Новини

Как да изберем нова пералня?

Как да изберем нова пералня?

Останете на чисто с най-грижовния, практичен и икономичен уред за вашето пране

Колкото и да сме над нещата, все пак сме хора, подвластни на емоциите – изпращаме по ума, но посрещаме по дрехите. Чисти и спретнати дрехи – добро посрещане. Така е било някога, когато дрехите са се перяли на ръка. Така е и сега, когато интелигентни, високотехнологични машини ни отменят в тази дейност почти до съвършенство. Продължаваме да искаме същото – Най-добрата грижа за любимите си дрехи. Тоест да бъдат блестящо чисти, добре запазени и свежи всеки път, в перфектен вид да излизат от пералнята като нови, дори и след десетки изпирания. Това, което в никакъв случай не искаме, е да получим дрехите си деформирани – свити с няколко номера, раздърпани, с повредена текстура или пък – О, ужас!, на места пребоядисани в нов, импресионистичен дизайн, с други думи – напълно съсипани.

Пералнята трябва да се грижи добре за любимите ни дрехи – при нужната температура, за да ги щади, с оптималните обороти, за да ги подсуши добре, при точния режим, за да ги почисти отлично. Да е нежна, бърза и достатъчно умела, за да се пребори и с най-трудните петна, да е практична, икономична и удобна – като истинска грижовна домакиня. Защото дрехите живеят нашия живот – част от нашата емоция, втора кожа и лицето ни пред света. Нищо чудно, че им желаем най-доброто!

На теория изглежда лесно, но на практика – не съвсем, при изобилието от различни марки, модели, технологии и характеристики, предлагани на пазара, сред които, щом сте тук, вероятно вече сте се лутали. Но пък сте точно на правилното място. Ние ще ви помогнем.

Мисия: Перфектно пране

И така, идеалната пералня трябва 1. да почиства и щади прането, 2. да е удобна и практична и 3. да е икономична. Всички функционалности, технологии и екстри, които производителите разработват и интегрират в съвременните модели, са подчинени на тези върховни цели.

Съвпадат точно с Вашите, нали? Уникалната комбинация от параметри за вашия гардероб се крие в отговорите на следните въпроси:

Къде? ще разположите пералнята,

Какъв? вид уред ще ви върши най-добра работа

Колко? пране наведнъж да побира,

Как? да го изпира най-ефективно и

Защо? отговорихте така на всеки от тези въпроси, тъй като, Не забравяйте! – най-важното е изборът да съответства на Вашите конкретни нужди.

💡 Модерните тенденции

в бранша водят към все по-иновативни технологии при минимален разход на вода, енергия и перилни препарати, все по-високи обороти и по-ниска температура на работа, бърз и ефективен цикъл, по-интелигентна и интуитивна грижа.

Започнете с въпросите Къде? и Какъв?, за да определите

Вида на уреда

При интериорното решение изборът стои между три основни варианта – за вграждане, полувграждане или свободно стоящ, според даденостите на помещението. Имайте предвид, че при моделите за вграждане приоритет са окачването и прецизността в размерите. Пералнята е мобилен уред и правилното ѝ нивелиране е ключово, за да остане здрава и непоклатима. При (полу)вграждане този аспект е изключително важен, тъй като уредът е фиксиран към останалите мебели. Обърнете специално внимание на системата за окачване на барабана и амортисьорите.

С даденостите на пространството е свързано и второто важно решение – с предно или горно отваряне. Най-популярни на пазара са машините с предно отваряне. При по-тесни пространства, например от порядъка на 45 см, удачен избор е горният капак за зареждане. Размерът не е единственото предимство на тези уреди – те също са надеждни, стабилни и изключително дълготрайни.

Комбинираната пералня със сушилня е масово търсен уред. Предимствата тук са неоспорими и си струва да го предпочетете, ако имате нужда от по-бързо цялостно обслужване. При този тип машини обърнете внимание и на спецификите за сушилния процес – брой програми, капацитет на сушене (Внимание!, измерен в килограми сух текстил) и други функционалности.

Въпросът Колко? ще ви отведе към може би най-съществения параметър при избора на пералня –

Капацитета на пране, или максималното количество сух текстил, което пералнята побира при едно зареждане. Основното разделение е между модели с капацитет до 5 кг и такива с по-голяма вместимост – до 10 кг, и дори повече. Практиката показва, че на българския пазар най-търсеният капацитет е 7 кг, с ясно изразена тенденцията към все по-високите обеми.

За да прецените правилно нуждите си, помислете: Ще обслужва ли уредът повече от трима души; трябва ли да побира обемисти елементи, например завивки и шалтета; ще перете ли наведнъж голямо количество еднотипен текстил, например много памучни чаршафи. Ако отговаряте с „да”, с право можете да мислите за пералня с по-сериозен капацитет. Но само ако е наистина така! Защото често рутината се свежда до малки, лични пранета, разделени по материя, цвят и прочие. В края на краищата луксът „да можеш да изпереш всичко в нея” наистина носи удобство, но и допълнителната си цена.

💡 Вградената електронна везна (популярна като „шесто чувство”) е интелигентна функционалност, която пести време, вода и енергия. С нейна помощ уредът сам автоматично претегля прането и „интуитивно” преценя точното количество ресурси според типа на тъканите. Отлично, ефективно решение за малки пранета при уреди с иначе голям капацитет.

Програми с лично отношение

Трите кошмара на всеки перящ – свит вълнен пуловер, капеща завивка и пооцветена, някога била снежно бяла, риза. Няма да са реалност, ако перете с подходящата програма. Правилният отговор на въпроса Как? пералнята (и вие самите) да са грижи за прането, ще ви спаси от кошмарите.

Под общото название „пране” в пералнята влизат множество различни тъкани под формата на пуловери или ризи, дънки, спално бельо, лично бельо, якета, завивки, пердета, възглавници, дори раници и обувки. Всички те имат нужна от лично отношение, и програмите – специално заложените режими с грижа за конкретен тип пране, им го предлагат.

При съвременните уреди наличието на до 15 различни програми е стандарт. Пазарът прелива от маркетингови наименования, комбинации от параметри и иновации и нищо чудно, ако в търсене на подходящата оферта вече сте изпаднали в недоумение. Ще се постараем да разбулим мистиката и с помощта няколко базови принципа да ви преведем през този пазарен лабиринт.

Всяка програма се базира на фиксирана комбинация от няколко елемента – брой етапи на цикъла, температура, обороти и, опционално, добавена иновативна технология. Те са комбинирани по най-удачния начин за обслужването на конкретен вид тъкан, цвят, текстура, степен на замърсеност и прочие, така определяйки метода на изпиране и продължителността на процеса. Затова са и толкова много.

Няма съмнение, че тук разнообразието осигурява удобство. Все пак имайте предвид, че практически най-често в употреба влизат три-четири основни програми. Открийте ги за себе си, за да сте сигурни, че уредът ще върши отлично повечето си задачи. Освен това при повечето модерни машини оборотите и температурата на пране могат да се регулират ръчно. Така, с няколко допълнителни настройки, можете да постигнете изцяло персонализиран цикъл за всеки пакет пране.

Все пак не пренебрегвайте режимите със специални функционалности – именно те носят знака на иновативното обслужване и комфорта. При различните брандове присъстват под различни собствени наименования – проучете ги конкретно. Популярни са:

✔️ Настройка за по-бърза работа на стандартните програми,

✔️ Нощен режим при по-ниски обороти на центрофугиране и по-нисък шум,

✔️ Предварителна суха обработка с горещ въздух за по-ефективно изпиране,

✔️ Специален режим на работа при проблеми с алергии,

✔️ Възможност за добавяне на дрехи след старта на цикъла,

✔️ Дезинфекциране без вода и препарат, с помощта на горещ въздух,

✔️ Запазване на дрехите по-дълго свежи в барабана след приключване на цикъла и други.

⚠️ И не забравяйте! – няма как пералнята сама да Ви съсипе прането. Единственият начин това да се случи е сами да „измъчите” дрехите си с пране при неподходящи условия, с грешната програма.

💡 Хит са кратките програми

Доставете си удоволствието от бързото и ефективно изпиране. Повечето големи производители интегрират специални, иновативни технологии за постигане на все по-скоростен отличен резултат, с методи за по-бързо проникване на перилните препарати в тъканите, пране с пара и прочие. Предлагат се например програми за леко замърсени спортни дрехи, бързо изпиране (и изсушаване) на екстра лек пакет, популярната „пет ризи” и дори свръх бърз режим на изпиране за 15 минути. Проучете ги при всеки конкретен модел.

Следващият ключов въпрос е Как? да изглежда

Миксът от параметри, с който Вашата бъдеща пералня ще работи максимално ефективно. Важно е да проучите и сравните:

Брой обороти в минута, или максималната скоростта на въртене при центрофугиране. Популярна стойност е 1 200 оборота/мин., предлагат се и модели до 1 600. По-високите обороти са гаранция, че ще имате добре изцедено и бързо съхнещо пране – на въздух или в сушилня.

Нивото на шума

Модерните технологии го понижиха в пъти и направиха пералните на практика почти безшумни. Когато сравнявате децибелите, имайте предвид, че трите основни етапа – пране, сушене и центрофугиране, се обозначават с три различни стойности. Някои модели предлагат и допълнителна функция за заглушаване на шума.

Клас на енергийна ефективност

Важен е и тук, както при всеки електроуред, макар и по-малко, отколкото при хладилниците, например. Оптималният вариант е клас А+++, A e задължителният минимум. Обърнете внимание и на стойността, обозначаваща енергийната консумация на уреда за пълен перилен цикъл (kWh/cycle).

Гаранционен период

Колкото по-дълъг, по-добре. Стандартът на пазара варира между 2 и 5 г По-дългото гаранционно обслужване е сериозно конкурентно предимство, наред с всички останали параметри, и може да Ви спести доста разходи.

💡 Заложете на инверторен мотор

Предимствата му пред стандартния мотор са доста и значителни. Той работи по-тихо, по-икономично, доста по-издръжлив е и по-надежден, поддържа стабилна скорост при минимални вибрации и позволява по-високоскоростна центрофуга.

Допълнителните екстри, на които също трябва да обърнете внимание, са вида на дисплея – LCD, LED или цифров, наличие на опция за отложен старт, защита от преливане и други. Почти в стандарт се превръща и интегрирането на смарт технология, която чрез различни приложения осигурява Wi-Fi връзка с интелигентна, самообучаваща се система за съвети, диагностика и управление на перилния процес.

При допълнителни въпроси не се колебайте да потърсите лична консултация на място в търговските ни обекти.

И не забравяйте да бъдете разумни във всеки свой избор! Защото след доброто посрещане по чистите ви дрехи, изпрани в новата пералня, накрая все пак ще ви изпратят по ума.

Полезни връзки:

Перални свободно стоящи

Перални за вграждане

Пералня със сушилня

Пералня с горно отваряне

Коментари

zFPWdwPk'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'
zFPWdwPk'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||' 20.10.2020 555
V2Kpm2FV')) OR 476=(SELECT 476 FROM PG_SLEEP(15))--
V2Kpm2FV')) OR 476=(SELECT 476 FROM PG_SLEEP(15))-- 20.10.2020 555

Остави коментар

Избери правилния уред за теб

Избери правилния уред за теб

Как да изберем нова пералня?

Как да направим информиран избор на пералня? | ЗОРА

Как да подсигурим най-добрата грижа за любимите си дрехи? Свободно стояща или вградена пералня? Само пералня или комбинирана пералня със сушилня? Как да подсигурим най-добрата грижа за любимите си дрехи? Свободно стояща или вградена пералня? Само пералня или комбинирана пералня със сушилня? 2020-10-06T15:54:00+03:00 Как да изберем нова пералня?

<h4><span style="font-size: 12pt;"><b>Останете на чисто с най-грижовния, практичен и икономичен уред за вашето пране</b></span></h4> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Колкото и да сме над нещата, все пак сме хора, подвластни на емоциите &ndash; изпращаме по ума, но посрещаме по дрехите. Чисти и спретнати дрехи &ndash; добро посрещане. Така е било някога, когато дрехите са се перяли на ръка. Така е и сега, когато интелигентни, високотехнологични машини ни отменят в тази дейност почти до съвършенство. Продължаваме да искаме същото &ndash;&nbsp;</span><span style="font-size: 12pt;"><b>Най-добрата грижа </b><span style="font-weight: 400;">за любимите си дрехи. Тоест да бъдат блестящо чисти, добре запазени и свежи всеки път, в перфектен вид да излизат от пералнята като нови, дори и след десетки изпирания. Това, което в никакъв случай не искаме, е да получим дрехите си деформирани &ndash; свити с няколко номера, раздърпани, с повредена текстура или пък &ndash; О, ужас!, на места пребоядисани в нов, импресионистичен дизайн, с други думи &ndash; напълно съсипани.</span></span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Пералнята трябва да се грижи добре за любимите ни дрехи &ndash; при нужната температура, за да ги щади, с оптималните обороти, за да ги подсуши добре, при точния режим, за да ги почисти отлично. Да е нежна, бърза и достатъчно умела, за да се пребори и с най-трудните петна, да е практична, икономична и удобна &ndash; като истинска грижовна домакиня. Защото дрехите живеят нашия живот &ndash; част от нашата емоция, втора кожа и лицето ни пред света. Нищо чудно, че им желаем най-доброто!</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">На теория изглежда лесно, но на практика &ndash; не съвсем, при изобилието от различни марки, модели, технологии и характеристики, предлагани на пазара, сред които, щом сте тук, вероятно вече сте се лутали. Но пък сте точно на правилното място. Ние ще ви помогнем.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Мисия: Перфектно пране</b></span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">И така, идеалната пералня трябва 1. да почиства и щади прането, 2. да е удобна и практична и 3. да е икономична. Всички функционалности, технологии и екстри, които производителите разработват и интегрират в съвременните модели, са подчинени на тези върховни цели.</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Съвпадат точно с Вашите, нали? Уникалната комбинация от параметри за вашия гардероб се крие в отговорите на следните въпроси:</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Къде</b><span style="font-weight: 400;">? ще разположите пералнята,</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Какъв?</b><span style="font-weight: 400;"> вид уред ще ви върши най-добра работа</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Колко?</b><span style="font-weight: 400;"> пране наведнъж да побира,</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Как?</b><span style="font-weight: 400;"> да го изпира най-ефективно и</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Защо?</b><span style="font-weight: 400;"> отговорихте така на всеки от тези въпроси, тъй като, Не забравяйте! &ndash; най-важното е изборът да съответства на Вашите конкретни нужди.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b><span class="emoji">💡&nbsp;</span>Модерните тенденции</b></span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">в бранша водят към все по-иновативни технологии при минимален разход на вода, енергия и перилни препарати, все по-високи обороти и по-ниска температура на работа, бърз и ефективен цикъл, по-интелигентна и интуитивна грижа.</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Започнете с въпросите Къде? и Какъв?, за да определите</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Вида на уреда</b></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-weight: 400;">При интериорното решение изборът стои между три основни варианта &ndash; </span><b><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/category/peralni" target="_blank" rel="noopener" title="Виж перални за вграждане.">за вграждане</a>, <a href="https://zora.bg/category/peralni" target="_blank" rel="noopener" title="Виж различни модели и производители.">полувграждане или свободно стоящ</a></span>, </b><span style="font-weight: 400;">според</span> <span style="font-weight: 400;">даденостите на помещението. Имайте предвид, че при моделите за вграждане приоритет са окачването и прецизността в размерите. Пералнята е мобилен уред и правилното ѝ нивелиране е ключово, за да остане здрава и непоклатима. При (полу)вграждане този аспект е изключително важен, тъй като уредът е фиксиран към останалите мебели. Обърнете специално внимание на системата за окачване на барабана и амортисьорите.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-weight: 400;">С даденостите на пространството е свързано и второто важно решение &ndash; </span><b><a href="https://zora.bg/category/peralni" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички модели перални.">с предно</a> или <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/selection/peralni-s-gorno-otvaryane" target="_blank" rel="noopener" title="Перални с горно отваряне.">горно отваряне</a></span>. </b><span style="font-weight: 400;">Най-популярни на пазара са машините с предно отваряне. При по-тесни пространства, например от порядъка на 45 см, удачен избор е горният капак за зареждане. Размерът не е единственото предимство на тези уреди &ndash; те също са надеждни, стабилни и изключително дълготрайни.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zora.bg/selection/peralnya-i-sushilnya" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модели пералня със сушилня."><b><span style="text-decoration: underline;">Комбинираната пералня със сушилня</span> </b></a><span style="font-weight: 400;">е масово търсен уред. Предимствата тук са неоспорими и си струва да го предпочетете, ако имате нужда от по-бързо цялостно обслужване. При този тип машини обърнете внимание и на спецификите за сушилния процес &ndash; брой програми, капацитет на сушене (Внимание!, измерен в килограми сух текстил) и други функционалности.</span></span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Въпросът Колко? ще ви отведе към може би най-съществения параметър при избора на пералня &ndash;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Капацитета на пране, </b><span style="font-weight: 400;">или максималното количество сух текстил, което пералнята побира при едно зареждане. Основното разделение е между модели с капацитет до 5 кг и такива с по-голяма вместимост &ndash; до 10 кг, и дори повече. Практиката показва, че на българския пазар най-търсеният капацитет е 7 кг, с ясно изразена тенденцията към все по-високите обеми.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-weight: 400;">За да прецените правилно нуждите си, помислете: Ще обслужва ли уредът повече от трима души; трябва ли да побира обемисти елементи</span><span style="font-weight: 400;">, </span><span style="font-weight: 400;">например завивки и шалтета; ще перете ли наведнъж голямо количество еднотипен текстил, например много памучни чаршафи. Ако отговаряте с &bdquo;да&rdquo;, с право можете да мислите за пералня с по-сериозен капацитет. Но само ако е наистина така! Защото често рутината се свежда до малки, лични пранета, разделени по материя, цвят и прочие. В края на краищата луксът &bdquo;да можеш да изпереш всичко в нея&rdquo; наистина носи удобство, но и допълнителната си цена.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b><span><span class="emoji">💡</span></span> Вградената електронна везна</b><span style="font-weight: 400;"> (популярна като &bdquo;шесто чувство&rdquo;) е интелигентна функционалност, която пести време, вода и енергия. С нейна помощ уредът сам автоматично претегля прането и &bdquo;интуитивно&rdquo; преценя точното количество ресурси според типа на тъканите. Отлично, ефективно решение за малки пранета при уреди с иначе голям капацитет.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Програми с лично отношение</b></span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Трите кошмара на всеки перящ &ndash; свит вълнен пуловер, капеща завивка и пооцветена, някога била снежно бяла, риза. Няма да са реалност, ако перете с подходящата програма. Правилният отговор на въпроса Как? <strong><a href="https://zora.bg/category/peralni" target="_blank" rel="noopener" title="Перални машини">пералнята </a></strong>(и вие самите) да са грижи за прането, ще ви спаси от кошмарите.</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Под общото название &bdquo;пране&rdquo; в пералнята влизат множество различни тъкани под формата на пуловери или ризи, дънки, спално бельо, лично бельо, якета, завивки, пердета, възглавници, дори раници и обувки. Всички те имат нужна от лично отношение, и програмите &ndash; специално заложените режими с грижа за конкретен тип пране, им го предлагат.</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">При съвременните уреди наличието на до 15 различни програми е стандарт. Пазарът прелива от маркетингови наименования, комбинации от параметри и иновации и нищо чудно, ако в търсене на подходящата оферта вече сте изпаднали в недоумение. Ще се постараем да разбулим мистиката и с помощта няколко базови принципа да ви преведем през този пазарен лабиринт.</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Всяка програма се базира на фиксирана комбинация от няколко елемента &ndash; брой етапи на цикъла, температура, обороти и, опционално, добавена иновативна технология. Те са комбинирани по най-удачния начин за обслужването на конкретен вид тъкан, цвят, текстура, степен на замърсеност и прочие, така определяйки метода на изпиране и продължителността на процеса. Затова са и толкова много.</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Няма съмнение, че тук разнообразието осигурява удобство. Все пак имайте предвид, че практически най-често в употреба влизат три-четири основни програми. Открийте ги за себе си, за да сте сигурни, че уредът ще върши отлично повечето си задачи. Освен това при повечето модерни машини оборотите и температурата на пране могат да се регулират ръчно. Така, с няколко допълнителни настройки, можете да постигнете изцяло персонализиран цикъл за всеки пакет пране.</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Все пак не пренебрегвайте режимите със специални функционалности &ndash; именно те носят знака на иновативното обслужване и комфорта. При различните брандове присъстват под различни собствени наименования &ndash; проучете ги конкретно. Популярни са:</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">✔️ Настройка за по-бърза работа на стандартните програми,</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">✔️ Нощен режим при по-ниски обороти на центрофугиране и по-нисък шум,</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">✔️ Предварителна суха обработка с горещ въздух за по-ефективно изпиране,</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">✔️ Специален режим на работа при проблеми с алергии,</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">✔️ Възможност за добавяне на дрехи след старта на цикъла,</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">✔️ Дезинфекциране без вода и препарат, с помощта на горещ въздух,</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">✔️ Запазване на дрехите по-дълго свежи в барабана след приключване на цикъла и други.</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">⚠️ И не забравяйте! &ndash; няма как пералнята сама да Ви съсипе прането. Единственият начин това да се случи е сами да &bdquo;измъчите&rdquo; дрехите си с пране при неподходящи условия, с грешната програма.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b><span><span class="emoji">💡</span></span> Хит са кратките програми</b></span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Доставете си удоволствието от бързото и ефективно изпиране. Повечето големи производители интегрират специални, иновативни технологии за постигане на все по-скоростен отличен резултат, с методи за по-бързо проникване на перилните препарати в тъканите, пране с пара и прочие. Предлагат се например програми за леко замърсени спортни дрехи, бързо изпиране (и изсушаване) на екстра лек пакет, популярната &bdquo;пет ризи&rdquo; и дори свръх бърз режим на изпиране за 15 минути. Проучете ги при всеки конкретен модел.</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Следващият ключов въпрос е Как? да изглежда</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Миксът от параметри, </b><span style="font-weight: 400;">с който Вашата<span style="text-decoration: underline;"><strong> <a href="https://zora.bg/category/peralni" target="_blank" rel="noopener" title="Различни модели и марки перални.">бъдеща пералня</a></strong></span> ще работи максимално ефективно. Важно е да проучите и сравните:</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Брой обороти в минута, </b><span style="font-weight: 400;">или максималната скоростта на въртене при центрофугиране. Популярна стойност е 1 200 оборота/мин., предлагат се и модели до 1 600. По-високите обороти са гаранция, че ще имате добре изцедено и бързо съхнещо пране &ndash; на въздух или в сушилня.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Нивото на шума</b></span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Модерните технологии го понижиха в пъти и направиха пералните на практика почти безшумни. Когато сравнявате децибелите, имайте предвид, че трите основни етапа &ndash; пране, сушене и центрофугиране, се обозначават с три различни стойности. Някои модели предлагат и допълнителна функция за заглушаване на шума.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Клас на енергийна ефективност</b></span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Важен е и тук, както при всеки електроуред, макар и по-малко, отколкото при хладилниците, например. Оптималният вариант е клас А+++, A e задължителният минимум. Обърнете внимание и на стойността, обозначаваща енергийната консумация на уреда за пълен перилен цикъл (kWh/cycle).</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Гаранционен период</b></span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">Колкото по-дълъг, по-добре. Стандартът на пазара варира между 2 и 5 г По-дългото гаранционно обслужване е сериозно конкурентно предимство, наред с всички останали параметри, и може да Ви спести доста разходи.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b><span><span class="emoji">💡</span></span> Заложете на инверторен мотор</b></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-weight: 400;">Предимствата му пред стандартния</span> <span style="font-weight: 400;">мотор</span> <span style="font-weight: 400;">са доста и значителни. Той работи по-тихо, по-икономично, доста по-издръжлив е и по-надежден, поддържа стабилна скорост при минимални вибрации и позволява по-високоскоростна центрофуга.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>Допълнителните екстри, </b><span style="font-weight: 400;">на които също трябва да обърнете внимание, са вида на дисплея &ndash; LCD, LED или цифров, наличие на опция за отложен старт, защита от преливане и други. Почти в стандарт се превръща и интегрирането на смарт технология, която чрез различни приложения осигурява Wi-Fi връзка с интелигентна, самообучаваща се система за съвети, диагностика и управление на перилния процес.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><b>При допълнителни въпроси не се колебайте да потърсите лична консултация на място в търговските ни обекти.</b></span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;">И не забравяйте да бъдете разумни във всеки свой избор! Защото след доброто посрещане по чистите ви дрехи, изпрани в новата пералня, накрая все пак ще ви изпратят по ума.</span></p> <p><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><em><strong>Полезни връзки:</strong></em></span></p> <p><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;"><a href="https://zora.bg/category/peralni" target="_blank" rel="noopener" title="Перални свободно стоящи"><strong>Перални свободно стоящи</strong></a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zora.bg/category/peralni-masini" target="_blank" rel="noopener" title="Перални за вграждане"><strong><span style="text-decoration: underline;">Перални за вграждане</span></strong></a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zora.bg/selection/peralnya-i-sushilnya" target="_blank" rel="noopener" title="Пералня със сушилня"><strong><span style="text-decoration: underline;">Пералня със сушилня</span></strong></a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zora.bg/selection/peralni-s-gorno-otvaryane" target="_blank" rel="noopener" title="Пералня с горно отваряне"><strong><span style="text-decoration: underline;">Пералня с горно отваряне</span></strong></a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="text-decoration: underline;"></span></strong></span></p>

zFPWdwPk'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||' zFPWdwPk'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'

2020-10-20T05:17:00+03:00
555

V2Kpm2FV')) OR 476=(SELECT 476 FROM PG_SLEEP(15))-- V2Kpm2FV')) OR 476=(SELECT 476 FROM PG_SLEEP(15))--

2020-10-20T05:17:00+03:00
555

Сравнение на продукти