Новини

Huawei – любопитни факти за компанията, които не знаем

Huawei – любопитни факти за компанията, които не знаем

Всеки от нас знае и познава марката Huawei (Хуауей). Тя е сред лидерите в технологичната индустрия, която е известна на широката аудитория най-вече със своите модели смартфони, но и не само.

Като един от световните лидери, Huawei извървява дълъг път на развитие, достигайки до това да предлага на потребителите богата гама от продукти, отличаващи се със своите иновативни технологии. Но коя е марката Huawei и какво стои зад нея, ще разгледаме по-долу.

Kакво означава името Huawei?

Замисляли ли сте се какво стои зад името Huawei и дали има някакво значение? Накратко ще кажем, че терминът значи нещо и сме уверени, че името не е случайно избрано.

На китайски език Huawei се състои от два йероглифа: 华 (в превод означава “Китай” или “китайски”) и `为 (на български език значението му е “действие” или “постижение”). С други думи преводът на думата Huawei от китайски е “китайско постижение”, което е и препратка към постиженията, които компанията има през годините.

История на компанията Huawei

Huawei има богата история, която започва през далечната 1987 година. Нейният основател Ren Zhengfei е на 42 години, когато основава компанията. Преди това той е бил военен техник, като е служил в Народна освободителната армия на Китай.

Когато основава компанията си Huawei, той е в период на криза на средната възраст, а очакванията му за развитието на една успешна компания не са били чак толкова високи. Но времето и бързото развитие на Huawei доказват, че няма невъзможни неща.

В своето начало компанията все още не е производител, а агент за продажба на кабелни и телефонни мрежи, след което започва и производството на телефонни превключватели.

По онова време, в периода на 80-те години, Китай не разполага със собствени производствени компании, затова и цялото необходимо на страната телекомуникационно оборудване се внася от други държави.

Една от причините Ren Zhengfei да иска да развие собствена компания е, за да подпомогне и инвестира в местното производство, тъй като за него до голяма степен цялото телекомуникационно оборудване е свързано със сигурността в страната и извън нея. Именно това го подтиква към производството на телекомуникационни превключватели.

Още от своето създаване, компанията Huawei не престава да се развива и да внедрява иновативни технологии в своите продукти. Според проучвания и данни от 2010 година, печалбите на Huawei са се увеличили с повече от 30%. Освен това компанията е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в световен мащаб и третият по големина доставчик след гигантите Apple и Samsung.

Всичко това доказва колко огромен и успешен е пътят, който Huawei извървява, за да стигне до тук да бъде сред лидерите в производството на смартфони и много други фантастични устройства и то в глобален мащаб. Дори и ние като потребители усещаме това чрез фантастичните продукти, които марката ни предлага.

Още един интересен факт е, че през 2014 година Huawei влиза в класацията “Най-добрите марки в света”, създадена от Interbrand. Тази класация е популярна с това, че в нея се класират единствено и само наистина големи и световноизвестни брандове.

Кои са най-популярните им продукти?

Huawei предлага богата гама от продукти и модели, отличаващи се с фантастични характеристики и технологии, които заслужават обърнатото им внимание. Няма как да не започнем с моделите телефони Huawei, като развитието на компанията стартира с пускането на моделите C300.

Няколко години по-късно, през 2009 година, на пазара излиза първият Huawei телефон с операционна система Android - моделът е U8220. Следва обявяването на серия P, която цели да предложи на потребителите фантастични функции.

И до днес серията е една от най-добрите, които Huawei предлага. Смартфоните са перфектният избор за почитателите на Android операционна система, като моделите от P серията се отличават със своята бързина и мощност, усъвършенствана камера, елегантен дизайн и много други.

Друг интересен модел, за който трябва да споделим и който оказва влияние върху успешното развитие на Huawei като производител, е Google Nexus 6P. Този смартфон бе проектиран от Google и произведен от Huawei.

Днес марката включва няколко популярни серии смартфони Huawei:

  • P серията - както споделихме, тази серия е най-доброто, което можете да получите от моделите телефони Huawei. Смартфоните от P серията са перфектни за създателите на цифрово съдържание, заради възможностите на камерата и производителността, която притежават.
  • Серията Mate - тази серия е още един пример за висок клас смартфони, които се смятат за най-мощните и иновативни устройства на марката Huawei с невероятни функции на камерата.
  • Серията Y - серия смартфони, отличаваща се със страхотни функции, но и бюджетни предложения. Перфектното решение за потребителите, които не търсят висок клас смартфон.
  • Серията Nova - още едно бюджетно решение за телефон Huawei от среден клас, което се отличава най-вече с възможностите, които камерата предоставя. Този смартфон е перфектен за създатели на цифрово съдържание и любители на фотографията.

Но, разбира се, смартфоните Huawei не са единственият продукт на марката. 

Днес се предлагат фантастични модели от редица продукти Huawei:

  • Лаптопи
  • Таблети
  • Смарт часовници
  • Монитори
  • Рутери
  • Аудио продукти

Лаптопите Huawei са чудесен избор за ученици, студенти и потребители, които търсят устройство за професионално използване. Това, с което моделите се характеризират, е техният практичен размер - ултра тънки и лесни за носене навсякъде с вас.

Нещо повече, моделите лаптопи Huawei се отличават с големия капацитет на батерията, а част от тях разполагат с touchscreen (тъчскрийн) за максимално удобство на потребителите. Една от фантастичните серии, които марката предлага, е Matebook, а част от моделите, които включва са Matebook D15 BOD, Matebook D15 BOB и Matebook 14SHKD.

Смарт часовниците на марката Huawei са още един пример за иновации. Със своя стилен дизайн и възможност за избор между силиконова, кожена и метална каишка, както и цветове, тези малки устройства отговарят на различните потребителски нужди.

Можете да се насладите на функции като GPS, крачкомер, фитнес тракер, разнообразни спортни режими, проследяване на сърдечен ритъм, SpO2, вградена аларма и много други. А сред топ предложенията попадат серии като Huawei Watch GT Pro, Huawei Watch GT 3 SE и Huawei Watch FIT 2.

Сред богатата гама от продукти не на последно място попадат и таблетите Huawei, които са бюджетни решения, подходящи за студенти и ученици и всеки, който се нуждае от практично устройство за работа и забавление.

Най-характерното за таблетите е използваната технология за адаптиране при слаба светлина. Чрез филтъра за синя светлина устройствата ще се погрижат максимално да предпазят очите ви. Като допълнение е дългият живот на батерията, бързият процесор, наситените цветове и още много други.

Сред топ предложенията попада Huawei Matepad 10.4, който се отличава именно с мощен процесор, ярък дисплей с висока резолюция и удобен 10.4 - инчов екран за максимално лесно използване. По-характерното обаче е, че моделът не поддържа някои Google опции като Google Play и Google Mobile Services.

Разбира се, това са само част от продуктите на марката Huawei, които ще откриете в търговската мрежа.

Какви иновативни функции интегрират в своите продукти?

Както казахме, Huawei е марка, която се отличава с иновациите и технологиите, които интегрира в своите продукти. Така например, системата от камери е една от отличителните характеристики на Huawei смартфоните. Счита се за една от най-добрите камери, които един телефон може да предлага.

Неслучайно Huawei телефоните са перфектно решение за създателите на цифрово съдържание и потребителите, които обичат да снимат. Но това не е най-иновативното.

Пример за фантастична иновация е създадената от Huawei платформа eMIMO или energy Multiple Input Multiple Output. Целта е да може компанията да отговори на нуждите от енергия и покритие на мрежата, но да го прави максимално ефективно, спестявайки до голяма степен оперативните разходи.

Това е екологично и интелигентно решение дори за специфичните изисквания на 5G свързаността.

Към иновациите, които отличават Huawei ще допълним фокусът върху изкуствения интелект, облачните изчисления и IoT (интернет на нещата). Все иновации, които са част от бъдещето на дигиталната ера, в която живеем в днешни дни.

Защо си заслужава да се доверим на марката?

Причините да изберете именно Huawei за смартфон, смарт часовник или друго устройство са наистина много. Преди всичко марката се отличава с високо качество, бюджетни модели от среден клас, както и модели висок клас. А иновативните технологии и елегантен дизайн са запазена марка на компанията.

Богатата гама от продукти с разнообразни характеристики и функции е не по-малко важна за потребителите, а Huawei и тук се справя отлично. Тя ежегодно се стреми да подобрява своите продукти, отговаряйки дори и на най-специфичните изисквания на потребителите.

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

Huawei – любопитни факти за компанията, които не знаем

Любопитни факти за Huawei - Търговска верига ЗОРА

Всеки от нас знае и познава марката Huawei (Хуауей). Тя е сред лидерите в технологичната индустрия, която е известна на широката аудитория най-вече със сво Всеки от нас знае и познава марката Huawei (Хуауей). Тя е сред лидерите в технологичната индустрия, която е известна на широката аудитория най-вече със сво 2023-03-11T11:22:54+02:00 Huawei – любопитни факти за компанията, които не знаем

<p><span style="font-weight: 400;">Всеки от нас знае и познава марката Huawei (Хуауей). Тя е сред </span><b>лидерите в технологичната индустрия</b><span style="font-weight: 400;">, която е известна на широката аудитория най-вече със своите модели смартфони, но и не само.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Като един от световните лидери, </span><b>Huawei </b><span style="font-weight: 400;">извървява дълъг път на развитие, достигайки до това да предлага на потребителите богата гама от продукти, отличаващи се със своите</span><b> иновативни технологии</b><span style="font-weight: 400;">. Но коя е марката Huawei и какво стои зад нея, ще разгледаме по-долу.</span></p> <h2><b>Kакво означава името Huawei?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Замисляли ли сте се какво стои зад </span><b>името Huawei </b><span style="font-weight: 400;">и дали има някакво значение? Накратко ще кажем, че терминът значи нещо и сме уверени, че името не е случайно избрано.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">На </span><b>китайски език</b><span style="font-weight: 400;"> Huawei се състои от два йероглифа: 华 (в превод означава &ldquo;Китай&rdquo; или &ldquo;китайски&rdquo;) и </span><span style="font-weight: 400;">`为 </span><span style="font-weight: 400;">(на български език значението му е &ldquo;действие&rdquo; или &ldquo;постижение&rdquo;). С други думи преводът на думата Huawei от китайски е &ldquo;</span><b>китайско постижение</b><span style="font-weight: 400;">&rdquo;, което е и препратка към постиженията, които компанията има през годините.</span></p> <h2><b>История на компанията Huawei</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Huawei има </span><b>богата история</b><span style="font-weight: 400;">, която започва през далечната 1987 година. Нейният основател </span><b>Ren Zhengfei</b><span style="font-weight: 400;"> е на 42 години, когато основава компанията. Преди това той е бил военен техник, като е служил в Народна освободителната армия на Китай.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Когато основава</span><b> компанията си Huawei</b><span style="font-weight: 400;">, той е в период на криза на средната възраст, а очакванията му за развитието на една успешна компания не са били чак толкова високи. Но времето и </span><b>бързото развитие на Huawei</b><span style="font-weight: 400;"> доказват, че няма невъзможни неща</span><b>.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">В своето начало компанията все още не е производител, а агент за продажба на </span><b>кабелни и телефонни мрежи</b><span style="font-weight: 400;">, след което започва и производството на телефонни превключватели.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">По онова време, в периода на 80-те години, Китай не разполага със собствени производствени компании, затова и цялото необходимо на страната </span><b>телекомуникационно оборудване</b><span style="font-weight: 400;"> се внася от други държави.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Една от причините Ren Zhengfei да иска да развие собствена компания е, за да подпомогне и инвестира в местното производство, тъй като за него до голяма степен цялото телекомуникационно оборудване е свързано със сигурността в страната и извън нея. Именно това го подтиква към </span><b>производството на телекомуникационни превключватели</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Още от своето създаване, </span><b>компанията Huawei</b><span style="font-weight: 400;"> не престава да се развива и да внедрява иновативни технологии в своите продукти. Според проучвания и данни от 2010 година, печалбите на Huawei са се увеличили с повече от 30%. Освен това компанията е </span><b>най-големият производител</b><span style="font-weight: 400;"> на телекомуникационно оборудване в световен мащаб и третият по големина доставчик след гигантите </span><b>Apple и Samsung</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всичко това доказва колко огромен и успешен е пътят, който Huawei извървява, за да стигне до тук да бъде сред лидерите в</span><b> производството на смартфони</b><span style="font-weight: 400;"> и много други фантастични устройства и то в глобален мащаб. Дори и ние като потребители усещаме това чрез</span><b> фантастичните продукти</b><span style="font-weight: 400;">, които марката ни предлага.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Още един интересен факт е, че</span> <span style="font-weight: 400;">през 2014 година Huawei влиза в класацията </span><b>&ldquo;Най-добрите марки в света&rdquo;</b><span style="font-weight: 400;">, създадена от Interbrand. Тази класация е популярна с това, че в нея се класират единствено и само наистина големи и световноизвестни брандове.</span></p> <h2><b>Кои са най-популярните им продукти?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Huawei предлага </span><b>богата гама от продукти и модели</b><span style="font-weight: 400;">, отличаващи се с фантастични характеристики и технологии, които заслужават обърнатото им внимание. Няма как да не започнем с </span><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zora.bg/page/huawei-smartphones" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички смартфони Huawei.">моделите телефони Huawei</a></strong></span><span style="font-weight: 400;">, като развитието на компанията стартира с пускането на моделите C300.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Няколко години по-късно, през 2009 година, на пазара излиза </span><b>първият Huawei телефон</b><span style="font-weight: 400;"> с операционна система Android - моделът е U8220. Следва обявяването на серия P, която цели да предложи на потребителите</span><b> фантастични функции</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И до днес серията е една от най-добрите, които Huawei предлага. Смартфоните са перфектният избор за почитателите на </span><b>Android операционна система</b><span style="font-weight: 400;">, като моделите от P серията се отличават със своята бързина и мощност, усъвършенствана камера, елегантен дизайн и много други.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друг интересен модел, за който трябва да споделим и който оказва влияние върху успешното развитие на Huawei като производител, е </span><b>Google Nexus 6P</b><span style="font-weight: 400;">. Този смартфон бе</span><b> проектиран от Google</b><span style="font-weight: 400;"> и произведен от Huawei.</span></p> <p><b>Днес марката включва няколко популярни серии смартфони Huawei:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>P серията</b><span style="font-weight: 400;"> - както споделихме, тази серия е най-доброто, което можете да получите от моделите телефони Huawei. Смартфоните от P серията са перфектни за създателите на цифрово съдържание, заради възможностите на камерата и производителността, която притежават.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Серията Mate </b><span style="font-weight: 400;">- тази серия е още един пример за висок клас смартфони, които се смятат за най-мощните и иновативни устройства на марката Huawei с невероятни функции на камерата.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Серията Y </b><span style="font-weight: 400;">- серия смартфони, отличаваща се със страхотни функции, но и бюджетни предложения. Перфектното решение за потребителите, които не търсят висок клас смартфон.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Серията Nova</b><span style="font-weight: 400;"> - още едно бюджетно решение за телефон Huawei от среден клас, което се отличава най-вече с възможностите, които камерата предоставя. Този смартфон е перфектен за създатели на цифрово съдържание и любители на фотографията.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Но, разбира се, </span><b>смартфоните Huawei</b><span style="font-weight: 400;"> не са единственият продукт на марката.&nbsp;</span></p> <p><b>Днес се предлагат фантастични модели от редица продукти Huawei:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Лаптопи</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Таблети</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Смарт часовници</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Монитори</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Рутери</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Аудио продукти</span></li> </ul> <p><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/page/huawei-laptops" title="Лаптопи Huawei" target="_blank" rel="noopener"><b>Лаптопите Huawei</b></a></span> <span style="font-weight: 400;">са чудесен избор за ученици, студенти и потребители, които търсят устройство за професионално използване. Това, с което моделите се характеризират, е техният практичен размер - </span><b>ултра тънки и лесни за носене</b><span style="font-weight: 400;"> навсякъде с вас.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, моделите лаптопи Huawei се отличават с </span><b>големия капацитет на батерията</b><span style="font-weight: 400;">, а част от тях разполагат с touchscreen (тъчскрийн) за максимално удобство на потребителите. Една от фантастичните серии, които марката предлага, е </span><b>Matebook</b><span style="font-weight: 400;">, а част от моделите, които включва са Matebook D15 BOD, Matebook D15 BOB и Matebook 14SHKD.</span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zora.bg/page/huawei-smartwatch" target="_blank" rel="noopener" title="Смарт часовниците на марката Huawei">Смарт часовниците на марката Huawei</a></strong></span><span style="font-weight: 400;"> са още един пример за иновации. Със своя стилен дизайн и възможност за избор между силиконова, кожена и метална каишка, както и цветове, тези </span><b>малки устройства</b><span style="font-weight: 400;"> отговарят на различните потребителски нужди.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Можете да се насладите на </span><b>функции </b><span style="font-weight: 400;">като GPS, крачкомер, фитнес тракер, разнообразни спортни режими, проследяване на сърдечен ритъм, SpO2, вградена аларма и много други. А сред</span><b> топ предложенията</b><span style="font-weight: 400;"> попадат серии като Huawei Watch GT Pro, Huawei Watch GT 3 SE и Huawei Watch FIT 2.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сред богатата гама от продукти не на последно място попадат и </span><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/page/huawei-tableti" target="_blank" rel="noopener" title="Таблети Huawei"><b>таблетите Huawei</b></a></span><span style="font-weight: 400;">, които са бюджетни решения, подходящи за студенти и ученици и всеки, който се нуждае от практично </span><b>устройство за работа и забавление</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Най-характерното за таблетите е използваната технология за </span><b>адаптиране при слаба светлина</b><span style="font-weight: 400;">. Чрез филтъра за синя светлина устройствата ще се погрижат максимално да </span><b>предпазят очите ви</b><span style="font-weight: 400;">. Като допълнение е дългият живот на батерията, бързият процесор, наситените цветове и още много други.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сред топ предложенията попада Huawei Matepad 10.4, който се отличава именно с </span><b>мощен процесор</b><span style="font-weight: 400;">, ярък дисплей с висока резолюция и удобен 10.4 - инчов екран за максимално лесно използване. По-характерното обаче е, че моделът не поддържа някои </span><b>Google опции </b><span style="font-weight: 400;">като Google Play и Google Mobile Services.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Разбира се, това са само част от продуктите на марката Huawei, които ще откриете в търговската мрежа.</span></p> <h2><b>Какви иновативни функции интегрират в своите продукти?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Както казахме, Huawei е марка, която се отличава с </span><b>иновациите и технологиите</b><span style="font-weight: 400;">, които интегрира в своите продукти. Така например, системата от камери е една от </span><b>отличителните характеристики</b><span style="font-weight: 400;"> на Huawei смартфоните. Счита се за една от най-добрите камери, които един телефон може да предлага.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Неслучайно Huawei телефоните са перфектно решение за създателите на </span><b>цифрово съдържание</b><span style="font-weight: 400;"> и потребителите, които обичат да снимат. Но това не е най-иновативното.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Пример за </span><b>фантастична иновация</b><span style="font-weight: 400;"> е създадената от Huawei платформа eMIMO или energy Multiple Input Multiple Output. Целта е да може компанията да отговори на нуждите от </span><b>енергия и покритие на мрежата</b><span style="font-weight: 400;">, но да го прави максимално ефективно, спестявайки до голяма степен оперативните разходи.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е </span><b>екологично и интелигентно решение</b><span style="font-weight: 400;"> дори за специфичните изисквания на 5G свързаността.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Към </span><b>иновациите, които отличават Huawei</b><span style="font-weight: 400;"> ще допълним фокусът върху изкуствения интелект, облачните изчисления и IoT (интернет на нещата). Все иновации, които са част от бъдещето на дигиталната ера, в която живеем в днешни дни.</span></p> <h2><b>Защо си заслужава да се доверим на марката?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Причините да изберете именно Huawei за смартфон, смарт часовник или друго устройство са наистина много. Преди всичко марката се отличава с </span><b>високо качество</b><span style="font-weight: 400;">, бюджетни модели от среден клас, както и модели висок клас. А иновативните технологии и </span><b>елегантен дизайн </b><span style="font-weight: 400;">са запазена марка на компанията.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Богатата гама от продукти с разнообразни</span><b> характеристики и функции</b><span style="font-weight: 400;"> е не по-малко важна за потребителите, а Huawei и тук се справя отлично. Тя ежегодно се стреми да </span><b>подобрява своите продукти</b><span style="font-weight: 400;">, отговаряйки дори и на най-специфичните изисквания на потребителите.</span></p>