Общи условия за ползване на сайта на Търговска верига ЗОРА• Zora.bg е уебсайт, представящ дейността на Търговска верига ЗОРА: история на фирмата, фирмена политика, актуални новини, промоции.

 • Сайтът предлага продуктов каталог на електро уреди - пълна гама бяла, черна, ИТ, дребнодомакинска и козметична техника за своите клиенти, търговци на едро, хотелиери.

• Zora.bg  дава възможност да закупите онлайн артикули от Електронен магазин ЗОРА с 3% отстъпка за всички предложения извън промоция.

• За да използвате услугите на магазина е необходимо да се регистрирате като потребител и да попълните необходимите данни.

• Поръчки се приемат за артикули на стойност над 10 лв, които са от актуалната продуктова гама на фирмата и са в наличност.

• Доставки се извършват чрез куриерска фирма СПИДИ и чрез транспорт от ЗОРА.

•  Офертите съдържат основна техническа информация за артикулите и указване на цената с ДДС.

• Настоящите общи условия дават информация, съдържат правилата за работа и потребление на ресурсите на сайта от всеки един потребител.

Всеки потребител приема да спазва Общите условия.


УСЛУГИ:

    * Zora.bg (zora-bg.com) дава възможност на своите клиенти и партньори за електронна търговия.
    * Продажба и доставка на оферираните в сайта стоки.
    * Информация за всички предлагани стоки и услуги, систематизирана по критерии, указани в каталозите на сайта.
    * Информация за магазините на Търговска верига ЗОРА на територията на страната.
    * Информация за сервизното обслужване на Търговска верига ЗОРА.

 УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА НА СТОКИ

 Поръчването на определена стока става след попълване на данни за регистрация и доставка. Потребителят получава уведомителен имейл за потвърждение на регистрацията и активиране на акаунта, след което може да продължи своята поръчка. Действието представлява волеизявление, което обвързва със силата на договор в смисъла на ЗЗД клиента и “Зора ММС” ООД, в съответствие с описаните в настоящия документ Условия за ползване и правилата на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗППТ).

Посочването на неверни и некоректни данни прави поръчката невалидна, и не обвързва “Зора ММС” ООД със задължение за изпълнение на доставката.

• Поръчки могат да се направят  за уреди  на стойност над 10 лв, които са в актуалната продуктова гама на фирмата и са налични в централната складова база или магазинната мрежа на ЗОРА в цялата страна.

• Указаната цена на всеки отделен артикул  е за 1 брой с включен ДДС.

• След получаване на поръчката, се извършва проверка за валидността на данните от регистрацията.
•Информация за потвърждение на поръчката клиентът получава чрез телефонно обаждане от оператор или изпращане на имейл. За допълнителна информация тел. 02 8130394; GSM 0879 999017, 0879 999155; e-mail: a.gulenova@zora.bg; k.tomov@zora.bg; a.tomov@zora.bg

• В случай на технически проблеми поръчка може да се изпрати на горепосочените e-mail адреси. Клиентът посочва основните параметри на желаната от него стока, съгласно предоставената в сайта информация /изписва се: вид уред, наименование на марката, модел - пълната абревиатура, количество/, точен адрес, телефон за връзка, име на получател.

• В случай, че потребителят не е подал данни за фактура на юридическо лице, тя ще бъде издадена на името на регистрираният потребител.

УСЛОВИЯ НА ПЛАЩАНЕ

Възможностите за плащане са:

    * По банков път
    * Чрез наложен платеж при доставка 
    * Чрез кредитна / дебитна карта (Visa, Visa Electron, V Pay, MasterCard, Maestro).

 

Важно: При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането.

 

За да ви предпазим от злоупотреба при плащане с вашата Visa или MasterCard карта, ние прилагаме най-добрите практики препоръчани от международните картови организации:- Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използване на SSL протокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка- Автентичността на вашата карта се проверява чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2)- В допълнение, за идентифицирането ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации - Verified by VISA и MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате.


 
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Доставка на уреди закупени от търговската мрежа на фирма ЗОРА

Фирмата извършва безплатна доставка от понеделник до събота след 15.30 часа до приключване на адресите, без ангажимент за точен час, при наличие на следните условия:

    * осигурен естествен подход, до входа на блока/къщата;
    * възможност за спиране и паркиране;
    * жилищна сграда в груб строеж до входната врата на сградата;
    * къща с дворно място до дворната врата.


 За градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, безплатна доставка се извършва в рамките на града.

 За градовете: Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Русе, Сандански, Свиленград, Севлиево, Ст.Загора, Търговище, Хасково и Шумен, фирмата извършва безплатна доставка в чертите на града и до 15 км извън него.  

Доставките извън населените места се извършват по график.

Доставка на закупени уреди извън обсега на безплатния транспорт се заплаща по установените тарифи.


Условия за доставка на уреди закупени онлайн през сайта на фирма ЗОРА:

Доставка на продукти закупени онлайн се извършва след потвърждение на поръчка и уточняване начина на плащане.

1. Чрез куриерски услуги СПИДИ от 9,00 до 16,00 часа, в населени места без магазини ЗОРА

2. Чрез транспорт на ЗОРА в населените места, в които има магазини ЗОРА от понеделник до събота след 15.30 часа, без ангажимент за точен час.

Магазини ЗОРА има в следните градове: София, Сандански, Пазарджик, Пловдив, Ст.Загора,  Хасково, Кърджали, Харманли, Свиленград,  Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Русе, Плевен, Севлиево, Габрово, Враца, Монтана, Видин в чертите на града.

Клиентът е длъжен да осигури присъствие за приемане на стоката. Повторна доставка се заплаща 10 лв.

* Уреди закупени онлайн през сайта на фирма „Зора” не се доставят за получаване в търговските ни обекти.

  ОТГОВОРНОСТИ

Ако клиентът не осигури достъп за предаване на стоката на посочения адрес и не спази условията за доставка, ЗОРА се освобождава от задължение да изпълни заявената поръчка и доставка.

Електронният магазин не носи отговорност при изчерпване на количества от дадени артикули, особено в случаите на единични бройки. При липса на наличности, на клиента се предоставя възможност за изчакване на нова доставка или получава предложение за алтернативни артикули. В случаите, когато няма  възможност да бъде  осигурен желания артикул, клиента се уведомява чрез имейл.

ГАРАНЦИЯ  И РЕКЛАМАЦИИ

    * Всички артикули закупени от Електронен магазин ЗОРА са окомплектовани с гаранционна карта  и инструкция за ползване. При доставка клиента получава и документ за закупена стока /фактура/ с прикачен фискален бон. В случай, че има пропуск в документацията клиента може да установи контакт на тел. 02 8130394; моб.тел: 0879 999017; 0879 997372, 0879 999155; e-mail: a.gulenova@zora.bg, k.tomov@zora.bg, a.tomov@zora.bg .

Независимо дали производителят е предоставил гаранция, потребителя има право на рекламация в следните случаи:

    * Констатирани липси в окомплектовката на уреда след оглед на място при получаване на доставката.
    * Видими транспортни дефекти след оглед на място при получаване на доставката.
    * Видимо несъответствие  в модела на поръчаната стока след оглед на място при получаване на доставката.

Рекламация по гореизброените пунктове се предявява в момента на доставка или до 24 часа след доставката.

След заплащане и получаване на стоката, клиентът може да иска връщането й по реда и условията на чл.55 /1/ от ЗЗП в 7 /седем/ дневен срок. Възстановяването на платената сума става по реда на чл.55 /6/ от ЗЗП.

   
ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОРЪЧАНА И ДОСТАВЕНА СТОКА

Извън изброените по-горе случаи  клиентът няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В случай на отказ за получаване на стоката се съставя протокол в момента на доставката. Ако клиентът откаже подписването на протокола, се приема, че отказът му за получаване на стоката е неоснователен и той дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката.

ДРУГИ

Доставки на поръчки за големи количества от дистрибутори на ЗОРА се извършват до всяка точка на страната при установен ред.

За доставки на едро до населени места, в които ЗОРА няма магазини, срокът за доставка е до 10 работни дни, при условие, че поръчката е потвърдена и платена.

Ако клиентът не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъдат осигурени достъп и условия за предаване на стоката в регламентирания срок, поръчката се счита за невалидна и ЗОРА се освобождава от задължението да извърши доставката.

В случай, че клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след като не е бил намерен на посочения адрес, той поема за своя сметка разходите по новата доставка.

Ако трето лице се ангажира с получаването на поръчаната стока от името на първоначалния клиент, направил поръчката, се задължава да заплати формираната цена за стоката и доставката. Желателно е в тези случаи потребителят предварително да е подал данни на лицето за контакт, както и да го е запознал с условията за доставка.

ОГРАНИЧЕНИЯ

    * Потребителите на сайта имат право да се ползват свободно от ресурсите му с изключение на ограниченията, описани в настоящите Общи условия и други общовалидни ограничения.
    * Авторските права за публикуваните материали в сайтовете zora.bg (zora-bg.com) са собственост на “Зора ММС” ООД и никаква част от публикуваните материали не може да бъде копирана, публикувана или цитирана без изричното разрешение на “Зора ММС” ООД освен в случаите, когато това става изключително за лично ползване в смисъла на Закона за авторското право и сродните му права .
    * Ако регистрирани потребители или случайни посетители на сайта го претоварват с фиктивни заявки или по какъвто и да било друг начин, “Зора ММС” ООД си запазва правото да налага рестрикции за достъп до сайта и по IP адреси, както и да предявява искове за нанесени щети от неправомерно ползване.
    * Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, които нарушават общо установени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и др.п., нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица.

КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ

      ЗОРА гарантира пълна конфиденциалност на личните данни. Единствено статистически извадки и обобщения ще бъдат използвани при рекламни и промоционални кампании. Личната информация на ПОТРЕБИТЕЛЯ няма да бъде публикувана никъде в прав текст, освен ако той изрично не е разрешил.

      Личната информация, използвана от zora.bg не се продава, предава или по какъвто и да било начин споделя с трети страни и е изцяло съобразена със Закона за защита на личните данни и цялото българско законодателство.

Нова брошура промо ЗОРА Безплатна доставка ЗОРА Видео ревюта и реклами ЗОРА <Новини от ЗОРА Онлайн промоция ЗОРА Онлайн промоция ЗОРА Google+