Новини

Грил преса - най-добрият приятел в кухнята

Грил преса - най-добрият приятел в кухнята

Ако обичате да си приготвяте грилована храна, но все още нямате подходящ уред или вашата скара е вече за смяна, то сте на правилното място. В тази статия ще обърнем специално внимание на един от най-любимите ни уреди, а именно грил пресата.

Какво представляват грил пресите?

Грил пресите са сред уредите, в които си струва да инвестирате, особено ако обичате да си похапвате месо, колбаси и риба на скара. Този уред ви позволява да можете бързо и лесно да приготвите вкусен обяд или вечеря за вас, вашето семейство и приятели 

Особено практични са в случаите, когато очаквате гости, тъй като с тях храната се приготвя изключително бързо. Не случайно ги определяме като най-добрият приятел в кухнята. Освен това, в днешното забързано ежедневие не винаги имаме времето за приготвяне на какви ли не ястия.

Накратко, грил пресата можем да я определим като електрическа скара без дим. Това е така, защото тя изпълнява ролята на класическата скара, но е подходяща за използване и у дома.

Днес на пазара ще откриете огромно разнообразие на модели, започвайки от по-базови грил преси и стигайки до модели с усъвършенствани технологии и богат набор от функции, за да приготвите перфектно изпечено месо, но и не само.

Как функционират?

С грил пресите освен, че можете да приготвяте вкусна храна за отрицателно време, те са и много лесни за използване. Не се изискват специфични познания за уреда, за да работите с него. Всъщност те много приличат на класическата електрическа скара.

От друга страна, за разлика от обикновените модели и парти гриловете, например, грил пресите притежават изключително разнообразни функции. Както споделихме по-горе, някои модели са по-базови, докато други могат да притежават най-различни интересни функции.

Такива са автоматичните програми за приготвяне на риба, бургери, колбаси, наденици, червено или птиче месо и сандвичи. По-интересните за нас, обаче, са моделите, с които можете да правите кифлички, баница, гофрети, сладкиши и огретени. Това е възможно благодарение на така наречената тавичка Snack&Bacing, която някои грил преси притежават.

Нещо повече, независимо дали предпочитате месото да бъде аланглѐ или добре изпечено, някои моделите грил преси ще се погрижат за това да получите перфектно изпеченото месо според вашия вкус и предпочитания. Това е възможно благодарение на индикатора за степен на изпичане на месото.

А за тези, които не могат да се похвалят със завидни кулинарни умения и рядко готвят, автоматичният сензор за готвене е перфектното решение. В този режим грил пресата автоматично настройва температурата като взима предвид какви са размерът и дебелината на храната, която искате да приготвите.

Какви са техните предимства и недостатъци?

Ако все още не сте се сдобили с такъв уред, а обмисляте покупката му, то има много причини да се сдобиете с този фантастичен помощник. За да ви докажем това, ви представяме някои от най-отличителните им предимства.

Можете да ги използвате у дома или навън в градина или тераса

За разлика от електрическата скара, която е най-подходяща за използване на открито, грил пресите мога да се използват както навън, така и на закрито във вашия дом. Единственото, от което се нуждаете е източник на захранване.

Те са лесни за почистване

Една от най-досадните задачи е чистенето и почистването на домакинските уреди. Е, не се тревожете за това. Грил пресите са много по-лесни за почистване от стандартните електрически скари. Благодарение на незалепващото покритие, почистването на уреда е бързо и лесно.

Притежават разнообразни функции

Както разбрахте по-горе, грил пресите могат да притежават разнообразни функции и освен, че с тях ще приготвите вкусно месо и колбаси, то някои модели са перфектни за приготвяне и на други ястия. А за да бъдем още по-конкретни, ще кажем, че моделите грил преси могат да имат 6, 9 или цели 12 автоматични програми.

Осигуряват равномерно разпределение на топлината

Едно от най-страхотните предимства на грил пресите е, че успяват равномерно да разпределят топлината, така че и храната да бъде перфектно приготвена и изпечена равномерно от всички страни.

Лесни за използване

Не трябва да сте завиден кулинар или да имате опит с такъв тип уреди, за да работите с тях. Благодарение на термостата можете лесно да настройвате температурата според това, което приготвяте. Освен това, автоматичните програми дават възможност и на не толкова опитните кулинари да приготвят добре изпечена и наистина вкусна храна. 

Не заемат място

Поради практичните си размери, те са сред малките домакински уреди, които не заемат много място във вашия дом. Това ги прави чудесен избор дори и за домакинства, които разполагат с малки по размер кухни. И въпреки размерите си, те правят чудеса с приготвянето на храна.

Като техен недостатък можем да посочим това, че някои модели са по-скъпи и не толкова бюджетни. Това се дължи на по-големият брой функции и технологии, които притежават, както и по-високата мощност, с която разполагат.

Как да изберем подходящ модел за нашата кухня?

Е, убедихте ли се в огромните плюсове, които грил пресите имат? Ако да, то значи е време да се сдобиете с една и да се насладите на перфектното гриловано месо, сандвич или друг вид храна.

Въпреки, че са малки като уред, те също притежават няколко основни характеристики, на които ви препоръчваме да обърнете внимание. Само така ще откриете перфектния уред, който да отговори на вашите предпочитания и нужди.

Преди всичко е важно да знаете какви ще са целите на използване, честотата на използване и какъв е размерът на домакинството, за което се очаква да приготвяте храна. Разбира се е добре и да определите бюджет. По този начин бързо и лесно ще откриете идеалната грил преса.

Обърнете внимание на мощността

Мощността е ключов фактор както при обикновените скари, така и при “бездимните скари”, познати ни като грил преси. Това каква ще бъде мощността на избраната от вас грил преса ще определи времето, за което уредът ще може да загрява, както и времето, за което ще можете да приготвяте храната.

Колкото по-висока е мощността, толкова по-бързо ще загрява грил пресата и съответно за по-кратко време ще приготвяте месо, риба и всеки друг вид храна. Нашите препоръки са да избирате именно модели с висока мощност, за да получите максимално ефективен уред.

Разбира се, ако обмисляте рядко да използвате уреда и да приготвяте храна в малки количества, то можете да си закупите по-бюджетен модел, който е и с по-малка мощност. Той ще ви бъде напълно достатъчен за вашите нужди и цели на използване.

Какво да бъде покритието на грил пресата?

Още един важен фактор е повърхността за готвене. Когато търсите грил преса, обърнете внимание на материалите, от които е направен уреда. Препоръчваме ви да избирате модели, които са изработени от неръждаема стомана, а повърхността за готвена да бъде с незалепващо покритие.

Към момента керамичната скара е сред най-отличаващите се грил преси заради незалепващото покритие и качеството на изработка. Други отличаващи се модели са грил пресите, направени от алуминий.

Размер на плочата

Още една важна характеристика е размерът на плочата. Самата грил преса като уред е в практичен размер, но плочата може да бъде както по-широка, така и по-тясна. Това каква да изберете зависи от количеството храна, което се очаква да приготвяте.

При по-широките плочи ще можете да приготвяте повече неща наведнъж, което е предимство, особено ако вашето семейство е по-голямо или често посрещате гости.

От гледна точка на марки и модели, то изборът ви е богат. В търговска верига ЗОРА сме ви приготвили огромно разнообразие на грил преси, на които сме уверени, че няма как да устоите.

Сега, когато знаете защо си струва да се сдобиете с грил преса и как да изберете най-добрата за вас, ви остава да се гмурнете в морето от разнообразие и да намерите вашият перфектен модел.

Остави коментар

Избери правилния уред за теб

Избери правилния уред за теб

Грил преса - най-добрият приятел в кухнята

Грил преса - най-добрият приятел в кухнята - Търговска верига ЗОРА

Ако обичате да си приготвяте грилована храна, но все още нямате подходящ уред или вашата скара е вече за смяна, то сте на правилното място. В тази статия щ Ако обичате да си приготвяте грилована храна, но все още нямате подходящ уред или вашата скара е вече за смяна, то сте на правилното място. В тази статия щ 2022-06-20T10:57:46+03:00 Грил преса - най-добрият приятел в кухнята

<p><span style="font-weight: 400;">Ако обичате да си</span><b> приготвяте грилована храна</b><span style="font-weight: 400;">, но все още нямате подходящ уред или вашата скара е вече за смяна, то сте на правилното място. В тази статия ще обърнем специално внимание на един от най-любимите ни уреди, а именно грил пресата.</span></p> <h2><b>Какво представляват грил пресите?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Грил пресите са сред уредите, в които си струва да инвестирате, особено ако обичате да си похапвате месо, колбаси и риба на скара. Този уред ви позволява да можете </span><b>бързо и лесно да приготвите вкусен обяд или вечеря</b><span style="font-weight: 400;"> за вас, вашето семейство и приятели&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Особено практични са в случаите, когато очаквате гости, тъй като </span><b>с тях храната се приготвя изключително бързо.</b><span style="font-weight: 400;"> Не случайно ги определяме като най-добрият приятел в кухнята. Освен това, в днешното забързано ежедневие не винаги имаме времето за приготвяне на какви ли не ястия.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Накратко, </span><b>грил пресата можем да я определим като електрическа скара без дим. </b><span style="font-weight: 400;">Това е така, защото тя изпълнява ролята на класическата скара, но е подходяща за използване и у дома.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Днес на пазара ще откриете огромно разнообразие на модели, започвайки от по-базови грил преси и стигайки до модели с усъвършенствани технологии и богат набор от функции, за да приготвите перфектно изпечено месо, но и не само.</span></p> <h2><b>Как функционират?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">С грил пресите освен, че можете да приготвяте вкусна храна за отрицателно време, те са и </span><b>много лесни за използване</b><span style="font-weight: 400;">. Не се изискват специфични познания за уреда, за да работите с него. Всъщност те много приличат на класическата електрическа скара.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">От друга страна, за разлика от обикновените модели и парти гриловете, например, </span><b>грил пресите притежават изключително разнообразни функции. </b><span style="font-weight: 400;">Както споделихме по-горе, някои модели са по-базови, докато други могат да притежават най-различни интересни функции.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Такива са автоматичните програми за приготвяне на риба, бургери, колбаси, наденици, червено или птиче месо и сандвичи. По-интересните за нас, обаче, са моделите, с които можете да правите кифлички, баница, гофрети, сладкиши и огретени. Това е възможно благодарение на така наречената </span><b>тавичка Snack&amp;Bacing</b><span style="font-weight: 400;">, която някои грил преси притежават.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, независимо дали предпочитате месото да бъде аланглѐ или добре изпечено, някои моделите грил преси ще се погрижат за това да получите </span><b>перфектно изпеченото месо според вашия вкус и предпочитания.</b><span style="font-weight: 400;"> Това е възможно благодарение на индикатора за степен на изпичане на месото.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А за тези, които не могат да се похвалят със завидни кулинарни умения и рядко готвят, </span><b>автоматичният сензор за готвене е перфектното решение</b><span style="font-weight: 400;">. В този режим грил пресата автоматично настройва температурата като взима предвид какви са размерът и дебелината на храната, която искате да приготвите.</span></p> <h2><b>Какви са техните предимства и недостатъци?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Ако все още не сте се сдобили с такъв уред, а обмисляте покупката му, то има много причини да се сдобиете с този фантастичен помощник. За да ви докажем това, ви представяме някои от най-отличителните им предимства.</span></p> <h3><b>Можете да ги използвате у дома или навън в градина или тераса</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">За разлика от електрическата скара, която е най-подходяща за използване на открито, </span><b>грил пресите мога да се използват както навън, така и на закрито във вашия дом</b><span style="font-weight: 400;">. Единственото, от което се нуждаете е източник на захранване.</span></p> <h3><b>Те са лесни за почистване</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Една от най-досадните задачи е чистенето и почистването на домакинските уреди. Е, не се тревожете за това. Грил пресите са </span><b>много по-лесни за почистване от стандартните електрически скари.</b><span style="font-weight: 400;"> Благодарение на незалепващото покритие, почистването на уреда е бързо и лесно.</span></p> <h3><b>Притежават разнообразни функции</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Както разбрахте по-горе, грил пресите могат да притежават разнообразни функции и освен, че с тях ще приготвите вкусно месо и колбаси, то някои модели са перфектни за приготвяне и на други ястия. А за да бъдем още по-конкретни, ще кажем, че моделите грил преси могат да </span><b>имат 6, 9 или цели 12 автоматични програми.</b></p> <h3><b>Осигуряват равномерно разпределение на топлината</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Едно от най-страхотните предимства на грил пресите е, че успяват равномерно да разпределят топлината, така че и храната да бъде перфектно приготвена и изпечена равномерно от всички страни.</span></p> <h3><b>Лесни за използване</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Не трябва да сте завиден кулинар или да имате опит с такъв тип уреди, за да работите с тях. Благодарение на термостата </span><b>можете лесно да настройвате температурата според това, което приготвяте.</b><span style="font-weight: 400;"> Освен това, автоматичните програми дават възможност и на не толкова опитните кулинари да приготвят добре изпечена и наистина вкусна храна.&nbsp;</span></p> <h3><b>Не заемат място</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Поради практичните си размери, те са сред</span><b> малките домакински уреди, които не заемат много място във вашия дом.</b><span style="font-weight: 400;"> Това ги прави чудесен избор дори и за домакинства, които разполагат с малки по размер кухни. И въпреки размерите си, те правят чудеса с приготвянето на храна.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Като техен недостатък можем да посочим това, че някои модели са по-скъпи и не толкова бюджетни. Това се дължи на по-големият брой функции и технологии, които притежават, както и по-високата мощност, с която разполагат.</span></p> <h2><b>Как да изберем подходящ модел за нашата кухня?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Е, убедихте ли се в огромните плюсове, които грил пресите имат? Ако да, то значи е време да се сдобиете с една и да се насладите на </span><b>перфектното гриловано месо, сандвич или друг вид храна.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Въпреки, че са малки като уред, те също притежават няколко основни характеристики, на които ви препоръчваме да обърнете внимание. Само така ще откриете перфектния уред, който да отговори на вашите предпочитания и нужди.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Преди всичко е важно да знаете какви ще са целите на използване, честотата на използване и какъв е размерът на домакинството, за което се очаква да приготвяте храна. Разбира се е </span><b>добре и да определите бюджет</b><span style="font-weight: 400;">. По този начин бързо и лесно ще откриете идеалната грил преса.</span></p> <h3><b>Обърнете внимание на мощността</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Мощността е ключов фактор както при обикновените скари, така и при </span><i><span style="font-weight: 400;">&ldquo;бездимните скари&rdquo;, </span></i><span style="font-weight: 400;">познати ни като грил преси. Това каква ще бъде мощността на избраната от вас грил преса ще определи времето, за което уредът ще може да загрява, както и времето, за което ще можете да приготвяте храната.</span></p> <p><b>Колкото по-висока е мощността, толкова по-бързо ще загрява грил пресата</b><span style="font-weight: 400;"> и съответно за по-кратко време ще приготвяте месо, риба и всеки друг вид храна. Нашите препоръки са да избирате именно модели с висока мощност, за да получите максимално ефективен уред.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Разбира се, ако обмисляте рядко да използвате уреда и да приготвяте храна в малки количества, то можете да си </span><b>закупите по-бюджетен модел, който е и с по-малка мощност</b><span style="font-weight: 400;">. Той ще ви бъде напълно достатъчен за вашите нужди и цели на използване.</span><span style="font-weight: 400;"><br /><br /></span></p> <h3><b>Какво да бъде покритието на грил пресата?</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Още един важен фактор е повърхността за готвене. Когато търсите грил преса, обърнете внимание на материалите, от които е направен уреда. Препоръчваме ви да избирате </span><b>модели, които са изработени от неръждаема стомана</b><span style="font-weight: 400;">, а повърхността за готвена да бъде с незалепващо покритие.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Към момента керамичната скара е сред най-отличаващите се грил преси заради </span><b>незалепващото покритие и качеството на изработка.</b><span style="font-weight: 400;"> Други отличаващи се модели са грил пресите, направени от алуминий.</span></p> <h3><b>Размер на плочата</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Още една важна характеристика е размерът на плочата. </span><b>Самата грил преса като уред е в практичен размер</b><span style="font-weight: 400;">, но плочата може да бъде както по-широка, така и по-тясна. Това каква да изберете зависи от количеството храна, което се очаква да приготвяте.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">При по-широките плочи ще можете да приготвяте повече неща наведнъж, което е предимство, особено ако вашето семейство е по-голямо или често посрещате гости.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">От гледна точка на марки и модели, то изборът ви е богат. В </span><b>търговска верига ЗОРА</b><span style="font-weight: 400;"> сме ви приготвили огромно разнообразие на грил преси, на които сме уверени, че няма как да устоите.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сега, когато знаете защо си струва да се сдобиете с грил преса и как да изберете най-добрата за вас, ви остава да се гмурнете в морето от разнообразие и да намерите вашият перфектен модел.</span></p> <p></p>

Сравнение на продукти