Новини

Какво е важно да знаете при избора си на фотоепилатор?

Какво е важно да знаете при избора си на фотоепилатор?

Фотоепилаторът днес е един от най-популярните уреди, които жените и мъжете използват за премахване на нежеланото окосмяване. Сред фаворитите на потребителите са моделите на Philips, които се отличават със своя дизайн, начин на работа, приставки и още какво ли не.

Ако и вие искате да се сдобиете с този фантастичен уред, то ви препоръчваме преди да пристъпите към покупка, да разберете повече за него и това как работи.

Като начало ви съветваме да се запознаете с техните ключови характеристики, но и не само. Сигурността и удобството на фотоепилаторът са също ключов фактор за ефективна работа на уреда. Броят на импулсите е важен, но не е единственото, на което да обърнете внимание.

Дизайн

Фотоепилаторите, особенно моделите Philips Lumea и Philips Prestige, се отличават с изключително красив и елегантен дизайн. Освен това, начинът по който са проектирани ги прави лесни и удобни за използване. Не е необходимо да имате опит и познания, за да се справите при работа с фотоепилатора.

Нещо повече, дизайнът на тези продукти е направен така, че да могат да се сменят приставки, предназначени за различните зони на тялото. Така има модели, които разполагат само с една приставка за тяло, а други имат цели четири приставки- за тяло, лице, бикини зона и подмишници.

Тип захранване

Едно огромно предимство на фотоепилаторите е, че има модели, които работят както с кабел, така и без. Това е изключително удобство за голяма част от потребителите, тъй като дава по-голяма свобода на използване. Можете да го носите навсякъде с вас и не е необходимо да разполагате с близък контакт, за да използвате уреда.

В тази връзка е важно да кажем, че фотоепилаторите, които предлагат безкабелно използване, работят с батерия, която има определен живот. Това означава, че тя може да работи определен брой часове, след което трябва да се зареди, за да можете отново да използвате фотоепилатора без кабел.

Затова при избора на фотоепилатор е важно да проверите дали даден модел предлага тази опция и ако да, то какъв е животът на батерията.

Сигурност при използване

От гледна точка на сигурност и за да има ефект извършването на процедурите с фотоепилатор, то трябва да следвате няколко основни правила. В случай,че сте избрали да се доверите на фотоепилаторите за домашна употреба, то е препоръчително да се запознаете с инструкциите на производителя.

Използването на продукта е напълно безопасно, стига да следвате стъпките, описани в него. Не се изисква специално обучение или познания, за да можете да се справите сами.

Така, например, при покупката на фотоепилатор Philips вие ще получите достъп до напълно безплатно мобилно приложение. Целта му е да ви улесни по време на процедурите. В него ще откриете полезни съвети и методи за използване на уреда.

Нещо повече, с помощта на приложението съставяте график за извършване на фотоепилацията, така че да не пропускате процедури и да ги планирате във време удобно за вас.

Още няколко ключови неща, на които ви препоръчваме да наблегнете:

  • използвайте индивидуален подход - всеки тип кожа и косъм изискват различна настройка. Затова и трябва внимателно да настроите вашия фотоепилатор според цвета на вашата кожа  и косъм. Неправилно настроен, фотоепилаторът може да предизвика изгаряне.

    В тази връзка, фотоепилаторите на Philips използват технологията SenseIQ, която идентифицира вашата кожа и косъм и автоматично предлага подходяща настройка за вас.

  • следвайте зададения график - за да има ефект от процедурите, то трябва стриктно да спазвате зададения график. Но, също така, е важно да имате и търпение. Не е препоръчително да направите две последователни процедури в по-кратък срок от посочения.

  • грижете се за кожата след всяка процедура - след всяка процедура с вашия фотоепилатор е необходимо да защитите максимално кожата си. Това означава да не я излагате на слънце и да не посещавате солариум в рамките на поне две седмици. Използвайте хидратиращи и успокояващи продукти.

    Освен това е задължително използването на слънцезащитен крем с 50 SPF. И не на последно място, не отскубвайте косъмчетата с пинсета, стандартен епилатор или кола маска. Единственият начин, по който можете да премахвате нежеланото окосмяване между процедурите, е със самобръсначка.

Противопоказания и експертни мнения

Извършването на лазерна епилация и фотоепилация, независимо дали е в домашни условия или в професионален салон за красота, може да не бъде подходящо за всеки.

Причините за това могат да са много, като, например, риск от непостигане на  желания и очакван ефект, както и медицински противопоказания, свързани със здравословното състояние на лицето, на което ще се извършва процедурата.

Въпреки, че днес ще откриете както бюджетни фотоепилатори, така и модели, които са по-висок клас, покупката на уреда е инвестиция. Затова е важно да знаете кога не се препоръчва използването на фотоепилатора. При наличие на медицинско състояние, то ви съветваме да се консултирате с лекар.

Фотоепилаторите, базирани на IPL технологията, работят добре при почти всички типове кожи и косми, но има и изключения. Използването на фотоепилатор не се препоръчва при много тъмни кожи, както и при бели, сиви, светлоруси или червени косъмчета.

Причината за това е, че светлината, която се насочва към определена зона, няма да улови фоликулите на тези косъмчета, съответно уредът няма да работи ефективно.

От гледна точка на вашето здраве, има случаи, когато използването на фотоепилатор е противопоказно. Това е, когато има наличие на бременност, при кърмене, прием на орални контрацептиви и тетрациклинови антибиотици.

Ако страдате от разширени вени, кожни заболявания като екзема, дерматит и псориазис, както и при алергии или татуировки върху зоните, които искате да третирате, то не е препоръчително да се извършват процедури с фотоепилатор.

Хората, които са имали или сега страдат от онкологично заболяване, както и при наличието на пейсмейкър и инсулинова помпа също не бива да се подлагат на фотоепилация, независимо дали се извършва в домашни условия или при специалист в салон за красота.

Препоръчваме ви винаги да се консултирате с медицинско лице и да спазвате назначените препоръки. А при използване на уреда, следвайте посочените указания на производителя, за да се предпазите от изгаряния, както и да постигнете желания ефект.

Остави коментар

Избери правилния уред за теб

Избери правилния уред за теб

Какво е важно да знаете при избора си на фотоепилатор?

Какво е важно да знаете при избора на фотоепилатор? - Търговска верига ЗОРА

Фотоепилаторът днес е един от най-популярните уреди, които жените и мъжете използват за премахване на нежеланото окосмяване. Сред фаворитите на потребители Фотоепилаторът днес е един от най-популярните уреди, които жените и мъжете използват за премахване на нежеланото окосмяване. Сред фаворитите на потребители 2022-08-04T16:35:39+03:00 Какво е важно да знаете при избора си на фотоепилатор?

<p><span style="font-weight: 400;">Фотоепилаторът днес е един от </span><b>най-популярните уреди, които жените и мъжете използват за премахване на нежеланото окосмяване.</b><span style="font-weight: 400;"> Сред фаворитите на потребителите са моделите на Philips, които се отличават със своя дизайн, начин на работа, приставки и още какво ли не.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако и вие искате да се сдобиете с този фантастичен уред, то ви препоръчваме преди да пристъпите към покупка, да разберете повече за него и това как работи.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Като начало ви съветваме да се запознаете с техните ключови характеристики, но и не само. Сигурността и удобството на <a href="https://zora.bg/page/lumea" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички модели фотоепилатори Philips."><span style="text-decoration: underline;"><strong>фотоепилаторът</strong></span><span> </span></a>са също </span><b>ключов фактор за ефективна работа на уреда</b><span style="font-weight: 400;">. Броят на импулсите е важен, но не е единственото, на което да обърнете внимание.</span><br /><br /></p> <h2><b>Дизайн</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Фотоепилаторите, особенно моделите </span><b>Philips Lumea и Philips Prestige</b><span style="font-weight: 400;">, се отличават с изключително красив и елегантен дизайн. Освен това, начинът по който са проектирани ги прави лесни и удобни за използване. Не е необходимо да имате опит и познания, за да се справите при работа с фотоепилатора.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, дизайнът на тези продукти е направен така, че да </span><b>могат да се сменят приставки</b><span style="font-weight: 400;">, предназначени за различните зони на тялото. Така има модели, които разполагат само с една приставка за тяло, а други имат цели четири приставки- за тяло, лице, бикини зона и подмишници.</span><br /><br /></p> <h2><b>Тип захранване</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Едно огромно предимство на <a href="https://zora.bg/category/fotoepilatori" target="_blank" rel="noopener" title="Към категорията. Виж всички фотоепилатори."><span style="text-decoration: underline;"><strong>фотоепилаторите</strong></span> </a>е, че има</span><b> модели, които работят както с кабел, така и без.</b><span style="font-weight: 400;"> Това е изключително удобство за голяма част от потребителите, тъй като дава по-голяма свобода на използване. Можете да го носите навсякъде с вас и не е необходимо да разполагате с близък контакт, за да използвате уреда.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В тази връзка е важно да кажем, че </span><b>фотоепилаторите, които предлагат безкабелно използване, работят с батерия</b><span style="font-weight: 400;">, която има определен живот. Това означава, че тя може да работи определен брой часове, след което трябва да се зареди, за да можете отново да използвате фотоепилатора без кабел.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Затова при избора на фотоепилатор е важно да проверите дали даден модел предлага тази опция и ако да, то какъв е животът на батерията.</span><br /><br /></p> <h2><b>Сигурност при използване</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">От гледна точка на сигурност и за да има ефект извършването на процедурите с фотоепилатор, то трябва да следвате няколко основни правила. В случай,че сте избрали да се </span><b>доверите на фотоепилаторите за домашна употреба,</b><span style="font-weight: 400;"> то е препоръчително да се запознаете с инструкциите на производителя.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Използването на продукта е напълно безопасно, стига да следвате стъпките, описани в него. </span><b>Не се изисква специално обучение</b><span style="font-weight: 400;"> или познания, за да можете да се справите сами.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Така, например, при покупката на <a href="https://zora.bg/page/lumea" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички фотоепилатори Philips Lumea."><span style="text-decoration: underline;"><strong>фотоепилатор Philips</strong></span></a> вие ще </span><b>получите достъп до напълно безплатно мобилно приложение.</b><span style="font-weight: 400;"> Целта му е да ви улесни по време на процедурите. В него ще откриете полезни съвети и методи за използване на уреда.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, с помощта на приложението съставяте график за извършване на фотоепилацията, така че да не пропускате процедури и да ги планирате във време удобно за вас.</span></p> <p><b>Още няколко ключови неща, на които ви препоръчваме да наблегнете:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>използвайте индивидуален подход</b><span style="font-weight: 400;"> - всеки тип кожа и косъм изискват различна настройка. Затова и трябва внимателно да настроите вашия фотоепилатор според цвета на вашата кожа&nbsp; и косъм. Неправилно настроен, фотоепилаторът може да предизвика изгаряне.</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">В тази връзка, <strong>фотоепилаторите на Philips</strong> използват технологията SenseIQ, която идентифицира вашата кожа и косъм и автоматично предлага подходяща настройка за вас.</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>следвайте зададения график</b><span style="font-weight: 400;"> - за да има ефект от процедурите, то трябва стриктно да спазвате зададения график. Но, също така, е важно да имате и търпение. Не е препоръчително да направите две последователни процедури в по-кратък срок от посочения.</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>грижете се за кожата след всяка процедура </b><span style="font-weight: 400;">- след всяка процедура с вашия фотоепилатор е необходимо да защитите максимално кожата си. Това означава да не я излагате на слънце и да не посещавате солариум в рамките на поне две седмици. Използвайте хидратиращи и успокояващи продукти.</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">Освен това е задължително използването на слънцезащитен крем с 50 SPF. И не на последно място, не отскубвайте косъмчетата с пинсета, стандартен епилатор или кола маска. Единственият начин, по който можете да премахвате нежеланото окосмяване между процедурите, е със самобръсначка.</span></li> </ul> <p></p> <h2><b>Противопоказания и експертни мнения</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Извършването на лазерна епилация и фотоепилация, независимо дали е в домашни условия или в професионален салон за красота, може да не бъде подходящо за всеки.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Причините за това могат да са много, като, например, риск от непостигане на&nbsp; желания и очакван ефект, както и медицински противопоказания, свързани със здравословното състояние на лицето, на което ще се извършва процедурата.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Въпреки, че днес ще откриете </span><b>както бюджетни фотоепилатори, така и модели, които са по-висок клас</b><span style="font-weight: 400;">, покупката на уреда е инвестиция. Затова е важно да знаете кога не се препоръчва използването на фотоепилатора. При наличие на медицинско състояние, то ви съветваме да се консултирате с лекар.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Фотоепилаторите, базирани на IPL технологията, работят добре при почти всички типове кожи и косми, но има и изключения. </span><b>Използването на фотоепилатор не се препоръчва при много тъмни кожи</b><span style="font-weight: 400;">, както и при бели, сиви, светлоруси или червени косъмчета.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Причината за това е, че светлината, която се насочва към определена зона, няма да улови фоликулите на тези косъмчета, съответно уредът няма да работи ефективно.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">От гледна точка на вашето здраве, </span><b>има случаи, когато използването на фотоепилатор е противопоказно.</b><span style="font-weight: 400;"> Това е, когато има наличие на бременност, при кърмене, прием на орални контрацептиви и тетрациклинови антибиотици.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако страдате от разширени вени, кожни заболявания като екзема, дерматит и псориазис, както и при алергии или татуировки върху зоните, които искате да третирате, то не е препоръчително да се извършват процедури с фотоепилатор.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Хората, които са имали или сега страдат от онкологично заболяване, както и при наличието на пейсмейкър и инсулинова помпа също не бива да се подлагат на фотоепилация, независимо дали се извършва в домашни условия или при специалист в салон за красота.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Препоръчваме ви </span><b>винаги да се консултирате с медицинско лице</b><span style="font-weight: 400;"> и да спазвате назначените препоръки. А при използване на уреда, следвайте посочените указания на производителя, за да се предпазите от изгаряния, както и да постигнете желания ефект.</span><br /><br /></p>

, , ,

Сравнение на продукти