Новини

X-Tremer устройствата превръщат телевизора в Smart TV с Android
22.03.2013

Цифровите DVB-T декодери: втори шанс за уморените телевизори
Цифрова телевизия на компютъра: лесно и безплатно
Samsung F6200: нови телевизори с 2013 Smart Hub
Едно бързо посещение, в който и да е магазин за черна техника, трябва да е достатъчно, за да ви убеди, че телевизорите се развиват не само като размер и качество на екрана, но и като функционалност. Казано с други думи, те все повече заприличват на компютри, като обещават да ви свързват с интернет, да възпроизвеждат мултимедийни файлове от вашия компютър, таблет или смартфон и още много други.
 
Да помислим отзад напред


Редно е да си зададем въпроса, дали покупката на нов и скъп смарт телевизор е единственият начин да се сдобием с желаните екстри. За щастие добавянето на такива възможности вече е лесно и достъпно. Достатъчно е да се сдобиете с един от двата модела Smart TVустройства с марката X-Tremer, които можете да намерите в магазините „Зора“. Реално погледнато, това са Android устройства, които предлагат същата функционалност като таблетите с актуалната версия 4.х на тази операционна система и използват телевизора ви за дисплей. Казано по друг начин – можете да разглеждате уеб страници, да възпроизвеждате всякакво видео и музикално съдържание, да инсталирате приложения и игри. На практика имате неограничени възможности да разширявате функционалността на своя телевизор.
 
Какво представляват


STV-100D и STV-200STB използват актуални хардуерни платформи, каквито ще намерите в повечето Android-базирани таблети. По-малкият модел – STV-100D, всъщност е малко по-голям от пълноразмерна флашка, но разполага с процесор 

 

 

Cortex A5 с честота 1 GHz и хардуерен видео ускорител, 1 GB RAM, USB порт и слот за micro SD флаш карти. Връзката към телевизора става само чрез HDMI, което в никакъв случай не е недостатък, ако разполагате с такъв вход на телевизора си. Устройството се справя безпроблемно с уеб браузване, работа с популярните Android приложения и възпроизвеждане дори на Full HDвидео. Поддръжката на субтитри на кирилица също не е никакъв проблем.


Ако се нуждаете от нещо по-бързо, с още по-големи възможности за връзка, непременно разгледайте модела STV-200STB. Тук размерът се превръща от микро в мини, за сметка на това разполагате с още три USB порта и композитен аудио-видео изход (освен HDMI), чрез който можете да свържете и по-стар телевизор. Интересно е наличието на LAN порт (RJ-45) и на инфрачервен сензор на предния панел. Последният ви позволява да използвате опционалното дистанционно управление, ако предпочитате традиционния подход за управление. При STV-200STB говорим вече за двуядрен процесор Cortex А9 с честота 1.4 GHz. Това определено се усеща в по-плавната работа, особено когато отворите няколко приложения. Версията на Android тук е 4.1. Благодарение на адекватния хардуер можете да се насладите и на пристрастяващите игри в Google Play.
 
Защо си заслужават?


Ако сте чели внимателно, би трябвало да сте оценили потенциала на двата Smart TVмодела.

 

 

С тях имате достъп до същия океан от приложения заAndroid, които използвате на своя таблет или смартфон. Така телевизорът ви се сдобива с неограничени възможности и нищо чудно да ви е по-приятно и удобно да преглеждате новините в интернет или да поиграете за забавление именно на големия екран. В това отношение класическите смарт телевизори са доста по-ограничени и да си признаем – изнервящо тромави. Не на последно място използването на устройствата е наистина лесно, особено за хора, които вече са пипали таблет с Android. Инсталация на практика липсва, всичко започва да работи директно от кутията.
 
Компромиси


Ако трябва да говорим за недостатъци – всъщност той е само един и е очевиден – нямате тъч екран. Това налага да осигурите друг тип устройство за навигация в Android интерфейса. Хубавото е, че в комплектите и на двете устройства се доставя безжична оптична мишка, която е сравнително удобна и предлага две скорости на движение на курсора. Разбира се, можете да добавите и клавиатура, така че да не се налага да въвеждате от виртуалната клавиатура с мишката. Трябва обаче да помислите къде да ги разположите, за да ви е удобно да ги използвате. Употребата на USB хъб увеличава броя на наличните USB портове и на практика оставя само на вашето желание да добавите още устройства – например външен твърд диск или 3G модем. Няма как да не направим паралел с много по-ограничените възможности на смарт телевизорите, където на всичкото отгоре се налага да платите няколко пъти повече за съвместима клавиатура например.

Обратно

Компанията
За нас
Магазини
Кариери
За контакти
Информация за клиенти
Акция
Начини за плащане
Доставка
Гаранции
Клубни карти
Връщане на стока
Условия за ползване
Конфиденциалност
Полезно
Помощен център
Въпроси и мнения
Сервизна мрежа
Файлове за сваляне
Карта на сайта
Връзки
Кредит
БНП Париба ЛФ
TBI Bank
UniCredit
Кобрандирана кредитна карта ЗОРА
Начини на плащане
Наложен платеж
Банков превод
Поддържат се плащания с кредитни и дебитни карти:
© Търговска верига ЗОРА
При възникване на спор,
свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
https://www.kzp.bg/pomiritelna-komisiya
Създай онлайн магазин с CloudCart
Created by