Новини

Как да изберем електрическа скара?

Как да изберем електрическа скара?

Ако досега не сте използвали електрически скари, то определено сте изпуснали много. Те са страхотно допълнение към домакинските уреди, за което ви гарантираме, че няма да съжалявате.

Електрическата скара - необходимост за всеки дом

Електрическите скари определено превъзхождат тези, при които се изисква газ или въглища. Те могат да се използват както на открито, така и във вашия апартамент. 

Някои от моделите предлагат допълнителни функции, които са удобство за всеки. С тях можете лесно да контролирате температурата. Освен това, част от електрическите скари са с незалепващо покритие

Електрическите скари са малки и удобни, така че да намерят място във всеки дом. Най-хубавата част е, че те не изискват големи усилия от ваша страна, нито завидни кулинарни умения.

Нещо повече, с тях можете да си приготвяте не само сочно месо, колбаси и риба, а и зеленчуци. Благодарение на тях разнообразявате храната, споделяйки я със семейство и приятели.

Видове електрически скари

Преди да си купите електрическа скара, е добре да се запознаете с видовете, които се предлагат на пазара и да изберете най-подходящия за вас. Това ще направи много по-лесно откриването на перфектната електрическа скара.

Електрическите скари могат да се разделят по няколко начини. Те могат да бъдат базови модели, които нямат почти никакви допълните екстри. В повечето случаи нямат възможност за регулиране на температурата, имат тавичка за оттичане на мазнините и някои модели се предлагат с капак, с помощта на който да не се носят миризмите из вашия дом.

Други модели предлагат повече възможности, като регулиране на температура, незалепваща повърхност и много други. Главно електрическите скари могат да се разделят на:

 • скари от неръждаема стомана - това са базовите модели, които не могат да ви предложат толкова много функции;
 • скари с керамично покритие - тези модели са ни любими. Тяхното предимство е, че са с незалепващо керамично покритие, разполагат както с оребрена част, предназначена за изпичане на месо и риба, така и с гладка повърхност, благодарение на която да се насладите на перфектно приготвени зеленчуци.
 • Нещо повече, няма как да пропуснем да споменем и един много специален вид електрически скари, а именно парти грил. Тези скари са малки, удобни и изключително практични.
 • Парти грил са двуетажни оребрени скари, изработени от неръждаема стомана. Те ви дават възможност да приготвяте освен месо, а и вкусни принцеси.

Как да изберем електрическа скара - критерии за избор?

И след като вече познавате видовете електрически скари, то е време да се запознаете с техните характеристики. Колкото по-подготвени сте със специфичното за тях, толкова по-лесно ще откриете правилната за вас.

Повърхност

Както вече загатнахме, електрическите скари могат да са изработени от неръждаема стомана или да бъдат с керамично покритие. Това е въпрос на личен избор.

Първият вид електрически скари са по-обикновени модели, които не могат да ви предложат изключително много възможности. Те са оребрени, а техният нагревател е от неръждаема стомана.

Електрическите скари, които са с керамична повърхност имат много повече предимства пред тези, които са от неръждаема стомана. На първо място, както споделихме по-горе, те са с незалепващо покритие. Шансът да загорите месото или зеленчуците е малък, а почистването след това става бързо и лесно.

Освен това, голяма част от моделите с керамична повърхност са разделени на две части. Едната част от повърхността е оребрена и е предназначена за изпичане на  месо, а другата е гладка, така че да можете лесно да изпечете зеленчуци. А това определено е страхотен бонус.

Мощност

Друг критерий, който ви съветваме да не подценявате е мощността. Това колко висока ще е тя показва колко бързо ще загрява електрическата скара и съответно колко бързо бихте могли да приготвяте храната на нея. В тази връзка нашите препоръки са да не правите компромис с мощността и да избирате модели електрически скари, които са с висока мощност.

С регулатор на температурата или без?

Всяка храна изисква различна температура, за да бъде перфектно приготвена. Например, на месото му е необходимо много повече време за изпичане и то на слаб огън. Ако е прекалено висока температурата, то много бързо ще загори отгоре, а отвътре все още ще е сурово.

Обратното стоят нещата с повечето зеленчуци. На тях им трябва много по-малко време, за да могат да се изпекат. Ако скарата работи винаги на най-висока температура, то рискът от това да загорите или да не изпечете добре храната, е висок.

За целта все повече модели разполагат с терморегулатор. Той е страхотен бонус за всяка електрическа скара. Благодарение на него можете много лесно да регулирате температурата според това, което ще печете на нея.

В това отношение нашият съвет към вас е да залагате на електрически скари, които притежават точно такъв терморегулатор, за да може максимално лесно и бързо да приготвите желаната храна.

Размер

Не по-малко важен е размерът на електрическата скара. Това какъв да бъде е свързано с вашите лични нужди и количеството храна, което се очаква да приготвяте на нея.

Ако вашето семейство е три или четири-членно, то ви препоръчваме да избирате модели, чиято повърхност е по-голяма. Това ви гарантира много по-бързото приготвяне на храната, без да се налага да чакате.

Но ако ще приготвяте малко количество и по-рядко, то не си струва да избирате по-големи модели, които са с по-висока цена, а и заемат малко повече място.

Марки електрически скари

Днес на пазара ще откриете наистина богат избор от електрически скари. Това определено може да ви обърка. Освен какъв вид да бъде и какви характеристики да притежава, друг въпрос, който може да застане пред вас е “Коя е най-добрата марка електрически скари?”.

Отговорът на този въпрос е, че всичко зависи от това какво търсите и бюджетът, с който разполагате. Със сигурност има определена сума, която сте предвидили за електрическа скара, така че също е определящ фактор за избора на скара.

Това, кoето можем да ви предложим ние е високо качество и разнообразие на електрически скари, независимо от избраната марка. Всяка една от тях има своите предимства, които я правят специална. Сред марките електрически скари, които ще откриете са:

 • Tefal
 • WMF
 • Crown
 • Рубино
 • Скития
 • Елдом Микс
 • FInlux
 • Rohnson

Независимо каква скара си изберете, едно е ясно:

 • бързо и лесно ще приготвите храна за вас и любимите ви хора;
 • ще си осигурите малко по-здравословно хранене;
 • на достъпни цени ще получите уред, с който да разнообразявате храната.

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

Как да изберем електрическа скара?

Как да изберем електрическа скара?

Ако досега не сте използвали електрически скари, то определено сте изпуснали много. Те са страхотно допълнение към домакинските уреди, за което ви гарантир Ако досега не сте използвали електрически скари, то определено сте изпуснали много. Те са страхотно допълнение към домакинските уреди, за което ви гарантир 2021-06-09T19:19:00+03:00 Как да изберем електрическа скара?

<p><span style="font-weight: 400;">Ако досега не сте използвали </span><strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/category/skari" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички модели скари!">електрически скари</a></span></strong><span style="font-weight: 400;">, то определено сте изпуснали много. Те са </span><b>страхотно допълнение</b><span style="font-weight: 400;"> към домакинските уреди, за което ви гарантираме, че няма да съжалявате.</span></p> <h2><b>Електрическата скара - необходимост за всеки дом</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Електрическите скари определено</span><b> превъзхождат</b><span style="font-weight: 400;"> тези, при които се изисква газ или въглища. Те могат да се използват както на открито, така и във вашия апартамент.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Някои от моделите предлагат </span><b>допълнителни функции</b><span style="font-weight: 400;">, които са удобство за всеки. С тях можете лесно да</span><b> контролирате температурата</b><span style="font-weight: 400;">. Освен това, част от електрическите скари са с </span><b>незалепващо покритие</b><span style="font-weight: 400;">.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Електрическите скари са </span><b>малки </b><span style="font-weight: 400;">и </span><b>удобни</b><span style="font-weight: 400;">, така че да намерят място във всеки дом. Най-хубавата част е, че те не изискват големи усилия от ваша страна, нито </span><b>завидни кулинарни умения</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, с тях можете да си приготвяте не само сочно </span><b>месо, колбаси и риба</b><span style="font-weight: 400;">, а и </span><b>зеленчуци</b><span style="font-weight: 400;">. Благодарение на тях разнообразявате храната, споделяйки я със семейство и приятели.</span></p> <h2><b>Видове електрически скари</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Преди да си купите електрическа скара, е добре да се </span><b>запознаете с видовете, които се предлагат на пазара</b><span style="font-weight: 400;"> и да изберете най-подходящия за вас. Това ще направи много по-лесно откриването на </span><b>перфектната електрическа скара</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Електрическите скари могат да се разделят по няколко начини. Те могат да бъдат </span><b>базови</b> <b>модели</b><span style="font-weight: 400;">, които нямат почти никакви допълните екстри. В повечето случаи нямат възможност за регулиране на температурата, имат </span><b>тавичка за оттичане</b> <b>на мазнините</b><span style="font-weight: 400;"> и някои модели се </span><b>предлагат с капак</b><span style="font-weight: 400;">, с помощта на който да не се носят миризмите из вашия дом.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Други модели предлагат </span><b>повече възможности</b><span style="font-weight: 400;">, като </span><b>регулиране на температура,</b> <b>незалепваща повърхност</b><span style="font-weight: 400;"> и много други. Главно електрическите скари могат да се разделят на:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>скари от неръждаема стомана</b><span style="font-weight: 400;"> - това са базовите модели, които не могат да ви предложат толкова много функции;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>скари с керамично покритие</b><span style="font-weight: 400;"> - тези модели са ни любими. Тяхното предимство е, че са с незалепващо керамично покритие, разполагат както с </span><b>оребрена част</b><span style="font-weight: 400;">, предназначена за изпичане на месо и риба, така и с </span><b>гладка повърхност</b><span style="font-weight: 400;">, благодарение на която да се насладите на перфектно приготвени зеленчуци.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, няма как да пропуснем да споменем и един много специален вид електрически скари, а именно </span><b>парти грил.</b><span style="font-weight: 400;"> Тези скари са малки, удобни и </span><b>изключително практични</b><span style="font-weight: 400;">.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Парти грил са </span><b>двуетажни оребрени скари</b><span style="font-weight: 400;">, изработени от </span><b>неръждаема стомана</b><span style="font-weight: 400;">. Те ви дават възможност да приготвяте освен месо, а и вкусни </span><b>принцеси</b><span style="font-weight: 400;">.</span></li> </ul> <h2><b>Как да изберем електрическа скара - критерии за избор?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">И след като вече познавате видовете електрически скари, то е време да се запознаете с </span><b>техните характеристики</b><span style="font-weight: 400;">. Колкото по-подготвени сте със специфичното за тях, толкова по-лесно ще откриете правилната за вас.</span></p> <h3><b>Повърхност</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Както вече загатнахме, електрическите скари могат да са изработени от </span><b>неръждаема стомана</b><span style="font-weight: 400;"> или да бъдат с </span><b>керамично покритие</b><span style="font-weight: 400;">. Това е въпрос на личен избор.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Първият вид електрически скари са по-обикновени модели, които не могат да ви предложат изключително много възможности. Те са </span><b>оребрени</b><span style="font-weight: 400;">, а техният </span><b>нагревател е от неръждаема стомана</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><b>Електрическите скари</b><span style="font-weight: 400;">, които са с </span><b>керамична повърхност</b><span style="font-weight: 400;"> имат много повече предимства пред тези, които са от неръждаема стомана. На първо място, както споделихме по-горе, те са с незалепващо покритие. Шансът да загорите месото или зеленчуците е малък, а </span><b>почистването след това става бързо и лесно</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен това, голяма част от моделите с керамична повърхност са </span><b>разделени на две части</b><span style="font-weight: 400;">. Едната част от повърхността е оребрена и е предназначена за изпичане на&nbsp; месо, а другата е гладка, така че да можете лесно да изпечете зеленчуци. А това определено е </span><b>страхотен бонус</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h3><b>Мощност</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Друг критерий, който ви съветваме да не подценявате е </span><b>мощността</b><span style="font-weight: 400;">. Това колко висока ще е тя показва</span><b> колко бързо ще загрява електрическата скара</b><span style="font-weight: 400;"> и съответно колко бързо бихте могли да приготвяте храната на нея. В тази връзка нашите препоръки са да не правите компромис с мощността и да избирате модели електрически скари, които са с </span><b>висока мощност</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h3><b>С регулатор на температурата или без?</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Всяка храна изисква </span><b>различна температура</b><span style="font-weight: 400;">, за да бъде перфектно приготвена. Например, на месото му е необходимо много повече време за изпичане и то на слаб огън. Ако е </span><b>прекалено висока температурата</b><span style="font-weight: 400;">, то много бързо ще загори отгоре, а отвътре все още ще е сурово.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Обратното стоят нещата с повечето зеленчуци. На тях им трябва много по-малко време, за да могат да се изпекат. Ако скарата работи винаги на най-висока температура, то рискът от това да загорите или да не изпечете добре храната, е висок.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За целта все повече модели разполагат с </span><b>терморегулатор</b><span style="font-weight: 400;">. Той е страхотен бонус за всяка електрическа скара. Благодарение на него можете много </span><b>лесно да регулирате температурата</b><span style="font-weight: 400;"> според това, което ще печете на нея.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В това отношение нашият съвет към вас е да залагате на електрически скари, които притежават точно такъв терморегулатор, за да може максимално лесно и бързо да приготвите желаната храна.</span></p> <h3><b>Размер</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Не по-малко важен е </span><b>размерът на електрическата скара</b><span style="font-weight: 400;">. Това какъв да бъде е свързано с вашите </span><b>лични нужди и количеството храна</b><span style="font-weight: 400;">, което се очаква да приготвяте на нея.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако вашето семейство е три или четири-членно, то ви препоръчваме да избирате модели, чиято повърхност е </span><b>по-голяма</b><span style="font-weight: 400;">. Това ви гарантира много по-бързото приготвяне на храната, без да се налага да чакате.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Но ако ще приготвяте малко количество и по-рядко, то не си струва да избирате по-големи модели, които са с по-висока цена, а и заемат малко повече място.</span></p> <h3><b>Марки електрически скари</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Днес на пазара ще откриете наистина </span><b>богат избор от електрически скари</b><span style="font-weight: 400;">. Това определено може да ви обърка. Освен какъв вид да бъде и какви характеристики да притежава, друг въпрос, който може да застане пред вас е &ldquo;</span><b>Коя е най-добрата марка електрически скари?</b><span style="font-weight: 400;">&rdquo;.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Отговорът на този въпрос е, че всичко </span><b>зависи от това какво търсите</b><span style="font-weight: 400;"> и </span><b>бюджетът</b><span style="font-weight: 400;">,</span><b> с който разполагате</b><span style="font-weight: 400;">. Със сигурност има определена сума, която сте предвидили за електрическа скара, така че също е определящ фактор за избора на скара.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това, кoето можем да ви предложим ние е </span><b>високо качество</b><span style="font-weight: 400;"> и </span><b>разнообразие</b><span style="font-weight: 400;"> на електрически скари, независимо от избраната марка. Всяка една от тях има своите </span><b>предимства</b><span style="font-weight: 400;">, които я правят специална. Сред марките електрически скари, които ще откриете са:</span></p> <ul> <li><strong>Tefal</strong></li> <li><strong>WMF</strong></li> <li><strong>Crown</strong></li> <li><strong>Рубино</strong></li> <li><strong>Скития</strong></li> <li><strong>Елдом Микс</strong></li> <li><strong>FInlux</strong></li> <li><strong>Rohnson</strong></li> </ul> <p><b></b></p> <p><b></b><b></b><b></b><b></b><b></b><b></b><b></b></p> <p></p> <p><b>Независимо каква скара си изберете, едно е ясно:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">бързо и лесно ще приготвите храна за вас и любимите ви хора;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">ще си осигурите малко по-здравословно хранене;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">на достъпни цени ще получите уред, с който да разнообразявате храната.</span></li> </ul>

Сравнение на продукти