатлени. Правилният избор е пред самите вас. За повече информация се обърнете към предоставените от нас контакти или ни пишете директно имейл.

Полезни връзки:

Климатици, отопление и грижа за въздуха

Климатици

Конвектори

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

Конвектори или климатик?

Конвектори или климатик?

С всеки един изминал месец изглежда сякаш зимата наближава все по-бързо. Студените дни са вече в ход, а с напредването на възрастта е вероятно да се чувств С всеки един изминал месец изглежда сякаш зимата наближава все по-бързо. Студените дни са вече в ход, а с напредването на възрастта е вероятно да се чувств 2021-01-27T12:32:00+02:00 Конвектори или климатик?

<p><span style="font-weight: 400;">С всеки един изминал месец изглежда сякаш зимата наближава все по-бързо. Затова ние сме готови да ви помогнем с избора на точн уред за отопление и така да си осигурите надеждно и икономично отопление през зимата.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В повечето случаи нейното задържане може да бъде доста по-трудно, особено ако сте навън, но веднъж щом сте в уюта на вашият дом топлината трябва задължително да бъде ваш първи приятел. Важността на правилното отопление е незаменима и ето затова ви съветваме да не я пренебрегвате.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Днес съществуват най-различни методи за постигането на това, като всеки един от тях се различава по отношение на консумацията. Модернизираното семейство винаги гледа да получи най-много топлина по икономичен и екологичен начин. Електричеството се оказва с приоритет в този случай.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Най-популярните електроуреди за тази цел са несъмнено <a href="https://zora.bg/page/klimatici-otoplenie-i-grija-za-vazduha" target="_blank" rel="noopener" title="Виж цялата категория на климатици и отопление."><span style="text-decoration: underline;"><strong>климатичните системи и конвекторите</strong></span></a>. В случай, че се двоумите и не знаете към кого да се насочите не се тревожете. Останете с нас, тъй като днес ще ви представим подробно сравнение между двата типа.</span></p> <h2><b>Конвектори &ndash; същност и характеристика&nbsp;</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Малко електроуреди могат да допринесат топлина на момента. Това обаче не важи за електрическите нагреватели, които всъщност са царете на комфорта, предоставяйки несравнима лекота на използване и бърза топлина. И макар да са предназначени за основно отопление почти винаги ще успеете да им намерите практично употребление.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Типичен представител на електрическите нагреватели е <strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/category/konvektori" target="_blank" rel="noopener" title="Виж повече за конвектори.">конвекторът</a></span></strong>. Той разполага с основен дизайн, който е лек и удобен за пренасяне. Въпреки всичко обаче в някои случаи те могат да бъдат не толкова ефективни за работа. Всеки път, когато излезете от конкретното помещение и не затворите плътно вратата или прозореца, губите натрупаната топлина.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">По този начин се нарушава цикъла на конвекция и следователно устройството ще бъде принудено да работи по-усилено, за да възвърне първоначалната температура. Това от своя страна със сигурност ще допринесе, както до некачествено затопляне, така и до високи сметки за ток.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">По отношение на работният процес нагревателя използва метален елемент в своята основа, който може да се нагрее бързо и съответно да разпространи приятната температура. Топлият въздух преминава през решетката и започва да циркулира в стаята, гарантирайки че пространството ще стане добре нагрято.</span></p> <h3><b>Предимства и недостатъци</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">В крайна сметка заключението, което със сигурност можете да си извадите е, че конвекторите са по-малки нагреватели, предназначени за по-малки помещения.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Най-основното предимство е фактът, че те винаги осигуряват равномерно отопление без да пропускат студени течения или места. Това е така, защото въздухът се разпространява натурално от самото нагряващо тяло, достигайки първо тавана на стаята и след това разпространявайки се надолу.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В допълнение към това няма как да не отбележим и тяхната изключително тиха производителност. Бръмченето или страничните шумове не са налице, тъй като системата няма въздуховоди подобно на останалите устройства. Така вие ще можете да се наслаждавате на една спокойна и топла нощ.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Като основни недостатъци можем да споменем неефективността, която отразихме по-горе с оставянето на вратите или прозорците отворени и най-вече образуването на алергии. Някои хора могат да изпитат проблем, защото въздухът не се филтрира при тях и става благоприятен за образуването на прах и други алергени.</span></p> <h2><b>Климатик &ndash; същност и характеристика</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Въпреки че тяхното име се свързва с лятото, пускането им през зимата е напълно нормално и реално спомага за поддържането на температурата из цялата къща. Хората подценяват практичността и ефективността на климатичните системи, но те всъщност са полезни, както в жегите, така и в големите студове.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всичко това се дължи на иновативният им метод за работа. Процесът работи с помощта на хладилен агент, който пренася топлината от една част в друга, освобождавайки я от системата. Агентът протича през така наречената намотка, докато създадената топлина се излива през вентилатора.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">След като се охлади, газът се превръща обратно в течно състояние и се предава към изпарителят, който понижава налягането му. От там нататък процесът се повтаря непрекъснато, успешно придържайки се към зададената температура от дистанционното за управление. <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zora.bg/category/invertorni-sistemi" target="_blank" rel="noopener" title="Виж повече за климатиците.">Климатикът </a></strong></span>е чудесен нагревател, така че не го подценявайте.</span></p> <h3><b>Предимства и недостатъци</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Тези дни почти няма сграда, която да не разполага с поне едно устройство от този тип. Причината за тази масова потребност се дължи на техните многобройни преимущества, но все пак нека не забравяме че машината не е безпогрешна.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Първият най-основен плюс е ,че климатичните системи повишават качеството на въздуха. По принцип изпарителното тяло го извежда към вграденият въздушен филтър, преди да абсорбира топлината. Процесът на филтриране е доста полезен, тъй като отстранява всички видове бактерии и вредители.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Разбира се обаче това е единствено ефективно, ако филтрите са почистени правилно. Напълно е възможно замърсяването им да допринесе за появата на странични здравословни проблеми, така че обръщайте им внимание и се грижете подобаващо за тях.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Второто превъзходство на устройството пред всички други е неговата пластичност. С други думи казано вие можете да се наслаждавате на неговата работа през цялата година. Когато лятото жегите са неуморни във вашият дом ще цари хладнина, а през нетърпимите студени месеци вие ще се наслаждавате на качествена топлина.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Наред с това климатиците могат да бъдат и доста икономични в зависимост от вида и опциите. Обикновено в повечето случаи домакинствата отбелязват понижение в сметките, когато използват климатик, като основен източник на отопление.</span></p> <p><b>Като минуси единствено можем да отбележим следните факти :</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Прекалената сухота на въздуха.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Възможност за алергии при замърсени филтри.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">По-старите модели са изключително неблагоприятни към природата.</span></li> </ul> <h2><b>Правилният избор &ndash; препоръки от експертите на Зора</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">В края на краищата предполагаме, че вече сте наясно относно тяхната същност и употреба. Единствено остана да вземете финално решение и следователно да се насочите към него. Експертите от нашият екип ви съветват предварително да обмислите всичко и едва тогава да действате смело.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Реално погледнато изборът е доста относителен. Двете устройства са повече от чудесни за зимата, тъй като ще ви вършат предостатъчно задоволителна работа. Това което трябва да вземете в предвид обаче е помещението, което искате да отоплява.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В случай, че става въпрос за огромна стая или няколко такива, които не се разграничават от врата, климатика може да бъде идеален. И обратното, ако възнамерявате да обслужвате малка и компактна стая, конвекторът моментално ще се притича на работа.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ние от Зора можем да ви предложим, че в някои случаи е добре да се инвестира и в двете системи. Все пак всичко опира да вашите лични предпочитания и цели, така че не ги пренебрегвайте, но е хубаво да вземете предвид, че ако се спрете на климатик се изисква лицензиран монтаж, а конвектора просте се поставя.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"> При условие, че вече сте взели решение не забравяйте да посетите нашият онлайн каталог.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В него ще попаднете на първокласни системи от които ще останете наистина впечатлени. Правилният избор е пред самите вас. За повече информация се обърнете към предоставените от нас контакти или ни пишете директно имейл.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"></span></p> <p><strong><em>Полезни връзки:</em></strong></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/page/klimatici-otoplenie-i-grija-za-vazduha" target="_blank" rel="noopener"><strong>Климатици, отопление и грижа за въздуха</strong></a></span></p> <p><a href="https://zora.bg/category/invertorni-sistemi" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Климатици</strong></span></a></p> <p><a href="https://zora.bg/category/konvektori" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Конвектори</strong></span></a></p> <p><span style="font-weight: 400;"></span></p>

Сравнение на продукти