Новини

Кои са най-икономичните климатици?

Кои са най-икономичните климатици?

Климатикът е уред, който ни е необходим целогодишно. С него през студените месеци можем да създадем у дома топлина и уют, а през горещите летни дни бързо и лесно се разхлаждаме. Въпреки, че има своите недостатъци като рискът от настинка, правилно позициониран той със сигурност е чудесен начин за отопление и разхлаждане на помещенията както в нашия дом, така и в офиса.

А ако е дошъл моментът за покупка на нов климатик за отопление и охлаждане и сте в търсене на икономичен климатик, попаднали сте на правилното място. В редовете по-долу ще поговорим повече за избора на правилния климатик, иновациите сред уредите и кои са топ ефективните марки и модели, на които си струва да заложите.

Иновативност при днешните икономични климатици

Говорейки за нови технологии и иновации при климатиците, няма как да не започнем с едно от големите открития в технологиите, а именно инвертора. Както знаете, има два вида климатици за отопление и охлаждане на пазара: конвенционални и инверторни.

Днес все по-рядко ще срещнете модели климатици, които са конвенционални. За наша радост, масово в търговската мрежа се предлагат именно инверторни климатици. Каква е разликата ли? Преди всичко се различават по своя начин на работа.

Инверторните климатици за охлаждане и отопление са много по-ефективни и икономични. Това означава, че бързо ще достигнат необходимата температура, затопляйки помещението, без да е необходима голяма консумация на електроенергия.

Специфичното е, че оборотите постепенно се повишават. Това означава, че има по-малко триене на компресора, което от своя страна удължава неговия живот. Сред най-големите предимства на инверторните климатици е, че автоматично се размразяват.

Ако някога сте използвали конвенционален, знаете, че през студените зимни месеци се налага ръчно да размразявате външното тяло на климатика. Е, при инверторните това не е необходимо, тъй като уредът го прави сам.

Още едно важно нещо, на което трябва да наблегнем, е, че именно инверторните климатици се справят перфектно с това да поддържат желаната от вас температура без да е необходимо да увеличават консумацията на електроенергия.

Друга иновация сред новите модели климатици е проектирането на модели, които да намалят негативното влияние върху околната среда. Някои марки, като например Fujitsu General, използва хладилен агент, който има значително по-малък глобален затоплящ се ефект. Това от своя страна намалява влиянието върху озоновия слой и допринася за опазването на околната среда.

Разбира се няма как да пропуснем опцията за Wi-Fi управление на климатика. Както знаем, днес все повече уреди за дома могат да бъдат смарт. Това е повече от страхотно, защото позволява да управлявате климатика от разстояние с помощта на вашия смартфон. По този начин изключваме и включваме нашия климатик или настройваме температурата.

Наред с всичко това са различните видове технологии и филтри, които дадена марка използва за пречистване на въздуха. Това прави още по-ефективен уреда, като ни осигурява не само перфектното отопление и охлаждане, но и се грижи за това да подобри качеството на въздуха в нашия дом.

Това обаче са само малка част от фантастичните иновации, които различните модели климатици могат да притежават. Нека сега да надникнем още повече в света на климатиците и разберем кои са топ икономичните климатици.

Топ 5 на най-добрите климатици за отопление и охлаждане

Както казахме, един от основните показатели за високата ефективност на климатика и неговата икономичност е инвертора. В търговска верига ЗОРА сме ви приготвили наистина богата гама от инверторни климатици, които се отличават със своята висока ефективност и икономичност при охлаждане и отопление, че би било трудно да споделим за всички в тях в една статия.

Ето и малка част от най-добрите климатици, на които може да заложите.

Климатик General Fujitsu ASHG24KLCA/AOHG24KLCA

Моделът е с енергиен клас А++ и характеристики, които включват:

 • 2400 BTU капацитет на охлаждане и отопление
 • 4.00 А+ SCOP (коефициент на отопление)
 • 7.10 А++ SEER (коефициент на охлаждане)

Този модел климатик разполага с екологично чист фреон от ново поколение с по-малко глобален затоплящ се ефект, като по този начин се намалява негативното влияние на околната среда.

Климатик Bosch CL3000i-Set 70 WE

Още едно фантастично предложение, което бихме ви препоръчали да изберете, е климатикът CL3000i-Set 70 WE на марката Bosch. Едно от най-характерните неща за този модел е функцията i-Clean, чиято цел е да премахне натрупалите се прах и плесен от уреда, така че да предотврати уреди от натрупване на бактерии и да го запази чист. По този начин можете да сте сигурни, че ще се насладите на чист въздух у дома.

А най-важните основни характеристики на този модел климатик на Bosch са следните:

 • 2400 BTU капацитет на охлаждане и отопление;
 • SCOP (коефициент на отопление): 4.00 A+;
 • SEER (коефициент на охлаждане): 6.40 A++

Климатик Finlux 12HI84LUX

Този климатик за отопление и охлаждане на марката Finlux разполага с UV лампа за пречистване на въздуха, има метална решетка на външното тяло и предлага Wi-Fi управление за максимално лесно и удобно използване дори когато не сте у дома. Към това можем да кажем има опцията за работа при -25°C и режим 8°C константна температура.

Що се отнася до основните характеристики, те са следните:

 • 12 000 BTU капацитет на охлаждане и отопление
 • SCOP (коефициент на отопление): 5.50 A+++
 • SEER (коефициент на охлаждане): 8.50 A+++

Климатик Hisense KB50XS1FG / KB50XS1FW

Основните характеристики, които този модел климатик притежава, са следните:

 • 18 000 BTU капацитет на охлаждане и отопление
 • SCOP (коефициент на отопление): 4.00 А+
 • SEER (коефициент на охлаждане): 6.10 А++

Моделът климатик на марката Hisense е фантастично предложение, което ви предлага лесно и удобно Wi-Fi управление, възможност за отопление до -15°C и генератор за студена плазма.

Климатик Daikin FTXC35C/RXC35C Sensira

Този модел климатик е подходящ за помещения, които са с размери между 20 и 25 кв.м., като основните параметри са следните:

 • 12 000 BTU коефициент на охлаждане и отопление
 • SCOP (коефициент на отопление): 4.28 A+
 • SEER (коефициент на охлаждане): 6.89 A++

Предимства и недостатъци на климатичните системи

Като всеки друг уред и този има както своите плюсове, така и недостатъците си.

Сред най-големите предимства на моделите икономични климатици са следните:

 • Многофункционални устройства – можете да ги използвате както през лятото, така и през зимата;
 • Лесни за управление – благодарение на модерните технологии като Wi-Fi управлението можете да настройвате климатика, дори когато не сте у дома;
 • Можете да отоплявате и охлаждате големи помещения с един климатик – има модели, които са подходящи за големи по размер помещения, така че с един климатик можете да отоплите или охладите целия дом;
 • Те са високоефективни – правилно избрани и с правилната настройка климатиците могат да бъдат много икономични.

Що се отнася до недостатъците им, ето и кои са най-големите сред тях:

 • Могат да са причина за настинка и схващане в тялото – ако не са позиционирани правилно и вие стоите с гръб или лице към тях, можете да настинете или да се схванете, особено ако климатикът е в режим на охлаждане;
 • Неравномерен въздушен поток – това се случва най-вече в малки помещения и при неправилно позициониране на климатика. Неравномерният въздушен поток е също причина за настиване от климатик;
 • Покачване на енергийния разход – много е важно да използвате правилната настройка на климатика, за да усетите неговата икономичност. В противен случай рискувате да увеличите сметките за електричество.

Препоръки за избор на инверторен климатик, на които да се обърне внимание

При избора и покупката на климатик има ключови спецификации, на които да обърнете внимание. Те са от съществено значение, за да може уредът да бъде високоефективен и икономичен същевременно, така че да се възползвате максимално от неговите предимства.

Ето и основните критерии при избора на климатик:

 • Мощност – всяка мощност на климатиците се обозначава с BTU и е пряко свързана и с размера на помещението при отопление и охлаждане. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-подходящ е даден модел за големи помещения;
 • Остъклена площ – това колко голяма е остъклената площ във вашия дом е също от значение, тъй като повечето прозорци са предпоставка за по-трудно затопляне на помещението, съответно ще имате нужда от по-мощен климатик;
 • SEER и SCOP – SEER е коефициентът на охлаждане, докато SCOP е коефициент на затопляне, които са показател за това до колко ефективен ще бъде климатикът;
 • Енергиен клас на климатика – друг важен показател е каква енергийна ефективност е уредът, заедно с коефициентите на охлаждане и затопляне, както и мощността и дали е подходящ за размерите на помещенията, които искате да отоплявате. Препоръките са да избирате модел с висока енергийна ефективност;
 • Функции и допълнителни екстри – възможност да управлявате чрез  Wi-Fi, турбо режимите, възможност за затопляне при много ниски температури, режимите на работа и филтриращата система са само част от функциите, на които е препоръчително да обърнете внимание;
 • Гаранция – друг ключов фактор е гаранцията. Всеки модел климатик притежава стандартна търговска гаранция от 2 години, но има производители, които предоставят за определени модели климатици допълнителна удължена гаранция.

Сега, когато знаете какво да търсите в даден климатик и знаете кои са част от нашите топ предложения за икономичен климатик, остава да откриете перфектния според вашите нужди.

В търговска верига ЗОРА сме ви приготвили наистина богата гама от фантастични икономични климатици, които ще бъдат вашият най-верен помощник в създаването на комфорт и уют във вашия дом.Остави коментар

Избери правилния уред за теб

Избери правилния уред за теб - Търговска верига ЗОРА

Кои са най-икономичните климатици?

Кои са най-икономичните климатици? – Търговска верига ЗОРА

Климатикът е уред, който ни е необходим целогодишно. С него през студените месеци можем да създадем у дома топлина и уют, а през горещите летни дни бързо и Климатикът е уред, който ни е необходим целогодишно. С него през студените месеци можем да създадем у дома топлина и уют, а през горещите летни дни бързо и 2023-05-23T17:57:29+03:00 Кои са най-икономичните климатици?

<p><b>Климатикът </b><span style="font-weight: 400;">е уред, който ни е необходим целогодишно. С него през студените месеци можем да създадем у дома топлина и уют, а през горещите летни дни бързо и лесно се разхлаждаме. Въпреки, че има своите недостатъци като рискът от настинка, правилно позициониран той със сигурност е </span><b>чудесен начин за отопление и разхлаждане на помещенията</b><span style="font-weight: 400;"> както в нашия дом, така и в офиса.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А ако е дошъл моментът за покупка на </span><b>нов климатик за отопление и охлаждане </b><span style="font-weight: 400;">и сте в търсене на икономичен климатик, попаднали сте на правилното място. В редовете по-долу ще поговорим повече за избора на правилния климатик, иновациите сред уредите и кои са топ ефективните марки и модели, на които си струва да заложите.</span></p> <h2><b>Иновативност при днешните икономични климатици</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Говорейки за нови технологии и иновации при климатиците, няма как да не започнем с едно от големите открития в технологиите, а именно инвертора. Както знаете, има два вида климатици за отопление и охлаждане на пазара: </span><b>конвенционални и инверторни.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Днес все по-рядко ще срещнете модели климатици, които са конвенционални. За наша радост, масово в търговската мрежа се предлагат именно </span><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zora.bg/category/invertorni-sistemi" title="Виж всички модели.">инверторни климатици</a></strong></span><span style="font-weight: 400;">. Каква е разликата ли? Преди всичко се различават по своя начин на работа.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Инверторните климатици за охлаждане и отопление са много </span><b>по-ефективни и икономични</b><span style="font-weight: 400;">. Това означава, че бързо ще достигнат необходимата температура, затопляйки помещението, без да е необходима голяма консумация на електроенергия.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Специфичното е, че оборотите постепенно се повишават. Това означава, че има по-малко триене на компресора, което от своя страна удължава неговия живот. Сред най-големите предимства на инверторните климатици е, че </span><b>автоматично се размразяват</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако някога сте използвали конвенционален, знаете, че през студените зимни месеци се налага ръчно да размразявате външното тяло на климатика. Е, при инверторните това не е необходимо, тъй като уредът го прави сам.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Още едно важно нещо, на което трябва да наблегнем, е, че именно инверторните климатици се справят перфектно с това да поддържат желаната от вас температура без да е необходимо да увеличават консумацията на електроенергия.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друга иновация сред новите модели климатици е проектирането на модели, които да </span><b>намалят негативното влияние върху околната среда</b><span style="font-weight: 400;">. Някои марки, като например Fujitsu General, използва хладилен агент, който има значително по-малък глобален затоплящ се ефект. Това от своя страна намалява влиянието върху озоновия слой и допринася за опазването на околната среда.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Разбира се няма как да пропуснем опцията за</span><b> Wi-Fi управление на климатика</b><span style="font-weight: 400;">. Както знаем, днес все повече уреди за дома могат да бъдат смарт. Това е повече от страхотно, защото позволява да управлявате климатика от разстояние с помощта на вашия смартфон. По този начин изключваме и включваме нашия климатик или настройваме температурата.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Наред с всичко това са различните видове технологии и филтри, които дадена марка използва за пречистване на въздуха. Това прави още по-ефективен уреда, като ни осигурява не само перфектното отопление и охлаждане, но и се грижи за това да подобри качеството на въздуха в нашия дом.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това обаче са само малка част от фантастичните иновации, които различните модели климатици могат да притежават. Нека сега да надникнем още повече в света на климатиците и разберем кои са топ икономичните климатици.</span><br /><br /></p> <h2><b>Топ 5 на най-добрите климатици за отопление и охлаждане</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Както казахме, един от основните показатели за високата ефективност на климатика и неговата икономичност е инвертора. В </span><b>търговска верига ЗОРА </b><span style="font-weight: 400;">сме ви приготвили наистина богата гама от инверторни климатици, които се отличават със своята висока ефективност и икономичност при охлаждане и отопление, че би било трудно да споделим за всички в тях в една статия.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ето и малка част от най-добрите климатици, на които може да заложите.</span></p> <h3><a href="https://zora.bg/product/ashg24klcaaohg24klca-24000-okhlotoplenie-btu-a-invertorni-sistemi" title="Виж климатик General Fujitsu ASHG24KLCA/AOHG24KLCA"><span style="text-decoration: underline;"><b>Климатик General Fujitsu ASHG24KLCA/AOHG24KLCA</b></span></a></h3> <p><b>Моделът е с енергиен клас А++ и характеристики, които включват:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">2400 BTU капацитет на охлаждане и отопление</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">4.00 А+ SCOP (коефициент на отопление)</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">7.10 А++ SEER (коефициент на охлаждане)</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Този модел климатик разполага с </span><b>екологично чист фреон</b><span style="font-weight: 400;"> от ново поколение с по-малко глобален затоплящ се ефект, като по този начин се намалява негативното влияние на околната среда.</span></p> <h3><b>Климатик Bosch CL3000i-Set 70 WE</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Още едно фантастично предложение, което бихме ви препоръчали да изберете, е <a href="https://zora.bg/product/cl3000i-set-70-we-24000-okhlotoplenie-btu-a-invertorni-sistemi" title="Виж модел климатик Bosch CL3000i-Set 70 WE."><span style="text-decoration: underline;"><strong>климатикът CL3000i-Set 70 WE</strong></span></a> на марката Bosch. Едно от най-характерните неща за този модел е функцията</span><b> i-Clean</b><span style="font-weight: 400;">, чиято цел е да премахне натрупалите се прах и плесен от уреда, така че да предотврати уреди от натрупване на бактерии и да го запази чист. По този начин можете да сте сигурни, че ще се насладите на чист въздух у дома.</span></p> <p><b>А най-важните основни характеристики на този модел климатик на Bosch са следните:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">2400 BTU капацитет на охлаждане и отопление;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SCOP (коефициент на отопление): 4.00 A+;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SEER (коефициент на охлаждане): 6.40 A++</span></li> </ul> <p></p> <h3><a href="https://zora.bg/product/12hi84lux-12000-okhlotoplenie-btu-a-invertorni-sistemi" title="Климатик Finlux 12HI84LUX"><span style="text-decoration: underline;"><b>Климатик Finlux 12HI84LUX</b></span></a></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Този климатик за отопление и охлаждане на марката Finlux разполага с </span><b>UV лампа за пречистване на въздуха</b><span style="font-weight: 400;">, има метална решетка на външното тяло и предлага Wi-Fi управление за максимално лесно и удобно използване дори когато не сте у дома. Към това можем да кажем има опцията за </span><b>работа при -25&deg;C и режим 8&deg;C константна температура</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><b>Що се отнася до основните характеристики, те са следните:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">12 000 BTU капацитет на охлаждане и отопление</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SCOP (коефициент на отопление): 5.50 A+++</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SEER (коефициент на охлаждане): 8.50 A+++</span></li> </ul> <h3><a href="https://zora.bg/product/kb50xs1fg-kb50xs1fw-18000-okhlotoplenie-btu-a-invertorni-sistemi" title="Климатик Hisense KB50XS1FG / KB50XS1FW"><span style="text-decoration: underline;"><b>Климатик Hisense KB50XS1FG / KB50XS1FW</b></span></a></h3> <p><b>Основните характеристики, които този модел климатик притежава, са следните:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">18 000 BTU капацитет на охлаждане и отопление</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SCOP (коефициент на отопление): 4.00 А+</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SEER (коефициент на охлаждане): 6.10 А++</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Моделът климатик на марката Hisense е фантастично предложение, което ви предлага лесно и удобно Wi-Fi управление, възможност за </span><b>отопление до -15&deg;C и генератор за студена плазма</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h3><a href="https://zora.bg/product/ftxc35crxc35c-sensira-12000-okhlotoplenie-btu-a-invertorni-sistemi" title="Климатик Daikin FTXC35C/RXC35C Sensira"><span style="text-decoration: underline;"><b>Климатик Daikin FTXC35C/RXC35C Sensira</b></span></a></h3> <p><b>Този модел климатик е подходящ за помещения, които са с размери между 20 и 25 кв.м., като основните параметри са следните:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">12 000 BTU коефициент на охлаждане и отопление</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SCOP (коефициент на отопление): 4.28 A+</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SEER (коефициент на охлаждане): 6.89 A++</span></li> </ul> <h2><b>Предимства и недостатъци на климатичните системи</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Като всеки друг уред и този има както своите плюсове, така и недостатъците си.</span></p> <p><b>Сред най-големите предимства на моделите икономични климатици са следните:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Многофункционални устройства</b><span style="font-weight: 400;"> &ndash; можете да ги използвате както през лятото, така и през зимата;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Лесни за управление </b><span style="font-weight: 400;">&ndash; благодарение на модерните технологии като Wi-Fi управлението можете да настройвате климатика, дори когато не сте у дома;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Можете да отоплявате и охлаждате големи помещения с един климатик</b><span style="font-weight: 400;"> &ndash; има модели, които са подходящи за големи по размер помещения, така че с един климатик можете да отоплите или охладите целия дом;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Те са високоефективни</b><span style="font-weight: 400;"> &ndash; правилно избрани и с правилната настройка климатиците могат да бъдат много икономични.</span></li> </ul> <p><b>Що се отнася до недостатъците им, ето и кои са най-големите сред тях:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Могат да са причина за настинка и схващане в тялото </b><span style="font-weight: 400;">&ndash; ако не са позиционирани правилно и вие стоите с гръб или лице към тях, можете да настинете или да се схванете, особено ако климатикът е в режим на охлаждане;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Неравномерен въздушен поток</b><span style="font-weight: 400;"> &ndash; това се случва най-вече в малки помещения и при неправилно позициониране на климатика. Неравномерният въздушен поток е също причина за настиване от климатик;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Покачване на енергийния разход</b><span style="font-weight: 400;"> &ndash; много е важно да използвате правилната настройка на климатика, за да усетите неговата икономичност. В противен случай рискувате да увеличите сметките за електричество.</span></li> </ul> <h2><b>Препоръки за избор на инверторен климатик, на които да се обърне внимание</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">При избора и покупката на климатик има ключови спецификации, на които да обърнете внимание. Те са от съществено значение, за да може уредът да бъде високоефективен и икономичен същевременно, така че да се възползвате максимално от неговите предимства.</span></p> <p><b>Ето и основните критерии при избора на климатик:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Мощност</b><span style="font-weight: 400;"> &ndash; всяка мощност на климатиците се обозначава с BTU и е пряко свързана и с размера на помещението при отопление и охлаждане. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-подходящ е даден модел за големи помещения;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Остъклена площ </b><span style="font-weight: 400;">&ndash; това колко голяма е остъклената площ във вашия дом е също от значение, тъй като повечето прозорци са предпоставка за по-трудно затопляне на помещението, съответно ще имате нужда от по-мощен климатик;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>SEER и SCOP</b><span style="font-weight: 400;"> &ndash; SEER е коефициентът на охлаждане, докато SCOP е коефициент на затопляне, които са показател за това до колко ефективен ще бъде климатикът;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Енергиен клас на климатика</b><span style="font-weight: 400;"> &ndash; друг важен показател е каква енергийна ефективност е уредът, заедно с коефициентите на охлаждане и затопляне, както и мощността и дали е подходящ за размерите на помещенията, които искате да отоплявате. Препоръките са да избирате модел с висока енергийна ефективност;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Функции и допълнителни екстри</b><span style="font-weight: 400;"> &ndash; възможност да управлявате чрез&nbsp; Wi-Fi, турбо режимите, възможност за затопляне при много ниски температури, режимите на работа и филтриращата система са само част от функциите, на които е препоръчително да обърнете внимание;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Гаранция </b><span style="font-weight: 400;">&ndash; друг ключов фактор е гаранцията. Всеки модел климатик притежава стандартна търговска гаранция от 2 години, но има производители, които предоставят за определени модели климатици допълнителна удължена гаранция.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Сега, когато знаете какво да търсите в даден климатик и знаете кои са част от нашите топ предложения за икономичен климатик, остава да откриете перфектния според вашите нужди.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В търговска верига ЗОРА сме ви приготвили </span><b>наистина богата гама от фантастични икономични климатици</b><span style="font-weight: 400;">, които ще бъдат вашият най-верен помощник в създаването на комфорт и уют във вашия дом.</span></p> <p><br /><br /></p>

Сравнение на продукти