Условия за ползване

Общи условия за ползване и пазаруване в

Онлайн магазин ЗОРА 

 

Обща информация

Описаните на тази страница  Общи условия уреждат взаимоотношенията на основание Глава IV, раздел I  „Договор извън търговски обект и договор от разстояние” от ЗЗП  между  Онлайн магазин ЗОРА, с пълно търговско име „ЗОРА ММС” ООД, наричан по-долу ТЪРГОВЕЦ  и потребителят, който ползва услугите на сайта, наричан по-долу ПОЛЗВАТЕЛ.

Онлайн магазин ЗОРА - www.zora.bg служи като виртуална платформа за предлагане и продажба на широка гама стоки и услуги – бяла и черна техника, информационни технологии, климатици, уреди за вграждане и други стоки за бита, за офиса, за красота и здраве, за забавление и други.

ПОЛЗВАТЕЛЯТ се съгласява с настоящите общи условия на ТЪРГОВЕЦА, като ги приема безусловно и е длъжен да ги спазва. ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да обновява, допълва или променя Общите условия съобразно изискванията на потребителското и търговското право, както и всички нормативни актове, действащи в Република България.  

 

1.Общи условия

 1.1 За да пазарува и ползва всички услуги на Онлайн магазина на ТЪРГОВЕЦА е необходимо ПОЛЗВАТЕЛЯТ да се регистрира доброволно и безплатно от регистрационната форма. Регистрацията изисква ПОЛЗВАТЕЛЯТ да предостави коректно своите данни, които включват: име и фамилия, адрес, телефон, е-mail адрес и парола, при необходимост данни на юридическо лице за издаване на фактура.  ПОЛЗВАТЕЛЯТ може да пазарува като ГОСТ /без регистрация/, но не може да ползва услугата пазаруване на кредит.

1.2 ТЪРГОВЕЦЪТ изисква от ПОЛЗВАТЕЛЯ когато закупува стоки и услуги от Онлайн магазин ЗОРА - www.zora.bg за друг Получател, ПОЛЗВАТЕЛЯТ да предостави съответните данни на Получателя. ТЪРГОВЕЦЪТ изисква предоставянето на коректни данни с цел качествено изпълнение на предлаганите услуги. Желателно е ПОЛЗВАТЕЛЯТ да попълва на кирилица имената и адрес за доставка.

1.3. При успешна регистрация ПОЛЗВАТЕЛЯТ ще получи на посочен от него e-mail адрес потвърждение за потребителското име и парола, с които ще може да влиза и ползва създадения профил в Онлайн магазина на ТЪРГОВЕЦА.

1.4. При некоректно посочени данни, ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да анулира създаденият профил

1.5. В Онлайн магазин ЗОРА - www.zora.bg, съгласно чл.47 от ЗЗП, на всеки продукт са посочени: наименование на артикул, марка и модел, основни функционалности и характеристики; крайна цена на продукта с в лева /включен ДДС/, цена за доставка. ПОЛЗВАТЕЛЯТ  дължи такса обработка при покупка на кредит, която се начислява допълнително към крайната цена на продукта с доставка.

1.6.  ТЪРГОВЕЦЪТ предоставя по своя преценка допълнителна потребителска информация, за по-пълна информираност на ПОЛЗВАТЕЛЯТ при избора на покупка. 

1.7. ТЪРГОВЕЦЪТ запазва правото си да променя цените без да уведомява предварително потребителите. ПОЛЗВАТЕЛЯТ или крайния Получател заплаща цената, валидна в момента на поръчката.

1.8. ТЪРГОВЕЦЪТ запазва правото си да прекрати, промени, разшири или да се прустанови за постоянно, по всяко време провежданата АКЦИЯ, като обяви това публично на сайта https://zora.bg

1.9.  Техническата информация и спецификациите на уредите в сайта е предоставена от производителя, за чиято достоверност ТЪРГОВЕЦЪТ не отговаря.

          

2. Поръчка на стоки и услуги 

2.1. ПОЛЗВАТЕЛЯТ може да закупи стоки и услуги онлайн от www.zora.bg след като влезе в профила си през използвана връзка «Вход» с e-мail адрес/потребителско име и парола. ПОЛЗВАТЕЛЯТ може да пазарува и като ГОСТ, като във формата за поръчка въведе необходими данни за доставка: име и фамилия, адрес, телефон, е-mail адрес.

2.2. ПОЛЗВАТЕЛЯТ  избира конкретен продукт с минимална стойност 10.00 лева чрез кликване върху бутона «КУПЕТЕ» достъпен при преглед на продукта. Натискането на този бутон записва избрания продукт във виртуална потребителска кошница. 

2.3. ПОЛЗВАТЕЛЯТ може да разглежда съдържанието на кошницата, да добавя нови продукти или да премахне вече добавени.

2.4. ПОЛЗВАТЕЛЯТ потвърждава поръчката си чрез натискане на бутона «ПРОДЪЛЖЕТЕ НАПРЕД». В случай, че не добави нови данни за адрес на доставка или на друг Получател, ТЪРГОВЕЦЪТ приема по подразбиране  адреса за доставка, посочен в данните при регистрацията.

2.5. ПОЛЗВАТЕЛЯТ задължително потвърждава, че се е запознал с Общите условия и ги приема, в противен случай не може да завърши своята поръчка.

2.6. Договорът за продажба от разстояние между ТЪРГОВЕЦА и ПОЛЗВАТЕЛЯ се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка, от което произтича задължение за плащане от ПОЛЗВАТЕЛЯТ за закупената от него стока онлайн.

2.7. При успешно направена поръчка ПОЛЗВАТЕЛЯТ получава съобщение на посочения от него в регистрацията e-mail адрес с подробни данни за направената поръчка: номер на поръчка, избрани продукти, единична стойност, цена за доставка, обща стойност на поръчката, адрес за доставка.

2.8. При некоректно попълнени данни на ПОЛЗВАТЕЛЯ или краен Получател, ТЪРГОВЕЦЪТ ще анулира постъпилата поръчка, с което автоматично се прекратява Договора за продажба от разстояние.

2.9. Регистрираният ПОЛЗВАТЕЛ има възможност да съхранява и следи в профила си хронологична информация за направени във времето назад от него покупки и актуални поръчки.

2.10. След постъпване на поръчката ТЪРГОВЕЦЪТ се свързва с ПОЛЗВАТЕЛЯ чрез имейл и уточнява детайли относно изпълнението на поръчката и доставката. Поръчки направени в неработни дни и официални празници се потвърждават в първия работен ден

2.11. При изчерпана наличност на поръчани продукти ТЪРГОВЕЦЪТ задължително уведомява ПОЛЗВАТЕЛЯ, като уточнява допълнителни възможности за доставка с приблизителен срок или предоставя възможност за отказ от поръчката

2.12. На постъпили писменни жалби, запитвания и мнения през формата за контакти на ТЪРГОВЕЦА се издава становище или отговор на ПОЛЗВАТЕЛЯ, след извършена проверка, в срок от 5 работни дни.

 

3. Методи за плащане

 3.1.  ПОЛЗВАТЕЛЯТ има възможност за избор да заплаща поръчаната стока чрез:

  • Наложен платеж - в брой при доставка

  • Банков превод по сметка на ТЪРГОВЕЦА

  • Кредитна/дебитна карта 

  • ePay.bg - българска система за електронни плащания - www.epay.bg

  • bPay-плащане на банкомат с кредитна /дебитна карта - www.epay.bg/?p=b-pay

  • EasyPayпарични преводи на каса - www.easypay.bg

  • Купи на кредит чрез:

-БНП ПАРИБА ЛФ 
 - национален телефон 070011801
www.bnpparibas-pf.bg/stokov-kredit.html

 

-Ти Би Ай Банк
  -
 национален телефон 070017571
https://www.tbibank.bg/en/

 

-УниКредит Кънсюмър Файненсинг
 - национален телефон 070015600 
http://www.ucfin.bg/

 

 

3.2. Всички плащания се извършват в български лева, независимо от вида на разплащане

 

3.3. ПОЛЗВАТЕЛЯТ заплаща стойността по фактура на закупената стока, с включена цена за доставка /с изключение когато е обявена акция за безплатна доставка/. При покупка на кредит  се заплаща такса верификация 6 лв.

 

3.4. Чрез доброволно избран метод за плащане ПОЛЗВАТЕЛЯТ извършва плащане към ТЪРГОВЕЦА за закупената онлайн стока.

 

3.5. В зависимост от избраният начин за плащане, ПОЛЗВАТЕЛЯТ получава съответната информация, касаеща плащането /данни за банково плащане, препратка към електронно терминално разплащане, инструкция за плащане на банкомат, инструкция за плащане на каса/

 

3.6. Поръчки с метод на плащане  банков превод, EasyPay се изпълняват след постъпване на сумата по сметката на ТЪРГОВЕЦА.      

 

3.7. Поръчки с метод на плащане на Кредит, постъпват за разглеждане и одобрение към съответната кредитна компания. След издаване на становище за одобрение на стоков кредит, служител на ТЪРГОВЕЦА  се свързва с ПОЛЗВАТЕЛЯ и уточнява детайли за доставката на стоката с придружаващият пакет документи за подпис. ПОЛЗВАТЕЛЯТ подготвя предварително копие на лична карта, заверено лично от него с подпис и "Вярно с оригинала", което предава на куриера заедно с подписаните документи.

 

3.8. ПОЛЗВАТЕЛЯТ има право да избере повече от един артикул или група стоки с обща стойност равна на минималния праг на кредитиране за всяка отделна компания.

 

4.  Доставка

 

4.1. Доставки се извършват само на географската територия на Република България.

 

4.2. Доставката се извършва чрез куриерска фирма СПИДИ, с която ТЪРГОВЕЦЪТ има договорни отношения или чрез транспорт на ТЪРГОВЕЦА. При личен избор на куриерска фирма от ПОЛЗВАТЕЛЯ, с която ТЪРГОВЕЦЪТ няма договорни отношения, не са валидни обявените условия за доставка и рекламация.

 

4.3. Цената за доставка, е включена в общата стойност на фактурата, освен когато ТЪРГОВЕЦЪТ е обявил преференциални условия с безплатна доставка.

 

4.4. Цената за доставка е 5,00 лв в цялата страна за артикул на стойност до 30,00 лв. и БЕЗПЛАТНА в цялата страна за всеки артикул над 30,00 лв, освен когато ТЪРГОВЕЦЪТ е обявил преференциални условия с безплатна доставка.

 

4.5. Поръчките се доставят до адрес на клиента /до входа на сградата, при осигурен достъп/  или до офис на куриерска фирма СПИДИ.

 

4.6. При отказ на ПОЛЗВАТЕЛЯ да получи поръчаната стока от куриерска фирма СПИДИ, без основателни причини и стоката е в съответствие с договора за продажба, ПОЛЗВАТЕЛЯТ заплаща куриерската услуга за връщане на стоката към ТЪРГОВЕЦЪТ.

 

4.7. Поръчани стоки чрез Онлайн магазин ЗОРА - www.zora.bg се доставят от куриер или от служител на ТЪРГОВЕЦА в срок от 2 до 5 работни дни, в зависимост от наличността на поръчаният продукт. За  гр. София се изпълняват и бързи доставки 24-48 часа, след потвърдена наличност.

 

4.8. Посочените срокове се прилагат съобразно обявени графици за отдалечени населени места и официални празнични дни, когато не се извършват доставки от куриерските фирми.

 

4.9. В случай на забавяне на доставката, ТЪРГОВЕЦЪТ е длъжен да уведоми  ПОЛЗВАТЕЛЯ, независимо от причините на забавянето.

 

4.10. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за закъснение, породено от действията на куриер или куриерска фирма.

 

4.11. Стоката се предава на ПОЛЗВАТЕЛЯ/ПОЛУЧАТЕЛЯ срещу подпис, с който се удостоверява, че ТЪРГОВЕЦЪТ е изпълнил  поръчката.

 

4.12. ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ оглежда доставената стока за транспортни повреди или други щети и предявява претенции в присъствието на куриер, или лице, доставящо пратката.

 

4.13.С полагането на подпис на приемо-предавателен документ ПОЛЗВАТЕЛЯТ овластява куриера да предаде от негово име на ТЪРГОВЕЦА сумата по общата стойност от фактурата за доставената стока, при избран метод на плащане наложен платеж.

 

4.14. При невъзможност ПОЛЗВАТЕЛЯТ да бъде намерен на посочения адрес за доставка, не по вина на ТЪРГОВЕЦА, лицето, извършващо доставка, оставя съобщение с телефон за контакт, на който получателят следва да се обади в рамките на 24 часа за уточнение на втори опит за доставка.

 

4.15. В случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ не осъществи връзка за уточняване на доставката, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява и ТЪРГОВЕЦЪТ се освобождава от задължение да достави поръчката.

 

4.16. В случай, че ПОЛЗВТЕЛЯТ откаже да приеме поръчаната стока, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява и лицето, извършващо доставка я връща на ТЪРГОВЕЦА.

 

4.17. Рискът от загуба или повреда на стоката преминава от ТЪРГОВЕЦА върху ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ в момента, в който той  или посочено от него лице, различно от превозвача, приеме стоката.

 

5.  Гаранция

 

5.1. ТЪРГОВЕЦЪТ предоставя на ПОЛЗВАТЕЛЯ стока, която съответства на договора за продажба

5.2. ТЪРГОВЕЦЪТ предоставя на ПОЛЗВАТЕЛЯ стока с поета търговска или производствена гаранция, в съответствие с договора за продажба не по-малко от 2 /две/ години, считано от датата на доставка.

5.3. ПОЛЗВАТЕЛЯТ получава от ТЪРГОВЕЦА търговска гаранция в писмена форма, съдържаща информация за: съдържание и обхват на гаранцията; срок на търговската гаранция; териториален обхват на търговската гаранция; име и адрес на

Оторизиран сервиз /лице/, предоставящо търговската гаранция, пред което може да бъде предявена.

5.4. Във връзка с чл.47 ал.1 т.12 напомняме, че ТЪРГОВЕЦЪТ предлага на ПОЛЗВАТЕЛЯ стоки със законова гаранция от 2 години в съответствие с договора за продажба от разстояние.

5.5. ТЪРГОВЕЦЪТ удовлетворява искане за разваляне на договор  за продажба и възстановява заплатена от ПОЛЗВАТЕЛЯ сума, след удовлетворяване на 3 /три/ рекламации чрез извършване на ремонт на една и съща стока в рамките на срока на гаранцията по чл.115 от ЗЗП

 

 6. Рекламация и отказ от договор за продажба от разстояние    

 

6.1. При получаването на стоката, ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ е длъжен незабавно да я прегледа, и в случай, че констатира видими недостатъци като: нарушена цялост на опаковката, козметични транспортни дефекти, липса на придружаващи аксесоари, липса на придружаващи документи /който и да е от изискваните от българското законодателство/, незабавно да информира лицето, извършващо доставката.

 

6.2. В случай, че са налични дефекти или установени липси в окомплектовката, в присъствие на куриера или лицето извършващо доставката, се съставя констативен протокол като ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ отказва да получи пратката. На следните имейл адреси: a.tomov@zora.bg, k.tomov@zora.bg, n.zlatanova@zora.bg или във формата за контакти https://zora.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8.html, ПОЛЗВАТЕЛЯТ изпраща снимки на заснетите дефекти на уреда, заснета транспортната опаковка от всичките й страни и предявява претенции за рекламация в писмен вид.

 

6.3. В случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ не направи оглед на получената стока и не предяви незабавни претенции, стоката се смята за одобрена, и потребителят губи право да претендира на по-късен етап.

 

6.4. В случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ е избрал по собствено желание куриерска фирма, с която ТЪРГОВЕЦЪТ няма договорни отношения за доставка на своята поръчка или е възложил на такава връщане на стоката обратно към ТЪРГОВЕЦА, рискът от загуба или повреда на стоката е изцяло за сметка на ПОЛЗВАТЕЛЯ съгласно чл.103 ал.2 от ЗЗП. ПОЛЗВАТЕЛЯТ отправя претенции към избраният от него превозвач.

 

6.5. ПОЛЗВАТЕЛЯТ, който има качество на потребител по смисъла на ЗЗП, има право  на основание чл.50 от ЗЗП да се откаже от сключения договор от разстояние без да дължи неустойка или обезщетение в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката, съгласно чл.50 т.2а,б .

 

6.6. ПОЛЗВАТЕЛЯТ  информира писмено ТЪРГОВЕЦА за решението си да се откаже от договора за продажба  преди изтичането на 14-дневния срок  по чл.50 от ЗЗП, а ТЪРГОВЕЦЪТ изпраща на ПОЛЗВАТЕЛЯ незабавно потвърждение на получено заявление за отказ от договор за продажба.

 

6.7. ПОЛЗВАТЕЛЯТ връща стоката на ТЪРГОВЕЦА в 14-дневен срок от предявяване на претенцията и заплаща транспортните разходи за връщане на стоката по  чл.55 ал.2 от ЗЗП. Крайният срок за връщане на стоката обратно на ТЪРГОВЕЦА е преди изтичането на 14-дневния срок на адрес: София-1225, Чепинско шосе 15, Онлайн магазин ЗОРА

 

6.8. ТЪРГОВЕЦЪТ възстановява заплатената сума от ПОЛЗВАТЕЛЯ за закупения продукт, включително с разходите за доставка /ако е имало такива/, в 14-дневен срок, считано от датата на уведомяване за решението на ПОЛЗВАТЕЛЯ да се откаже от договор за продажба, като използва същото платежно средство,  използвано от ПОЛЗВАТЕЛЯ. При неспазване на срока за връщане на стоката от ПОЛЗВАТЕЛЯ, ТЪРГОВЕЦЪТ задържа възстановяването на заплатената сума докато не получи обратно стоката от потребителя.

 

6.9. На основание на чл.55 ал.4 от ЗЗП ТЪРГОВЕЦЪТ възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ намалена стойност на закупената стока. ТЪРГОВЕЦЪТ отбива от заплатената сума 15% и възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е в лош търговски вид /нарушена или липсваща опаковка/; ТЪРГОВЕЦЪТ отбива от заплатената сума 25% и възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е изпробвана /с цел да се установи естеството, характеристиките и доброто  функциониране/.

 

6.10. Правото на отказ от договор за продажба от разстояние в 14-дневен срок по чл.50 от ЗЗП не се прилага за продукти, свързани с хигиенни изисквания и защита на здравето. Във връзка с чл.57 т.5. от ЗЗП, ТЪРГОВЕЦЪТ не възстановява заплатена сума за използван или изпробван продукт, с цел да се установи естеството, характеристиките и доброто функциониране. Стоки, свързани с хигиената са: епилатор, машинка за бръснене, машинка за подстригване, тример, слушалки-тапи за уши, електрическа четка за зъби; продукти, чиято основна употреба е свързана с пряк досег до тялото. 

 

6.11. Правото на отказ от договор за продажба от разстояние в 14-дневен срок по чл.50 от ЗЗП не се прилага за запечатани информационни  продукти, софтуер, видеозаписи и звукозаписи. Във връзка с чл.57 т.9 от ЗЗП, ТЪРГОВЕЦЪТ не възстановява заплатена сума за използван или изпробван информационен продукт, с цел да се установи естеството, характеристиките и доброто функциониране. Такива стоки са: дигитални носители, преносима памет, компютърни игри, DVD, CD, видеокасети без запис, батерии.

 

6.12.ТЪРГОВЕЦЪТ не възстановява разходи за доставка, ако  ПОЛЗВАТЕЛЯТ доброволно е избрал различен доставчик от предлаганите от ТЪРГОВЕЦА, с които има договорни отношения.

 

6.13. В случай на обстоятелствата посочени в т.6.1, 6.2 и 6.3, както пагуба или загуба на стоката, ТЪРГОВЕЦЪТ не възстановява заплатената сума за стоката и всички свързани с нея разходи.

 

 

7. Защита на лични данни 

7.1. По смисъла на Закона за защита  на личните данни „ЗОРА ММС” ООД  е регистриран Администратор на лични данни в регистъра  на администраторите съгласно чл.14, ал.4 от Закона за защита на личните данни.

 

7.2. С приемането на настоящите общи условия ПОЛЗВАТЕЛЯТ дава безсрочно и  безусловно съгласие, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от ТЪРГОВЕЦА и упълномощени от него трети лица: куриерски фирми, банки и др. за изпълнение договора за продажба от разстояние, както за акция, маркетингови активности и др. незабранени от законодателството цели, организирани от ТЪРГОВЕЦА.

 

7.3.ПОЛЗВАТЕЛЯТ по всяко време може да изиска с писмена отмяна предоставените от него лични данни да не бъдат използвани и съхранявани от ТЪРГОВЕЦА като администратор на лични данни

 

7.4. ТЪРГОВЕЦЪТ декларира изрично пред ПОЛЗВАТЕЛЯ, че предоставените от него лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни или други цели. 

 

7.5. ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да използва IP адресите и други лични данни на ПОЛЗВАТЕЛЯ за разкриване идентичността му в случай, че това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури за осигуряване спазването на настоящите Общи условия.

 

8. Закупуване на стоки по индивидуална заявка, без наличност

 

8.1. ПОЛЗВАТЕЛЯТ може да закупи стоки онлайн от www.zora.bg след като влезе в профила си през използвана връзка «Вход» с e-мail адрес/потребителско име и парола. ПОЛЗВАТЕЛЯТ не може да пазарува по заявка като ГОСТ.

 

8.2. При закупуване на стоки по индивидуална заявка, ПОЛЗВАТЕЛЯТ предоставя финансова гаранция като заплаща предварително заявената стока в пълен размер.

 

8.3. Предлаганите стоки по индивидуална заявка не са налични и се доставят в индивидуален срок. ПОЛЗВАТЕЛЯТ може да получи информация за приблизителен срок на доставка като направи запитване през формата за контакти: https://zora.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8.html

 

8.4. Процедурата при покупка (поръчка) на стока по индивидуална зявка и доставка е следната:

 

- ПОЛЗВАТЕЛЯТ  избира стока по заявка и се свързва чрез форма за контакти https://zora.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8.html  или чрез запитване на имейл: a.tomov@zora.bg, a.gulenova@zora.bg, за да получи информация за срок на доставка. В срок от 24 часа получва обратна връзка с потвърждение на срока на доставка.

 

- в случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ е съгласен със срока за доставка, влиза през профила си през използвана връзка «Вход» на www.zora.bg и прави поръчка на избрания артикул по заявка

 

- възможният метод на плащане при покупка на стока по индивидуална заявка е единствено по банков път, като основание за превод на сумата е номера на поръчката

 

- на посоченият в регистрацията  имейл адрес ПОЛЗВАТЕЛЯ получава автоматично съобщение за направена поръчка и данни за банково плащане

 

- когато закупената стока по индивидуална заявка е доставена от производителя и вече е налична, опретор на Онлайн магазин ЗОРА се свързва с ПОЛЗВАТЕЛЯ, за уточнения по доставката

 

- доставката се извършва в рамките на 7 дни след предоставяне стоката на ТЪРГОВЕЦА

 

- доставката се извършва чрез транспорт на ЗОРА или чрез куриерска фирма Спиди/Еконт, като оторизираното лице предава на ПОЛЗВАТЕЛЯ стоката срещу подпис, с който се удостоверява, че ТЪРГОВЕЦЪТ е изпълнил  поръчката

 

- ПОЛЗВАТЕЛЯТ задължително оглежда доставената стока за транспортни повреди или други щети и предявява претенции в присъствието на куриера или лицето, доставящо пратката

 

- в случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ установи наличен транспортен или друг видим дефект, задължително изисква от куриера или лицето, доставящо стоката  да състави констативен протокол и отказва да приеме пратката.  Установява връзка с оператор на Онлайн магазин ЗОРА и уточнява дали ще изчака нова доставка, или желае възстановяване на заплатената сума.

 

- в случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ не направи оглед на получената стока и не предяви незабавни претенции, стоката се смята за одобрена, и потребителят губи право да претендира на по-късен етап.

 

 8.5. В случай на забавяне на доставката, ТЪРГОВЕЦЪТ е длъжен да уведоми  ПОЛЗВАТЕЛЯ, независимо от причините на забавянето.

 

 8.6. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за закъснение, породено от външни обстоятелства и независещи от него причини.

 

8.7. ТЪРГОВЕЦЪТ предоставя на ПОЛЗВАТЕЛЯ стока, която съответства на договора за продажба като предоставя търговска или производствена гаранция, в съответствие с договора за продажба не по-малко от 2 /две/ години, считано от датата на доставка.

 

 
Имате въпроси?
Национален информационнен телефон за обслужване на клиенти на
Търговска верига ЗОРА:
0700­ 18­ 222

Компанията
За нас
Магазини
Кариери
За контакти
Информация за клиенти
Акция
Начини за плащане
Доставка
Гаранции
Клубни карти
Връщане на стока
Условия за ползване
Конфиденциалност
Полезно
Помощен център
Въпроси и мнения
Сервизна мрежа
Файлове за сваляне
Карта на сайта
Връзки
Кредит
БНП Париба ЛФ
TBI Bank
UniCredit
Кобрандирана кредитна карта ЗОРА
Начини на плащане
Наложен платеж
Банков превод
Поддържат се плащания с кредитни и дебитни карти:
© Търговска верига ЗОРА
При възникване на спор,
свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
https://www.kzp.bg/pomiritelna-komisiya
Създай онлайн магазин с CloudCart
Created by