Новини

Как да изберем нов кафеавтомат?

Как да изберем нов кафеавтомат?

Този уред умее три неща до съвършенство – да бъде удобен, разнообразен и истински персонализиран

Как си пиете кафето? Тук отговорите са много и различни. Еспресо, шварц, американо, дълго или късо, по-деликатно, по-силно, двойно, с мед, със захар или чисто, с капка мляко, с много мляко, с гладка, мека млечна пяна, с плътен, гъст каймак… Или?

Кафето, без което не можем

За всеки истински ценител кафето е идентичност. Израз на стил, усещане за вкус на живот, акордът, с който започва мелодията на целия ни ден. Замислете се – колко са приготвените напитки, които пиете всяка сутрин, без изключение? Една – кафе. С нас е всеки ден. И всички ние, отдадените кафепиещи, знаем отлично какво трябва да бъде нашето идеално сутрешно кафе – ами, точно такова, каквото го харесваме.

Рецептата за идеалното кафе е нещо много персонално. Често тя се усъвършенства и донастройва с години според личната ни представа за точния вкус, сила и аромат. Истината обаче е, че една рецепта, дори и съвършена, никога не е достатъчна.

Да предположим, че започвате активния си работен ден с късо еспресо. А през уикенда? Няма нужда да бързате за работа, можете с наслада да си позволите по-протяжно събуждане, съпроводено с по-дълга и протяжна напитка, нали? В петък вечер, когато работната седмица е вече зад гърба ви, пред Вас стои приятна среща с приятели, за която обаче трябва „да се посъбудите” – пак ли трябва да е същият шокиращ, бизнес шот? Може би кафе макиато е по-добрият вариант за вечерно освежаване, а дори и с малко повече мляко. Но пък тази напитка съвсем не пасва за неделния следобед, защото с хубава книга и релаксираща музика по-добре върви пухкавото капучино. Има логика. Съгласни ли сте? Защото всъщност истинските ценители на кафе се познават по това – освен че знаят точно какво искат, те обичат разнообразието и не се боят да експериментират.

Е, как си пиете кафето? Отговорите са наистина много и различни, но един ще бъде верен във всички случаи – „Зависи.” Според деня, според часа, според настроението, според обстоятелствата, ние предпочитаме различни кафеени напитки. Дотук – добре.

Но как да ги приготвим всичките?

В кафемашина за еспресо или за шварц, в кафеварка, в джезве по турски…? Да видим – със сигурност ползвате един от тези уреди, за да приготвите сутрешната си любима напитка у дома, но за останалите блаженства трябва да търсите помощ навън – в елитен бар или кафене, където умел бариста да ги приготви за Вас. Но така е само в перфектния случай. Защото, освен ако не посещавате винаги едно-две изпитани заведения, вероятно при всеки следващ нов опит ви гложди същият стар въпрос: Дали ще им е хубаво кафето?

Суровата истината е, че тази, колкото блага, толкова и своенравна напитка, може еднакво лесно да ни отведе в рая на блаженството, ако е майсторски приготвена, и да ни потопи дълбоко в ада на недоволството, ако е зле поднесена. Като обувката – или е удобна, и всичко е наред, или стиска и убива, и… знаете, всичко е наопаки. Макар че, дори и целият свят около нас за една сутрин да се срине в краката ни, пак можем да рестартираме деня с едно чудесно следобедно кафе. Е, наистина е важно как ще си го приготвим.

Въпреки редицата предимства, които притежава всеки обикновен уред за приготвяне на кафе, всички те заедно имат един общ недостатък – могат да го правят само по един-единствен начин. Също както и ние, почитателите на кафе, имаме една обща черта – искаме да ни е лесно, удобно, бързо и приятно, когато си приготвяме кафето. Именно тук на помощ идва

Негово Величество Кафеавтоматът

- модерният уред, който съчетава най-иновативните технологии в приготвянето на кафе със своите уникални предимства – удобство, персонализирани рецепти и разнообразие от напитки. И ако, четейки гореописаната ситуация, се усмихвахте и поклащахте утвърдително глава, значи точно този уред е удачният вариант за Вашето ежедневие. Защото всъщност кафеавтоматът е създаден именно с тази основната цел – да предложи решение, което може да задоволи нуждите от различни кафеени напитки в домашни условия. И то по възможно най-лесния и удобен начин, интегрирайки дългогодишния опит в кафеправенето с най-модерните технологии в производствения бранш.

Букет от различни кафеени напитки

В менюто на всеки кафеавтомат присъстват всички добре познати, любими рецепти – ристрето, еспресо, американо, капучино, лате макиато и горещо мляко са само най-популярните сред тях. При отделните модели, в зависимост от класа, броят на заложените рецепти може достигне до близо 20, с различни дълги, къси, нежни или наситени, единични, двойни и млечни разновидности.

Уникалните функции

Основна характеристика, която отличава кафеавтоматът от останалите кафемашини, е, че при него нужната доза зърна се смила в момента на приготвяне. По този начин всяка напитка носи аромата на прясно смляното кафе. Единственото усилие, което Вие трябва да положите, e да заредите автомата с достатъчно количество от предпочитания сорт. Без да влизаме в детайли относно предимствата на този метод, ще ви кажем само – те са огромни, и всеки, които някога е опитвал, несъмнено е запазил спомена на върха на небцето си. Чародеен аромат, плътен и наситен, а всички нюанси на вкуса се запазват и преливат от кафеените зърна директно в напитката, без никакви загуби по пътя.

Обикновено изборът стои между модел с керамична или метална мелачка – двата най-популярни варианта на пазара. Който и тип да изберете, няма да сбъркате, защото и двата дават отлични резултати. Предимството на керамичните е, че са по-тихи, но пък металните важат като по-здрави.

Голяма част от чара на кафеавтомата се крие в приготвянето на напитките с мляко. Повечето модели са снабдени с иновативна, усъвършенствана система за млечна пяна, която с висока скорост смесва млякото с въздух при оптималната за тази цел температура. Системата включва специална вградена камера за разпенване и автоматично почистващ се накрайник, т. нар. капучинатор. С тяхна помощ в чашата ви попада гъст, пухкав слой млечна пяна, която със сигурност ще издържи теста с лъжичката – няма да потече, когато я обърнете.

Към тази част от оборудването принадлежи и системата за мляко, свързана с външен контейнер, в който се съхранява прясното мляко за напитките. Често има опция за откачане, така че да можете удобно да приберете каничката на студено в хладилника за през нощта например, без да се налага непрекъснато да преливате съдържанието.

Тайната на аромата е в детайлите

Постигането на максимално добро качество зависи в голяма степен от температура и налягането, при които се приготвя напитката. Оптималното налягане, заложено като характеристика при кафеавтоматите, е 15 бара. Опциите за настройка на температурата варират в граници. Потърсете допълнителна информация относно най-подходящата температура за приготвяна на всяка от любимите ви напитки, за да направите правилно нужните настройки. Така, освен че ще получите максимално добро качество, ще се забавлявате, докато изучавате тънкостите в правенето на кафе.


Вашият личен бариста

Казват, че кафеавтоматът прави всичко сам, с едно докосване на бутона. Това наистина е така, но веднага след като вие си свършите добре работата. Защото преди да постигнете това съвършенство на обслужване, трябва да го „научите” да приготвя Вашите любими напитки така, както ги обичате. Всъщност точно това е забавната част, която ще ви предостави възможността да изпитате приятния творчески гъдел при създаването на всяка лична рецепта.

Кафеавтоматите имат опция за запаметяване на различни персонализирани рецепти, като при отделните модели броят им варира. Някои производители са предвидили възможност и за създаване на меню от напитки (индивидуална листа) под различен профил, така че да няма риск Вашето сутрешно еспресо да бъде заменено с това на съпруга(та) Ви, например. За да създадете рецепта за всяка от напитките, е достатъчно да запаметите персонализираните настройки за дължината, силата и аромата на кафето, гъстотата на млякото и други необходими характеристики. Вашият уред автоматично ще ги запамети при първото приготвяне на напитката, след което всеки път ще ги прилага по същия начин и с качеството, който сте му поръчали. Вашето единствено задължение ще бъде да се наслаждавате всеки път максимално на вкуса им. И ако това не е перфектният бариста!

Запознайте се отблизо с всички функции и характеристики на конкретните модели, преди да направите окончателния си избор. След това намерете за новия си уред най-подходящото място у дома, където да пасне чудесният му иновативен дизайн, заредете го с достатъчно количество кафе на зърна от любимия ви сорт и се наслаждавайте на вкуса и аромата на тази отлична инвестиция.

Други технически характеристики

При избора на най-подходящия уред сравнете характеристиките на различните модели според критериите:

Мощност

Налягане на помпата

Вид кафемелачка

Брой и видове рецепти

Брой различни профили

Брой температурни настройки

Регулиране на силата и аромата

Регулиране на дължината на напитката

Регулиране степента на смилане на зърната

Капацитет на контейнера за кафе на зърна

Вместимост на контейнера за вода
Система за филтриране на водата

Индикация за празен воден резервоар

Възможност за автоматично изключване
Програми за почистване

Сензорен дисплей

При допълнителни въпроси не се колебайте да потърсите лична консултация на място в търговските ни обекти.

Полезни връзки:

Кафеавтомат

Кафемашини

Остави коментар

Избери правилния уред за теб

Избери правилния уред за теб - Търговска верига ЗОРА

Как да изберем нов кафеавтомат?

Защо имаме нужда от кафеавтомат? | ЗОРА

Кафеавтоматът прави всичко сам, с едно докосване на бутона. Какви са характеристиките и функционалностите, които запленяват? Виж повече! Кафеавтоматът прави всичко сам, с едно докосване на бутона. Какви са характеристиките и функционалностите, които запленяват? Виж повече! 2020-09-30T12:11:43+03:00 Как да изберем нов кафеавтомат?

<p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><span size="2"><span lang="bg-BG">Този уред умее три неща до съвършенство &ndash; да бъде удобен, разнообразен и истински персонализиран</span></span></span></strong></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">Как си пиете кафето? Тук отговорите са много и различни. Еспресо, шварц, американо, дълго или късо, по-деликатно, по-силно, двойно, с мед, със захар или чисто, с капка мляко, с много мляко, с гладка, мека млечна пяна, с плътен, гъст каймак&hellip; Или?</span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><b>Кафето, без което не можем</b></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">За всеки истински ценител кафето е идентичност. Израз на стил, усещане за вкус на живот, акордът, с който започва мелодията на целия ни ден. Замислете се &ndash; колко са приготвените напитки, които пиете всяка сутрин, без изключение? Една &ndash; кафе. С нас е всеки ден. И всички ние, отдадените кафепиещи, знаем отлично какво трябва да бъде нашето идеално сутрешно кафе &ndash; ами, точно такова, каквото го харесваме.</span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">Рецептата за идеалното кафе е нещо много персонално. Често тя се усъвършенства и донастройва с години според личната ни представа за точния вкус, сила и аромат. Истината обаче е, че една рецепта, дори и съвършена, никога не е достатъчна. </span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">Да предположим, че започвате активния си работен ден с късо еспресо. А през уикенда? Няма нужда да бързате за работа, можете с наслада да си позволите по-протяжно събуждане, съпроводено с по-дълга и протяжна напитка, нали? В петък вечер, когато работната седмица е вече зад гърба ви, пред Вас стои приятна среща с приятели, за която обаче трябва &bdquo;да се посъбудите&rdquo; &ndash; пак ли трябва да е същият шокиращ, бизнес шот? Може би кафе макиато е по-добрият вариант за вечерно освежаване, а дори и с малко повече мляко. Но пък тази напитка съвсем не пасва за неделния следобед, защото с хубава книга и релаксираща музика по-добре върви пухкавото капучино. Има логика. Съгласни ли сте? Защото всъщност истинските ценители на кафе се познават по това &ndash; освен че знаят точно какво искат, те обичат разнообразието и не се боят да експериментират.</span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">Е, как си пиете кафето? Отговорите са наистина много и различни, но един ще бъде верен във всички случаи &ndash; &bdquo;Зависи.&rdquo; Според деня, според часа, според настроението, според обстоятелствата, ние предпочитаме различни кафеени напитки. Дотук &ndash; добре.</span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b>Но как да ги приготвим всичките?</b></span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">В <a href="https://zora.bg/category/kafemashini-1" target="_blank" rel="noopener" title="Виж различни модели кафемашини."><span style="text-decoration: underline;"><strong>кафемашина</strong> </span></a>за еспресо или за шварц, в кафеварка, в джезве по турски&hellip;? Да видим &ndash; със сигурност ползвате един от тези уреди, за да приготвите сутрешната си любима напитка у дома, но за останалите блаженства трябва да търсите помощ навън &ndash; в елитен бар или кафене, където умел бариста да ги приготви за Вас. Но така е само в перфектния случай. Защото, освен ако не посещавате винаги едно-две изпитани заведения, вероятно при всеки следващ нов опит ви гложди същият стар въпрос: Дали ще им е хубаво кафето?</span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">Суровата истината е, че тази, колкото блага, толкова и своенравна напитка, може еднакво лесно да ни отведе в рая на блаженството, ако е майсторски приготвена, и да ни потопи дълбоко в ада на недоволството, ако е зле поднесена. Като обувката &ndash; или е удобна, и всичко е наред, или стиска и убива, и&hellip; знаете, всичко е наопаки. Макар че, дори и целият свят около нас за една сутрин да се срине в краката ни, пак можем да рестартираме деня с едно чудесно следобедно кафе. Е, наистина е важно как ще си го приготвим.</span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">Въпреки редицата предимства, които притежава всеки обикновен уред за приготвяне на кафе, всички те заедно имат един общ недостатък &ndash; могат да го правят само по един-единствен начин. Също както и ние, почитателите на кафе, имаме една обща черта &ndash; искаме да ни е лесно, удобно, бързо и приятно, когато си приготвяме кафето. Именно тук на помощ идва</span></span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zora.bg/category/kafeavtomati" target="_blank" rel="noopener" title="Виж различни модели кафеавтомати."><span style="text-decoration: underline;"><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b>Негово Величество Кафеавтоматът</b></span></span></span></span></a></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">- модерният уред, който съчетава най-иновативните технологии в приготвянето на кафе със своите уникални предимства &ndash; удобство, персонализирани рецепти и разнообразие от напитки. И ако, четейки гореописаната ситуация, се усмихвахте и поклащахте утвърдително глава, значи точно този уред е удачният вариант за Вашето ежедневие. Защото всъщност кафеавтоматът е създаден именно с тази основната цел &ndash; да предложи решение, което може да задоволи нуждите от различни кафеени напитки в домашни условия. И то по възможно най-лесния и удобен начин, интегрирайки дългогодишния опит в кафеправенето с най-модерните технологии в производствения бранш.</span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b>Букет от различни кафеени напитки</b></span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">В менюто на всеки <strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/category/kafeavtomati" target="_blank" rel="noopener" title="Виж различни марки и модели кафеатомати">кафеавтомат</a></span></strong> присъстват всички добре познати, любими рецепти &ndash; ристрето, еспресо, американо, капучино, лате макиато и горещо мляко са само най-популярните сред тях. При отделните модели, в зависимост от класа, броят на заложените рецепти може достигне до близо 20, с различни дълги, къси, нежни или наситени, единични, двойни и млечни разновидности.</span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><b>Уникалните функции</b></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Основна характеристика, която отличава <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zora.bg/category/kafeavtomati" target="_blank" rel="noopener" title="Виж различни марки и модели кафеатомати">кафеавтоматът&nbsp;</a></strong></span>от останалите <a href="https://zora.bg/category/kafemashini-1" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модели кафемашини.">кафемашини</a>, е, че при него нужната доза зърна се </span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b>смила в момента на приготвяне. </b></span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">По този начин всяка напитка носи аромата на</span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b> </b></span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">прясно смляното кафе. Единственото усилие, което Вие трябва да положите, </span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="en-GB">e</span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"> да заредите автомата с достатъчно количество от предпочитания сорт. Без да влизаме в детайли относно предимствата на този метод, ще ви кажем само &ndash; те са огромни, и всеки, които някога е опитвал, несъмнено е запазил спомена на върха на небцето си. Чародеен аромат, плътен и наситен, а всички нюанси на вкуса се запазват и преливат от кафеените зърна директно в напитката, без никакви загуби по пътя.</span></span></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Обикновено изборът стои между модел с</span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b> керамична или метална мелачка &ndash; </b></span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">двата най-популярни варианта на пазара. Който и тип да изберете, няма да сбъркате, защото и двата дават отлични резултати. Предимството на керамичните е, че са по-тихи, но пък металните важат като по-здрави.</span></span></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Голяма част от чара на кафеавтомата се крие в приготвянето на напитките с мляко. Повечето модели са снабдени с иновативна, усъвършенствана </span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b>система за млечна пяна</b></span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">, която с висока скорост смесва млякото с въздух при оптималната за тази цел температура. Системата включва специална вградена камера за разпенване и автоматично почистващ се накрайник, т. нар. капучинатор. С тяхна помощ в чашата ви попада гъст, пухкав слой млечна пяна, която със сигурност ще издържи теста с лъжичката &ndash; няма да потече, когато я обърнете.</span></span></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Към тази част от оборудването принадлежи и </span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b>системата за мляко</b></span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">, свързана с външен контейнер, в който се съхранява прясното мляко за напитките. Често има опция за откачане, така че да можете удобно да приберете каничката на студено в хладилника за през нощта например, без да се налага непрекъснато да преливате съдържанието.</span></span></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/402/files/image/shutterstock_1255363045-1.jpg" />Тайната на аромата е в детайлите</b></span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"> </span></span></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Постигането на максимално добро качество зависи в голяма степен от температура и налягането, при които се приготвя напитката. Оптималното налягане, заложено като характеристика при кафеавтоматите, е 15 бара. Опциите за настройка на температурата варират в граници. Потърсете допълнителна информация относно най-подходящата температура за приготвяна на всяка от любимите ви напитки, за да направите правилно нужните настройки. Така, освен че ще получите максимално добро качество, ще се забавлявате, докато изучавате тънкостите в правенето на кафе.</span></span></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span color="#ff0000" style="color: #ff0000;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><br /> </span></span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b>Вашият личен бариста</b></span></span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">Казват, че <span style="text-decoration: underline;"><span face="Calibri, sans-serif"><strong><a href="https://zora.bg/category/kafeavtomati" target="_blank" rel="noopener" title="Виж различни марки и модели кафеатомати">кафеавтоматът</a> <a href="https://zora.bg/category/kafeavtomati" target="_blank" rel="noopener" title="Виж различни марки и модели кафеатомати"></a></strong></span></span>прави всичко сам, с едно докосване на бутона. Това наистина е така, но веднага след като вие си свършите добре работата. Защото преди да постигнете това съвършенство на обслужване, трябва да го &bdquo;научите&rdquo; да приготвя Вашите любими напитки така, както ги обичате. Всъщност точно това е забавната част, която ще ви предостави възможността да изпитате приятния творчески гъдел при създаването на всяка лична рецепта.</span></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Кафеавтоматите имат опция за запаметяване на различни персонализирани рецепти, като при отделните модели броят им варира. Някои производители са предвидили възможност и за създаване на меню от напитки (индивидуална листа) под различен профил, така че да няма риск Вашето сутрешно еспресо да бъде заменено с това на съпруга(та) Ви, например. За да създадете рецепта за всяка от напитките, е достатъчно да запаметите персонализираните настройки за дължината, силата и аромата на кафето, </span></span></span><span color="#000000" style="color: #000000;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">гъстотата на млякото и други необходими характеристики.</span></span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"> Вашият уред автоматично ще ги запамети при първото приготвяне на напитката, след което всеки път ще ги прилага по същия начин и с качеството, който сте му поръчали. Вашето единствено задължение ще бъде да се наслаждавате всеки път максимално на вкуса им. И ако това не е перфектният бариста!</span></span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">Запознайте се отблизо с всички функции и характеристики на конкретните модели, преди да направите окончателния си избор. След това намерете за новия си уред най-подходящото място у дома, където да пасне чудесният му иновативен дизайн, заредете го с достатъчно количество кафе на зърна от любимия ви сорт и се наслаждавайте на вкуса и аромата на тази отлична инвестиция.</span></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/402/files/image/shutterstock_1500159236.jpg" /> </span></span></span><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><b>Други технически характеристики</b></span></span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><span lang="bg-BG">При избора на най-подходящия уред сравнете характеристиките на различните модели според критериите:</span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2">Мощност</span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2">Налягане на помпата</span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2">Вид кафемелачка</span></span></p> <p><span color="#000000" style="color: #000000; font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Брой и видове рецепти</span></span></span></span></p> <p><span color="#000000" style="color: #000000; font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Брой различни профили</span></span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2">Брой температурни настройки</span></span></p> <p><span color="#000000" style="color: #000000; font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Регулиране на силата и аромата</span></span></span></span></p> <p><span color="#000000" style="color: #000000; font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Регулиране на дължината на напитката</span></span></span></span></p> <p><span color="#000000" style="color: #000000; font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Регулиране степента на смилане на зърната</span></span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2">Капацитет на контейнера за кафе на зърна</span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Вместимост на контейнера за вода<br /> </span></span></span><span color="#000000" style="color: #000000;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Система за филтриране на водата</span></span></span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2">Индикация за празен воден резервоар</span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span color="#000000" style="color: #000000;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Възможност за автоматично изключване<br /> </span></span></span></span><span color="#000000" style="color: #000000;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Програми за почистване</span></span></span></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span color="#000000" style="color: #000000;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG">Сензорен дисплей</span></span></span></span><span color="#000000" style="color: #000000;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="en-GB"><br /> </span></span></span></span></span></p> <p><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><span size="2"><b>При допълнителни въпроси не се колебайте да потърсите лична консултация на място в търговските ни обекти.</b></span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><em><span face="Calibri, sans-serif" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><span size="2"><b>Полезни връзки:</b></span></span></em></span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><strong><a href="https://zora.bg/category/kafeavtomati" target="_blank" rel="noopener" title="Виж различни марки и модели кафеатомати">Кафеавтомат</a> </strong></span></span></span></span></p> <p><a href="https://zora.bg/category/kafemashini-1" title="Модели кафемашини."><span style="text-decoration: underline;"><span face="Calibri, sans-serif"><span size="2"><span lang="bg-BG"><strong>Кафемашини</strong></span></span></span></span></a></p>