Новини

5 марки кафемашини, от които ще останете доволни

5 марки кафемашини, от които ще останете доволни

Кафето е напитката, без която не би могъл да започне деня. Първата мисъл на почти всеки човек, когато се събуди, е да си направи вкусно кафе.

Как пиете кафето си е въпрос на лични предпочитания и в това няма нищо лошо. Някои го обичат късо и чисто, други не могат да го пият без малко мляко или захар. Но има едно нещо, което обединява любителите на кафето и това е, че всеки иска и търси ароматно и качествено кафе.

Ако не харесвате разтворимото кафе и не ви се иска да правите компромис с неговия вкус, то със сигурност инвестицията в кафемашина е чудесен избор. Няма нищо по-хубаво от това да си приготвите чаша ароматно кафе в уюта на вашия дом.

 

Топ 5 марки кафемашини

DeLonghi

DeLonghi е една от водещите марките сред различните видове кафемашини. Тя се е доказала в годините в качеството на всички  домакински уреди, които предлага. Италианската марка със сигурност няма да ви разочарова с качеството на кафето, което ще ви приготвя всеки ден.

DeLonghi EC685 DEDICA е сред моделите кафемашини, които са ни фаворит. С нея освен, че се наслаждавате на ароматно еспресо, можете да си приготвите и вкусно капучино за моментите, когато искате да се насладите на вашата почивка.

Нещо повече, с нея много удобно персонализирате дължината на вашето кафе. Не е тайна, че всеки обича да пие своето кафе с различна дължина. Някои го обичат късо, а други го пият по-дълго. Възможността от това да контролирате дължината на вашето кафе е нещо повече от удобство и определено не е за пренебрегване.

Други модели от тази марка също разполагат с „Капучино система” , възможност за регулиране на температурата на водата и парата, имат поставка за затопляне на чашата и какво ли още не.

Независимо от това кой модел на DeLonghi бихте избрали, едно е сигурно, качеството на приготвеното кафе ще е много високо. Не случайно голям брой от ценителите на кафето се доверяват точно на тази марка.

Единственият ѝ недостатък е по-високата цена в сравнение с други марки кафемашини. 

Krups

За любителите на кафето на капсули, то марката Krups е вашият избор. Елегантен дизайн, изключително практични и лесни за използване модели на много достъпни цени.

Едни от най-често срещаните модели на Krups са тези, които работят с капсули на Nescafé Dolce Gusto. Благодарение на тези кафемашини можете да се насладите на повече от 30 различни вкуса кафе. Като започнем с интензивно еспресо и стигнем до мекотата на капучиното, а защо да не се насладите на вкусен горещ шоколад.

Изключително компактни са, с технологиите за ръчно използване или Play & Select се наслаждавате на перфектната дължина на вашето кафе. Освен това можете по ваш избор да си приготвите както топла, така и студена напитка. И всичко се случва изключително бързо и лесно. Като бонус получавате кадифена пяна, благодарение на високото налягане, което тези кафемашини използват.

Crown

Марката Crown е друга водеща марка по цял свят, която доказва, че качеството не е за сметка на цената. Кафемашините на Crown са много по-достъпни за разлика от други марки, които се предлагат на пазара. Обикновено цените им варират между 100 и 140 лв.

Какво може да очаквате от кафемашините на Crown? Няма как да пропуснем да кажем, че тези кафемашини са изработени от висококачествени материали, което ги прави изключително здрави.

Сред моделите, които ще срещнете на пазара, има класически кафемашини, които ще ви доставят чудесно еспресо, но има и видове, които ви дават много повече опции. Такива модели на Crown са CEM-1523 и CEM-1518.

С тези кафемашини се наслаждавате не просто на ароматно еспресо, но и можете много бързо и лесно да разнообразите с капучино или друга топла напитка.  И двата модела използват система за високо налягане, благодарение на която се наслаждавате на мека пяна.

Освен това те ви дават възможност за регулиране на дължината на вашето кафе. Така не се налага да правите компромис с вашите лични предпочитания и се наслаждавате на точно това кафе, което най-много обичате. Като бонус е техният елегантен класически дизайн, който няма как да не се впише във вашата кухня.

Finlux

Finlux с нищо не може да отстъпи на останалите марки, за които вече ви споменахме. Кафемашините на Finlux са изработени от неръждаема стомана (инокс). Те също като много други модели предлагат възможността да си направите както еспресо, така и капучино. Отделно с тях можете да регулирате дължината на вашето кафе, както и да използвате пара.

Един от любимите ни модели кафемашини на Finlux е FEM-1793. Това, което го прави толкова специален е неговият винтидж стил. Това го различава много от други модели кафемашини. Тя е много лесна за използване и разполага три бутона. С помощта на тях можете да включвате и изключвате машината, да избирате желаната дължина на вашето кафе, както и да включвате накрайника за пара.

Моделът разполага с крема диск и филтър за перфектния каймак, който да направи преживяването ви още по-приятно. А в допълнение ще намерите две цедки, с които можете да приготвяте както единична, така и двойна доза кафе.

illy

Няма как повечето от вас да не са се сблъсквали с марката illy. Голяма част от кафенетата работят точно с тази марка кафе. Много любители на кофеиновата напитка предпочитат точно illy. Това, което е важно да знаем за марката е, че е италианска и предлага висококачествено кафе. Това се отнася и до кафемашините, които създава.

Моделите кафемашини на illy работят с iperespresso капсули. Благодарение на тях със сигурност ще се насладите на много ароматно и интензивно на вкус кафе, както и на разнообразие. Техният основен и най-голям минус е тяхната цена. Тези кафемашини са малко по-скъпи от останалите модели с капсули.

Избор на кафемашина

Изборът на марка кафемашина е строго индивидуален и зависи изцяло от това какви са вашите лични предпочитания и това какво кафе предпочитате да пиете, както и честотата на използване на кафемашината. Моделите, за които споменахме, са само малка част от разнообразието, което всяка марка предлага.

И все пак, има някои важни неща, на които ви препоръчваме да обърнете внимание. Това, което е важно при избора е производителността и поддръжката на кафемашината. По-скъпите модели разполагат с повече части, което означава, че е необходимо да се поддържат на определен период от време.

В допълнение е добре да помислите дали искате само еспресо да си приготвяте с нея или възможността от това да си направите капучино е също толкова привлекателна.

Ако повече хора ще използват кафемашината е добре да проверите размера на резервоара за вода, както и това колко кафета ще можете да приготвяте наведнъж. Възможността от това да направите две кафета едновременно би било прекрасно удобство в случай, че семейството ви е голямо и често ще използвате кафемашината, особено сутрин.

Заедно с това е добре да помислите за всички допълнителни функции, които кафемашините предлагат. Като например:

  • възможността за регулиране на пара
  • направата на мека пяна
  • предимството да избирате дължината на вашето кафе и още много други неща.

Едно е сигурно, покупката на кафемашина е нещо, за което със сигурност няма да съжалявате. Благодарение на нея всеки ден ще се събуждате с качествено кафе, приготвено с много малко усилия. А какво по-добро начало на деня от това?

Остави коментар

Блог

Блог на фирма ЗОРА

5 марки кафемашини, от които ще останете доволни

5 марки кафемашини, от които ще останете доволни

Кафето е напитката, без която не би могъл да започне деня. Първата мисъл на почти всеки човек, когато се събуди, е да си направи вкусно кафе.Как пиете каф Кафето е напитката, без която не би могъл да започне деня. Първата мисъл на почти всеки човек, когато се събуди, е да си направи вкусно кафе.Как пиете каф 2021-06-09T19:16:00+03:00 5 марки кафемашини, от които ще останете доволни

<p><b>Кафето е напитката, без която не би могъл да започне деня.</b><span style="font-weight: 400;"> Първата мисъл на почти всеки човек, когато се събуди, е да си направи </span><b>вкусно кафе.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Как пиете кафето си е въпрос на лични предпочитания и в това няма нищо лошо. Някои го обичат късо и чисто, други не могат да го пият без малко мляко или захар. Но има едно нещо, което обединява любителите на кафето и това е, че всеки иска и търси </span><b>ароматно и качествено кафе</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако не харесвате разтворимото кафе и не ви се иска да правите компромис с неговия вкус, то със сигурност</span><b> инвестицията в </b><a href="https://zora.bg/category/kafemashini-1" target="_blank" rel="noopener" title="Виж моделите кафемашини, които предлагаме!"><span style="text-decoration: underline;"><b>кафемашина</b></span></a><b> е чудесен избор. </b><span style="font-weight: 400;">Няма нищо по-хубаво от това да си приготвите чаша ароматно кафе в уюта на вашия дом.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Топ 5 марки кафемашини</span></h2> <h3><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zora.bg/category/kafemashini-1?vendors=delonghi" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички налични модели кафемашини DeLonghi!">DeLonghi</a></strong></span></h3> <p><b>DeLonghi </b><span style="font-weight: 400;">е една от водещите марките сред различните видове кафемашини. Тя се е доказала в годините в качеството на всички&nbsp; домакински уреди, които предлага. Италианската марка със сигурност няма да ви разочарова с качеството на кафето, което ще ви приготвя всеки ден.</span></p> <p><a href="https://zora.bg/product/ec685r-dedica-1" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модела кафемашина"><strong><span style="text-decoration: underline;">DeLonghi EC685 DEDICA</span></strong></a><span style="font-weight: 400;"><a href="https://zora.bg/product/ec685r-dedica-1" target="_blank" rel="noopener" title="Виж модела кафемашина"><strong><span style="text-decoration: underline;"> е сред моделите кафемашини</span></strong></a>, които са ни фаворит. С нея освен, че се наслаждавате на </span><b>ароматно еспресо</b><span style="font-weight: 400;">, можете да си приготвите и вкусно </span><b>капучино </b><span style="font-weight: 400;">за моментите, когато искате да се насладите на вашата почивка.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещо повече, с нея много удобно </span><b>персонализирате дължината на вашето кафе</b><span style="font-weight: 400;">. Не е тайна, че всеки обича да пие своето кафе с различна дължина. Някои го обичат късо, а други го пият по-дълго. Възможността от това да контролирате дължината на вашето кафе е нещо повече от удобство и определено не е за пренебрегване.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Други модели от тази марка също разполагат с &bdquo;</span><b>Капучино система</b><span style="font-weight: 400;">&rdquo; , възможност за </span><b>регулиране на температурата на водата и парата</b><span style="font-weight: 400;">, имат </span><b>поставка за затопляне на чашата</b><span style="font-weight: 400;"> и какво ли още не.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Независимо от това кой модел на DeLonghi бихте избрали, едно е сигурно, </span><b>качеството </b><span style="font-weight: 400;">на приготвеното кафе ще е </span><b>много високо</b><span style="font-weight: 400;">. Не случайно голям брой от ценителите на кафето се доверяват точно на тази марка.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Единственият ѝ недостатък е по-високата цена в сравнение с други марки кафемашини.&nbsp;</span></p> <h3><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zora.bg/category/kafemashini-1?vendors=krups" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички налични модели кафемашини Krups!">Krups</a></strong></span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">За любителите на </span><b>кафето на капсули</b><span style="font-weight: 400;">, то марката </span><b>Krups </b><span style="font-weight: 400;">е вашият избор. Елегантен дизайн, изключително практични и лесни за използване модели на много достъпни цени.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Едни от най-често срещаните модели на Krups са тези, които работят с капсули на </span><b>Nescaf&eacute; Dolce Gusto</b><span style="font-weight: 400;">. Благодарение на тези кафемашини можете да се насладите на повече от </span><b>30 различни вкуса</b><span style="font-weight: 400;"> кафе. Като започнем с </span><b>интензивно еспресо</b><span style="font-weight: 400;"> и стигнем до мекотата на </span><b>капучиното</b><span style="font-weight: 400;">, а защо да не се насладите на вкусен </span><b>горещ шоколад</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Изключително компактни са, с технологиите за </span><b>ръчно използване</b><span style="font-weight: 400;"> или </span><b>Play &amp; Select</b><span style="font-weight: 400;"> се наслаждавате на перфектната дължина на вашето кафе. Освен това можете по ваш избор да си приготвите както топла, така и студена напитка. И всичко се случва изключително </span><b>бързо </b><span style="font-weight: 400;">и </span><b>лесно</b><span style="font-weight: 400;">. Като бонус получавате </span><b>кадифена пяна</b><span style="font-weight: 400;">, благодарение на високото налягане, което тези кафемашини използват.</span></p> <h3><a href="https://zora.bg/category/kafemashini-1?vendors=Crown" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички налични модели кафемашини Crown!"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Crown</strong></span></a></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Марката </span><b>Crown </b><span style="font-weight: 400;">е друга водеща марка по цял свят, която доказва, че качеството не е за сметка на цената. Кафемашините на Crown са много </span><b>по-достъпни</b><span style="font-weight: 400;"> за разлика от други марки, които се предлагат на пазара. Обикновено цените им варират между 100 и 140 лв.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Какво може да очаквате от кафемашините на Crown? Няма как да пропуснем да кажем, че тези кафемашини са изработени от </span><b>висококачествени материали</b><span style="font-weight: 400;">, което ги прави изключително здрави.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сред моделите, които ще срещнете на пазара, има класически кафемашини, които ще ви доставят чудесно еспресо, но има и видове, които ви дават много повече опции. Такива модели на </span><b>Crown </b><span style="font-weight: 400;">са </span><b>CEM-1523 </b><span style="font-weight: 400;">и </span><b>CEM-1518</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">С тези кафемашини се наслаждавате не просто на </span><b>ароматно еспресо</b><span style="font-weight: 400;">, но и можете много бързо и лесно да разнообразите с </span><b>капучино </b><span style="font-weight: 400;">или друга топла напитка.&nbsp; И двата модела използват </span><b>система за високо налягане</b><span style="font-weight: 400;">, благодарение на която се наслаждавате на мека пяна.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен това те ви дават възможност за</span><b> регулиране на дължината на вашето кафе</b><span style="font-weight: 400;">. Така не се налага да правите компромис с вашите лични предпочитания и се наслаждавате на точно това кафе, което най-много обичате. Като бонус е техният </span><b>елегантен класически дизайн</b><span style="font-weight: 400;">, който няма как да не се впише във вашата кухня.</span></p> <h3><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zora.bg/category/kafemashini-1?vendors=Finlux" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички налични модели кафемашини Finlux!">Finlux</a></strong></span></h3> <p><b>Finlux </b><span style="font-weight: 400;">с нищо не може да отстъпи на останалите марки, за които вече ви споменахме. Кафемашините на Finlux са изработени от </span><b>неръждаема стомана</b><span style="font-weight: 400;"> (</span><b>инокс</b><span style="font-weight: 400;">). Те също като много други модели предлагат възможността да си направите както еспресо, така и капучино. Отделно с тях можете да регулирате дължината на вашето кафе, както и да използвате пара.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Един от любимите ни модели кафемашини на </span><b>Finlux </b><span style="font-weight: 400;">е </span><b>FEM-1793</b><span style="font-weight: 400;">. Това, което го прави толкова специален е неговият</span><b> винтидж стил</b><span style="font-weight: 400;">. Това го различава много от други модели кафемашини. Тя е много лесна за използване и разполага </span><b>три бутона. </b><span style="font-weight: 400;">С помощта на тях можете да включвате и изключвате машината, да избирате желаната дължина на вашето кафе, както и да включвате накрайника за пара.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Моделът разполага с крема диск и филтър за перфектния каймак, който да направи преживяването ви още по-приятно. А в допълнение ще намерите </span><b>две цедки</b><span style="font-weight: 400;">, с които можете да приготвяте както </span><b>единична</b><span style="font-weight: 400;">, така и </span><b>двойна доза кафе</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h3><a href="https://zora.bg/category/kafemashini-1?vendors=illy" target="_blank" rel="noopener" title="Виж всички налични модели кафемашини illy!"><span style="text-decoration: underline;"><strong>illy</strong></span></a></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Няма как повечето от вас да не са се сблъсквали с марката </span><b>illy</b><span style="font-weight: 400;">. Голяма част от кафенетата работят точно с тази марка кафе. Много любители на кофеиновата напитка предпочитат точно illy. Това, което е важно да знаем за марката е, че е </span><b>италианска </b><span style="font-weight: 400;">и предлага </span><b>висококачествено кафе</b><span style="font-weight: 400;">. Това се отнася и до кафемашините, които създава.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Моделите кафемашини на illy работят с </span><b>iperespresso капсули</b><span style="font-weight: 400;">. Благодарение на тях със сигурност ще се насладите на много </span><b>ароматно </b><span style="font-weight: 400;">и </span><b>интензивно </b><span style="font-weight: 400;">на вкус кафе, както и на разнообразие. Техният основен и най-голям минус е тяхната цена. Тези кафемашини са малко по-скъпи от останалите модели с капсули.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Избор на кафемашина</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Изборът на марка кафемашина е строго индивидуален и зависи изцяло от това </span><b>какви са вашите лични предпочитания и това какво кафе предпочитате да пиете</b><span style="font-weight: 400;">, както и честотата на използване на кафемашината. Моделите, за които споменахме, са само малка част от </span><b>разнообразието</b><span style="font-weight: 400;">, което всяка марка предлага.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И все пак, има някои </span><b>важни неща</b><span style="font-weight: 400;">, на които ви препоръчваме да обърнете внимание. Това, което е важно при избора е </span><b>производителността </b><span style="font-weight: 400;">и </span><b>поддръжката на кафемашината</b><span style="font-weight: 400;">. По-скъпите модели разполагат с повече части, което означава, че е необходимо да се поддържат на определен период от време.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В допълнение е добре да помислите дали искате само еспресо да си приготвяте с нея или възможността от това да си направите капучино е също толкова привлекателна.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако повече хора ще използват кафемашината е добре да проверите </span><b>размера на резервоара за вода</b><span style="font-weight: 400;">, както и това колко кафета ще можете да приготвяте наведнъж. Възможността от това да направите две кафета едновременно би било прекрасно удобство в случай, че семейството ви е голямо и често ще използвате кафемашината, особено сутрин.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Заедно с това е добре да помислите за всички </span><b>допълнителни функции, които кафемашините предлагат.</b><span style="font-weight: 400;"> Като например:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">възможността за регулиране на пара</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">направата на мека пяна</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">предимството да избирате дължината на вашето кафе и още много други неща.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Едно е сигурно, покупката на кафемашина е нещо, за което със сигурност няма да съжалявате. Благодарение на нея всеки ден ще се събуждате с качествено кафе, приготвено с много малко усилия. А какво по-добро начало на деня от това?</span></p>

Сравнение на продукти