Новини

Как да пазаруваш изгодно на Черен Петък?

Как да пазаруваш изгодно на Черен Петък?

Така нареченият Black Friday е сред най-популярните дни за пазаруване в годината. Комбинацията от добри отстъпки с това, че коледните празници наближават, го превръщат в един от най-натоварените и предпочитани дни за закупуване на различни продукти, като най-често това са бяла и черна техника.

В ЗОРА този тип промоции носят името Опасно падащи цени или 500 причини да бъдеш ONLINE.

Голяма част от потребителите, които вече са се възползвали от промоциите на Черен Петък, знаят, че именно на този ден могат да получат наистина добри оферти. Но за тази цел се изисква и малко предварителна подготовка.

Нарастващият интерес към този ден води до много бързо изчерпване на количествата стоки. Заедно с това друго предизвикателство, пред което днес сме изправени е пандемичната обстановка, която доведе до нарастване на процента на потребителите, които пазаруват онлайн.

Това е още една причина, поради която трябва да бъдем информирани и подготвени за големия ден, така че да можем да се възползваме от най-страхотните оферти и да пазаруваме изгодно. И тъй като тазгодишният Black Friday все повече наближава, то малко по-долу споделяме с вас няколко полезни съвета.

Предварително проучете продуктите, които искате

Проучването преди покупка е една от най-добрите стратегии, които можете да изградите като потребител. Какъв е смисълът да закупите продукт на добра цена, който сам по себе си не е добър или не успява да отговори изцяло на вашите нужди и предпочитания?

Един от първите и най-важни съвети, които бихме ви дали, е да стартирате проучване още сега. Не чакайте последната минута. В интернет ще откриете много ревюта на марки и продукти, които целят да ви представят плюсовете и минусите на всеки един от тях. Това ще ви помогне да откриете перфектния за вас.

Освен това е важно да разберете какво трябва да гледате в даден продукт при неговата покупка. Така, например, във всяка една категория продукти, която се намира в нашия сайт, ще откриете полезна информация относно основните и най-важни характеристики, на които да обърнете внимание.

Определете бюджет

Определянето и придържането към даден бюджет е също ключова стъпка при пазаруването на Черен Петък. Страхотните предложения на този ден могат да бъдат наистина много заинтригуващи, така че лесно да се увлечете в пазаруването. Това води до покупката на продукти, от които нямате толкова голяма нужда.

Именно затова е важно да решите кои са продуктите с приоритет и какъв е бюджетът, който можете да отделите за пазаруване по време на Black Friday. Само така ще се възползвате пълноценно от възможностите, които ви предлага Черен Петък и то изгодно.

Запознайте се с Общите условия на магазина

Ако за първи път ще пазарувате от нашия магазин и то онлайн, със сигурност ви възникват въпроси относно начините на плащане и доставка, сроковете, в които се доставят продуктите, както и условията за връщане и рекламация. 

Съветваме ви да не оставате това за самия ден, тъй като всичко се случва изключително динамично и докато проучвате нашите Общи условия, скорострелно може да се изчерпа избрания от вас продукт. И тук отново стигаме до извода, че предварителната подготовка е ключът към изгодното пазаруване на Black Friday.

Пазарувайте онлайн

Както споделихме, ситуацията в последната година и половина покрай Covid-19 предизвика забързване процеса по дигитализация. Това доведе увеличаване процента на потребителите, които пазаруват онлайн. А и да си признаем, онлайн пазаруването е голямо удобство.

Какво по-хубаво от комфорта на вашия дом по време на пазаруване. Особено, когато знаете какво искате и сте си го набелязали, то спестявате много време, като не чакате консултант в магазина да се освободи, за да ви съдейства, нито прекарвате дълго време на опашки.

Предварително добавете желаните продукти в “Любими”

И последен от нас съвет, но не по важност, е добавянето на желаните продукти в “Любими”. Всъщност, то е от съществено значение. Създаването на предварителен списък със стоките, които искате да купите, прави пазаруването много по-лесно, особено на Черен Петък.

А и така спестявате много време в търсене на желания продукт. Когато настъпи денят, вие трябва само да влезете в списъка ви с “Любими” и да следвате необходимите стъпки, за да завършите вашата покупка.

Кратка история за Black Friday

Съществуват различни истории относно произхода на Black Friday, като част от тях са истина, а други просто митове. Преди всичко Черният Петък е денят след Деня на благодарността в САЩ. 

Това е и един от най-натоварените дни за пазаруване там. Всички сме виждали доста интересни кадри на огромни тълпи от хора, които се струпват пред големите вериги магазини.

В исторически план, първият случай, в който изразът “Черен Петък” е използван, е през 1869 година, когато двама финансисти от Уолстрийт- Джей Гулд и Джим Фиск, решават да изкупят колкото се може повече злато. А целта е една- завладяване на националния пазар на злато, като го продадат обратно на борсата на много по-високи цени.

Планът им е с неуспех, тъй като на 24 септември - петък, фондовата борса пада, съответно и цената на златото се срива. Това води до банкрут на почти всички търговци, като започнем от хората, работещи на Уолстрийт и стигнем до обикновените фермери.

Най-точната история за появата на наименованието “Черен Петък” датира от началото на 60-те години, когато полицаите във Филаделфия използват именно тази фраза, с помощта на която описват хаоса, който настъпва след Деня на благодарността.

Причината за това са прииждането на голям брой туристи и посетители, дошли специално заради футболния мач между американската армия и военноморския флот- събитие, което се провежда всяка година в съботата след Черния петък.

Всички те пристигали в града именно в петък. Този ден се е превърнал в кошмар за местните власти, защото освен, че е трябвало да се справят с огромните тълпи от хора, то в този период и броят на кражбите се е увеличавал.

Сред едни от най-често срещаните митове са, че на този ден собственици на плантации са можели да купуват чернокожи роби по-евтино. А според друг мит се твърди, че до този ден всички търговци работят “на загуба”, и че именно по време на Черния Петък те успявали да генерират огромни печалби от всички намалени стоки.

Днес асоциацията за Черен Петък със сигурност носи положително усещане в голяма част от потребителите, защото именно това е денят, в който могат да се възползват от специални оферти. 

А ако и вие сте решили да пазарувате на Черния Петък, то проучете, добавете желаните продукти в “Любими” и очаквайте да дойде моментът, в който да ги закупите на изгодни цени.

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

Как да пазаруваш изгодно на Черен Петък?

Как да пазаруваш изгодно на Черен Петък? | zora.bg

Така нареченият Black Friday е сред най-популярните дни за пазаруване в годината. В ЗОРА тази промоция се казва Опасно падащи цени. Така нареченият Black Friday е сред най-популярните дни за пазаруване в годината. В ЗОРА тази промоция се казва Опасно падащи цени. 2021-11-26T13:08:00+02:00 Как да пазаруваш изгодно на Черен Петък?

<p><span style="font-weight: 400;">Така нареченият </span><b>Black Friday е сред най-популярните дни за пазаруване в годината.</b><span style="font-weight: 400;"> Комбинацията от добри отстъпки с това, че коледните празници наближават, го превръщат в един от </span><b>най-натоварените и предпочитани дни за закупуване на различни продукти,</b><span style="font-weight: 400;"> като най-често това са бяла и черна техника. </span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В ЗОРА този тип промоции носят името Опасно падащи цени или 500 причини да бъдеш ONLINE.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Голяма част от потребителите, които вече са се възползвали от промоциите на Черен Петък, знаят, че именно на този ден могат да получат </span><b>наистина добри оферти</b><span style="font-weight: 400;">. Но за тази цел се изисква и малко предварителна подготовка.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нарастващият интерес към този ден води до </span><b>много бързо изчерпване на количествата стоки. </b><span style="font-weight: 400;">Заедно с това друго предизвикателство, пред което днес сме изправени е пандемичната обстановка, която доведе до </span><b>нарастване на процента на потребителите, които пазаруват онлайн.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е още една причина, поради която трябва да бъдем информирани и подготвени за големия ден, така че да можем да се </span><b>възползваме от най-страхотните оферти и да пазаруваме изгодно. </b><span style="font-weight: 400;">И тъй като тазгодишният Black Friday все повече наближава, то малко по-долу споделяме с вас няколко полезни съвета.</span></p> <h2><b>Предварително проучете продуктите, които искате</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Проучването преди покупка е една от</span><b> най-добрите стратегии, които можете да изградите като потребител</b><span style="font-weight: 400;">. </span><i><span style="font-weight: 400;">Какъв е смисълът да закупите продукт на добра цена, който сам по себе си не е добър или не успява да отговори изцяло на вашите нужди и предпочитания?</span></i></p> <p><span style="font-weight: 400;">Един от първите и най-важни съвети, които бихме ви дали, е да </span><b>стартирате проучване още сега.</b><span style="font-weight: 400;"> Не чакайте последната минута. В интернет ще откриете много ревюта на марки и продукти, които целят да ви представят плюсовете и минусите на всеки един от тях. Това ще ви</span><b> помогне да откриете перфектния за вас.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен това е важно да разберете</span><b> какво трябва да гледате в даден продукт при неговата покупка</b><span style="font-weight: 400;">. Така, например, във всяка една категория продукти, която се намира в нашия сайт, ще </span><b>откриете полезна информация относно основните и най-важни характеристики,</b><span style="font-weight: 400;"> на които да обърнете внимание.</span></p> <h2><b>Определете бюджет</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Определянето и придържането към даден бюджет е също </span><b>ключова стъпка при пазаруването на Черен Петък.</b><span style="font-weight: 400;"> Страхотните предложения на този ден могат да бъдат наистина много заинтригуващи, така че </span><b>лесно да се увлечете в пазаруването</b><span style="font-weight: 400;">. Това води до покупката на продукти, от които нямате толкова голяма нужда.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Именно затова е важно да решите </span><b>кои са продуктите с приоритет и какъв е бюджетът,</b><span style="font-weight: 400;"> който можете да отделите за пазаруване по време на Black Friday. Само така ще се възползвате пълноценно от възможностите, които ви предлага Черен Петък и то изгодно.</span></p> <h2><b>Запознайте се с Общите условия на магазина</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Ако за първи път ще пазарувате от нашия магазин и то онлайн, със сигурност ви възникват въпроси </span><b>относно начините на плащане и доставка, сроковете, в които се доставят продуктите,</b><span style="font-weight: 400;"> както и условията за връщане и рекламация.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Съветваме ви да не оставате това за самия ден, тъй като всичко се случва изключително динамично и докато</span><b> проучвате нашите Общи условия,</b><span style="font-weight: 400;"> скорострелно може да се изчерпа избрания от вас продукт. И тук отново стигаме до извода, че</span><b> предварителната подготовка е ключът към изгодното пазаруване на Black Friday.</b></p> <h2><b>Пазарувайте онлайн</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Както споделихме, ситуацията в последната година и половина покрай Covid-19 предизвика забързване процеса по дигитализация. Това доведе увеличаване процента на потребителите, които пазаруват онлайн. А и да си признаем,</span><b> онлайн пазаруването е голямо удобство.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Какво по-хубаво от комфорта на вашия дом по време на пазаруване. Особено, когато знаете какво искате и сте си го набелязали, то </span><b>спестявате много време, като не чакате консултант в магазина да се освободи,</b><span style="font-weight: 400;"> за да ви съдейства, нито прекарвате дълго време на опашки.</span></p> <h2><b>Предварително добавете желаните продукти в &ldquo;Любими&rdquo;</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">И последен от нас съвет, но не по важност, е</span><b> добавянето на желаните продукти в &ldquo;Любими&rdquo;</b><span style="font-weight: 400;">. Всъщност, то е от съществено значение. Създаването на предварителен списък със стоките, които искате да купите, </span><b>прави пазаруването много по-лесно, особено на Черен Петък.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">А и така спестявате много време в търсене на желания продукт. Когато настъпи денят, вие трябва само да влезете в списъка ви с &ldquo;Любими&rdquo; и да </span><b>следвате необходимите стъпки, за да завършите вашата покупка.</b></p> <h2><b>Кратка история за Black Friday</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Съществуват различни истории относно</span><b> произхода на Black Friday</b><span style="font-weight: 400;">, като част от тях са истина, а други просто митове. Преди всичко Черният Петък е </span><b>денят след Деня на благодарността в САЩ.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е и един от </span><b>най-натоварените дни за пазаруване</b><span style="font-weight: 400;"> там. Всички сме виждали доста интересни кадри на огромни тълпи от хора, които се струпват пред големите вериги магазини.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В исторически план, първият случай, в който изразът &ldquo;Черен Петък&rdquo; е</span><b> използван, е през 1869 година,</b><span style="font-weight: 400;"> когато двама финансисти от Уолстрийт- Джей Гулд и Джим Фиск, решават да изкупят колкото се може повече злато. А целта е една- </span><b>завладяване на националния пазар на злато</b><span style="font-weight: 400;">, като го продадат обратно на борсата на много по-високи цени.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Планът им е с неуспех, тъй като на </span><b>24 септември</b><span style="font-weight: 400;"> - петък, фондовата борса пада, съответно и цената на златото се срива. Това води до банкрут на почти всички търговци, като започнем от хората, работещи на Уолстрийт и стигнем до обикновените фермери.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Най-точната история за появата на наименованието &ldquo;Черен Петък&rdquo; датира от </span><b>началото на 60-те години, </b><span style="font-weight: 400;">когато полицаите във Филаделфия използват именно тази фраза, с помощта на която </span><b>описват хаоса, който настъпва след Деня на благодарността.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Причината за това са </span><b>прииждането на голям брой туристи и посетители</b><span style="font-weight: 400;">, дошли специално заради футболния мач между американската армия и военноморския флот- </span><i><span style="font-weight: 400;">събитие, което се провежда всяка година в съботата след Черния петък.</span></i></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всички те пристигали в града именно в петък. Този ден се е</span> <span style="font-weight: 400;">превърнал в кошмар за местните власти, защото освен, че е трябвало да се справят с огромните тълпи от хора, то в този период и броят на кражбите се е увеличавал.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сред едни от</span><b> най-често срещаните митове</b><span style="font-weight: 400;"> са, че на този ден собственици на плантации са можели да купуват чернокожи роби по-евтино. А според друг мит се твърди, че до този ден всички търговци работят &ldquo;на загуба&rdquo;, и че именно </span><b>по време на Черния Петък те успявали да генерират огромни печалби </b><span style="font-weight: 400;">от всички намалени стоки.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Днес асоциацията за Черен Петък със сигурност носи </span><b>положително усещане в голяма част от потребителите</b><span style="font-weight: 400;">, защото именно това е денят, в който могат да се възползват от специални оферти.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А ако и вие сте решили да пазарувате на Черния Петък, то проучете, добавете желаните продукти в &ldquo;Любими&rdquo; и очаквайте да дойде моментът, в който да ги </span><b>закупите на изгодни цени.</b></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки