Новини

Как да изберем миялна?

Как да изберем миялна?

Направете подарък на своята кухня и тя ще заблести от благодарност.

Сигурно сте чували следния битуващ въпрос: Необходимо ли е да се харчат пари за миене на чинии, след като всяка себеуважаваща се домакиня може да върши това сама?

Същият въпрос, но с повече конкретика, би изглеждал така: Необходимо ли е да се закупува модерна съдомиялна машина, при положение, че всяка себеуважаваща се домакиня може всекидневно да отделя допълнително време, за да мие съдовете собственоръчно?

И в по-аналитичен вид: Нужно ли е да се инвестират време и усилия при повишен разход на ресурси – ел. енергия и вода, за дейност, която с помощта на съвременните технологии може да бъде извършвана автоматично по много по-удобен, икономичен и ефективен начин?

Зад тези разсъждения всъщност стои практичният въпрос

Лукс или необходимост

е съдомиялната машина в съвременното домакинство? Нека поразсъждаваме. Косвено или директно, тази дилема стъпва върху няколко презумпции: Себеуважаващата се домакиня 1. Разполага с излишно свободно време, 2. Предпочита да го прекарва в миене на съдове, вместо в други полезни и приятни дейности, 3. Може експертно да изтърка всички упорити петна и наслагвания по съдовете, без по невнимание да ги счупи или повреди, 4. Приема този факт с гордост и лично удовлетворение, 5. Смята, че така изпълнява екологичния си дълг към природата (или не се замисля за него) и 6. Не харчи нищо – нито ток и вода, нито препарати, докато мие ръчно.

Е, съгласни сме с Вас. В модерния свят трудно би могло да се намери потребител, отговарящ на този профил. Това е описание на персонаж от миналото. Разбира се, предполага се, че съвременният потребител в образа на „домакинята” – бил той мъж или жена, също обожава да поддържа съдовете си безупречно чисти. Само че има много по-ефективни начини от ръчния труд, за да го постигне.

И ако Вие самите не се припознавате в гореописания профил, повече от логично е да обмисляте избора на новата си миялна машина. С наистина разумните въпроси:

📌 Какви са конкретните ползи и разходи при ползването ѝ,

📌 Какъв размер и капацитет са удачни и

📌 Какъв точно тип да изберете, според програмите и допълнителните функционалности на уреда.

Ползи и разходи

Автоматичната миялна машина, създадена с единствената цел да ни отмени в миенето на мръсни съдове, има една върховната мисия – да го прави бляскаво до съвършенство, като при това спестява жизнено важни ресурси за нас и за природата. В наша полза са спестените време и усилия, както и удовлетворението от отличния краен резултат. За природните – по-нисък разход на ел. енергия, отколкото при миене на ръка, по-малко изливани водни ресурси и контролирано количество химикали, пропити в тях. От себе си остава да дадете първоначалната инвестиция за закупуване на уреда, месечната сума за ел. енергия и препарати и грижата за добрата му поддръжка впоследствие.

Код: Спестовност

Няма да сме голословни. Ще Ви го покажем на практика:

Време

Ако приемем, че средно на ден човек отделя 30 минути за ръчно миене на съдове, на месец това прави 15 часа. Почти два работни дни месечно, или 24 на година, отиват в миене на мръсни съдове. Или повече, ако семейството Ви е голямо. А колко дни е годишната Ви отпуска?

Усилия

В нормалната рутина основното хранене у дома е вечерята, а тя в работен ден се проточва до късна вечер. Какво е любимото Ви занимание в кратките часовете преди лягане? Хрумват ни приятни идеи – филм, диван, приказка за лека нощ, приятна музика, чаша вино. Не и миене на мръсни чинии.

Вода

Позабавлявайте се със следния тест. Напълнете с вода две петлитрови бутилки и опитайте с тях да измиете до блясък съдовете от семейната вечеря. И без да тествате е ясно, че опитът е обречен на неуспех. Съвременните миялни машини използват до 10 л вода за един пълен цикъл при изцяло зареден уред. Няма нужда да номинираме победителя по икономичност. Просто си представете количеството вода, което за половин час ще изтече от чешмата, докато миете ръчно.

Ел. енергия

Стремежите на производителите в бранша са към разработване на все по-енергоспестяващи модели. За да пестите енергия, подберете задължително уред с минимум енергиен клас А, като добър показател е А++. Правете разлика между клас на миене и на изсушаване – задават се с два различни параметъра в спецификациите на уреда.

💡 Спестете си и шума

Няма работа без шум, но при някои уреди е повече, при други – по-малко. В стандартен режим миялна машина с добро качество работи със средно до 50 децибела, а повечето модели предлага и опция за тих режим. Ако заложите на инверторен мотор, вероятно ще чувате само плискането на водата вътре – достатъчно нежно, че да го ползвате за релаксация преди заспиване вместо шум на морски вълни. И ако усещате, четейки, че натрапчивият спомен за кухня, покрита с омазнените след готвене тигани, все повече отстъпва пред свежата картина от чисти съдове с едно натискане на бутон, послушайте интуицията си – крайно време е да започнете на чисто с нова миялна. Добре, но каква?

Размер, капацитет и кошници

Какво количество съдове на ден обикновено цапа Вашето семейство? Минималният капацитет на удобния уред трябва да го побере. Преценете също и какви съдове преобладават. По-скоро чаши и чинии или често включвате и тежката готварска артилерия – големи тенджери, тигани, тави и прочие. Това ще Ви помогне да определите оптималния брой на кошниците, разпределението им вътре в уреда и допълнителните опции за разместване с цел по-добро подреждане.

✔️ Размерът при миялните машини се определя със стандарт за ширината на уреда. На пазара се предлагат два вида – 45 и 60 см, като всеки от тях може да бъде във вариант за вграждане или свободно стоящ. Има и по-малки модели, т.нар. настолни миялни, подходящи за малки домакинства или жилищни помещения с ограничена площ, които могат да бъдат поставени върху плот. Намират широко приложение като уреди за вила и осигуряват добра мобилност – например, ако често сменяте квартирата си.

✔️ Капацитетът на измиване определя вместимостта на уреда – максималния обем посуда, която може да обслужи един цикъл на работа. Прието е да се измерва в брой комплекти, като един комплект дефинира целия набор от чинии и прибори, необходим на един човек при хранене – плитка и дълбока чиния, купа, три вилици, две лъжици и един нож. Стандартният базов капацитет при моделите с ширина 45 см е девет комплекта, а при 60-сантиметровите уреди – дванайсет. Настолните модели обикновено побират шест или осем комплекта, с една кошница.

✔️ Броят кошници в уреда е не по-малко важен елемент. От него зависи как точно ще можете да подредите съдовете, така че да ги поберете. Стандартно се предлагат две кошници – горна и долна. Все по-предпочитани стават моделите с трета кошница. Често тя е подвижна и много удобна, ако готвите често и в малки количества, тъй като осигурява допълнително пространство за подреждане на по-малки прибори. Ако приготвяте предимно основни храни в по-големи количества, вероятно третата кошница ще е излишен лукс – посветете повече място на големите тенджери и тави. За тази цел ще Ви е от полза и друга удобна функционалност – опцията за регулиране на височината на горната кошница, каквато някои модели също предлагат. Сгъваемите поставки за чаши са друга екстра, която осигурява повече гъвкавост при подреждането.

Блясъкът на чистите чинии

Броят и видът на автоматично заложените програми е основната предпоставка за бляскавия резултат. Най-масово търсени на пазара са уредите със средно пет до осем програми. Освен стандартните автоматични режими, модерните варианти предлагат и все по-иновативни функции за специална грижа, като например щадящи програми за чаши и чувствителни съдове при по-ниски температури, допълнително полиране, регулиране на твърдостта на водата за по-активна грижа или антибактериално почистване при по-висока температура – безценна функция за домакинства с малки деца или при здравословни проблеми. Изключително удобни опции са програмата за измиване с половин зареждане и специалният режим за бързо почистване, чиито достойнства заблестяват при спешна нужда. Тенденциите са към търсене на все по-ефективни и естествени методи на работа – оптимизирана циркулация на водата при изплакване, максимално оползотворяване на препаратите – таблетки, гел, соли, гланц и прочие, и интегриране на системи за прецизен анализ на необходимото количество вода при всеки цикъл. Някои модели имат функция за сензорно разпознаване на петна и остатъци от храна, която при нужда активира „тежката артилерия” в почистването.

💡 Не забравяйте екстрите

Палитрата от удобства допълват таймер за отложен старт до 24 часа, избор между различни температурни режими, защита от протичане, сензор за натоварване с автоматично измерване на зареденото тегло, светлинна индикация на пода за етапа на завършеност на програмата, наличие на дисплей и прочие. Подберете ги добре, като задължително сравните и гаранционните срокове.

Е, лукс ли е миялната машина? Разбира се, само че неизбежен – луксът на повечето чистота, спасеното свободно време, на по-доброто всекидневие. Все лукс от първа необходимост за всяка себеуважаваща се домакиня.

И все пак, несъмнено познавате уюта на онези мили и топли вечери, в които след вечеря всички заедно участват в измиването на съдовете от празничната трапеза. В такива моменти забравете за ефективността и си ги подарете. Нищо че имате най-чудесната миялна машина.

ℹ️ При допълнителни въпроси не се колебайте да потърсите лична консултация по телефона на *3030, в нашия онлайн чат или на място в търговските ни обекти.

Полезни връзки:

Всички видове миялни машини

Миялни машини

Миялни машини за вграждане

Миялни машини с енергиен клас А++

Миялни с клас на изсушаване А

Миялнми мапини с инверторен мотор

Вградени миялни машини с ширина 45 см.

Вградени миялни машини с ширина 60 см.

Модели с трета кошница

Остави коментар

Избери правилния уред за теб

Избери правилния уред за теб

Как да изберем миялна?

Правилен избор на съдомиялна | ЗОРА

Лукс или необходимост е съдомиялната машина в съвременното домакинство? По какво се различават съдомиялните машина? Виж повече! Лукс или необходимост е съдомиялната машина в съвременното домакинство? По какво се различават съдомиялните машина? Виж повече! 2020-10-06T15:54:00+03:00 Как да изберем миялна?

<p><strong>Направете подарък на своята кухня и тя ще заблести от благодарност.</strong></p> <p>Сигурно сте чували следния битуващ въпрос: Необходимо ли е да се харчат пари за миене на чинии, след като всяка себеуважаваща се домакиня може да върши това сама?</p> <p>Същият въпрос, но с повече конкретика, би изглеждал така: Необходимо ли е да се закупува <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/products?search=%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D0%BB%D0%BD%D0%B0" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички модели миялни машини."><strong>модерна съдомиялна машина</strong></a></span>, при положение, че всяка себеуважаваща се домакиня може всекидневно да отделя допълнително време, за да мие съдовете собственоръчно?</p> <p>И в по-аналитичен вид: Нужно ли е да се инвестират време и усилия при повишен разход на ресурси &ndash; ел. енергия и вода, за дейност, която с помощта на съвременните технологии може да бъде извършвана автоматично по много по-удобен, икономичен и ефективен начин?</p> <p>Зад тези разсъждения всъщност стои практичният въпрос</p> <p><strong>Лукс или необходимост </strong></p> <p>е <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/products?search=%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D0%BB%D0%BD%D0%B0" target="_blank" rel="noopener" title="Виж цялата гама съдомиялни машини в ЗОРА."><strong>съдомиялната машина</strong></a></span> в съвременното домакинство? Нека поразсъждаваме. Косвено или директно, тази дилема стъпва върху няколко презумпции: Себеуважаващата се домакиня 1. Разполага с излишно свободно време, 2. Предпочита да го прекарва в миене на съдове, вместо в други полезни и приятни дейности, 3. Може експертно да изтърка всички упорити петна и наслагвания по съдовете, без по невнимание да ги счупи или повреди, 4. Приема този факт с гордост и лично удовлетворение, 5. Смята, че така изпълнява екологичния си дълг към природата (или не се замисля за него) и 6. Не харчи нищо &ndash; нито ток и вода, нито препарати, докато мие ръчно.</p> <p>Е, съгласни сме с Вас. В модерния свят трудно би могло да се намери потребител, отговарящ на този профил. Това е описание на персонаж от миналото. Разбира се, предполага се, че съвременният потребител в образа на &bdquo;домакинята&rdquo; &ndash; бил той мъж или жена, също обожава да поддържа съдовете си безупречно чисти. Само че има много по-ефективни начини от ръчния труд, за да го постигне.</p> <p>И ако Вие самите не се припознавате в гореописания профил, повече от логично е да обмисляте избора на новата си миялна машина. С наистина разумните въпроси:</p> <p><strong>📌 Какви са конкретните ползи и разходи</strong> при ползването ѝ,</p> <p><strong>📌 Какъв размер и капацитет</strong> са удачни и</p> <p><strong>📌 Какъв точно тип</strong> да изберете, според програмите и допълнителните функционалности на уреда.</p> <p><strong>Ползи и разходи </strong></p> <p>Автоматичната миялна машина, създадена с единствената цел да ни отмени в миенето на мръсни съдове, има една върховната мисия &ndash; да го прави бляскаво до съвършенство, като при това спестява жизнено важни ресурси за нас и за природата. В наша полза са спестените време и усилия, както и удовлетворението от отличния краен резултат. За природните &ndash; по-нисък разход на ел. енергия, отколкото при миене на ръка, по-малко изливани водни ресурси и контролирано количество химикали, пропити в тях. От себе си остава да дадете първоначалната инвестиция за закупуване на уреда, месечната сума за ел. енергия и препарати и грижата за добрата му поддръжка впоследствие.</p> <p><strong>Код: Спестовност</strong></p> <p>Няма да сме голословни. Ще Ви го покажем на практика:</p> <p><strong>Време</strong></p> <p>Ако приемем, че средно на ден човек отделя 30 минути за ръчно миене на съдове, на месец това прави 15 часа. Почти два работни дни месечно, или 24 на година, отиват в миене на мръсни съдове. Или повече, ако семейството Ви е голямо. А колко дни е годишната Ви отпуска?</p> <p><strong>Усилия</strong></p> <p>В нормалната рутина основното хранене у дома е вечерята, а тя в работен ден се проточва до късна вечер. Какво е любимото Ви занимание в кратките часовете преди лягане? Хрумват ни приятни идеи &ndash; филм, диван, приказка за лека нощ, приятна музика, чаша вино. Не и миене на мръсни чинии.</p> <p><strong>Вода </strong></p> <p>Позабавлявайте се със следния тест. Напълнете с вода две петлитрови бутилки и опитайте с тях да измиете до блясък съдовете от семейната вечеря. И без да тествате е ясно, че опитът е обречен на неуспех. Съвременните миялни машини използват до 10 л вода за един пълен цикъл при изцяло зареден уред. Няма нужда да номинираме победителя по икономичност. Просто си представете количеството вода, което за половин час ще изтече от чешмата, докато миете ръчно.</p> <p><strong>Ел. енергия </strong></p> <p>Стремежите на производителите в бранша са към разработване на все по-енергоспестяващи модели. За да пестите енергия, подберете задължително уред с минимум енергиен клас А, като <a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?energien-klas=a-1" target="_blank" rel="noopener" title="Миялни машини с енергиен клас А++"><span style="text-decoration: underline;"><strong>добър показател е А++</strong></span></a>. Правете разлика между клас на миене и <a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?klas-na-izsushavane=a-936010" target="_blank" rel="noopener" title="Миялни с клас на изсушаване А."><span style="text-decoration: underline;"><strong>на изсушаване</strong></span></a> &ndash; задават се с два различни параметъра в спецификациите на уреда.</p> <p><strong><b><span class="emoji">💡</span></b> Спестете си и шума </strong></p> <p>Няма работа без шум, но при някои уреди е повече, при други &ndash; по-малко. В стандартен режим миялна машина с добро качество работи със средно до 50 децибела, а повечето модели предлага и опция за тих режим. Ако заложите на <a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?invertoren-motor=da-683750" target="_blank" rel="noopener" title="Виж миялни машини с инверторен мотор."><span style="text-decoration: underline;"><strong>инверторен мотор</strong></span></a>, вероятно ще чувате само плискането на водата вътре &ndash; достатъчно нежно, че да го ползвате за релаксация преди заспиване вместо шум на морски вълни. И ако усещате, четейки, че натрапчивият спомен за кухня, покрита с омазнените след готвене тигани, все повече отстъпва пред свежата картина от чисти съдове с едно натискане на бутон, послушайте интуицията си &ndash; крайно време е да започнете на чисто с нова миялна. Добре, но каква?</p> <p><strong>Размер, капацитет и кошници </strong></p> <p>Какво количество съдове на ден обикновено цапа Вашето семейство? Минималният капацитет на удобния уред трябва да го побере. Преценете също и какви съдове преобладават. По-скоро чаши и чинии или често включвате и тежката готварска артилерия &ndash; големи тенджери, тигани, тави и прочие. Това ще Ви помогне да определите оптималния брой на кошниците, разпределението им вътре в уреда и допълнителните опции за разместване с цел по-добро подреждане.</p> <p><strong>✔️ Размерът</strong> при миялните машини се определя със стандарт за ширината на уреда. На пазара се предлагат два вида &ndash; <a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?razmer-po-shirina=45-758007" target="_blank" rel="noopener" title="Вградени миялни машини с ширина 45 см."><span style="text-decoration: underline;"><strong>45</strong> </span></a>и<strong> </strong><a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?razmer-po-shirina=60-939133" target="_blank" rel="noopener" title="Виж миялни машини за вграждане с размер ширина 60 см."><span style="text-decoration: underline;"><strong>60 см</strong></span></a>, като всеки от тях може да бъде във вариант за вграждане или свободно стоящ. Има и по-малки модели, т.нар. настолни миялни, подходящи за малки домакинства или жилищни помещения с ограничена площ, които могат да бъдат поставени върху плот. Намират широко приложение като уреди за вила и осигуряват добра мобилност &ndash; например, ако често сменяте квартирата си.</p> <p><strong>✔️ Капацитетът на измиване</strong> определя вместимостта на уреда &ndash; максималния обем посуда, която може да обслужи един цикъл на работа. Прието е да се измерва в брой комплекти, като един комплект дефинира целия набор от чинии и прибори, необходим на един човек при хранене &ndash; плитка и дълбока чиния, купа, три вилици, две лъжици и един нож. Стандартният базов капацитет при моделите с ширина 45 см е девет комплекта, а при 60-сантиметровите уреди &ndash; дванайсет. Настолните модели обикновено побират шест или осем комплекта, с една кошница.</p> <p><strong>✔️ Броят кошници</strong> в уреда е не по-малко важен елемент. От него зависи как точно ще можете да подредите съдовете, така че да ги поберете. Стандартно се предлагат две кошници &ndash; горна и долна. Все по-предпочитани стават <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?broy-koshnici=3-444448" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модели миялни за вграждане с трета кошница."><strong>моделите с трета кошница</strong></a></span>. Често тя е подвижна и много удобна, ако готвите често и в малки количества, тъй като осигурява допълнително пространство за подреждане на по-малки прибори. Ако приготвяте предимно основни храни в по-големи количества, вероятно третата кошница ще е излишен лукс &ndash; посветете повече място на големите тенджери и тави. За тази цел ще Ви е от полза и друга удобна функционалност &ndash; опцията за <strong>регулиране на височината на горната кошница</strong>, каквато някои модели също предлагат. <strong>Сгъваемите поставки за чаши</strong> са друга екстра, която осигурява повече гъвкавост при подреждането.</p> <p><strong>Блясъкът на чистите чинии </strong></p> <p>Броят и видът на автоматично заложените програми е основната предпоставка за бляскавия резултат. Най-масово търсени на пазара са уредите със средно пет до осем програми. Освен стандартните <strong>автоматични режими,</strong> модерните варианти предлагат и все по-иновативни <strong>функции за специална грижа</strong>, като например щадящи програми за чаши и чувствителни съдове при по-ниски температури, допълнително полиране, регулиране на твърдостта на водата за по-активна грижа или антибактериално почистване при по-висока температура &ndash; безценна функция за домакинства с малки деца или при здравословни проблеми. Изключително удобни опции са програмата за измиване с половин зареждане и специалният режим за бързо почистване, чиито достойнства заблестяват при спешна нужда. Тенденциите са към търсене на все по-ефективни и естествени методи на работа &ndash; оптимизирана циркулация на водата при изплакване, максимално оползотворяване на препаратите &ndash; таблетки, гел, соли, гланц и прочие, и интегриране на системи за прецизен анализ на необходимото количество вода при всеки цикъл. Някои модели имат функция за сензорно разпознаване на петна и остатъци от храна, която при нужда активира &bdquo;тежката артилерия&rdquo; в почистването.</p> <p><strong><b><span class="emoji">💡</span></b> Не забравяйте екстрите </strong></p> <p>Палитрата от удобства допълват таймер за отложен старт до 24 часа, избор между различни температурни режими, защита от протичане, сензор за натоварване с автоматично измерване на зареденото тегло, светлинна индикация на пода за етапа на завършеност на програмата, наличие на дисплей и прочие. Подберете ги добре, като задължително сравните и гаранционните срокове.</p> <p>Е, лукс ли е <a href="https://zora.bg/products?search=%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D0%BB%D0%BD%D0%B0" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички модели миялни машини."><span style="text-decoration: underline;"><strong>миялната машина</strong></span></a>? Разбира се, само че неизбежен &ndash; луксът на повечето чистота, спасеното свободно време, на по-доброто всекидневие. Все лукс от първа необходимост за всяка себеуважаваща се домакиня.</p> <p>И все пак, несъмнено познавате уюта на онези мили и топли вечери, в които след вечеря всички заедно участват в измиването на съдовете от празничната трапеза. В такива моменти забравете за ефективността и си ги подарете. Нищо че имате най-чудесната миялна машина.</p> <p>ℹ️ При допълнителни въпроси не се колебайте да потърсите лична консултация по телефона на *3030, в нашия онлайн чат или на място в търговските ни обекти.</p> <p></p> <p><em><strong>Полезни връзки:</strong></em></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/products?search=%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D0%BB%D0%BD%D0%B0" target="_blank" rel="noopener" title="Всички модели миялни машини."><strong>Всички видове миялни машини</strong></a></span></p> <p><a href="https://zora.bg/category/mialni" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модели свободно стоящи миялни машини."><span style="text-decoration: underline;"><strong>Миялни машини</strong></span></a></p> <p><a href="https://zora.bg/products?search=%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D0%BB%D0%BD%D0%B0" target="_blank" rel="noopener" title="Виж съдомиялни машини за вграждане."><b><u>Миялни машини за вграждане</u></b></a></p> <p><a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?energien-klas=a-1" target="_blank" rel="noopener" title="Модели миялни машини с енергиен клас А++"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Миялни машини с енергиен клас А++</strong></span></a></p> <p><a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?klas-na-izsushavane=a-936010" target="_blank" rel="noopener" title="Миялни с клас на изсушаване А"><b><u>Миялни с клас на изсушаване А</u></b></a></p> <p><a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?invertoren-motor=da-683750" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модели миялни машини с инверторен мотор."><b><u>Миялнми мапини с инверторен мотор</u></b></a></p> <p><a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?razmer-po-shirina=45-758007" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модели вградени миялни машини с ширина 45 см."><span style="text-decoration: underline;"><strong>Вградени миялни машини с ширина 45 см.</strong></span></a></p> <p><a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?razmer-po-shirina=60-939133" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модели вградени миялни машини с ширина 60 см."><span style="text-decoration: underline;"><strong><span>Вградени миялни машини с ширина&nbsp;60 см.</span></strong></span></a></p> <p><a href="https://zora.bg/category/mialni-masini?broy-koshnici=3-444448" target="_blank" rel="noopener" title="Съдомиялни за вграждане с трета кошница"><span style="text-decoration: underline;"><strong><span>Модели с трета кошница</span></strong></span></a></p>

Сравнение на продукти