Новини

Фотоепилация или лазерна епилация: Прилики и разлики

Фотоепилация или лазерна епилация: Прилики и разлики

Пролетта е тук, а заедно с нея сме все по-близо до лятото. Това ни напомня на дългите летни вечери, морския бриз и незабравимите моменти край морето. А, когато си мислим за всичко това, то със сигурност за повечето от нас възниква важен въпрос и това е гладката кожа и различните начини на трайно премахване на космите по тялото.

Меката като коприна и гладка кожа са желанието на всеки, затова и темата за лазерната епилация и фотоепилацията е една от най-коментираните сред специалистите и хората, които искат да се подложат на този тип процедури. Тя е актуална както сред дамите, така и сред голяма част от мъжете.

Именно затова в тази статия ще споделим с вас най-важните неща, които е необходимо да знаете както за лазерната епилация, така и за фотоепилацията. Наред с това ще отговорим на един от най-важните въпроси: Какви са приликите и разликите между двата типа процедури?

Лазерна епилация и IPL апарати

Един от най-често задаваните въпроси от хората, които се интересуват от трайното обезкосмяване, е дали има някаква съществена разлика между лазерната епилация и фотоепилацията. Накратко отговорът е, че двата типа процедури за премахване на нежеланото окосмяване значително се различават.

Преди всичко ще започнем с това, че лазерната епилация и фотоепилацията са ефективни и трайни методи за премахване на космите по тялото и лицето. Основната и най-съществена разлика между двата вида процедури е в светлината, която се използва за третиране на дадена зона.

При лазерната епилация импулсната светлина е мощна и много концентрирана, като има една дължина на вълната. Това означава, че при работа с апарата светлината се насочва в една посока и съответно се концентрира върху малка точка. 

От друга страна, фотоепилацията използва така наречената IPL технология (Intense Pulsed Light), позната още като интензивна пулсираща светлина. По този начин апаратурата за фотоепилация използва по-широк спектър от видима светлина, за разлика от лазера. Освен това, импулсната светлина е с различни дължини на вълната.

Всичко това говори, че различните технологии, които се използват, могат да имат различен ефект. Разбира се крайният резултат е строго индивидуален и зависи от много и различни фактори като цвят на кожа и косъм. 

Едно е сигурно, от изключителна важност е при избора на метод на обезкосмяване да бъдете запознати с всеки вид процедура, както и с апаратурата, която се използва за целта.

Какви точно са разликите?

Както споделихме по-горе, и двата типа процедури имат една обща цел, а именно трайното премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Наред с това, технологиите и на двата типа апаратури използват лъчение, което се насочва право към меланина на космения фоликул, забавяйки растежа на косъмчетата и елиминирайки ги трайно.

При процедурите с лазер, както споделихме, импулсната светлина е по-концентрирана и прецизна. Специфичното при лазерната епилация е, че трябва да се извърши от квалифициран специалист, като се работи с различни видове високотехнологични апарати.

Задачата на апарата е да насочва лъчение към всяко косъмче, така че да се повлияе неговият растеж. Извършването на лазерна епилация е специфична процедура, при която има определени изисквания по отношение на работата с апарата.

Наред с това има изисквания както към специалиста, който извършва процедурата, така и към клиента, който се подлага.Тези изисквания гарантират безопасната работа и трайният резултат.

Що се отнася до фотоепилацията, то се изпращат серия от лъчи, като целта на това е, че част от тях ще бъдат правилните за типа кожа и косъмчета. При този метод на обезкосмяване лъчите не проникват толкова дълбоко и съответно не са и толкова силни, колкото са тези при лазера.

Огромното предимство на фотоепилацията е, че не е необходимо да извършвате тези така или иначе скъпи процедури в салон. Има много по-бюджетен и удобен вариант и то в уюта на дома с помощта на фотоепилаторите, които се предлагат на пазара.

Такъв отличителен пример са фотоепилаторите Philips Lumea, които ще откриете в търговска верига Зора. 

Техните плюсове са, че са:

 • закупувате ги на достъпни цени;
 • могат да разполагат с няколко различни приставки за всяка зона - лице, тяло, бикини зона и подмишници;
 • осигуряват гладка кожа до 6 месеца, като тук е важно да подчертаем, че ефектът при всеки е индивидуален и зависи от това дали се спазват инструкциите и графика за извършване на процедурите;
 • подходящи за почти всички типове кожа и косъмчета. 

Видове лазери: Александритен, Диоден и Nd:YAG

Освен разлика между самите методи на трайно премахване на космите, има разлика и между различните апаратури, които се използват за лазерна епилация. 

Основните видове са:

 • Александритен
 • Диоден
 • Nd: YAG

Тези три вида лазера се различават по дължината на светлинната вълна, дълбочина на проникване на лъча, работен плот, продължителност на импулса, честота и енергиен диапазон. Така Александритният лазер има дължина на вълната, която е 755 nm, Диодният лазер е с дължина на вълната 810 nm, а на Nd: YAG е 1064 nm.

Това, от своя страна, означава, че всеки от тези видове лазери се справя по-добре с определени кожи и косми. Някои от тях са ефективни при фини и светли косъмчета, а други се справят перфектно при тъмни кожи.

Видове фотоепилатори

Фотоепилаторите можем да ги разделим на такива, които се използват в специализираните студиа за красота, както и на уреди за домашна употреба. Както вече казахме, предимствата на фотоепилаторите за домашно използване имат изключително много предимства и често са предпочитан вариант от жени и мъже.

Едни от най-добрите фотоепилатори за използване у дома, които ще откриете, са именно моделите на Philips Lumea. Сред тях има фотоепилатори, които са както по-бюджетни, така и по-висок клас. Те са лесни и много удобни за работа, така че максимално комфортно да се погрижите за всяка една зона в уюта на дома.

Основните характеристики, по които се различават, са:

 • брой импулси
 • брой приставки

Броят на импулсите е изключително важен, тъй кат той отговаря за живота на уреда. Средно техният брой може да варира между 50 000 до 450 000. Като повечето модели са с 250 000 броя импулса, а по-високият клас фотоепилатори обикновено имат 450 000 импулса.

Колкото повече са те, толкова по-дълъг е животът на фотоепилатора. Така, например, модел с 250 000 импулса има живот от около 10 години. Що се отнася до приставките, то колко приставки да има е въпрос на лични нужди и предпочитания. 

Приставките, които може даден модел да има, са:

 • за тяло
 • за лице
 • за бикини зона
 • за подмишници

Що се отнася до техните функции, то фотоепилаторите на Philips Lumea, имат 5 степени на светлината, така че да изберете най-подходящата за вас според цвета на кожата и косъмчетата. Нещо повече, те притежават сензорът SenseIQ, чиято задача е да определи цвета на вашата кожа и да посочи най-добрата настройка за вас.

Подходяща лазерна епилация според типа кожа и окосмяване

Извършването на лазерна епилация е процедура, която има своите специфики. В тази връзка е от изключителна важност да научите повече както за вида на апарата, така и за неговата марка. 

Ако сте избрали именно лазерната епилация, то е добре да проучите внимателно студиата, в които се извършва, както и да откриете каква е апаратурата, която използват.

Всеки вид лазер, както и марка са ефективни при различни типове кожа и косъмчета. Както ви споделихме, някои видове лазери се справят перфектно с фини и много руси косъмчета, докато други не успяват да се справят с тях, което води до незадоволителни резултати.

Наред с това е важно да се доверите на медицински козметици, които са специализирани в извършване на лазерна епилация. И не на последно място при всеки човек броят на процедурите може да варира според типа кожа и косъм.

Подходяща фотоепилация според типа кожа и окосмяване

Що се отнася до фотоепилацията, ако сте решили да се доверите на професионалисти, то както при лазерната, така и тук е важно да бъдете внимателни с избора на студиото, в което ще направите процедурите, както и да се доверявате на специалисти. 

Проучете и разпитайте за дадения апарат, как работи, какви са неговите предимства и недостатъци, за да сте сигурни, че инвестирате правилно вашите пари. А в случай, че предпочитате да постигнете копринено гладка кожа в уюта на вашия дом, то в търговска верига ЗОРА сме ви приготвили страхотни предложения. 

Моделите фотоепилатори Philips Lumea, които ще откриете, са:

 • Philips BRI958/00 Lumea - отличава се с 450 000 импулса и четири приставки (тяло, лице, подмишници и бикини зона);
 • Philips BRI955/00 Lumea - притежава 450 000 импулса и три приставки за лице, тяло и прецизни зони;
 • Philips BRI924/00 Lumea - моделът е с 250 000 импулса и има приставки за тяло и лице. Освен това, в комплекта има и четка VisaPure;
 • Philips SC1994/00 Lumea - този модел е с една приставка за тяло и притежава 250 000 импулса;
 • Philips BRI947/00 Lumea - фотоепилаторът има четири интелигентни приставки за тяло, лице, бикини зона и подмишници, а броят на импулсите е 250 000;
 • Philips SC1998/00 Lumea - този модел е с две приставки за лице и тяло и 250 000 импулса;
 • Philips SC1997/00 Lumea е с 250 000 импулса и две приставки за третиране на тяло и лице;
 • Philips BRI921/00 Lumea - фотоепилаторът е с 250 000 импулса и две приставки за лице и тяло. Моделът е в комплект с тример тип писалка HP6388.

Лазерна епилация при светли и тъмни косми

Все още има грешни разбирания, че лазерната епилация не работи при светли и фини косъмчетата. Много хора вярват, че този тип процедури са ефективни най-вече при хора, които има светла кожа и тъмен косъм.

Благодарение на новите технологии и все по-усъвършенстваните апаратури, които се предлагат на пазара, третирането на руси и тънки косъмчета е напълно възможно. За целта е необходимо да се избере правилния апарат и настройка.

Единственият косъм, върху който лазерите не могат да повлияят е сивият. Все още няма създаден апарат и технология, която да се справя с този тип косъмчета.

Фотоепилация при светли и тъмни косми

Фотоепилацията при светли и тъмни косъмчета следва същата логика, както и при лазерната епилация. Тя е подходяща за почти всеки тип косъм и кожа с няколко изключения.

Фотоепилаторите за домашна употреба и по-конкретно моделите на Philips Lumea също се справят чудесно с всякакъв тип кожа и косъмчетата. Изключения са бели, сиви, светло руси или червени косъмчета, както и много тъмните кожи.

Независимо дали ще изберете фотоепилация или лазерна епилация и дали предпочитате да извършвате процедурите у дома или в специализирано студио, тези два метода на премахване на нежеланите косъмчета са едни от най-добрите начини за трайно обезкосмяване.

Остава на вас да откриете най-добрия начин и да се насладите на мека и копринено гладка и сияйна кожа. А ако искате да се сдобиете с фотоепилатор Philips Lumea за дома, то разгледайте нашите предложения и открийте перфектния модел за вас и вашите нужди.

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

Фотоепилация или лазерна епилация: Прилики и разлики

Фотоепилация или лазерна епилация: Прилики и разлики - Търговска верига ЗОРА

Пролетта е тук, а заедно с нея сме все по-близо до лятото. Това ни напомня на дългите летни вечери, морския бриз и незабравимите моменти край морето. А, ко Пролетта е тук, а заедно с нея сме все по-близо до лятото. Това ни напомня на дългите летни вечери, морския бриз и незабравимите моменти край морето. А, ко 2022-05-11T12:20:35+03:00 Фотоепилация или лазерна епилация: Прилики и разлики

<p><span style="font-weight: 400;">Пролетта е тук, а заедно с нея сме все по-близо до лятото. Това ни напомня на дългите летни вечери, морския бриз и незабравимите моменти край морето. А, когато си мислим за всичко това, то със сигурност за повечето от нас възниква важен въпрос и това е гладката кожа и различните начини на </span><b>трайно премахване на космите по тялото.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Меката като коприна и гладка кожа са желанието на всеки, затова и </span><b>темата за лазерната епилация и фотоепилацията</b><span style="font-weight: 400;"> е една от най-коментираните сред специалистите и хората, които искат да се подложат на този тип процедури. Тя е актуална както сред дамите, така и сред голяма част от мъжете.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Именно затова в тази статия ще споделим с вас най-важните неща, които е необходимо да знаете както за лазерната епилация, така и за фотоепилацията. Наред с това ще отговорим на един от най-важните въпроси: </span><i><span style="font-weight: 400;">Какви са приликите и разликите между двата типа процедури?</span></i><br /><br /></p> <h2><b>Лазерна епилация и IPL апарати</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Един от най-често задаваните въпроси от хората, които се интересуват от трайното обезкосмяване, е дали има някаква съществена разлика между лазерната епилация и фотоепилацията. Накратко отговорът е, че </span><b>двата типа процедури за премахване на нежеланото окосмяване значително се различават.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Преди всичко ще започнем с това, че лазерната епилация и фотоепилацията са ефективни и трайни методи за премахване на космите по тялото и лицето. Основната и най-съществена разлика между двата вида процедури е в </span><b>светлината, която се използва за третиране на дадена зона.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">При лазерната епилация импулсната светлина е мощна и много концентрирана, като има една дължина на вълната. Това означава, че при работа с апарата светлината се насочва в една посока и съответно се концентрира върху малка точка.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">От друга страна, фотоепилацията използва така наречената</span><b> IPL технология </b><span style="font-weight: 400;">(Intense Pulsed Light), позната още като интензивна пулсираща светлина. По този начин апаратурата за фотоепилация използва по-широк спектър от видима светлина, за разлика от лазера. Освен това, </span><b>импулсната светлина е с различни дължини на вълната.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всичко това говори, че различните технологии, които се използват, могат да имат различен ефект. Разбира се крайният резултат е строго индивидуален и зависи от много и различни фактори като цвят на кожа и косъм.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Едно е сигурно, от изключителна важност е при</span><b> избора на метод на обезкосмяване </b><span style="font-weight: 400;">да бъдете запознати с всеки вид процедура, както и с апаратурата, която се използва за целта.</span></p> <p></p> <h3><b>Какви точно са разликите?</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Както споделихме по-горе, и двата типа процедури имат една обща цел, а именно трайното премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Наред с това, технологиите и на двата типа апаратури</span><b> използват лъчение, което се насочва право към меланина на космения фоликул,</b><span style="font-weight: 400;"> забавяйки растежа на косъмчетата и елиминирайки ги трайно.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">При процедурите с лазер, както споделихме, импулсната светлина е по-концентрирана и прецизна. Специфичното при лазерната епилация е, че трябва да се извърши от </span><b>квалифициран специалист, </b><span style="font-weight: 400;">като се работи с различни видове високотехнологични апарати.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Задачата на апарата е да насочва лъчение към всяко косъмче, така че да се повлияе неговият растеж. </span><b>Извършването на лазерна епилация е специфична процедура,</b><span style="font-weight: 400;"> при която има определени изисквания по отношение на работата с апарата.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Наред с това има изисквания както към специалиста, който извършва процедурата, така и към клиента, който се подлага.Тези изисквания гарантират безопасната работа и трайният резултат.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Що се отнася до фотоепилацията, то се изпращат серия от лъчи, като целта на това е, че част от тях ще бъдат правилните за типа кожа и косъмчета. При този метод на обезкосмяване</span><b> лъчите не проникват толкова дълбоко</b><span style="font-weight: 400;"> и съответно не са и толкова силни, колкото са тези при лазера.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Огромното предимство на фотоепилацията е, че не е необходимо да извършвате тези така или иначе скъпи процедури в салон. Има много </span><b>по-бюджетен и удобен вариант</b><span style="font-weight: 400;"> и то в уюта на дома с помощта на фотоепилаторите, които се предлагат на пазара.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Такъв отличителен пример са <strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/category/fotoepilatori" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички фотоепилатори Philips Lumea">фотоепилаторите Philips Lumea</a></span></strong>, които ще откриете в търговска верига Зора.&nbsp;</span></p> <p><b>Техните плюсове са, че са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">закупувате ги на достъпни цени;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">могат да разполагат с няколко различни приставки за всяка зона - лице, тяло, бикини зона и подмишници;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">осигуряват гладка кожа до 6 месеца, като тук е важно да подчертаем, че ефектът при всеки е индивидуален и зависи от това дали се спазват инструкциите и графика за извършване на процедурите;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">подходящи за почти всички типове кожа и косъмчета.&nbsp;</span></li> </ul> <p></p> <h3><b>Видове лазери: Александритен, Диоден и Nd:YAG</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Освен разлика между самите методи на трайно премахване на космите, </span><b>има разлика и между различните апаратури,</b><span style="font-weight: 400;"> които се използват за лазерна епилация.&nbsp;</span></p> <p><b>Основните видове са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Александритен</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Диоден</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Nd: YAG</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Тези три вида лазера се различават по </span><i><span style="font-weight: 400;">дължината на светлинната вълна, дълбочина на проникване на лъча, работен плот, продължителност на импулса, честота и енергиен диапазон. </span></i><span style="font-weight: 400;">Така Александритният лазер има дължина на вълната, която е </span><b>755 nm,</b><span style="font-weight: 400;"> Диодният лазер е с дължина на вълната </span><b>810 nm</b><span style="font-weight: 400;">, а на Nd: YAG е </span><b>1064 nm.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това, от своя страна, означава, че </span><b>всеки от тези видове лазери се справя по-добре с определени кожи и косми.</b><span style="font-weight: 400;"> Някои от тях са ефективни при фини и светли косъмчета, а други се справят перфектно при тъмни кожи.</span></p> <p></p> <h3><b>Видове фотоепилатори</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Фотоепилаторите можем да ги разделим на такива, които се използват в специализираните студиа за красота, както и на уреди за домашна употреба. Както вече казахме, предимствата на </span><b>фотоепилаторите за домашно използване </b><span style="font-weight: 400;">имат изключително много предимства и често са предпочитан вариант от жени и мъже.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Едни от най-добрите фотоепилатори за използване у дома, които ще откриете, са именно моделите на </span><b>Philips Lumea. </b><span style="font-weight: 400;">Сред тях има фотоепилатори, които са както по-бюджетни, така и по-висок клас. Те са</span><b> лесни и много удобни за работа, </b><span style="font-weight: 400;">така че максимално комфортно да се погрижите за всяка една зона в уюта на дома.</span></p> <p><b>Основните характеристики, по които се различават, са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">брой импулси</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">брой приставки</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Броят на импулсите е изключително важен, тъй кат той отговаря за живота на уреда. Средно техният брой може да варира </span><b>между 50 000 до 450 000.</b><span style="font-weight: 400;"> Като повечето модели са с 250 000 броя импулса, а по-високият клас фотоепилатори обикновено имат 450 000 импулса.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Колкото повече са те, толкова по-дълъг е животът на фотоепилатора. Така, например, </span><b>модел с 250 000 импулса има живот от около 10 години</b><span style="font-weight: 400;">. Що се отнася до приставките, то колко приставки да има е въпрос на лични нужди и предпочитания.&nbsp;</span></p> <p><b>Приставките, които може даден модел да има, са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">за тяло</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">за лице</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">за бикини зона</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">за подмишници</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Що се отнася до техните функции, то </span><b><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/category/fotoepilatori" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички налични фотоепилатори на Philips Lumea">фотоепилаторите на Philips Lumea</a></span>, имат 5 степени на светлината</b><span style="font-weight: 400;">, така че да изберете най-подходящата за вас според цвета на кожата и косъмчетата. Нещо повече, те притежават сензорът SenseIQ, чиято задача е да определи цвета на вашата кожа и да посочи най-добрата настройка за вас.</span><br /><br /></p> <h3><b>Подходяща лазерна епилация според типа кожа и окосмяване</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Извършването на лазерна епилация е процедура, която има своите специфики. В тази връзка е от изключителна важност да научите повече както за вида на апарата, така и за неговата марка.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако сте избрали именно лазерната епилация, то е добре да</span><b> проучите внимателно студиата, в които се извършва</b><span style="font-weight: 400;">, както и да откриете каква е апаратурата, която използват.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всеки вид лазер, както и марка са ефективни при</span><b> различни типове кожа и косъмчета</b><span style="font-weight: 400;">. Както ви споделихме, някои видове лазери се справят перфектно с фини и много руси косъмчета, докато други не успяват да се справят с тях, което води до незадоволителни резултати.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Наред с това е важно да се </span><b>доверите на медицински козметици,</b><span style="font-weight: 400;"> които са специализирани в извършване на лазерна епилация. И не на последно място при всеки човек броят на процедурите може да варира според типа кожа и косъм.</span></p> <p></p> <h3><b>Подходяща фотоепилация според типа кожа и окосмяване</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Що се отнася до фотоепилацията, ако сте решили да се доверите на професионалисти, то както при лазерната, така и тук е важно да бъдете </span><b>внимателни с избора на студиото,</b><span style="font-weight: 400;"> в което ще направите процедурите, както и да се доверявате на специалисти.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Проучете и разпитайте за дадения апарат, как работи, какви са неговите предимства и недостатъци, за да сте сигурни, че инвестирате правилно вашите пари. А в случай, че предпочитате да постигнете копринено гладка кожа в уюта на вашия дом, то в </span><b>търговска верига ЗОРА </b><span style="font-weight: 400;">сме ви приготвили страхотни предложения.&nbsp;</span></p> <p><b>Моделите фотоепилатори Philips Lumea, които ще откриете, са:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/bri95800" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модел фотоепилатор Philips BRI958/00 Lumea"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Philips BRI958/00 Lumea</strong></span></a><span style="font-weight: 400;"> - отличава се с 450 000 импулса и четири приставки (тяло, лице, подмишници и бикини зона);</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zora.bg/product/bri95500" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модел фотоепилатор Philips BRI955/00 Lumea"><b>Philips BRI955/00 Lumea</b></a></span><span style="font-weight: 400;"> - притежава 450 000 импулса и три приставки за лице, тяло и прецизни зони;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/bri92400" target="_blank" rel="noopener" title="Виж Philips BRI924/00 Lumea"><span style="text-decoration: underline;"><b>Philips BRI924/00 Lumea</b></span></a><span style="font-weight: 400;"> - моделът е с 250 000 импулса и има приставки за тяло и лице. Освен това, в комплекта има и четка VisaPure;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/sc199400"><span style="text-decoration: underline;"><b>Philips SC1994/00 Lumea</b></span></a><span style="font-weight: 400;"> - този модел е с една приставка за тяло и притежава 250 000 импулса;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/bri94700" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модел Philips BRI947/00 Lumea"><span style="text-decoration: underline;"><b>Philips BRI947/00 Lumea</b></span></a><span style="font-weight: 400;"> - фотоепилаторът има четири интелигентни приставки за тяло, лице, бикини зона и подмишници, а броят на импулсите е 250 000;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/sc199800" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модел Philips SC1998/00 Lumea"><span style="text-decoration: underline;"><b>Philips SC1998/00 Lumea</b></span></a><span style="font-weight: 400;"> - този модел е с две приставки за лице и тяло и 250 000 импулса;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/sc199700-1" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модел Philips SC1997/00 Lumea"><span style="text-decoration: underline;"><b>Philips SC1997/00 Lumea</b></span></a><span style="font-weight: 400;"> е с 250 000 импулса и две приставки за третиране на тяло и лице;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://zora.bg/product/bri92100" target="_blank" rel="noopener" title="Към модел фотоепилатор Philips BRI921/00 Lumea"><span style="text-decoration: underline;"><b>Philips BRI921/00 Lumea </b></span></a><span style="font-weight: 400;">- фотоепилаторът е с 250 000 импулса и две приставки за лице и тяло. Моделът е в комплект с тример тип писалка HP6388.</span></li> </ul> <p></p> <h3><b>Лазерна епилация при светли и тъмни косми</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Все още има грешни разбирания, че лазерната епилация не работи при светли и фини косъмчетата. Много хора вярват, че този тип процедури са ефективни най-вече при хора, които има светла кожа и тъмен косъм.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Благодарение на новите технологии и все по-усъвършенстваните апаратури, които се предлагат на пазара, </span><b>третирането на руси и тънки косъмчета е напълно възможно.</b><span style="font-weight: 400;"> За целта е необходимо да се избере правилния апарат и настройка.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Единственият косъм, върху който лазерите не могат да повлияят е сивият. Все още няма създаден апарат и технология, която да се справя с този тип косъмчета.</span></p> <p></p> <h3><b>Фотоепилация при светли и тъмни косми</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Фотоепилацията при светли и тъмни косъмчета следва същата логика, както и при лазерната епилация. Тя е</span><b> подходяща за почти всеки тип косъм и кожа с няколко изключения.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Фотоепилаторите за домашна употреба и по-конкретно моделите на Philips Lumea също се справят чудесно с всякакъв тип кожа и косъмчетата. Изключения са бели, сиви, светло руси или червени косъмчета, както и много тъмните кожи.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Независимо дали ще изберете фотоепилация или лазерна епилация и дали предпочитате да</span><b> извършвате процедурите у дома или в специализирано студио, </b><span style="font-weight: 400;">тези два метода на премахване на нежеланите косъмчета са едни от най-добрите начини за трайно обезкосмяване.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Остава на вас да откриете най-добрия начин и да се </span><b>насладите на мека и копринено гладка и сияйна кожа.</b><span style="font-weight: 400;"> А ако искате да се сдобиете с фотоепилатор Philips Lumea за дома, то разгледайте нашите предложения и открийте перфектния модел за вас и вашите нужди.</span></p>

Сравнение на продукти