Новини

Как работи фотоепилаторът?

Как работи фотоепилаторът?

Днес фотоепилаторът се превърна в един от най-популярните уреди за премахване на нежеланото окосмяване в различните части от тялото. И това не е топ тема не само сред дамите, но и сред мъжете. 

А голямата дилема е между лазерната епилация и фотоепилацията и това кое е най-доброто. И тъй като процедурите за лазерна епилация, които се предлагат в салоните, са скъпи, то в тази статия ще наблегнем на темата за фотоепилация.

За щастие на немалка част от дамите и мъжете, на пазара се предлагат модели, които са предназначени за употреба у дома Те са лесни за използване, и най-вече процедурата е абсолютно безопасна, което ги прави предпочитана опция за дълготрайно премахване на космите.

Какво представлява фотоепилаторът и какъв е неговият принцип на работа?

Фотоепилаторът е уред, който се среща както в салоните за красота, така има и модели, които са предназначени за домашна употреба. Накратко това са IPL апарати, които използват светлинни импулси, с помощта на които се третират косъмчетата в дадена зона, така че те трайно да се унищожат.

Дължината на вълните, която фотоепилаторите използват, е в диапазона от 590 до 1200 нанометра. Това означава, че светлинния импулс действа единствено и само върху космения фоликул и не наранява по никакъв начин вашата кожа.

Именно това прави и самата процедура напълно безболезнена, но това не означава, че ефективността на светлинния импулс е по-слаба от лъча на лазерната епилация.

Ако ви е омръзнало от всички скъпи процедури в салоните за красота или не искате повече да премахвате нежеланото окосмяване с кола маска или самобръсначка, то най-вероятно следващото, за което се замисляте е фотоепилаторът за домашна употреба.

В тази връзка, за да разберете повече същността на фотоепилаторите, ще ви представим техните най-важни спецификации, които правят уреда това, което е и на база на които ще можете да откриете подходящ за вас модел.

Фотоепилаторите имат определен брой импулси

Едно от най-важните неща, които трябва да знаете за фотоепилаторите, е това, че всеки един модел, който ще откриете на пазара, има определен брой импулси, който най-често варира между 250 000 и 450 000 импулса.

Защо са важни тези импулси? Те отговорят за това колко дълъг ще е животът на уреда. Така, например, ако един фотоепилатор е с 250 000 импулса, то неговият живот ще бъде равен на около 10 години, а моделите, които са с по 450 000 импулса, ще са с приблизително около 20 години живот. 

А това колко броя да бъде вашият фотоепилатор е въпрос на лични предпочитания. Ако искате да сте сигурни, че вашия уред ще може да се използва дълги години, то изберете модел с повече импулси.

Имайте предвид, обаче, че колкото повече са импулсите на даден фотоепилатор, толкова по-висока е и неговата цена. Това означава, че изборът на модел е свързан и с определен бюджет, който бихте могли да отделите за покупката му.

Те притежават различни приставки

Зоните, които най-често се третират при извършване на обезкосмяване, са лице, крака, ръце, бикини зона и подмишници. Едно от най-големите предимства на фотоепилаторите е, че някои от моделите разполагат с цели пет приставки за различните зони на епилация.

Това е огромно удобство, тъй като някои зони са много деликатни и чувствителни. Дизайнът на приставките може да бъде извит по определен начин и се различава по размера на прозорчето, така че самата приставка да бъде лесна и удобна за използване, а работата с фотоепилатора ефективна.

Фотоепилаторите могат да бъдат жични и безжични

Стандартните модели работят с кабел. Разбира се неговата дължина е достатъчна, така че лесно и без никакъв проблем да използвате фотоепилатора независимо къде се намирате.

От друга страна са безжичните модели, които работят не само с кабел, но и с батерия. Ако предпочитате такъв тип фотоепилатор, то трябва да знаете, че ще е необходимо да зареждате уреда на определен период от време, за да можете да го използвате без кабел.

Фотоепилаторите са подходящи за широк спектър цветове на кожа и косми

Друг важен въпрос, който повече от вас най-вероятно си задават, е: Дали фотоепилаторите за домашна употреба биха били подходящи за моя цвят и кожа? 

На този въпрос бихме могли да отговорим, че фотоепилаторите работят безупречно върху широк спектър от кожи и косми, започвайки от най-светлите и достигайки до почти най-тъмните.

Но, разбира се, има и изключения. Уредът не може да се справи с бели, сиви, червени и светло руси косъмчета. От гледна точка на кожата, то не се препоръчва използването на фотоепилатора върху много тъмни кожи, тъй като няма да има никакъв ефект.

Нещо повече, фотоепилаторите Philips Lumea, които са предназначени за използване именно у дома, притежават технологията Sense IQ. Това означава, че те имат сензор, чиято цел е да разпознае вашия тип кожа и да предложи най-подходящата настройка за вас. Това е още едно фантастично удобство, което ви гарантира постигането на максимално добри резултати.

Какво е IPL?

IPL е термин, който най-вероятно често сте срещали, особено когато се говори за разликите между лазерна епилация и фотоепилация. Това е съкращение, което идва от Intense Pulsed Light или по друг начин казано интензивна пулсираща светлина.

IPL представлява вид светлинно третиране на кожата. Както вече споделихме, светлинните импулси са начин на действие върху космения фоликул. По този начин косъмчетата, които са в етап на растеж, биват поставени в етап на покой. 

С времето и извършването на всяка следваща процедура целта е да се унищожи космения фоликул, така че изцяло да спре растежа на косъма.

Важно е да уточним, че IPL технологията не е свързана с лазерната епилация. Това често се бърка, особено от потребители, които за първи път се сблъскват с този тип процедури за премахване на нежеланото окосмяване. Принципът на работа, който се използва при фотоепилацията и лазерната епилация е сходен, но има някои съществени разлики.

Говорейки си за фотоепилатори, трябва да се сподели, че освен за трайно премахване на нежеланото окосмяване, има още причини защо да изберете именно на IPL технологията. Тя се използва в някои случаи и за лечение на кожата. Причината за това се крие именно в тази интензивна пулсираща светлина, която фотоепилаторите използват.

IPL технологията може да послужи за подмладяване и стягане на кожата, както и за стимулиране на образуването на колаген. 

В някои случаи дерматолозите назначават процедури с интензивна пулсираща светлина, особено когато има:

  • розацея
  • някои видове акне
  • спукани капиляри
  • фотоувреждане на кожата, промени в съдовете или индуцирано обезцветяване
  • пигментни лезии като вродени петна, лунички, чернодробни петна и други
  • хиперплазия на мастни жлези и други

Какво е Elos?

Ако през 1991 година физикът д-р Шимон Екхаус изобретява и патентова интензивната пулсираща светлина, известна още като IPL, то през 2000 година друг физик на име д-р Майкъл Крейндел създава комбинация от IPL и биполярен ток, изобретявайки електро-оптична синергия или известна днес като Elos. 

Тази революционна технологична иновация е поставила в този момент нови стандарти от гледна точка на ефективността и безопасността на IPL и Elos в индустрията на естетичните процедури.

Това е единствената такава технология, която едновременно комбинира всички предимства, които фото-, лазер- и електро технологията има, но и изключва всички техни недостатъци.

При процедурите за обезкосмяване, които използват Elos технологията, могат да бъдат премахнати и най-светлите косъмчета, включително и мъхчетата. Тук един огромен плюс е това, че по време на процедурата няма да бъдат събудени косъмчетата, които са в етап на покой.

Друго предимство на Elos е това, че предоставя двойна защита, така че възможните странични ефекти, които се наблюдават върху кожата като зачервяване, са сведени до минимум.

Elos епилацията е популярна и с това, че дава възможност за бързо третиране на големи зони като гръб и цели крака. Наред с това е възможно излагането на слънце след процедурата, което позволява да се извършва и лятото.

Но като всяка друга процедура, както при използването на IPL фотоепилаторите, така и при Elos епилацията има възможни противопоказания. Такива могат да бъдат бременност, ранички, херпес, кожни проблеми и други.

Именно затова консултацията с дерматолог е препоръчителна. Той ще може да определи състоянието на вашата кожа и да ви посъветва дали процедурата е подходяща за вас или не.

Възможни нежелани реакции от фотоепилаторите?

Като всеки друг вид козметични и естетични процедури, така и при използването на фотоепилатори у дома се крие някакъв риск. Именно затова е важно да се запознаете с това какви са възможните нежелани реакции и да знаете кога е необходимо да спрете използването на уреда и да потърсите медицинска помощ.

Едни от най-нормалните странични ефекти при използването на фотоепилатор биха били:

  • зачервяване и подуване на кожата - поради това, че вашата кожа не е свикнала да бъде третирана с импулсна светлина, то тя може да реагира като леко се зачерви или подуе в дадена област. Това е напълно нормално и обикнове изчезва до един или два дни след извършване на процедурата.

  • много леки промени в пигмента на кожата и обезцветяване - подобни нежелани реакции се наблюдават в случаите, когато не е избрана правилната настройка за цвят на кожата. Именно затова фотоепилаторите на Philips Lumea имат предимство и това е SenseIQ технологията, която цели това да определи най-добрата настройка за вас според цвета на вашата кожа.

Наред с нормалните странични ефекти има и такива, които са притеснителни, съответно изискват незабавното спиране на работа с фотоепилатора. Една такава нежелана реакция е появата на изгаряния и мехури по кожата. Това може отново да се дължи на неправилно избрана настройка и използване на прекалено силна светлина.

Ако усещате прегряване на кожата по време на използване на фотоепилатора, то е по-добре да спрете да го използвате, защото това е предпоставка за инфектиране на кожата. Освен това, ако в дадена зона имате бенки или татуировки, то не трябва да използвате фотоепилатора върху тези места.

Друга много сериозна нежелана реакция е увреждането на очите. Това се наблюдава при третиране на зоната на лицето и най-вече около очите като веждите,  например.

В тази връзка е важно винаги да четете ръководството за потребителя, където ще намерите подробна информация относно безопасността и предпазването на вашата кожа.

Нещо повече, препоръките ни са при използване на фотоепилатор за домашна употреба да не излагате вашата кожа на слънце непосредствено след процедурата, да следвате инструкциите и винаги да използвате слънцезащитен крем SPF 50.

Защо да се спрем на фотоепилатор?

И тъй като премахването на нежеланите косъмчета от различните части на тялото е нещо, което особено дамите правят цял един живот, то все по-често стои темата за извършване на лазерна епилация или фотоепилация като начин за трайно обезкосмяване.

В тази връзка IPL технологията е иновация, която вече дълги години се налага като начин за справяне с нежеланото окосмяване. Ако обмисляте да закупите фотоепилатор, то със сигурност няма да съжалявате.

Преди всичко е важно да разберете дали избрана марка или модел е подходящ за вас и вашата кожа, както и дали имате медицинско състояние, което е част от противопоказанията за използване на този уред. 

А по-долу представяме някои от най-големите предимства на фотоепилаторите и причините, които ще отговорят на въпроса Защо да се спрем на фотоепилатор?

Трайни резултати

Едно от най-големите предимства е това, че при правилна употреба на фотоепилатора, той ще ви предостави дълготраен ефект. Както споделихме с вас, IPL технологията работи така, че светлинни импулси се насочват и стремят да унищожат космените фоликули, забавяйки и съответно предотвратявайки техния бъдещ растеж.

Имайте предвид, че е важно да спазвате периода на извършване на процедурите, защото при всяка една процедура не всички косми ще бъдат активни и във фаза на растеж.

Напълно безболезнено

За да постигнете трайни и наистина фантастични резултати, не е необходимо  да се подлагате на болезнени процедури. Фотоепилаторите ви предоставят напълно безболезнено третиране на всяка една зона, което ги прави и един от нашите фаворити.

Край на тъмните петна след бръснене

Със сигурност знаете, че след непрекъснатото използване на самобръсначки и в случай на по-тъмни косъмчета, то може да се наблюдава потъмняване на кожата в деликатни зони като подмишници и бикини зона. С помощта на IPL технологията едно е сигурно, ще забравите за това. Постепенно косъмчетата ще изчезват, а вашата кожа ще върне своя нормален цвят.

Забравете врасналите косъмчета

Още един неприятен момент при останалите методи на обезкосмяване е появата на враснали косми и пъпчици. Благодарение на това, че фотоепилаторите целят да премахнат косъма от неговия фоликул, то определено можете да забравите за появата им.

Спестявате време и пари

Ако използвате самобръсначка, то най-вероятно го правите всеки ден или през ден-два. Това отнема немалко време от вашето ежедневие. Фотоепилаторите със сигурност ще спестят време, тъй като те се правят на определен период от време.

Освен това с всяка следваща процедура косъмчетата намаляват, а растежът на останалите се забавя значително. В забързаното ежедневие, което имаме днес, това си е истински лукс.

И да не забравяме, че понякога процедурите в салон могат да бъдат значително по-скъпи, което определено оказва влияние върху нашия бюджет.

Първоначалната сума, която ще платите за фотоепилатор, е по-висока, но е еднократна, а резултатите след определен период от време доказват, че това е инвестиция, в която си струва да вложите.

Сега остава на вас да откриете перфектния модел фотоепилатор и да се възползвате от неговите предимства. Ние в търговска верига ЗОРА сме ви приготвили широка гама от модели на марката Philips Lumea, които се отличават с фантастични спецификации и елегантен дизайн.

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

Как работи фотоепилаторът?

Как работи фотоепилаторът? - Търговска верига ЗОРА

Днес фотоепилаторът се превърна в един от най-популярните уреди за премахване на нежеланото окосмяване в различните части от тялото. И това не е топ тема н Днес фотоепилаторът се превърна в един от най-популярните уреди за премахване на нежеланото окосмяване в различните части от тялото. И това не е топ тема н 2022-11-23T10:27:42+02:00 Как работи фотоепилаторът?

<p><span style="font-weight: 400;">Днес фотоепилаторът се превърна в един от </span><b>най-популярните уреди за премахване на нежеланото окосмяване </b><span style="font-weight: 400;">в различните части от тялото. И това не е топ тема не само сред дамите, но и сред мъжете.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А голямата дилема е между </span><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/article/fotoepilaciya-ili-lazerna-epilaciya-priliki-i-razliki" target="_blank" rel="noopener" title="Виж повече за лазерната епилация и фотоепилацията."><b>лазерната епилация и фотоепилацията</b></a></span><span style="font-weight: 400;"> и това кое е най-доброто. И тъй като процедурите за лазерна епилация, които се предлагат в салоните, са скъпи, то в тази статия ще наблегнем на темата за фотоепилация.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За щастие на немалка част от дамите и мъжете, на пазара се предлагат модели, които са предназначени за употреба у дома Те са лесни за използване, и най-вече </span><b>процедурата е абсолютно безопасна</b><span style="font-weight: 400;">, което ги прави предпочитана опция за дълготрайно премахване на космите.</span></p> <p></p> <h2><b>Какво представлява фотоепилаторът и какъв е неговият принцип на работа?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Фотоепилаторът е уред, който се среща както в салоните за красота, така има и модели, които са предназначени за домашна употреба. Накратко това са</span><b> IPL апарати, които използват светлинни импулси</b><span style="font-weight: 400;">, с помощта на които се третират косъмчетата в дадена зона, така че те трайно да се унищожат.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Дължината на вълните, която фотоепилаторите използват, е </span><b>в диапазона от 590 до 1200 нанометра.</b><span style="font-weight: 400;"> Това означава, че светлинния импулс действа единствено и само върху космения фоликул и не наранява по никакъв начин вашата кожа.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Именно това прави и самата процедура напълно безболезнена, но това не означава, че ефективността на светлинния импулс е по-слаба от лъча на лазерната епилация.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако ви е омръзнало от всички скъпи процедури в салоните за красота или не искате повече да премахвате нежеланото окосмяване с </span><b>кола маска или самобръсначка</b><span style="font-weight: 400;">, то най-вероятно следващото, за което се замисляте е фотоепилаторът за домашна употреба.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В тази връзка, за да разберете повече същността на фотоепилаторите, ще ви представим техните най-важни спецификации, които правят уреда това, което е и на база на които ще можете да откриете подходящ за вас модел.</span></p> <p></p> <h3><b>Фотоепилаторите имат определен брой импулси</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Едно от най-важните неща, които трябва да знаете за фотоепилаторите, е това, че всеки един модел, който ще откриете на пазара, има определен брой импулси, който най-често варира </span><b>между 250 000 и 450 000 импулса.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Защо са важни тези импулси? Те </span><b>отговорят за това колко дълъг ще е животът на уреда</b><span style="font-weight: 400;">. Така, например, ако един фотоепилатор е с 250 000 импулса, то неговият живот ще бъде равен на около 10 години, а моделите, които са с по 450 000 импулса, ще са с приблизително около 20 години живот.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А това колко броя да бъде вашият фотоепилатор е въпрос на лични предпочитания. Ако искате да сте сигурни, че вашия уред ще може да се използва дълги години, то изберете модел с повече импулси.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Имайте предвид, обаче, че </span><b>колкото повече са импулсите на даден фотоепилатор, толкова по-висока е и неговата цена.</b><span style="font-weight: 400;"> Това означава, че изборът на модел е свързан и с определен бюджет, който бихте могли да отделите за покупката му.</span><br /><br /></p> <h3><b>Те притежават различни приставки</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Зоните, които най-често се третират при извършване на обезкосмяване, са</span><b> лице, крака, ръце, бикини зона и подмишници.</b><span style="font-weight: 400;"> Едно от най-големите предимства на фотоепилаторите е, че някои от моделите разполагат с цели пет приставки за различните зони на епилация.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е огромно удобство, тъй като </span><b>някои зони са много деликатни и чувствителни. </b><span style="font-weight: 400;">Дизайнът на приставките може да бъде извит по определен начин и се различава по размера на прозорчето, така че самата приставка да бъде лесна и удобна за използване, а работата с фотоепилатора ефективна.</span><br /><br /></p> <h3><b>Фотоепилаторите могат да бъдат жични и безжични</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Стандартните модели работят с кабел. Разбира се неговата дължина е достатъчна, така че лесно и без никакъв проблем да използвате фотоепилатора независимо къде се намирате.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">От друга страна са </span><b>безжичните модели</b><span style="font-weight: 400;">, които работят не само с кабел, но и с батерия. Ако предпочитате такъв тип фотоепилатор, то трябва да знаете, че ще е необходимо да зареждате уреда на определен период от време, за да можете да го използвате без кабел.</span></p> <p></p> <h3><b>Фотоепилаторите са подходящи за широк спектър цветове на кожа и косми</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Друг важен въпрос, който повече от вас най-вероятно си задават, е: Дали фотоепилаторите за домашна употреба биха били подходящи за моя цвят и кожа?&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">На този въпрос бихме могли да отговорим, че </span><b>фотоепилаторите работят безупречно върху широк спектър от кожи и косми</b><span style="font-weight: 400;">, започвайки от най-светлите и достигайки до почти най-тъмните.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Но, разбира се, има и изключения. Уредът не може да се справи с бели, сиви, червени и светло руси косъмчета. От гледна точка на кожата, то </span><b>не се препоръчва използването на фотоепилатора върху много тъмни кожи</b><span style="font-weight: 400;">, тъй като няма да има никакъв ефект.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, </span><b>фотоепилаторите </b><strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/page/lumea" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всчики модели фотоепилатори Philips Lumea">Philips Lumea</a></span></strong><span style="font-weight: 400;">, които са предназначени за използване именно у дома, притежават </span><b>технологията Sense IQ</b><span style="font-weight: 400;">. Това означава, че те имат сензор, чиято цел е да разпознае вашия тип кожа и да предложи най-подходящата настройка за вас. Това е още едно фантастично удобство, което ви гарантира постигането на максимално добри резултати.</span><br /><br /></p> <h2><b>Какво е IPL?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">IPL е термин, който най-вероятно често сте срещали, особено когато се говори за разликите между лазерна епилация и фотоепилация. Това е съкращение, което идва от Intense Pulsed Light или по друг начин казано </span><b>интензивна пулсираща светлина.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">IPL представлява </span><b>вид светлинно третиране на кожата</b><span style="font-weight: 400;">. Както вече споделихме, светлинните импулси са начин на действие върху космения фоликул. По този начин косъмчетата, които са в етап на растеж, биват поставени в етап на покой.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">С времето и извършването на всяка следваща процедура целта е да се унищожи космения фоликул, така че изцяло да спре растежа на косъма.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Важно е да уточним, че </span><b>IPL технологията не е свързана с лазерната епилация. </b><span style="font-weight: 400;">Това често се бърка, особено от потребители, които за първи път се сблъскват с този тип процедури за премахване на нежеланото окосмяване. Принципът на работа, който се използва при фотоепилацията и лазерната епилация е сходен, но има някои съществени разлики.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Говорейки си за фотоепилатори, трябва да се сподели, че освен за трайно премахване на нежеланото окосмяване, има още причини защо да изберете именно на IPL технологията. Тя се </span><b>използва в някои случаи и за лечение на кожата</b><span style="font-weight: 400;">. Причината за това се крие именно в тази интензивна пулсираща светлина, която фотоепилаторите използват.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">IPL технологията може да послужи за подмладяване и стягане на кожата, както и за стимулиране на образуването на колаген.&nbsp;</span></p> <p><b>В някои случаи дерматолозите назначават процедури с интензивна пулсираща светлина, особено когато има:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">розацея</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">някои видове акне</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">спукани капиляри</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">фотоувреждане на кожата, промени в съдовете или индуцирано обезцветяване</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">пигментни лезии като вродени петна, лунички, чернодробни петна и други</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">хиперплазия на мастни жлези и други</span></li> </ul> <p></p> <h2><b>Какво е Elos?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Ако </span><b>през 1991 година</b><span style="font-weight: 400;"> физикът </span><b>д-р Шимон Екхаус</b><span style="font-weight: 400;"> изобретява и патентова интензивната пулсираща светлина, известна още като IPL, то през 2000 година друг физик на име д-р Майкъл Крейндел създава комбинация от IPL и биполярен ток, изобретявайки електро-оптична синергия или известна днес като Elos.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Тази революционна технологична иновация е поставила в този момент нови стандарти от гледна точка на ефективността и безопасността на IPL и Elos в индустрията на естетичните процедури.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е единствената такава технология, която едновременно комбинира всички предимства, които фото-, лазер- и електро технологията има, но и изключва всички техни недостатъци.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">При процедурите за обезкосмяване, които използват Elos технологията, </span><b>могат да бъдат премахнати и най-светлите косъмчета</b><span style="font-weight: 400;">, включително и мъхчетата. Тук един огромен плюс е това, че по време на процедурата няма да бъдат събудени косъмчетата, които са в етап на покой.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друго предимство на Elos е това, че </span><b>предоставя двойна защита</b><span style="font-weight: 400;">, така че възможните странични ефекти, които се наблюдават върху кожата като зачервяване, са сведени до минимум.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Elos епилацията е популярна и с това, че дава възможност за бързо третиране на големи зони като гръб и цели крака. Наред с това е </span><b>възможно излагането на слънце след процедурата</b><span style="font-weight: 400;">, което позволява да се извършва и лятото.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Но като всяка друга процедура, както при използването на IPL фотоепилаторите, така и при Elos епилацията има възможни противопоказания. Такива могат да бъдат бременност, ранички, херпес, кожни проблеми и други.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Именно затова </span><b>консултацията с дерматолог е препоръчителна</b><span style="font-weight: 400;">. Той ще може да определи състоянието на вашата кожа и да ви посъветва дали процедурата е подходяща за вас или не.</span><br /><br /></p> <h2><b>Възможни нежелани реакции от фотоепилаторите?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Като всеки друг вид </span><b>козметични и естетични процедури</b><span style="font-weight: 400;">, така и при използването на фотоепилатори у дома се крие някакъв риск. Именно затова е важно да се запознаете с това какви са възможните нежелани реакции и да знаете кога е необходимо да спрете използването на уреда и да потърсите медицинска помощ.</span></p> <p><b>Едни от най-нормалните странични ефекти при използването на фотоепилатор биха били:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>зачервяване и подуване на кожата</b><span style="font-weight: 400;"> - поради това, че вашата кожа не е свикнала да бъде третирана с импулсна светлина, то тя може да реагира като леко се зачерви или подуе в дадена област. Това е напълно нормално и обикнове изчезва до един или два дни след извършване на процедурата.</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>много леки промени в пигмента на кожата и обезцветяване</b><span style="font-weight: 400;"> - подобни нежелани реакции се наблюдават в случаите, когато не е избрана правилната настройка за цвят на кожата. Именно затова фотоепилаторите на Philips Lumea имат предимство и това е SenseIQ технологията, която цели това да определи най-добрата настройка за вас според цвета на вашата кожа.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Наред с нормалните странични ефекти има и такива, които са притеснителни, съответно изискват незабавното спиране на работа с фотоепилатора. Една такава нежелана реакция е </span><b>появата на изгаряния и мехури по кожата.</b><span style="font-weight: 400;"> Това може отново да се дължи на неправилно избрана настройка и използване на прекалено силна светлина.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако усещате </span><b>прегряване на кожата</b><span style="font-weight: 400;"> по време на използване на фотоепилатора, то е по-добре да спрете да го използвате, защото това е предпоставка за инфектиране на кожата. Освен това, ако в дадена зона имате бенки или татуировки, то не трябва да използвате фотоепилатора върху тези места.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друга много сериозна нежелана реакция е </span><b>увреждането на очите</b><span style="font-weight: 400;">. Това се наблюдава при третиране на зоната на лицето и най-вече около очите като веждите,&nbsp; например.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В тази връзка е важно </span><b>винаги да четете ръководството за потребителя</b><span style="font-weight: 400;">, където ще намерите подробна информация относно безопасността и предпазването на вашата кожа.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, препоръките ни са при използване на фотоепилатор за домашна употреба да не излагате вашата кожа на слънце непосредствено след процедурата, да следвате инструкциите и винаги да използвате слънцезащитен крем SPF 50.</span><br /><br /></p> <h2><b>Защо да се спрем на фотоепилатор?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">И тъй като премахването на нежеланите косъмчета от различните части на тялото е нещо, което особено дамите правят цял един живот, то все по-често стои темата за извършване на лазерна епилация или фотоепилация като </span><b>начин за трайно обезкосмяване.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">В тази връзка IPL технологията е иновация, която вече дълги години се налага като начин за справяне с нежеланото окосмяване. Ако обмисляте да закупите фотоепилатор, то със сигурност няма да съжалявате.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Преди всичко е важно да разберете дали избрана марка или модел е подходящ за вас и вашата кожа, както и дали имате медицинско състояние, което е част от противопоказанията за използване на този уред.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А по-долу представяме някои от най-големите предимства на фотоепилаторите и причините, които ще отговорят на въпроса Защо да се спрем на фотоепилатор?</span></p> <h3><b>Трайни резултати</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Едно от най-големите предимства е това, че </span><b>при правилна употреба на фотоепилатора, той ще ви предостави дълготраен ефект</b><span style="font-weight: 400;">. Както споделихме с вас, IPL технологията работи така, че светлинни импулси се насочват и стремят да унищожат космените фоликули, забавяйки и съответно предотвратявайки техния бъдещ растеж.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Имайте предвид, че е важно да спазвате периода на извършване на процедурите, защото при всяка една процедура не всички косми ще бъдат активни и във фаза на растеж.</span><br /><br /></p> <h3><b>Напълно безболезнено</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">За да постигнете трайни и наистина фантастични резултати, не е необходимо&nbsp; да се подлагате на болезнени процедури. </span><b>Фотоепилаторите ви предоставят напълно безболезнено третиране</b><span style="font-weight: 400;"> на всяка една зона, което ги прави и един от нашите фаворити.</span><br /><br /></p> <h3><b>Край на тъмните петна след бръснене</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Със сигурност знаете, че след непрекъснатото използване на самобръсначки и в случай на по-тъмни косъмчета, то може да се наблюдава </span><b>потъмняване на кожата в деликатни зони като подмишници и бикини зона</b><span style="font-weight: 400;">. С помощта на IPL технологията едно е сигурно, ще забравите за това. Постепенно косъмчетата ще изчезват, а вашата кожа ще върне своя нормален цвят.</span><br /><br /></p> <h3><b>Забравете врасналите косъмчета</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Още един неприятен момент при останалите методи на обезкосмяване е </span><b>появата на враснали косми и пъпчици.</b><span style="font-weight: 400;"> Благодарение на това, че фотоепилаторите целят да премахнат косъма от неговия фоликул, то определено можете да забравите за появата им.</span></p> <p></p> <h3><b>Спестявате време и пари</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Ако използвате самобръсначка, то най-вероятно го правите всеки ден или през ден-два. Това отнема немалко време от вашето ежедневие. </span><b>Фотоепилаторите със сигурност ще спестят време</b><span style="font-weight: 400;">, тъй като те се правят на определен период от време.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен това с всяка следваща процедура косъмчетата намаляват, а растежът на останалите се забавя значително. В забързаното ежедневие, което имаме днес, това си е истински лукс.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И да не забравяме, че понякога процедурите в салон могат да бъдат значително по-скъпи, което определено оказва влияние върху нашия бюджет.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Първоначалната сума, която ще платите за фотоепилатор, е по-висока, но е еднократна, а резултатите след определен период от време доказват, че това е инвестиция, в която си струва да вложите.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сега остава на вас да откриете перфектния модел фотоепилатор и да се възползвате от неговите предимства. Ние в </span><b>търговска верига ЗОРА</b><span style="font-weight: 400;"> сме ви приготвили широка гама от модели на марката Philips Lumea, които се отличават с фантастични спецификации и елегантен дизайн.</span></p>